FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 8 juni 2009

Footloose en Piaf grote winnaars Musical Awards

Footloose en Piaf waren vanavond de grote winnaars bij de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards 2009 in Hilversum. Beide musicals wonnen drie prijzen. Albert Verlinde reikte een onderscheiding uit aan Joop van den Ende, de initiatiefnemer van het musicalgala, dat zijn tiende editie beleefde.

Footloose viel in de prijzen in de categorieën beste hoofdrolspeler in een grote musical (William Spaaij), beste mannelijke bijrol in een grote musical (Jeroen Phaff) en beste regie (Martin Michel). Piaf kreeg awards voor beste hoofdrolspeelster in een kleine musical (Liesbeth List), beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical (Esther Roord) en won de ANWB Publieksprijs in de categorie kleine musical.

"Met dank voor alles wat je voor ons mooie vak hebt gedaan", zei collega-producent en tv-presentator Verlinde tegen Van den Ende bij de overhandiging van de speciale onderscheiding. "We kunnen alleen maar vol bewondering naar je kijken." Van den Ende reageerde ontroerd, maar zei ook: "We hebben het met z'n allen gedaan."

Shell schikt rechtszaak over Nigeriaanse activist

De Nederlands-Britse oliemaatschappij Shell heeft vandaag een rechtszaak over de dood van een Nigeriaanse mensenrechtenactivist geschikt voor 15,5 miljoen dollar. Dat maakten de advocaten van de nabestaanden van Ken Saro-Wiwa bekend in New York.

De nabestaanden beschuldigden Shell ervan medeplichtig te zijn aan de dood van de mensenrechtenactivist. Daarnaast zou het olieconcern volgens de familie medeplichtig zijn aan de gevangenneming, marteling, verbanning en dood van een viertal andere activisten.

Shell schikt rechtszaak over dood mensenrechtenactivist  (foto: ANP)

FBI mag zich niet met onderzoek Carradine bemoeien

De Thaise politie heeft geen behoefte aan bemoeienis van de FBI bij het onderzoek naar de dood van de Amerikaanse acteur David Carradine (72). De Amerikaanse politie mag een oogje in het zeil houden en vragen aan de rechercheurs stellen, maar geen getuigenverhoor beginnen.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd. Carradine werd afgelopen donderdag halfnaakt en opgeknoopt gevonden in een luxueus hotel in Bangkok. Hij werd gevonden in een klerenkast met een koord om zijn hals en zijn genitaliën. De familie van Carradine had zich tot de FBI gewend om de raadselachtige dood opgehelderd te krijgen. Zij geloven niet in zelfmoord, zoals de Thaise autoriteiten in eerste instantie beweerden.

De uitslag van de autopsie in Thailand laat nog drie weken op zich wachten. De familieleden willen in de Verenigde Staten diepgaander onderzoek laten doen naar de doodsoorzaak.

Carradine maakte meer dan honderd films. Hij verwierf in de jaren zeventig wereldwijd bekendheid door zijn hoofdrol die in de tv-serie Kung Fu. In 2003 scoorde hij opnieuw door zijn optreden in Quentin Tarantino's film Kill Bill.

'Internationale drugsbende opgerold'

De Nederlandse, Duitse en Bulgaarse politie hebben na een twee jaar durende, gezamenlijke operatie een bende opgerold die vanuit Amsterdam in heel Europa verdovende middelen verhandelde. Dat maakte de politie in de Duitse stad Hamburg vandaag bekend.

De bende zou vergeefs hebben geprobeerd enkele honderden kilo's heroïne en cocaïne naar Europa te smokkelen. Vier personen zijn opgepakt, twee Turken van 47 en 57 en twee Nederlanders van 27 en 63 jaar oud. Bij huiszoekingen in Nederland zijn onder meer enkele vuurwapens in beslag genomen.

Politie pakt internationale drugsbende op  (foto: ANP)

Balkenende hekelt online taalgebruik

Volgens premier Balkenende is het taalgebruik op internetfora "soms beneden alle peil". De premier stelt op vragen van NU.nl dat de reacties op bijvoorbeeld nieuwsberichten van kranten vaak erg fel zijn. "En hoe er dan wordt gereageerd door mensen op bijvoorbeeld een site van de Telegraaf - maar dat geldt ook voor andere kranten - dat gaat soms zo ongelooflijk fors en fel."

Het feit dat iemand kritiek heeft, is voor Balkenende geen enkel probleem. Wel wenst hij dat die kritiek dan "op een normale manier" wordt gegeven.

De premier stoort zich dus vooral aan de wijze waarop mensen nieuwsberichten online bekritiseren. Hij roept daarom op tot het gebruik van "een beetje normale taal".

Met dank aan Broer_Banaan en Trusten voor de submit.

Huishoudfolie helpt foetus te overleven

Waar simpele huishoudfolie al niet goed voor is. Een Brits meisje, dat vier maanden te vroeg ter wereld kwam, leeft dankzij de folie nog.

Het baby'tje weegt slechts 640 gram en moet nog een hele poos in het ziekenhuis liggen. Het tere huidje moet warm en vochtig blijven. Daarom heeft men het meisje in bubbeltjesfolie gewikkeld, iets dat je gewoon bij de buurtsuper kunt kopen.

"Ik wist dat ze mijn dochtertje in een soort plastic zouden wikkelen, maar ik veronderstelde dat het om een soort steriele ziekenhuisfolie ging. Mijn verbazing was dan ook groot toen het om gewone huishoudfolie ging, die ook gewoon in mijn keukenkast ligt", vertelt de 26-jarige Alison Motherwell. "Maar het kan me eigenlijk niet schelen in welk soort materiaal ze haar verpakken, als het maar helpt", aldus de kersverse moeder.

Kortsluiting oorzaak inferno kinderdagverblijf

Het inferno in een kinderdagverblijf in Mexico is veroorzaakt door kortsluiting of oververhitting van een koelsysteem in een naastgelegen pakhuis. Dat maakte de officier van justitie maandag bekend.

Het naastgelegen pand is van het ministerie van Financiën. Volgens de officier wordt nog onderzocht hoe het vuur zich zo snel heeft weten te verspreiden.

Door de brand van afgelopen vrijdag kwamen 44 mensen om het leven. De meeste slachtoffers zijn gestikt in de rook en waren jonger dan twee jaar. Negen baby's, peuters en kleuters verkeren nog in levensgevaar.

De brand brak uit terwijl veel van de 142 aanwezige kinderen een middagdutje deden. Een deel van het dak van het kinderdagverblijf in de noordwestelijke stad Hermosillo stortte in. Ouders probeerden wanhopig bij hun kinderen te komen. Hulpverleners zochten urenlang in de resten naar stoffelijke overschotten.

Eduardo Bours, de gouverneur van Sonora, zei maandag dat het kinderdagverblijf voldeed aan de veiligheidsvoorschriften. In mei zouden de autoriteiten nog een controle hebben uitgevoerd in het pand. Bours erkende wel dat het kinderdagverblijf op een ongeschikte locatie was gevestigd. De leiding van het bedrijf zou de brandweer te laat hebben gewaarschuwd.

Mexico verkeert in shock door de ramp. Duizenden mensen herdachten maandag de slachtoffers.

Kortsluiting oorzaak inferno kinderdagverblijf  (foto: ANP)

Van Grunsven heeft motivatieprobleem

Anky van Grunsven heeft sinds de Olympische Spelen moeite zich te motiveren voor wedstrijden. Afgelopen weekend werd het gouden duo Van Grunsven/Salinero bij het NK dressuur verrassend verslagen door Edward Gal met zijn paard Totilas.

"Eerlijk gezegd heb ik sinds de Olympische Spelen een motivatieprobleem," aldus Van Grunsven. "Vijftien jaar geleden haalde ik mijn eerste wereldtitel, ik ben drievoudig olympisch kampioen. Wat is er nog te halen? Ik moet weer op gang komen. Maar ik geef niet op. Ik heb vaak genoeg bewezen dat ik er op belangrijke momenten wel sta."

Krajicek mist hoofdtoernooi Birmingham

Michaëlla Krajicek heeft zich niet weten te kwalificeren voor het hoofdtoernooi in Birmingham. Ze ging in de laatste kwalificatieronde van het grastoernooi onderuit tegen Tatiana Poutchek.

De Wit-Russische was in drie sets te sterk: 3-6, 6-4 en 3-6. Krajicek kreeg over de gehele partij wel zeven breakpoint, maar wist er daarvan slechts één te benutten. Poutchek deed het een stuk beter, zij benutte drie van de zes breekkansen.

Krajicek zal zich nu richten op de Ordina Open volgende week in Rosmalen, waar ze met een wildcard tot het toernooi is toegelaten. Door deze deelname mist ze de kwalificaties voor Wimbledon en zal dus niet van de partij zijn in Londen.

Wilders: Eerst Brussel, dan Den Haag?

Vorige week moest ik denken aan een nummer van Leonard Cohen, maar dan in de versie van Geert Wilders "First we take Brussels, then we take The Hague". Afgelopen donderdag bij de verkiezingen voor het Europese parlement heeft de PVV van Geert Wilders namelijk een grote overwinning behaald. Dit betekent een ruk naar rechts. Zeker voor de rest van de wereld die Nederland nog steeds ziet als een tolerant land, is dit een ruk naar extreem rechts.

