Wilders is een visionair!

columnicon harry64
Wilders is een visionair! Al die tijd had hij gelijk over de EU, eurofielen en over de euro. Graaiers, leugenaars en dieven zijn het daar in het hoerige Brussel. Ik zal even onderbouwen waarom, want het 'gevoel' dat we met de euro belazerd en belogen werden had ik al vanaf het  moment dat de fascistoïde plannen voor 'einer munt einer Europa' werden gepresenteerd. Zo dus, fuck off, eurocraten met jullie nationalismehaat. D666 landverraders? Jaziecher hypocrieter!

Het licht ging aan toen ik naar een VPRO documentaire van het programma tegenlicht keek, Het Duitse Alternatief. Hierin worden de woorden van Geert Wilders en diens anti-EU-standpunt met feiten ondersteund door een aantal topeconomen. Ik verwachtte het bekende geneuzel dat de zwakkere landen uit de EU geknikkerd moesten worden. Opbokken met Griekenland, Spanje, Portugal, Cyprus, Italië en uiteindelijk ook Frankrijk? Nee, kijk verder dan je wijsvinger lang is en kom tot een beter werkbare oplossing van de kredietcrisis als die van 'onbeperkt meer geld er bij ESM' of het communistisch herverdelen van de rijkdommen zonder alle bankiers en elke eurofiel te moeten onthoofden op de guillotine (misschien maar een, hooguit twee).

Lees je even mee, Pechtold? Zet je afkeer voor Geert opzij Alexander, als een geïntegreerde moslim zijn afkeer voor varkens en homo's opzij kan zetten, moet jij dat ook kunnen in het belang van het grotere geheel. Misschien kan je straks zelfs lekker mee regeren met Geert, werp die EU-utopie fantasie weg Alex, gelijk zoals de puberale adolescent doet als hij eenmaal echt een kut heeft gevoeld en uit ervaring weet wat 'wippen' is.

Daarbij, als Geert gelijk heeft over de euro, heeft 'ie dat waarschijnlijk ook over het arbeidsmarkt verneukende opengrenzen beleid van de eurofieltjes. Ook dat blijkt in de praktijk een fiasco want er komt alleen gajes over die open grens en geen eerlijke werkmannen.

Der Endlösung komt verrassend genoeg uit Duitsland. Het nu nog Merkelse Duitsland heeft een nog verbazingwekkend sterke economie, waarschijnlijk de sterkste van heel de EU. Dit ondanks de verwoede pogingen van de eurofielen die als malloten op nationalisme inhakken omdat dit 'ein Reich' behoorlijk in de weg zit. Het frappante van het huidige systeem is zelfs dat het nationaalsocialisme aka fascisme of rechts-extremisme aanwakkert. Kijk maar wat er gebeurt in Griekenland, de Gouden Dageraad wint onder de bevolking steeds meer terrein. Niet zo verwonderlijk als je have en goed verdwijnt als een boterberg onder de hete zon.

Maar wat zou het toch mooi zijn als de Grieken gewoon zouden kunnen doormodderen zoals ze het gewend zijn, zonder dat het al te veel kwaad kan in Europa. Vroeger, toen er nog geen Europese eenheidsmunt met nationaal lokale waarde verkrachting was, konden omringende landen gewoon zeggen dat die drachme net zoveel waard was als vliegenstront en daar gewoon de omrekening op aanpassen. Konden die omringende landen voor weinig, leuke bruikbare zaken importeren uit Griekenland. Wij blij, want we betaalden omgerekend bijvoorbeeld vijf cent voor een kilo kwaliteitsdruiven. Grieken blij, want die kregen omgerekend tienduizend drachme voor die kilo kwaliteitsdruiven. Kortom: iedereen blij met zijn eigen munt.

Toen kwam de euro. Dat was wel kut, want nu moest de Griekse economie en de levensstandaard gelijk worden aan die van bijvoorbeeld de Nederlandse. Dat ging niet zonder de de- of valuatie van het betaalmiddel. Wij konden geen kilo druiven voor vijf cent meer kopen, we moesten ineens vijftig eurocent betalen. Andersom kregen de Grieken geen tienduizend euro voor die kilo kwaliteitsdruiven, maar slechts een zeer armoedige vijftig eurocent. Gevolg: wij geen betaalbare druiven, marktsegment op zijn kont, ontslagen, werklozen erbij. Grieken: geen inkomsten maar wel een berg gistende druiven, geen werk meer in de druivenindustrie, ontslagen, werklozen erbij. Kortom: werklozen in beide landen erbij.

Wat is nu het geniale aan uit de euro stappen en de landen met een wat 'andere' economie lekker die euro laten houden? De economisch sterkere landen binnen de EU zoals Duitsland, België en Nederland kunnen het eenheidsmunt gebeuren makkelijker handelen omdat de levensstandaard in die landen ongeveer even duur is.

Mamma President Rutte doet wel ongeloflijk zijn best om ook dat naar de vaantjes te helpen en van Nederland een soort economisch derdewereldland te maken met zijn lastenverzwaringen en gewoon hetzelfde of meer blijven uitgeven als overheid. Vergelijk Nederland met een gezin en Mark is het moeder de vrouwtje die zonder enige schaamte grinnikend erkent dat ze geen gat in de hand heeft maar gewoon geen handen. Uiteindelijk moet er geleend worden en is er een tekort dan sluit 'mams Mark' gewoon een lening af om de lening te betalen. Ook zet mams Mark de (burger)kindjes gewoon aan tien extra krantenwijken om het huishoudboekje sluitend te krijgen.

Maar goed, los van het bezopen gedrag van 'sherry mamma' Mark Rutte en haar billenmaat Diederik. Als de rijkere landen nou eens uit de euro stappen en gewoon weer een eigen munt gaan voeren die internationaal verrekend wordt? Dan kan er weer gewoon gedevalueerd of gevalueerd worden naar behoefte. De flexibiliteit komt weer terug op de financiële markten, de ergste druk is van de ketel.

Waarom zijn de verkiezingen in Duitsland van belang hierbij?

Nou, heel eenvoudig eigenlijk. Frau Merkel zal er alles aan doen om de euro in stand te houden. Ongeveer vergelijkbaar met de manier waarop de Amerikanen hun eindeloos printbare dollar beschermen als wereldvaluta. Nu gaat het er in Duitsland om spannen of er weer een eurofiele regering komt of een regering die wel wat verder wil kijken dan hun utopische ein-Reich-einer-munt-waan lang is.