Nederland is een preuts pleurisland geworden

Het is heet, en de hitte is ons nogal naar de kop gestegen lijkt het wel. Humor mag niet meer, bloot ook niet meer. Nadat ik gisteren voor de tweede keer boodschappen had gedaan omdat ik wc-papier was vergeten, dreef ik letterlijk uit m’n kleding en ik trok dan ook alles uit en gooide dat op een hoop op de grond.

Ik zat er bij en keek ernaar. Ik maakte voor de lol een foto en stuurde die rond aan een paar bekenden met de mededeling dat ik gesmolten was. Hilariteit alom en van diverse kanten de vraag of ik echt naakt rondliep. Ja dat liep ik, of althans, ik lag op de bank. De ‘Pics or it didn’t happen’ vraag volgde uiteraard. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, en ik lag inmiddels dubbel van het lachen.

Ik maakte een foto waarop alleen een stuk van mijn rug, mijn billen en mijn benen te zien waren. Ik postte de beide foto’s op Facebook met uitleg en de tags #proudofmybody en #hittegolf. Binnen vijf minuten kreeg ik een WhatsApp bericht binnen van een familielid. Of ik m’n foto even wilde verwijderen, want ik zou er verkeerde reacties op krijgen en daar wilde ze me tegen beschermen.

Toen steeg de hitte ook even naar mijn hoofd, en ik verwijderde de foto’s om er de volgende status voor in de plaats te zetten: “Mensen zijn dus tegenwoordig al bang voor kritiek op het lichaam van een ander. Ik heb m'n vorige post maar verwijderd, aangezien de tere zieltjes tegenwoordig niets meer kunnen hebben.”

Vervolgens kreeg ik een appje terug dat ze zich gekwetst voelde door mijn opmerking ‘tere zieltjes’. Het spijt me, maar ik kan er niets anders van maken. Jaren geleden lagen we topless zij aan zij op het strand en niemand die er aanstoot aan nam. Heden ten dage moeten we ons bijkans in een boerka hullen voor we een selfie mogen posten op sociale media kennelijk.

Nu een dag later vraag ik me nog steeds af wat er nou eigenlijk mis was met die foto. Ik stond er niet eens herkenbaar op, en mijn billen en benen vind ik persoonlijk het mooiste aan mijn lichaam. Of zou het er aan gelegen hebben dat ik op een Ajax-deken lag en mijn familie zijn oorsprong heeft in Rotterdam? 

Update 19:15:00 uur
Hierbij de zo gewenste pic hij staat inmiddels ook weer terug op m'n Facebook timelime, dus dan kan ik 'm hier ook wel delen. Enjoy! 

DJMO's blote billen  (Foto: DJMO)
DJMO's blote billen (Foto: DJMO)