Dorpelingen jagen ook zélf op Taliban

De Taliban in Pakistan hebben er sinds afgelopen vrijdag een vijand bij. De radicaalislamitische beweging verloor sinds eergisteren al zeker vijftien manschappen tijdens gevechten met een lashkar (militie) van vijfhonderd inwoners van dorpen in het noordwesten van het land.

Dat meldde een hoge bestuursambtenaar in het Upper Dir-district vandaag. Het gebied ligt naast de Swat-vallei, waar het Pakistaanse leger sinds anderhalve maand oorlog voert tegen de Taliban.

De dorpelingen vormden de militie na een zelfmoordaanslag vrijdag op een moskee in het dorp Hayagai. De Taliban zaten vermoedelijk achter de explosie, die het leven eiste van ongeveer veertig mensen.

Na de aanslag openden gewapende burgers de jacht op Talibanstrijders. Die zouden inmiddels zijn verjaagd uit zeker twee dorpen. Circa 150 militanten zouden zich hebben verschanst in twee andere dorpen, die omsingeld zijn door de militie.


Dorpelingen jagen ook zélf op Taliban  (foto: DAG)

Apple komt met nieuwe versie iPhone

Technologieconcern Apple lanceert later deze maand een nieuwe versie van zijn veelverkochte iPhone. De prijs van een eerder model wordt in de Verenigde Staten verlaagd naar 99 dollar per stuk. Dat maakte Apple vandaag bekend tijdens een jaarlijkse softwareconferentie.

Phil Schiller, verantwoordelijk voor de marketing bij Apple, zei dat op de nieuwe iPhone ook video kan worden afgespeeld. De nieuwe 'handheld', met de naam iPhone 3GS, is beschikbaar vanaf 19 juni. Het apparaat uitgerust met 16 gigabyte geheugen gaat 199 dollar kosten, de versie van 32 gigabyte kost 299 dollar.

Apple maakte verder bekend de prijzen van enkele laptops te gaan verlagen. Het gaat onder meer om de dunne laptop Mac Air. Voorafgaande aan de conferentie gingen er geluiden dat de zieke topman Steve Jobs zich na maanden van afwezigheid tijdens het congres zou melden. Maar bij de aanvang van de conferentie bleek Jobs er niet te zijn.

Apple komt met nieuwe versie Iphone  (foto: ANP)

LittleBigPlanet DLC brengt ons naar de wereld van Team ICO

Toen onlangs op de E3 beelden getoond werden van The Last Guardian, het nieuwe project van Team ICO, verlangden ongetwijfeld veel gamers terug naar de wondere wereld van Ico en Shadow of the Colossus.

Media Molecule speelt hier handig op in en komt aanstaande donderdag met een Team ICO-pack voor LittleBigPlanet. Vandaag zijn de twee kostuums van Ico al te bekijken en morgen zullen de sackboys van Shadow of the Colossus worden onthuld.

Daarnaast gaat de DLC nog een aantal aan Ico en SotC gerelateerde stickers en sound effects bevatten; nieuwe levels zitten er helaas niet bij.

Schip lekt olie op Lauwersmeer

Op het Lauwersmeer is olie gelekt uit de boegschroef van een schip dat aangemeerd lag in Oostmahorn (Friesland). Hierdoor is een olievlek van ongeveer 50 vierkante meter ontstaan dat richting natuurgebied Achter de Zwarten drijft.

Dat meldde het waterschap Noorderzijlvest dat samen met het Wetterskip Fryslân en twee lokale bedrijven vandaag de olievlek bestrijdt.

De olievlek werd vanochtend rond negen uur opgemerkt. Om verdere schade door de olie te voorkomen werden zogegeheten oilbooms in het water van het Lauwersmeer geplaatst. Deze zorgen ervoor dat de olievlek zich niet kan verspreiden.

Het waterschap Noorderzijlvest verwacht dat het zal lukken de olievlek in te sluiten voordat deze Achter de Zwarten, dat deel uitmaakt van natuurpark Lauwersmeer, bereikt. Het natuurgebied geldt als belangrijke broedplaats voor vogels.


Schip lekt olie op Lauwersmeer  (foto: DAG)

Groningse hiv-zaak blijft vol onduidelijkheden

De eerste zittingsdag van de Groningse hiv-zaak in hoger beroep heeft vandaag bij het gerechtshof in Leeuwarden geen verrassingen opgeleverd. Evenals bij de rechtszaak in Groningen in oktober vorig jaar, zeggen twee virologen niet met zekerheid te kunnen zeggen dat de drie verdachten de slachtoffers met hiv besmet hebben.

Drie mannen moeten zich verantwoorden in deze bijzondere zaak. Ze organiseerden in een periode van drie jaar seksfeesten in Groningen, waarop ze volgens het Openbaar Ministerie (OM) bij diverse mannen hiv-geïnfecteerd bloed inspoten. Ze hebben geprobeerd vijf slachtoffers te infecteren met het virus dat aids kan veroorzaken, aldus justitie.


Groningse hiv-zaak blijft vol onduidelijkheden  (foto: DAG)

Brandweer dicht gaslek met plakband

De brandweer van Bergum heeft dankzij heldhaftig optreden een grote ramp weten te voorkomen. De Friese spuitgasten hebben namelijk een gaslek gedicht. Niet door deze vakkundig dicht te lassen, maar door gebruik te maken van een simpel rolletje plakband.

Omwonenden belden vanmiddag de brandweer toen zij een vreemde lucht roken. In de straat is men bezig aan het riool, en een ongeluk zit in een klein hoekje, daardoor heeft men een gasleiding lekgeslagen.

De gealameerde brandweer rukte een stuk tape van de rol en plakte het over het gat. Het gasbedrijf heeft het lek inmiddels definitief dichtgemaakt.

Punten F1-voorspeller ronde 7

De Formule 1 Grand Prix op Istanbul Park is weer voorbij. Tijd voor de uitslagen van de zevende ronde van de FOK! F1-voorspeller en de tussenstand in het klassement. Nieuw is dat je de resultaten per Grand Prix in de stand terug kunt zien.

De winnaars deze ronde zijn dragon11 en Juppy met 37 punten. Daarachter finishten deze race Sufferdt en Charrel met 33 punten. Vijfde werd TJDoornbos met een puntje minder.

In het klassement gaan Mist nog altijd aan de leiding met 181 punten. Hij wordt nu wel op de huid gezeten door Charrel die er 179 heeft. Op iets ruimere afstand staat JB83 derde met 166 punten. Twee punten daar achter staat Sufferdt, op de voet gevolgd door plukkert met 162 punten.

De ingevoerde resultaten:
VT1: Nico Rosberg
VT2: Heikki Kovalainen
VT3: Felipe Massa

Kwali1: Sebastian Vettel
Kwali2: Jenson Button
Kwali3: Rubens Barrichello
Kwali4: Mark Webber
Kwali5: Jarno Trulli

Snelheid kwali: Ferrari

Race1: Jenson Button
Race2: Mark Webber
Race3: Sebastian Vettel
Race4: Jarno Trulli
Race5: Nico Rosberg
Race6: Felipe Massa
Race7: Robert Kubica
Race8: Timo Glock
Race9: Kimi Räikkönen
Race10: Fernando Alonso

Snelste ronde: Jenson Button
Snelste pitstop: Toyota
Eerste uitvaller: Force India

De volgende Grand Prix is op 21 juni op Silverstone in Groot-Brittannië. Je kunt je voorspelling voor deze race opgeven tot 18 juni 23:59 uur.

Massa: "Dit is een nachtmerrie"

Tijdens de Grand Prix van Turkije spraken de coureurs hun steun uit aan de FOTA inzake de budgetlimietkwestie. Felipe Massa is echter bang dat het zal uitdraaien op een nachtmerrie.

"Wat er momenteel gebeurt, is een nachtmerrie. Wij als coureurs willen voor de beste teams rijden en tegen de beste coureurs racen. In het gesprek met de FOTA wilden wij weten wat er allemaal speelt en we wilden onze mening daarover geven. Wij denken dat we in de beste klasse met de beste technologie, teams en coureurs moeten rijden. Wat Max Mosley wil zorgt ervoor dat wij niet meer de beste autosport zijn. We zullen zelfs ver weg zakken. Daarom steunen wij de FOTA. Ik hoop dat er een oplossing gevonden wordt, want wij blijven het liefste in de Formule 1. Maar als dat niet meer mogelijk is, dan stappen wij over naar een ander kampioenschap dat wel in de top staat", aldus een zeer bezorgde Massa.

Coureurs balen van lege tribunes

De Grand Prix op het circuit van Istanbul Park had afgelopen weekend slecht 36.0000 toeschouwers, waar er plaats is voor 130.000. Tijdens de trainingen werden sommige tribunes zelfs bedekt, zodat deze minder op zouden vallen. De coureurs zijn hier niet blij mee.

Red Bull Racing-coureur Mark Webber had zelfs liever gezien dat de organisatie dan maar mensen gratis naar binnen liet, zodat de tribunes in elk geval gevuld waren. "Er was bijna niemand. Er zijn volgens mij genoeg mensen die de race zouden willen bezoeken, maar de kaartjes zijn zo duur. Misschien hadden ze maar mensen gratis naar binnen moeten laten, want racen zonder publiek is ook niets", aldus Webber.

