Give me hope Jomanda

columnicon harry64
In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep.

Tsja, ergeren, tegenwoordig een zinloze bezigheid. Het probleem dat jij aanstipt met de mislukte Molukkers, heeft dezelfde basis als die met mislukte Marokkanen, fascistische Turken, misdadige MOE-landers en ander geestesziek tuig die onderdeel zijn van het strontkleurige regenboogspectrum van onze multiculti-utopie. Zelfs de problemen met illegale asiel- en gelukzoekers hebben dezelfde oorsprong, namelijk besluiteloosheid van besluitnemers die dik betaald worden om kennelijk vooral geen besluiten te nemen die er echt toe doen.

Een mooie metafoor is als je Nederland beziet als een soort Sylvia Millecam met groeiende tumoren en onze belangrijke bestuurders als Jomanda's die exotisch kokosnootsap voorschrijven en een bezoek aan een oncoloog ten zeerste afraden, want stel je voor dat de patiënt zou genezen. Dan ben je mooi je melkkoe kwijt en moet je als prevelpriester misschien wel echt aan het werk in plaats van lekker cashen met zweefteeventalk.

Zomaar even een kleine demonstratie hoe zoiets werkt:
Recentelijk waren er wat verdwaalde Turkse booslims, die vinden het jodenruimenidee van ome Adolf nog steeds een strak plan. Als je zulke goede ideeën alleen voor je zelf houdt, wordt het natuurlijk nooit wat, dus kregen ze wat publiciteit. Een Nederlands-Turkse straatcoach vond het allemaal toch wel wat abject en infaam en luidde de klok over deze fascistische broedsels.

Van een land waar men subiet een bejaarde politieserie van de bejaardenbuis haalt omdat de, inmiddels al overleden, hoofdrolspeler een beetje gejokt heeft over zijn oorlogswerkzaamheden zeventig jaar geleden. Zou je verwachten dat de betreffende Turkse tumoren voortvarend worden weggesneden als ware het radicale extremistische waxinelichtjehoudergooiers.

Ook zou je verwachten dat de betreffende klokkenluider een lintje of minimaal respect krijgt, na het met gevaar voor eigen leven en dat van zijn gezin en familie, melden van deze gezwellige haters. Tenslotte werd de beste man wel even zijn eigen woonwijk uit getreiterd en bedreigd door onder andere de familie van de uitzaaiingen.

Maar nee, niets van dat alles, wat doen de justitiële Jomanda's? Ze 'waarschuwen' de dappere Nederlandse-Turk om de eer, naam en faam van de Turks-Nederlandse kansenkankertjes niet nog verder aan te tasten door de feiten in de publiciteit te brengen.

Onzekerheid slaat toe, dapper sla ik terug, maar dat is zinloos geweld in een wereld waarin gestoord tuig gesubsidieerde cursussen kickboksen krijgen. Kijk, dat de wegen des here onbegrijpelijk zijn, is te begrijpen. Alle wegen en uitspraken die voortkomen uit een stel zieke schizofreen wanende hersenen zijn onbegrijpelijk voor een gezond denkorgaan. Daarom benoemt een gezond denkorgaan dat ook als krankzinnigheid of idioot. Ook hadden de houders van een gezond denkorgaan besloten om alle gekkies af te schermen, wegens hinderlijk onvoorspelbaar niet-rationeel gedrag, in een huis dat in de volksmond ook wel gekkenhuis wordt genoemd.

Kennelijk is er iets misgegaan en zitten alle gekkies nu in Den Haag op pluche stoelen en in rechtbanken hun zieke gedachtegoed te verspreiden. De reacties op al die abcessen die maar kunnen voortwoekeren zoals faalfyra's, bankroete banken, belachelijke bonussen, rammelende rechters, krampachtige kroningsliederen, miserabele ministers en ander ziekmakend gepruts door incompetent oneerlijk bestuur, stralen er aardig in vandaag de dag.

De roep en drang naar volksgerecht en eigenrichting door mensen die nog wel geestelijk gezond zijn, wordt langzaam aan steeds sterker. Het digitale schandpalen is daar een onheilspellende voorbode van. Nog heel even en de virtuele 3D-klompen vliegen door de Tweede Kamer tijdens een debat, heeft Anouchka van Miltenburg in ieder geval een betere reden dan een wat kortaf pratende CDA'er om huilend en stampvoetend weg te lopen.