Mark(t)werking

columnicon harry64In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep.

Dat heet mark(t)werking Driek. Mark(t)werking is de olie in een geolied mechaniek vervangen voor vloeibaar glas zodat er een probleem ontstaat waar het er eerst niet was, om daar dan weer (heel veel) aan te verdienen.

Inmiddels wordt dit concept, wat zeer rendabel is voor enkelingen, al zeer ruim toegepast in de zorg, banken, woningmarkt, energiesector, pensioenen, assurantiën en onderwijs. Er is nog een sector die nog niet voldoende geprivatiseerd is en dat is de drinkwatervoorziening. Echter de EU-baasjes werken al hard aan een oplossing.

Er worden al wat try-outs uitgevoerd in landen die wel al volledig in de wurgende vuist van de EU uitgeknepen worden. Het is natuurlijk niet eerlijk dat alleen Afrika een probleem heeft met schoon, zoet, drinkwater; die 'verrijking' van de cultuur kunnen en willen we hier ook niet missen.

Mark(t)werking gaat ervoor zorgen, samen met de eerlijke Samsom, dat je hier straks ook een fatsoenlijke, eerlijke 1 euro 80 per liter schoon drinkwater betaalt. PvdA blij, want eerlijk is eerlijk. VVD blij, want kassa! GL blij, want het water komt uit een voortreffelijk milieu.

Jan Lul is natuurlijk de lul want die betaald ervoor, maar dan had die maar geen Jan Lul, of neef Jan met de Pet moeten worden. Je hebt nu eenmaal graaspaardjes en werkpaardjes, verschil moet er zijn. Tegen die tijd zal het nieuwe protocol, over hoe te berichten over de EU, er ook wel door zijn. Kunnen we eindelijk ook eens dat irritante PVV de mond snoeren.

Het klinkt misschien een beetje gek allemaal, maar wie is er nu tegenwoordig nog wel helemaal normaal?

Tot slot nog een liedje van de polulaire groep De pluchestoel:

Als kind had ik een vriend waarmee ik alles deed.
Als hij begon te kopen dan kocht ik met hem mee.
Als ik het weer verkocht ging ook hij eraan.
Een mooiere marktwerking kon er in mijn ogen niet bestaan.

Totdat ik verhuisde naar een andere stad.
'k heb als ik het goed heb nog 1 x geld van hem gehad.

Een keer trek je de conclusie, marktwerking is een illusie.
Marktwerking is een droom, een pakketje schroot, met een dun laagje chroom.

Ik kreeg toen een vriendin waarmee ik alles deed.
Als zij begon te graaien dan graaide ik hard mee.
Als ik hard stond te liegen bleef ze naast me staan.
Een mooiere marktwerking kon er in mijn ogen niet bestaan.
Tot het moment dat ik haar naam spontaan vergat.
Omdat ik ondertussen een winstgevender vriendinnetje had.

Als het gaat om macht.
Als het gaat om vrouwen.
Als het gaat om alles wat je hebt.
Dan kan je niemand vertrouwen.