Ook Felipe Massa denkt dat de oorzaak in de prijs van een kaartje is te vinden: "De kaartjes moeten goedkoper worden. We racen liever op een circuit met lagere toegangsprijzen met veel bezoekers. Als de prijzen lager waren geweest, was het weekend gewoon uitverkocht geweest."

Prijzenoorlog weer begonnen

Weet je het nog een aantal jaar geleden hadden we in Nederland oorlog. De supermarkten prijzenoorlog Laurus met toen nog de supermarkten Konmar en Super de Boer tegen voornamelijk Albert Heijn. Albert Heijn had die oorlog gewonnen. Maar afgelopen weken was er een radiocommercial van Jumbo te horen die in die commercial de oorlog verklaarde aan AH en andere supermarkt concurrenten. Spannend zo'n oorlog hoor. De ene supermarkt troggelt 2 cent van een pak melk af en de andere supermarkt gaat daar weer overheen met nog een centje. net zolang totdat AH weet opgelucht adem kan halen als Jumbo net als Laurus eindigt.

Mosley: "FOTA: schrijf onvoorwaardelijk in"

FIA-president Max Mosley heeft de FOTA-teams aangeschreven dat ze zich onvoorwaardelijk moeten inschrijven, zodat zij kunnen helpen met het vormen van de reglementen voor het seizoen van 2010.

Na afloop van de Turkse Grand Prix waar de spanningen hoog waren omdat aanstaande vrijdag de lijst met deelnemers voor het seizoen van 2010 bekend worden, heeft Mosley de langverwachte reactie op de brief van de FOTA verstuurd naar de FOTA-teams.

Volgens Mosley is de beste manier om te helpen dat de teams zich onvoorwaardelijk inschrijven voor het komende seizoen. Het zou zelfs simpel zijn om een oplossing te vinden voor de problemen waar de FOTA momenteel mee zit. In de brief, verstuurd naar Ferrari, McLaren, BMW Sauber, Renault, Red Bull Racing, Toro Rosso, Toyota and Brawn GP, staat dat Mosley graag later deze maand, samen met alle teams die in 2010 zullen deelnemen, om de tafel wil gaan zitten om de reglementen voor 2010 vast te stellen. Echter om dit te bewerkstelligen moeten alle FOTA-leden, behalve Williams en Force India, uiterlijk morgen bevestigen dat zij in 2010 mee zullen doen.


"Onder artikel 66 van de International Sporting Code kunnen wij de gepubliceerde regels voor 2010 niet wijzigen tenzij wij een akkoord hebben van alle deelnemers", aldus de FIA-president."We hebben echter een lijst met bevestigde inschrijvingen en als iedereen unaniem akkoord gaat, kunnen wij wijzigingen doorvoeren. Maar om hieraan deel te nemen moet je voldoen aan de inschrijvingsreglementen."

"De keuze is aan jullie, maar het is het eenvoudigste als alle deelnemers onder dezelfde omstandigheden werkten en dat iedereen het eens is over de reglementen."

De FIA zal vrijdag de lijst met deelnemers voor 2010 bekend maken. Williams en Force India zijn vrijwel zeker van een plek op de startopstelling, omdat zij zich onvoorwaardelijk hebben ingeschreven. Daarnaast doen nog circa tien andere teams mee om een plek op de grid. Mosley heeft aan de FOTA duidelijk gemaakt dat elke reglementswijziging een akkoord zal moeten krijgen van deze nieuwe teams.

"We organiseren een bijeenkomst waar alle teams die in 2010 zullen deelnemen kunnen discuseren over de kostenbesparende maatregelen zoals deze voorgesteld zijn door de FOTA. Dit zal echter pas na vrijdag gebeuren. Wij hebben de meningen van de nieuwe deelnemers al geinventariseerd en het resultaat is over het algemeen positief. Het moet dus relatief eenvoudig zijn een oplossing te vinden, maar dan moeten de FOTA-teams zich wel onvoorwaardelijk inschrijven."

Rechtszaak na erectie van 55 uur

Een voormalige Amerikaanse gevangene klaagt gevangenispersoneel aan nadat hem medische hulp werd onthouden terwijl hij met een langdurig en buitengewoon pijnlijk probleem kampte.

De 43-jarige veelpleger Dawud Yaduallah kreeg als gevolg van bijwerkingen van zijn medicijnen een erectie die maar niet overging. Ondanks zijn probleem stuurde de zuster die hem de medicijnen toediende Dawud gewoon terug naar zijn cel.

Pas na 55 uur kreeg de gevangene toestemming om een ziekenhuis te bezoeken. De zuster, Judith Lovelance, vond namelijk dat er niks aan de hand was en adviseerde Dawud keer op keer "een zak ijs op zijn zaakje te houden".

Als gevolg van het hardnekkige akkefietje ondervindt Dawud nu erectieproblemen, heeft hij moeite met ejaculeren en kampt hij met pijn tijdens de seks. Volgens zijn advocaat heeft de langdurige erectie zijn huwelijk dan ook 'ernstig beschadigd'. Dawud zou het liefst zien dat zuster Lovelance nu zelf in de gevangenis belandt.

Vooral moslims slachtoffer online-discriminatie

Meer dan de helft van het aantal gemelde discriminerende uitingen op internet was vorig jaar gericht tegen moslims, Marokkanen en Turken. Dat stelt het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) in zijn jaarverslag, dat vandaag is gepubliceerd. In totaal kwamen er 899 meldingen bij de organisatie binnen.

"Met name nieuwsberichten waarin etniciteit of afkomst genoemd werden, ontlokten strafbare uitingen in de reacties", concludeert het MDI. Ook blijft antisemitisme (racisme gericht tegen Joden) volgens de organisatie een probleem. Vroeger waren extreemrechtse sites daar met name verantwoordelijk voor, maar nu worden dit soort uitingen vaak gevonden op normale interactieve pagina’s.

Hond loopt met granaat WOII in bek

Een Duitse hond heeft zijn baas een onaangename verrassing bezorgd. Het beest heeft zijn baasje in de regio Düsseldorf namelijk een granaat uit de Tweede Wereldoorlog voor de voeten gegooid. Dit heeft de lokale politie vandaag meegedeeld.

Tijdens het wandelen zag de veertigjarige eigenaresse van de hond dat haar viervoeter iets vreemds in zijn bek had. Al gauw kwam ze tot de conclusie dat het een oude granaat moest zijn. Met al haar overredingskracht wist ze haar huisdier ervan te overtuigen dat het beter was als hij het projectiel gewoon zou laten vallen.

De gealarmeerde politie zette gelijk het gebied af en liet de EOD aanrukken. De explosievenexperts wisten het projectiel gelukkig onschadelijk te maken. Volgens hen ging het hier om een Amerikaanse granaat uit WOII. Ondanks de roestige staat functioneerde het explosief echter nog prima.

Hyves toont pornobanners bij minderjarigen

FOK!ker Resco besloot uit verveling vanmiddag een beetje rond te surfen op Hyves. Opeens kwam hij op het profiel van een zestienjarig meisje. Tot zijn ontsteltenis werd zijn aandacht getrokken door een grote banner aan de rechterkant van het scherm.

Op de banner kijkt een naakte vrouw zwoel de camera in. Met haar sensuele blik hoopt zij klanten naar een pornosite te lokken.

De bewuste FOK!ker is geschokt door de pornobanner op het profiel van een minderjarig meisje. "Ik ben zelf wel 18 (en zo staat mijn leeftijd ook ingesteld op Hyves), maar het is gewoon schandalig dat zulke advertenties worden getoond naast het profiel van kinderen", aldus Resco.

Screendump klein
 Hyves Emo
Klik op het plaatje voor een grote versie
 
Met dank aan Resco voor de submit

Bospop compleet met Drive Like Maria

Het programma van Bospop 2009 is compleet met Rowwen Hèze en Drive Like Maria. Dat maakte organisator Mojo maandag bekend. Bospop heeft dit jaar plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juli in Weert.

Rowwen Hèze trakteert het Bospoppubliek op een vol uur afwisselende muziek, bestaande uit feestnummers en ballads. Naast Rowwen Hèze is de Belgisch-Nederlandse band Drive Like Maria aan het programma toegevoegd. Voorafgaand aan Bospop verzorgt de band op 23 juni het voorprogramma van de rockband AC/DC in het uitverkochte Amsterdam Arena.

Andere bands op Bospop zijn Novastar, Queensryche, Stahlzeit, The Sheer en The Brew. Ook Guus Meeuwis bezoekt Bospop. Eerder werd ook al bekend dat onder andere Guano Apes, Fun Lovin' Criminals, Foreigner, Fiction Plane en Triggerfinger het podium in Limburg beklimmen.

Drive Like Maria completeert programma Bospop  (foto: ANP)

Pornoster krijgt half miljoen voor getatoeëerde tieten

Een Russische pornoster incasseert maar liefst een half miljoen dollar voor een bijzondere advertentiecampagne. Anna Morgan zal namelijk een tatoeage op haar borsten krijgen. Het bedrijf dat haar sponsort, verkoopt online goederen voor de computergame World of Warcraft.

