Kuddezooi

columnicon harry64In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep.

Het is heel erg simpel Driek, Luc en TheGrandWazoo, de mens of menselijkheid is geen doel meer maar slechts een middel. Een kroning is enkel een reden tot brood en spelen voor het volk. Regels en controle zijn leidend boven effectiviteit en inventiviteit. Wie je kent, legt meer kans op succes in de carrièreweegschaal dan wat je kan.

Slechts een eenzame gek durft het aan om te protesteren door het gooien van een waxinelichtjeshouder richting het gouden gedrocht dat symbool staat voor de decadentie en verachting die de elite met de gouden paplepel krijgt gevoerd.

Die eenzame gooiende gek mag dan ook rekenen op heel veel minder compassie dan de gemiddelde draaideurcrimineel of terrorist, die tijdens zijn carrière garant staat voor onnoemelijk veel meer krassen op menig ziel dan dat ene krasje op het goudglanzende gedrocht.

Nu doen de superstroppies van dit land toch gewoon wat ze willen. Net als John Ewbank zeg maar. Je vertelt hem dat zijn koningslied gewoon kut is qua arrangement en tekst en wat doet een volbloedregenboger dan? Die zegt gewoon dat je je bek moet houden en dat dit een f a n t a s t i s c h briljant product is.

Afijn twitteraars en andere 27mc-metaforen zeggen wat anders, maar die zijn volgens onder anderen Aboutaleb niet geschikt om kritiek te leveren. Herkennen we al iets met dit regeringsbeleid? Zeg tegen Mark dat de forse lastenverzwaringen de economie verwoesten en Markje zegt doodleuk dat mensen gewoon meer geld moeten spenderen, geld dat men niet meer heeft overigens. Bek toe en betalen.

Ook leuk om even mee te nemen, gooi een kaarsjeshouder tegen de gouden koets en je wordt elk jaar weer met een gouden kutsmoes van dezelfde belabberde kwaliteit als Ewbanks regenbogenkutkoningslied de bak in geslingerd zo vlak voor de belangrijke koninklijke gebeurtenissen.

Negenjarige meisjes rippen en halfdood slaan als hormonaal opgefokte puber? Geen probleem, paar daagjes hechtenis en wacht je rechtsgang vervolgens in alle vrijheid af. Vriendelijk verzoek van de rechter-commissaris erbij om even niet in de buurt te komen van de plek des onheils en van je slachtoffer en gaan met die banaan.

We weten ondertussen al dat allochtonen dat vaak niet zo goed snappen, zo begreep Badr al niet wat horeca was, moet je dan wel van deze aanstaande Syrië-gangsters verwachten dat ze begrijpen wat die meneer in dat rare pak nou bedoelt?

Dan lijkt het volgens mijn beperkte visie toch beter om dit soort tuig in verzekerde bewaring te houden, maar nee, is te duur, en de horror, stel dat justitie het niet kanhard maken, moeten de schoften straks ook nog doekoes krijgen van oom staat, want onterecht vastgezeten.

Ik zou eigenlijk gezien de explosieve stijging van kopschop en andere gestoorde ontwikkelingen verwachten dat er een groei ontstaat in het gevangeniswezen. Echter het tegenovergestelde gebeurt, er gaan petoeten dicht en personeel op straat.

Raar Mark, je wilde toch banen creëren? Nu zie hier de goudenkoetsenkans om nog wat werkgelegenheid te creëren. Opvangplek voor geesteszieke kopschoppers en ander gewelddadig tuig, houd hen uit de maatschappij, normale burgers ook weer blij.

Anders vrees ik dat er vroeg of laat ook hier in NL iemand een keer toch maar de hobby-rechter gaat uithangen en het gestoorde schorem zelf ruimt, als ware het plofkippen met de Griekse vogelstjesdansgriep.