Pssst! Hee mannetje...

columnicon harry64In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep.

Voor verduisteren, handjesklappen, maatjes matsen, snoepsidie wegsluizen, kortom belastinggeld over de balk smijten. Ofwel met geld smijten wat niet van jou is. Is er wat dat aangaat weinig politiek verschil in het graaiend verschilpercentage tussen politici en topbestuurders. Waar nog wel eens grote verschillen willen optreden is in waar het aan uitgegeven wordt. De doelgroep, of het 'target' zo op zijn bestuurs gesproken.

Zo geeft de VVD graag geld aan instituten die hard werken en nooit ziek of lui zijn, als motto hebben. Niet op de werkplek? Het enige geldige excuus is als je dood bent en zelfs dat dien je buiten werktijd te plannen. Uiteraard gelden er voor het herenvolk andere regels dan voor het werkvolk. Verschil moet er zijn. Corruptie op hoog niveau heet bij een VVD'er eigen, of bedrijfsbelang.

Het CDA geeft het liefst alle centjes uit aan relikneuze praktijken. Christelijk, islam, joods, wintie, hindoe. Maakt niet uit als er maar iets ongrijpbaar goddelijks in zit en niet te Jomanda-achtig is, is het al snel goed. Dan krijg je van die kromme toestanden als een J.P. (schreef bijna J.R., maar die is van Dallas) Balkenende die lustig buigt en sorry't naar sharia4bekdicht-haatbaardlandjes en ondertussen donderpreken over normen en waarden. Uiteraard vertellen ze er niet bij wélke normen en waarden. Dat is handig voor later als er wat gedraaid en gekeerd moet worden. En er moet soms fors bekeerd worden binnen het CDA om te blijven pluche-plakken. Kortom het CDA staat voor: 'Geld maakt niet goddelijk, maar het is wel duivelsmakkelijk als je er genoeg van hebt'. Bij het CDA heet corruptie vaak 'de wil van god.

De PvdA geeft het liefst geld aan minderheden om zo een meerderheid te verkrijgen. Des de minder je bent, des de groter is de kans dat de PvdA geld in je steekt. Kneuzenkunst, foutochtoon, kutkind, professioneel keuteldraaier, trekzakverkrachter, bedelbaas en dergelijke, zijn de pareltjes die de PvdA-kroon (om)spannen. Het motto van de PvdA is dat iedereen erbij hoort en dat ze ook allemaal meedoen. De PvdA is dan ook niet kieskeurig met het acceptatiebeleid. Seriekindjesverkrachter, homohater, steeldief, intolerantiegerechtigden, booslims. Allemaal hebben ze rechten die gerezzpect!eerd dienen te worden. Er zijn wel twee uitzonderingen van iedereen-doet-mee en dat is als je een vervloekte PVV'er bent. Dan verdien je uitsluiting en een wijsvinger in je oog of kont, afhankelijk van de minderheidse-geaardheid. Of als je 'target' bent van een van de doelgroepers, dan moet je ook je mond houden. Ook bij de PvdA is er verschil tussen de toppertjes en de lagere rangordes. De toppers zijn altijd moreel correct en het meeste geld gaat op aan vloeibare onschuld alwaar de PvdA'er veelvuldig de handen mee wast. Corruptie bij de PvdA wordt soosiaal of 'algemeen belang' genoemd en belangen verstrengelen is de PvdA-versie van het VVD-ritselen.

Dan is er nog de milieuwerkgroep die GroenLinks wordt genoemd. Onlangs is er fors gesnoeid en getopt bij deze partij. Nu eerst de nieuwe stekjes weer moeten gaan groeien naar een formaat dat het bespreken waard is, valt daar weinig over te vertellen.

Zo ook de SP die iedereen dan weer zo gelijk maakt aan elkaar dat ze altijd met een redelijke voorspelbaarheid buiten de regeringsboot valt. Dubbeltjes en kwartjes bestaan niet bij de SP, iedereen is munt. Punt. Klaar.

Tot slot dan nog de PVV. Daar doet niet iedereen mee en hoort niet iedereen erbij. Vooral booslims moeten het ontgelden bij de PVV. Booslims doen niet mee, daar bestaat geen onduidelijkheid over. De PVV heeft ook maar één baas, dat is Wilders. Geert is de alfaman, de god, de grote baas, het ultieme opperhoofd. Als Geert zegt spring! Dan vragen de ondergeschikten netjes hoe hoog god-Geert in gedachte had. Eerdergenoemde partijen zijn soms wel eens stiekem jaloers op de combinatie van god-baas-dictator-constructie van de PVV. Dit uit zich vaak door het onheus beschimpen en vergelijken met in wereldoorlogtwee foute en verachtelijke figuren. De PVV-er, topper of volgeling, maakt niet uit. Is in de soosiaale omgang dan ook de enige soort die geoorloofd gediscrimineerd, uitgesloten, veracht, belachelijk gemaakt en gehaat mag worden. Tegen alle andere politiekemensenbeestjes is dat ten strengste VERBOTEN!

Misschien dat je nu iets beter begrijpt, Driek waarom een VVD-ster soms mondvoorraad ontvangt van een PvdA'er in een fietsenhok. Of waarom een burgemeester Wolfsen kritiek op zijn functioneren shreddert en zijn kop wegdraait als kansenberbers kansen oogsten.

Weet je wat mij laatst liet lachen? Ervaringsdeskundige Job Cohen, die als burgemeester van Amsterdam ervoor koos om af te wachten tot het vanzelf weer rustig werd als straatbooslims een hele woonwijk terroriseren, maar nu in Haren gaat adviseren en onderzoeken hoe het toch kwam dat een tienerverjaardagsfeestje zo'n 'flodder rommel' gaf.