Het negentienjarige pornosterretje moet twee jaar met de url en het logo van de site MyMMOShop.com op haar natuurlijke DD-cup rondlopen. Een mooie deal voor het bedrijf, want men verwacht dat Morgan jaarlijks in vijftig tot honderd pornofilms te zien is. Volgens de website sluit de doelgroep van haar pornofilms naadloos aan op die van World of Warcraft. De sponsordeal zal dan ook veel nieuwe klanten naar de website trekken.

Anna Morgan houdt zich bezig met hockey, tennis en computerspelletjes. Onlangs heeft ze een contract getekend bij pornoproducent Top Studios in Los Angeles. Op 15 juni zal de tatoeage worden gezet.

Zwolle door met Kerklaan en Keizer

FC Zwolle kan ook komend seizoen beschikken over Dolf Kerklaan en Cees Keizer. Beide spelers liggen nu tot medio 2010 vast in Zwolle.

Middenvelder Cees Keizer, opgeleid bij Ajax, werd dit seizoen op huurbasis gehaald van Vitesse. De 23-jarige Volendammer speelde sindsdien veertien keer mee in de Jupiler League en scoorde nog niet. Zijn contract in Arnhem liep af en FC Zwolle heeft hem nu dus definitief gecontracteerd.

Doelman Dolf Kerklaan werd in de zomer van 2008 overgenomen van Sparta Rotterdam. De 22-jarige Beverwijker is in Zwolle reservedoelman achter Diederik Boer. Hij kwam dit seizoen vier keer in actie. Kerklaan had een aflopend contract, dat nu dus verlengd is.

Slipcursus voor bestuurder lijkwagen

Geen enkele uitvaartverzorger moet er aan denken om in een slip te raken met een overledene achter in de auto. Om de bestuurder te leren wat hij in zo’n situatie moet doen, krijgen uitvaartondernemers die zijn aangesloten bij een speciale netwerkorganisatie deze week een training.

Dan komen ook vragen als "wat te doen als je plotseling moet remmen of uitwijken" aan bod. In een rouwauto is dat echt anders dan in een gewone wagen, liet Heleen Rouw van Requiem Uitvaartzorg maandag weten.


Slipcursus voor bestuurder lijkwagen  (foto: DAG)

Budget TV stopt helemaal

De vroegere makers van het BNN-programma De Lama’s stoppen met het concept Budget TV, dat ze bij de AVRO en in theaters uitvoerden. Dat heeft het drietal, Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer, laten weten.

Vanavond spelen ze de allerlaatste theatervoorstelling in het Beatrix Theater in Utrecht.

Na het succesvolle concept van De Lama’s, dat naast televisie ook in theaters op de planken werd gebracht, ging het drietal op zoek naar iets nieuws. Ze kwamen met Budget TV op de proppen, maar op televisie werd dat geen succes. In theaters liep Budget TV wel goed, maar omdat de improvisatiespelers niet telkens geassocieerd willen worden met een tv-flop, kiezen ze nu in schouwburgen voor een andere titel van hun show. Op televisie is de laatste uitzending van Budget TV al uitgezonden.


Budget TV stopt helemaal  (foto: DAG)

Ook volgend seizoen play-offs in Eredivisie

De play-offwedstrijden om een ticket in de Europa League zullen ook volgend seizoen deel gaan uitmaken van de Eredivisie. Dit is tijdens de algemene vergadering betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) besloten.

Er wordt wel een belangrijke wijziging doorgevoerd. Het best-of-three-principe wordt namelijk geschrapt. In plaats daarvan gaat men de Europa Cup-formule hanteren. Dat houdt in dat er twee onderlinge wedstrijden worden gespeeld, waarna het doelsaldo bij een gelijke stand de beslissing zal brengen. In dat geval tellen de goals, die in de uitwedstrijd zijn gemaakt, dubbel.

Ook mogen de spelers vanaf het komende seizoen in het Nederlandse profvoetbal weer genieten van een langere rustpauze in de wintermaanden. Vandaag maakte de KNVB bekend dat na een afwezigheid van een aantal jaren de winterstop weer zal worden ingevoerd. Reden hiervoor is de vroege start van de Europa League, waardoor de zomerstop voor veel clubs korter is geworden.

In het afgelopen seizoen bestond er veel onduidelijkheid over de invulling van het wedstrijdschema. "In het nieuwe systeem kunnen we de play-offs in een kortere periode afwikkelen. Bovendien komen de speeldata vast te staan, omdat we geen rekening meer hoeven te houden met de mogelijke derde wedstrijd in het schema," lichtte Bert Oostveen, competitieleider bij de KNVB, toe.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Ook volgend seizoen play-offs in Eredivisie

De play-offwedstrijden om een ticket in de Europa League zullen ook volgend seizoen deel gaan uitmaken van de Eredivisie. Dit is tijdens de algemene vergadering betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) besloten.

Er wordt wel een belangrijke wijziging doorgevoerd. Het best-of-three-principe wordt namelijk geschrapt. In plaats daarvan gaat men de Europa Cup-formule hanteren. Dat houdt in dat er twee onderlinge wedstrijden worden gespeeld, waarna het doelsaldo bij een gelijke stand de beslissing zal brengen. In dat geval tellen de goals, die in de uitwedstrijd zijn gemaakt, dubbel.

In het afgelopen seizoen bestond er veel onduidelijkheid over de invulling van het wedstrijdschema. "In het nieuwe systeem kunnen we de play-offs in een kortere periode afwikkelen. Bovendien komen de speeldata vast te staan, omdat we geen rekening meer hoeven te houden met de mogelijke derde wedstrijd in het schema," lichtte Bert Oostveen, competitieleider bij de KNVB, uit.

Ook mogen de spelers vanaf het komende seizoen in het Nederlandse profvoetbal weer genieten van een langere rustpauze in de wintermaanden. Maandag maakte de KNVB bekend dat na een afwezigheid van een aantal jaren de winterstop weer zal worden ingevoerd. Reden hiervoor is de vroege start van de Europa League, waardoor de zomerstop voor veel clubs korter is geworden.

Top of Flop: Mike & Colin

We zijn alweer twee weken onderweg in de nieuwe reeks van Top of Flop op de FOK! Weblog en we hebben nog steeds geen top. We hadden het vorige week eigenlijk ook wel verwacht. LaRoux's "Bulletproof" is echt zo'n nummer, je houdt ervan, of je vindt het helemaal niks. Het percentage Top/Flop was ongeveer fifty-fifty, dus we houden het maar op onbeslist.

Voor de derde ronde hebben we gekozen voor iets Nederlandstaligs.

Mike en Colin ontmoetten elkaar twee jaar geleden op een feestje en de muzikale vonk sloeg over. Ze deden spontaan een paar liedjes en van het een komt het ander. De "hartverwarmende reacties op hun harmonieuze geluid" en een positieve reactie van een platenlabel heeft geleid tot de release van hun eerste CD-single “Zo moet het blijven”.

Binnen de weblog crew zijn we meestal niet zo op oer-Hollandsche gezelligheid, maar toch. Mike en Colin hebben iets dat ons bevalt.
 

Over

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

Ajax en Arsenal akkoord over Vermaelen

Ajax en Arsenal hebben definitief overeenstemming bereikt over de transfer van verdediger Thomas Vermaelen, zo meldt NOS Teletekst maandagmiddag. Naar verluidt ontvangen de Amsterdammers zo'n dertien miljoen euro voor de Belgische verdediger.

Vermaelen moet zelf nog wel tot een akkoord komen met The Gunners over de transfer. De 23-jarige centrale verdediger heeft echter al laten doorschemeren dolgraag in de Premier League te willen spelen, waardoor beide partijen het waarschijnlijk spoedig met elkaar eens zullen worden.

Bij Germinal Beerschot Antwerpen werd Vermaelen ooit opgepikt door Ajax. In dienst van de hoofdstedelijke club groeide de verdediger uit tot een vaste international van België. Bij de Amsterdammers was Vermaelen een belangrijke basisspeler geworden.

Naast Arsenal toonde ook Aston Villa belangstelling voor Vermaelen.

Van Moorsel begint schaatsploeg

Leontien van Moorsel en haar man Michael Zijlaard zijn na een wielerploeg ook een schaatsploeg begonnen. De ploeg die de naam Leontien.nl draagt, zal uitkomen in het marathonschaatsen bij de vrouwen.

"Dat we dit wielerseizoen zijn begonnen met een team dat mijn naam draagt, vond ik al geweldig. Maar dit spreekt me ook aan, hoor. Hopelijk krijgt het marathonschaatsen dankzij onze inspanningen de aandacht die het verdient," zei de oud-olympisch kampioene wielrennen op de weg en de baan.

Het team bestaat uit Marianne van Leeuwen, de nieuwkomer in het vrouwenpeloton die afgelopen winter op de Weissensee al het podium haalde in de Aart Koopmans Memorial, Heleen van Vliet, Eline Bavius en Lillian van Haaster. "Als deze meiden op dezelfde manier aan de weg timmeren als nu het geval is met onze wielrensters, vind ik het prima. Niemand had verwacht dat er al klinkende resultaten konden worden genoteerd. Laat de schaatssters van Leontien.nl de marathonwereld ook maar verrassen," zei Michael Zijlaard.

Omdat wielrennen en schaatsen elkaar aanvullen kwam al snel het idee om ook in de laastgenoemde sport actief te worden. "Waarom zouden we gedurende de stille maanden van het jaar niet met iets anders bezig kunnen zijn, zo vroeg ik me af. Wanneer je de beschikking hebt over een prachtige camper, een heel wagenpark, is het zonde al dat materiaal in de garage te laten staan. Al heb ik niet het meeste verstand van schaatsen, ik had wel in de gaten dat de spelletjes wielrennen en schaatsen veel overeenkomsten hebben. Na een eerste contact met Marianne waren we er gauw uit. Zij droeg vervolgens de drie andere meiden aan, ik vond mijn trouwe sponsor Bar-le-Duc direct bereid om mee te doen, en binnen de kortste keren was alles rond," vervolgde Zijlaard.

Marianne van Leeuwen is opgetogen over de vorming van de nieuwe ploeg. "We proberen zoveel mogelijk met elkaar te trainen. Dat motiveert en stimuleert. Aan het eind van de maand doen we mee aan een fietstoertocht door de Dolomieten. Daar leggen we helemaal een basis voor een prachtig seizoen, daar ben ik van overtuigd."

Furlan wint tweede rit Dauphiné Libéré

Angelo Furlan heeft de tweede etappe van de Dauphiné Libéré op zijn naam geschreven. In de massasprint wist hij Markus Zberg en Tom Boonen voor te blijven.

De etappe van vandaag was 228 kilometer lang en ging van Nancy naar Dijon. In de slotfase van de rit koos David Millar het hazenpad, waarna Quick-Step Boonen naar de voorzijde van het peloton hielp. Op de finish zou de Belg uiteindelijk net tekort komen.

Furlan kwam na aanvang van de sprint snel uit het wiel van Boonen en wist ook Millar nog te passeren. De Brit kwam uiteindelijk als negende over de finish. Robert Gesink kwam als 47e over de meet en was daarmee de beste Nederlander van de dag.


Uitslag tweede etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Angelo FurlanLampre05:35,04
2Markus ZbergBMC Racing Teamz.t
3Tom BoonenQuick-Stepz.t
4Marco BandieraLamprez.t
5Marcel SiebergTeam Columbiaz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Cadel EvansSilence-Lotto05:50,40
2Alberto ContadorAstana+ 0,08
3Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagne+ 0,23
4Sébastien RosselerQuick-Step+ 0,33
5Vincenzo NibaliLiquigas+ 0,34

Pot nieuwe trainer Jong Oranje

De KNVB heeft Cor Pot aangesteld als nieuwe coach van Jong Oranje. Hiermee wordt hij de opvolger van Foppe de Haan die aangaf er mee op te houden. Pot zal op 1 juli beginnen in Zeist en heeft een contract voor twee jaar getekend.

Pot komt over van Zenit Sint Petersburg waar hij tot dit voorjaar de assistent was van Dick Advocaat. Bij de KNVB moet Pot Jong Oranje naar het EK van 2011 zien te loodsen. Mocht Jong Oranje zich daar voor de Olympische Spelen plaatsen, dan zal het contract van Pot met ruim een jaar verlengd worden.

Twitter in actie tegen imitators

Twitter kondigt 'geverifieerde accounts' aan om valse accounts in de toekomst te kunnen voorkomen. Aanleiding hiertoe is de rechtzaak die Tony La Russa, manager van de Amerikaanse honkbalclub St. Louis Cardinals, startte omdat er onder zijn naam kwetsende Twitter-berichtjes werden geschreven.

Twitter geeft aan dat ze de klantenservice verder zullen verbeteren en dat ze deze zomer een bètapreview van de nieuwe Verified Accounts zullen lanceren. Deze accounts zal je kunnen herkennen aan de speciale zegel, wat erop wijst dat het account werkelijk aan die persoon toebehoort. 



Twitter kondigt geverifieerde accounts aan

[Update] Zombiewerpen in Undead Knights

Undead Knights is een hack & slash game, waarin je als speler afwisselend controle neemt over een drietal characters (Romulus, Remus en Silvia). Nadat ze allen vermoord zijn wegens negatieve uitlatingen over de koningin, sluit het drietal een pact met een demon om weer tot leven gebracht te worden. Naast de overduidelijke voordelen van weer levend zijn, beschikken ze nu ook over de kracht om verslagen vijanden tot een bestaan als zombieslaaf te veroordelen.

Spelers kunnen maximaal 10 zombies tegelijk aan hun zijde hebben. Dit compacte hersenloze leger kan gebruikt worden als ladder of om grote vijanden mee om te duwen. Verder biedt het spel de optie om met vier spelers te spelen. Of je de story-mode ook met vier spelers kunt doorlopen is nog niet bekend.

Op de Tokio Game Show in 2008 werd Undead Knights al kort getoond, maar nu zijn dan ook de eerste screenshots uit de grond gekropen.


Undead Knights staat gepland voor aankomende herfst.

Update 17:40

Op de E3 is ook een trailer vrijgegeven:


Bos moet half juli naar UCI

Theo Bos moet zich in juli bij de internationale wielrenunie (UCI) melden. De Nederlander, die voor de ploeg van Rabobank rijdt, moet zich namelijk verantwoorden voor zijn gedrag tijdens de laatste etappe van de Ronde van Turkije.

In deze rit trok Bos in volle sprint Daryl Impey, de leider in het algemeen klassement van de Turkse ronde, namelijk naar de grond. De val leverde de Zuid-Afrikaan een aantal gebroken botten op. Bos liet, na het zien van de beelden, weten er goed ziek van te zijn.

Bos en Impey spraken eind april met elkaar over het voorval gesproken. Dit contact zou via e-mail zijn gegaan.

Formula BMW Europe voor het eerst op Zandvoort

Dit weekend zal tijdens de Masters of Formula 3 ook voor het eerst door de Formula BMW Europe op het circuit van Zandvoort gereden worden. Deze klasse rijdt normaal gesproken alleen in de voorprogramma's van de Europese Formule 1-Grands Prix.

De Formula BMW Europe-klasse is opgezet voor jonge coureurs die hun eerste stappen zetten in de autosport. In het internationale veld zijn twee Nederlanders actief: Robin Frijns en Jack te Braak.

Pokémon Heart Gold en Soul Silver komt met pedometer

Pokémon Gold en Pokémon Silver waren volgens velen de beste Pokémon-games op de handhelds van Nintendo. Binnenkort verschijnen de remakes van deze games op de Nintendo DS in de vorm van Pokémon Heart Gold en Soul Silver.

Vandaag is bekend gemaakt dat Pokémon Heart Gold en Soul Silver zullen verschijnen met een pedometer, een metertje dat precies bijhoudt hoeveel je gelopen hebt: de Poké Walker. Het is mogelijk om één Pokémon op te slaan op de Poké Walker. Ga je er vervolgens mee lopen dan verdient de Pokémon XP om zo sterker te worden. Via draadloze communicatie kun je deze Pokémon vervolgens weer overzetten naar je Nintendo DS.



Toivio mag blijven, Kolehmainen weg bij AZ

Joona Toivio heeft een nieuw contract getekend bij AZ, zo maakten de Alkmaarders maandag bekend op hun digitale thuis.

De 21-jarige Finse verdediger heeft bij de kampioen van Nederland zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot medio 2012. Het voorbije seizoen speelde Toivio op huurbasis voor Telstar en ook de komende jaargang zal de jonge verdediger worden uitgeleend.

Daarentegen ging Toivio's landgenoot Toni Kolehmainen niet akkoord met een nieuwe aanbieding van AZ. Evenals Toivio had Kolehmainen een aflopend contract in Alkmaar. Het Finse duo werd 2,5 jaar geleden gescout door Juha Reini, voormalig speler van AZ.

Garcia: "Real kan niet goed met spelers omgaan"

Tegenwoordig verdient hij zijn brood bij FC Groningen, maar ooit maakte Gonzalo Garcia-Garcia deel uit van de jeugdopleiding van Real Madrid. Volgens de aanvaller kan men bij De Koninklijke niet goed overweg met talentvolle jeugdspelers.

"Er gaat weer met geld gesmeten worden op hoop van zegen. Typisch Madrid," voorspelt Garcia tegenover Sportweek over de komende transferperiode. "Bij Barcelona staan alle neuzen dezelfde kant op. Heeft met cultuur te maken. Barcelona is een familiare club, Real is meer een galerie. De supporters willen sterren zien en zijn veel ongeduldiger."

"Een illustratief verschil is de jeugdopleiding," gaat Garcia verder. "Real koopt de beste jeugdspelers van Spanje, maar als de jeugdteams een paar keer niet winnen, ontslaan ze de trainer of moeten er spelers weg. Er is geen duidelijke filosofie. Elke jeugdtrainer kijkt anders tegen voetbal aan."

"De spelers die uit de jeugd van Barcelona hebben allemaal dezelfde stijl. Fàbregas, Xavi, Messi, Iniesta... Er lopen spelers van die kwaliteit rond bij Madrid, maar er wordt gewoon niet goed mee omgegaan."

De Mos: "Groot verschil tussen vraag en aanbod"

De kans dat Aad de Mos zal toehappen op een aanbieding van het Turkse Genclerbirligi lijkt niet erg groot. De Hagenaar was onlangs op bezoek bij de club om over een mogelijk dienstverband te praten, maar aan een definitieve overeenstemming zitten nog teveel haken en ogen.

"Er zit een groot gat tussen vraag en aanbod," onthult de 62-jarige De Mos tegenover Sportweek. "Zoals het er nu uitziet, wordt het lastig."

"Ik ben drie dagen in Turkije geweest en de indruk was goed. Mooie accommodaties en een goed verhaal. Ze wilden me graag hebben, maar er moet natuurlijk wel een redelijke beloning tegenover staan."

Sinds De Mos in 2008 vertrok bij Vitesse zit hij zonder club. Gesprekken met Sparta Rotterdam liepen onlangs op niets uit. "Ik wil graag weer aan de slag, maar als je er niet uitkomt, houdt het op," aldus de Hagenaar.

"Ik heb nog altijd genoeg hoop. Er hebben de laatste tijd meer clubs interesse getoond, allemaal buitenlandse. Dat speelt al langer, dus het is nog even afwachten wat het wordt."

Federer: "Ik stop nog niet met tennissen"

Afgelopen zondag kon Roger Federer eindelijk het tennistoernooi van Roland Garros op zijn palmares bijschrijven. De Coupe Mousquetaires was de laatste triomf die ontbrak in de prijzenkast.

Voor Federer is het nog niet over: "Ik zou nu kunnnen stoppen, maar dat doe ik niet. Ik heb nog te veel plezier in het spelletje", aldus de Zwitser.

Hij vervolgt: "Mijn kinderdroom was om ooit Wimbledon te winnen. Dat heb ik inmiddels vijf keer gedaan. De afgelopen jaren had ik mijn zinnen gezet op een overwinning op Roland Garros, omdat ik mij steeds meer ging beseffen wat voor een grote speler ik dan zou zijn. Ik weet dat mijn carrière niet eeuwig kan duren, maar zolang ik ik nog plezier in het tennissen heb, ga ik door."

Jan Pronk laakt Wouter Bos

Jan Pronk weet wel waar de dramatische nederlaag van de PvdA bij de afgelopen verkiezingen voor het Europees Parlement aan te wijten is. Volgens de partijprominent ontbreekt het de Sociaal Democraten aan een sterke leider.

In het radioprogramma Stand.nl laakte de oud-minister van VROM en Ontwikkelingssamenwerking het optreden van PvdA-leider Wouter Bos. "De afgelopen weken is hij niet de leider van de partij geweest." Pronk omschreef Bos als "een goede minister van Financiën en manager", maar dat is niet wat de partij zijns inziens nodig heeft. "Mensen willen zich herkennen in een duidelijke leider," aldus Pronk. "Een sterke leider spreekt mensen aan en haalt ze naar de stembus."

Ook de PvdA-Kamerleden kregen er van langs van Pronk. Volgens de oud-minister zijn het "geen aansprekende namen" en "durven ze te weinig".

Wat Pronk betreft heeft zijn partij momenteel behoefte aan een leider van het type Nicolas Sarkozy of Angela Merkel. De PvdA verloor bij de afgelopen Europese verkiezingen vier van haar zeven zetels.


Jan Pronk laakt Wouter Bos  (foto: DAG)

Luque blijft wachten op belletje Ajax

Aanvaller Albert Luque weet nog steeds niet waar hij aan toe is. Officieel staat hij nog onder contract bij Ajax, maar in Amsterdam lijkt de Spanjaard geen toekomst meer te hebben. Het voorbije seizoen speelde Luque op huurbasis voor Málaga CF.

Vanuit Amsterdam hoorde Luque nog altijd niets. "Ik ben nog niet gebeld door Ajax voor een afspraak om over de toekomst te praten," vertelde de Spaanse aanvaller aan Sportweek. "Ik weet helemaal niks, niet eens wanneer we weer beginnen komend seizoen."

"Dat is vreemd, maar ja, er zijn wel meer dingen vreemd bij Ajax. Vorig jaar werd met Marco van Basten een nieuwe weg ingeslagen voor meerdere jaren en nu is alles weer anders. Het is erg wispelturig allemaal. Ajax is een club vol verrassingen."

Luque heeft Ajax nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. "Nu er een nieuwe trainer is, liggen er misschien weer nieuwe kansen voor mij, maar laten we eerst maar eens met elkaar praten. Ik blijf wachten op een uitnodiging."

Freiburg trekt Koreaan Du Ri Cha aan

Aanvaller Du Ri Cha is de nieuwste aanwinst van SC Freiburg, dat onlangs terugkeerde in de Bundesliga.

Cha, 39-voudig international van Zuid-Korea, komt transfervrij over van TuS Koblenz uit de Tweede Bundesliga. Over de duur van het contract van de Zuid-Koreaan zijn geen mededelingen gedaan.

Cha is de zoon van de legendarische Cha Bum-Kun, die wordt beschouwd als de beste speler van Azië aller tijden. Cha jr. werd in 1980 in Frankfurt geboren, toen zijn vader in de Bundesliga actief was.

Op het cv van de jonge Cha prijken dan ook alleen maar Duitse clubs. De veelzijdige vleugelspeler stond in het verleden onder contract bij Bayer Leverkusen, Arminia Bielefeld, Eintracht Frankfurt, FSV Mainz 05 en TuS Koblenz.

In 2002 maakte Cha deel uit van de selectie van Zuid-Korea, die tot ieders verbazing tot de halve finale van het WK doordrong.

Oranje oefent tegen Paraguay

In de aanloop naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika zal het Nederlands elftal op 14 november een oefeninterland tegen Paraguay afwerken.

Het treffen met het Zuid-Amerikaanse land zal in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen plaatsvinden, aldus de Leeuwarder Courant. Tevens staan er oefenduels tegen Engeland, Japan en Australië op de rol.

Engeland komt op 12 augustus in de Amsterdam Arena op bezoek, terwijl op 5 september de Grolsch Veste in Enschede het decor is van de oefenwedstrijd tegen Japan. In Sydney wordt op 10 oktober geoefend tegen Australië.

Nederland plaatste zich afgelopen zaterdag voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika door met 1-2 te winnen van IJsland.

'Juventus denkt aan Maxwell'

Inter-linksback Maxwell hoeft niet bang te zijn dat er geen belangstelling is voor hem. Juventus zou de voormalig Ajacied graag willen inlijven.

Maxwell heeft bij Inter nog een contract tot medio 2010, maar de kans dat hij deze zomer al vertrekt bij de nerazzurri lijkt groot. De Braziliaan onderhoudt een moeizame relatie met trainer José Mourinho en hoeft derhalve niet meer op veel speeltijd in het blauwzwarte shirt te rekenen.

Juventus ziet in Maxwell een prima versterking voor de eigen selectie, zo meldt Tuttosport. De bianconeri zijn op zoek naar een linksback en de Braziliaan zou in Turijn als een prima kandidaat voor die positie worden beschouwd. Andere opties zouden Andrea Dossena (Liverpool), Fabio Grosso (Olympique Lyon), Aleksandar Kolarov (Lazio) en Domenico Criscito (Genoa) zijn.

Maxwell, die 4,5 jaar het shirt van Ajax droeg, werd onlangs al gelinkt aan FC Barcelona.

Michael Jackson wil kopie Neverland in Londen

Michael Jackson heeft opdracht gegeven om een bowlingbaan en een kermis te bouwen op zijn tijdelijke landgoed in Engeland.

The King Of Pop heeft voor zijn 50 optredens in Engeland opdracht gegeven om zijn tijdelijke verblijf in Londen om te bouwen tot een kopie van zijn oude landgoed Neverland in Californië, aldus The Sun. Michael, die momenteel vecht tegen huidkanker, heeft AEG gezegd dat hij een bowlingbaan en een draaiende kermis wil in het historische Foxbury Manor in Chislehurst, Kent.

De 50-jarige popzanger huurt het landgoed voor een slordige 15 miljoen pond voor de duur van zijn 50 shows in het stadion O2. De concerten beginnen in juli. Het landgoed is groot genoeg voor de eventuele aanpassingen.

Michael schijnt zijn voormalige Amerikaanse landgoed te missen. Het echte Neverland moest hij wegens schulden van de hand doen. Door het na bouwen van een klein Neverland zou hij zich beter voelen, aldus een bron van The Sun.


Michael Jackson wil kopie Neverland in Londen  (foto: DAG)

Van der Zande rijdt Masters of Formula 3

Renger van der Zande zal deelnemen aan de Masters of Formula 3 komend weekend op het circuit van Zandvoort. Ook Henki Waldschmidt is zeker van deelname aan het evenement.

De Masters is na twee jaar afwezigheid weer terug op het circuit van Zandvoort. In de Masters of Formula 3 strijden de beste coureurs uit de Formule 3 Euro Series en het Britse kampioenschap Formule 3 om de officieuze Europese titel. Vele bekende namen zoals David Coulthard, Lewis Hamilton, Christian Klien en Jos Verstappen hebben in het verleden de wedstrijd al eens gewonnen. Hierna braken ze door en kwamen ze uiteindelijk in de Formule 1 terecht.

Van der Zande rijdt sinds mei in de Britse Formule 3. Zijn debuut op het circuit van Silverstone leverde de Nijmegenaar meteen de winst op. Waldschmidt rijdt momenteel in de Euro Series en staat momenteel tiende in het klassement.

De Masters wordt voor de negentiende maal georganiseerd en er zijn voor dit jaar drieenveertig inschrijvingen binnen gekomen. Op de zaterdag zullen de coureurs zich in vier heats moeten kwalificeren voor de race op zondag.

Carlo van Dam is nog niet zeker van deelname. Zijn team trok de inschrijving in, maar Van Dam hoopt nog een zitje te vinden bij een ander team.

Shell: olieprijs gaat exploderen

Zonder nieuwe investeringen in onderzoek en exploratie van olie zal de olieprijs in de toekomst gaan exploderen. Dat zegt Shell-baas Jeroen van der Veer op de olie- en gasconferentie in Kuala Lumpur. De wereldwijde energiesector heeft te maken met grote uitdagingen en de wereld heeft behoefte aan de toevoer van onconventionele energie om in de groeiende vraag te voorzien.

Door de ingestorte olie- (van 147 naar 32 dollar, inmiddels 68) en gasprijzen (van 14 naar 3,50 dollar) stoppen of stellen energieconcerns hun investeringen uit. Hierdoor zal de toestroom van nieuw aanbod in de toekomst beperkt zijn. Ook raken conventionele olievelden in rap tempo leger. Wanneer de wereldeconomie ook maar iets aantrekt zullen de energieprijzen exploderen zo denkt de baas van Shell.

"Olie en aardgas kunnen niet voorzien in de toenemende vraag", aldus Van der Veer. Shell denkt dat duurzame energiebronnen in de toekomst goed zullen zijn voor 30 procent van alle vraag. De uitspraken van Van der Veer sluiten naadloos aan bij die van de Saoedische olieminister in mei. Deze stelde dat zonder de noodzakelijke investeringen de olieprijs binnen 2 tot 3 jaar zou kunnen stijgen naar boven de 150 dollar.

[BCR] Alonso naar Bavaria City Racing

De organisatie van het Bavaria City Racing-evenement in Rotterdam heeft Fernando Alonso gestrikt om dit jaar deel te nemen aan het jaarlijkse evenement.

Fernando Alonso zal een demonstratie in de straten van Rotterdam geven. "Ik begreep van Nelson Piquet, die al twee keer in Rotterdam mee deed, dat het een mooi evenement is met een enthousiast publiek. Ik hoop dat er veel fans langs het parkoers zullen staan en dat ik ze kan vermaken met een mooie demonstratie", aldus de Spanjaard.

Ook Herman Vaanholt, organisator van Bavaria City Racing, is enthousiast: "Met Fernando hebben we één van de nog drie actieve wereldkampioenen in de Formule 1. Het is uniek dat wij hem in ons jubileumjaar laten deelnemen in ons programma."

Monsters en skeletten bevechten in Risen

Veel informatie is er nog niet bekend over Piranha Bytes nieuwste RPG Risen. De game neemt ons in een middeleeuwse fantasy-setting mee naar een vulkanisch eiland. De game draait om de vulkaan die op het eiland staat, maar op welke manier is niet helemaal duidelijk. Je begint de game als een nieuweling op het eiland en de bedoeling is uiteraard dat je de sceptici de mond snoert en de held wordt van de bevolking. Uitgebreide informatie zullen we waarschijnlijk in Keulen krijgen tijdens de Gamescom.

Risen is in ontwikkeling voor de PC en Xbox 360.






Uitslag Paradigit-ELE Rally

Afgelopen weekend werd de derde ronde in het Rallyclinic Dutch Open 2009 verreden. Piet van Hoof en Niels Leermakers wonnen de Paradigit-ELE Rally in het zuiden van het land.

De rally werd gekenmerd door veel lekke banden en bleef tot op het laatst spannend. Het team van Jasper van den Heuvel knokte zich nog knap terug naar een derde plaats, nadat men eerder in de rally op een vijfentwintigste plaats stond. De volgende rally in het kampioenschap, De Exotic Green Rally, zal plaats vinden op tien en elf juli in Etten-Leur.

Uitslag Top 10:

Pos.CoureursLandAutoTijd
1Piet van Hoof-Niels LeermakersNLMitsubishi Lancer Evo 4, A81.40.36
2Bernard ten Brinke-Hans van GoorNL Ford Focus WRC, A8+0.07
3Jasper van den Heuvel-Martine KolmanNLMitsubishi Lancer Evo 10, N4+3.21
4Erik van Loon-Keex BoxNLMitsubishi Lancer Evo 10, N4+5.06
5Jan de Winkel-Jan Albert BosschaNLRenault Clio R3, A7+5.56
6Arjen de Koning-Hein VerschuurenNLMitsubishi Lancer Evo 7, A8+6.01
7Nelis Verkooijen-Eddy SmeetsNL/BESubaru Impreza WRX Sti, N4+6.13
8John Temmink-Henk Jan ElbertNLSubaru Impreza WRC, A8+6.28
9Evert Bolderheij-Sander RölingNLMitsubishi Lancer Evo 8, N4+6.53
10Henk Vossen-Johan Findhammer NLMitsubishi Lancer Evo 9, N4+7.45

Softwareverkopen UK: The Sims 3 komt op 1 binnen

Een nieuwe week en een nieuwe nummer 1 in de Engelse verkooplijsten. Tot niemands verbazing was The Sims 3 de afgelopen week de best verkochte game. The Sims 3 verkocht erg sterk en bezet daarmee de vierde plek op de PC-lijst van beste openingsweken ooit achter Championship Manager 4 en de twee expansions voor World of Warcraft. Ook Red Faction kende een sterke launchweek en bezet de tweede plek op de voet gevolgd door een andere game van THQ: UFC 2009 Undisputed. Verkopen voor Pokémon Platinum, inFamous en Guitar Hero: Metallica namen veel af, waardoor Wii Fit kon stijgen naar de vijfde plek. De top-10 wordt compleet gemaakt door Terminator: Salvation die een plekje steeg.

Button heeft zin in Britse GP

Jenson Button heeft laten weten zin te hebben in de race op Silverstone. De Britse kampioenschapsleider won zes uit zeven races, en hoopt er daar nog één bij te schrijven door het winnen van zijn thuis Grand Prix.

"Ik verbaas me ieder jaar weer over de hoeveelheid steun die ik krijg op Silverstone", zei Button. "Ook op momenten dat ik geen competitieve auto had en geen denderende resultaten scoorde, kreeg ik steeds ongelooflijk veel steun van het publiek. De afgelopen jaren voelde ik me wel eens opgelaten dat ik mijn fans niets kon teruggeven, maar dit jaar is de situatie anders: ik leid het kampioenschap. Ik kijk er daarom enorm naar uit om naar Silverstone te gaan en hopelijk kunnen we het Britse publiek op een mooie show trakteren. Het zou voor de toekomst van de Britse GP mooi zijn als we een uitverkocht huis hebben."

Buttons beste resultaat heeft hij in 2004 geboekt, in een BAR-Honda. Vorig jaar slipte de Brit van de baan vanwege de vele regen die er op het circuit van Silverstone viel.

Duitser Fandel bergt zijn fluit op

Herbert Fandel heeft besloten een einde te maken aan zijn scheidsrechtersloopbaan. De 45-jarige Duitser kende in 2007 één van de hoogtepunten van zijn carrière.

Fandel floot in dat jaar in Athene de Champions League-finale tussen AC Milan en Liverpool. Een jaar eerder was Fandel nog de arbiter tijdens de UEFA Cup-finale tussen Middlesbrough en Sevilla in Eindhoven.

Fandel werd twee jaar geleden tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Zweden en Denemarken aangevallen door een Deense fan toen hij in de 89ste minuut de Zweden een strafschop gaf. De Denen hadden tijdens het duel een 3-0 achterstand weten om te buigen in een 3-3 tussenstand.

In het dagelijks leven is Fandel directeur van een muziekschool.

Inge de Bruijn showt sexy lingerie

Ex-zwemster Inge de Bruijn is de nieuwe ambassadrice van het sexy lingeriemerk Sapph, meldt De Telegraaf.

Binnenkort siert haar sportieve lichaam met slipjes en bh's op honderden megagrote billboards. Sapph heeft voor de 35-jarige De Bruijn gekozen vanwege haar sterke uitstraling.

"Ze is sterk én sexy, ze is topsporter. Eén bonk fysieke uitstraling van een winnaar", aldus de directeuren Cor van Schoonhoven en Rob Heilbron. Inge vindt het een eer dat ze is gevraagd om lingeriemodel te worden.

De oud-zwemster is nog vrijgezel. "Ik ben single. Zwemmen was mijn passie en mijn leven. Ik was heel erg nieuwsgierig naar het nieuwe leven dat ik nooit heb gekend. Een leven met nieuwe mensen, nieuwe culturen en veel reizen. Ik sta nog altijd met een big smile op Schiphol, want reizen vind ik prachtig. De tijd na mijn sportcarrière heb ik ook gebruikt om heel veel mooie plekjes op de wereld te ontdekken", aldus Inge. Misschien helpen de sexy foto’s haar wel aan een nieuwe vlam.


Inge de Bruijn showt sexy lingerie  (foto: DAG)

Pornosite hoeft leeftijd modellen niet te bewijzen

Eigenaren van pornosites hoeven toch niet aan te tonen dat de modellen die daarop zijn te zien, ouder zijn dan achttien jaar.

Volgens minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie zou het 'wel erg ver' gaan als een exploitant een kopie van een identiteitsbewijs van elke afgebeelde persoon moet kunnen laten zien.

Om kinderporno te bestrijden, had het parlement er vorig jaar op initiatief van de SP en de PvdA juist op aangedrongen dat beheerders van sekssites moeten bewijzen dat afgebeelde personen meerderjarig zijn.

Volgens Hirsch Ballin is zo’n bewijsplicht echter niet uitvoerbaar. "De veelheid aan pornografisch materiaal, de veelal buitenlandse herkomst en de mogelijke gedateerdheid ervan maken dat voor de exploitant van een website een feitelijk onmogelijk opgave", stelt hij.

Bij de meeste pornografische beelden bestaat bovendien geen misverstand over de meerderjarigheid van betrokkene, aldus de bewindsman. Hij wees erop dat het kabinet op een andere manier tegemoet komt aan de wensen van de Kamer.

Het is de bedoeling dat exploitanten van webcamseks onder een gemeentelijke vergunningplicht komen te vallen, zoals al het geval is bij peepshows en sekstheaters.

Daarin staat dat ze geen gebruik mogen maken van diensten van minderjarigen. Hirsch Ballin meent dat de controle op sekssites en de leeftijd van de modellen daardoor mogelijk wordt.

Volgens PvdA-Kamerlid Khadija Arib zijn er andere landen waar beheerders van sekssites al wel moeten aantonen dat de modellen ouder dan achttien zijn. Hirsch Ballin gaat dat na en zal de kwestie ook aankaarten bij de gesprekken met internetproviders, die tot nieuwe afspraken over de bestrijding van kinderporno moeten leiden.

 

 

LET OP!! NSFW FOTO HIERONDER:

 

 


Pornosite hoeft leeftijd modellen niet te bewijzen  (foto: DAG)

Turkse (12) schiet moeder dood om schoolkeuze

Een twaalfjarig meisje uit Adana in het zuiden van Turkije heeft haar moeder gedood, omdat ze van haar niet mocht doorleren. Dat meldden Turkse media vandaag.

De 39-jarige vrouw verbood haar dochter naar een test te gaan, waarmee bepaald kan worden welke middelbare school geschikt zou zijn. Daarom pakte het meisje het wapen van haar vader en schoot ze haar slapende moeder door het hoofd.

De school van het meisje had de ouders eerder al op het matje geroepen wegens geestelijke problemen van het kind.

Delio Rossi weg bij Lazio

Delio Rossi heeft maandag tijdens een persbijeenkomst aangeven dat hij volgend seizoen geen trainer meer zal zijn van het Italiaanse Lazio.

Het einde van de samenwerking zat er al een tijdje aan te komen. Na een gesprek tussen Rossi en president Claudio Lotito zaterdag sprak laatstgenoemde openlijk over het aanstellen van een nieuwe coach, waaruit geconcludeerd kon worden dat Lazio niet verder zou gaan met Rossi.

De trainer in kwestie bevestigde dit maandag. "Ik heb gemerkt dat ik niet meer tot het middelpunt van het project van de club behoorde en dus heb ik deze beslissing genomen, hoewel dat niet makkelijk was."

Rossi, die als voetballer een bescheiden carrière kende, stond sinds 2005 aan het roer bij Lazio en leidde de club in 2007 naar de Champions League. Onlangs wist Rossi met Lazio beslag te leggen op de Coppa Italia.

Verbeek naar Heracles Almelo

Gert-Jan Verbeek is de nieuwe trainer van Heracles Almelo. De voormalig trainer van Feyenoord en sc Heerenveen zal in Almelo een contract voor de duur van drie jaar tekenen.

Verbeek volgt bij Heracles Almelo Gert Heerkes op. De directie van de Almelose formatie zocht voor hem een andere functie, maar de trainer wees deze af. Men heeft er nu voor gekozen om de verbintenis met hem af te kopen.

In de periode tussen 2001 en 2004 was Verbeek ook al verantwoordelijk voor het eerste elftal van Heracles Almelo. Begin dit jaar vertrok de oefenmeester bij Feyenoord, nadat bleek dat een groot deel van de selectie geen vertrouwen meer in hun trainer had.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.  

Brussel: rood + wit = geen rosé

Brussel trekt een voorstel in om het mengen van rode en witte wijn tot rosé toe te staan. Reden is dat Europese roséproducenten fel hebben geprotesteerd.

"Het is belangrijk dat we luisteren naar producenten als ze bezorgd zijn over veranderingen van regels”, zei Europees Commissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) vandaag.

Momenteel heerst er een verbod op het zogenoemde ‘versnijden’ van rode en witte wijn tot rosé. Echte roséwijn wordt bereid door druiven met een donkere schil, dat natuurlijke pigmenten bevat, te weken in witte druivensap.

De Europese producenten noemden het voorstel van de Europese Commissie misleidend voor de consument en zijn bang voor de economische gevolgen van goedkopere ‘namaakrosé’.


Brussel: rood + wit = geen rosé  (foto: DAG)

Verbeek naar Heracles Almelo

Gert-Jan Verbeek is de nieuwe trainer van Heracles Almelo. De voormalig trainer van Feyenoord en sc Heerenveen zal in Almelo een contract voor de duur van drie jaar tekenen.

Verbeek volgt bij Heracles Almelo Gert Heerkes op. De directie van de Almelose formatie zocht voor hem een andere functie, maar de trainer wees deze af. Men heeft er nu voor gekozen om de verbintenis met hem af te kopen.

In de periode tussen 2001 en 2004 was Verbeek ook al verantwoordelijk voor het eerste elftal van Heracles Almelo. Begin dit jaar vertrok de oefenmeester bij Feyenoord, nadat bleek dat een groot deel van de selectie geen vertrouwen meer in hun trainer had.

Probleemdrinker niet herkend

Het Trimbos-instituut brengt nieuwe richtlijnen uit om probleemdrinkers te herkennen. Huisartsen merken vaak niet of een patiënt een probleemdrinker is. Hierdoor worden risico's op ernstige ziekten als maag- en slokdarmkanker vaak te laat opgemerkt.

Niet alleen huisartsen krijgen met de richtlijn van het landelike kenniscentrum voor geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg te maken. Ook verslavingsartsen en hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg kunnen er gebruik van maken. Het Trimbos instituut stelt verder dat huisartsen vaak te weinig weten van de behandeling van een alcoholverslaving.

Carradine mogelijk vermoord door Kung Fu-sekte

Kung Fu-acteur David Carradine is mogelijk vermoord door leden van een Kung Fu-sekte, zeggen familieleden in een uitzending van Larry King.

David Carradine werd afgelopen dinsdag dood gevonden in een hotel in Bangkok. Hij hing naakt in de kast met vastgebonden handen, nek en geslachtsdeel. In de uitzending van Larry King werd gisteravond gezegd dat Carradine geïnteresseerd was in geheime Kung Fu-sektes.

Doordat hij mogelijk zat rond te neuzen in de activiteiten van een Martial Art-sekte, zou hij vermoord kunnen zijn, verklaart de familie. ‘Wellicht wilde hij een groepering in de belangstelling brengen en zouden ze hem om die reden uitgeschakeld hebben’, aldus advocaat Mark Geragos.

Bij de dood van Martial Arts-acteur Bruce Lee in 1973, waren er ook geruchten dat hij vermoord zou zijn door een Chinese sekte. Geheime Kung Fu-gemeenschappen bestaan al eeuwen en werden vroeger gevormd om mensen te beschermen tegen corrupte Chinese heersers. Tegenwoordig begeven deze sekten zich vaak in het criminele circuit.

De familie stuurt nu zelf een FBI-team naar Thailand om de zaak uit te zoeken.  Toch verklaarde Carradines vijfde ex-vrouw Marina Anderson na haar scheiding, dat hij heeft deelgenomen aan potentieel dodelijke kinky sekstaferelen. Een andere ex-vrouw van de ster verklaarde ook dat hij ‘best raar’ was en dat hij hield van bondage seks. Momenteel is het niet duidelijk of er sprake is van moord of een tragisch ongeluk.


Carradine mogelijk vermoord door Kung Fu-sekte  (foto: DAG)

Grindheim: "Ik wil van Nederland winnen"

SC Heerenveen-speler Christian Grindheim wil het komende woensdag het Oranjefeest in Rotterdam verpesten. De Noor zal met zijn land van Nederland moeten winnen om de hoop op het komende WK levend te houden. Noorwegen staat laatste in groep negen met drie punten uit vier wedstrijden.

"Natuurlijk wordt er een overwinning op Noorwegen verwacht. Maar als het gaandeweg de wedstrijd niet lukt, kan er onvrede op de tribunes ontstaan. Aan ons de taak het Oranje-feestje te verpesten," zei de middenvelder tegen VG Nett.

Bondscoach Egil Olsen zegt dat er ondanks het 0-0 gelijkspel in Macedonië nog hoop voor Noorwegen is. "Ook met dertien punten kunnen we ons nog als nummer twee plaatsen voor een play-off. Het is alleen moeilijk te voorspellen hoe het gaat in de andere groepen. Maar zolang de mogelijkheid er is, gaat iedereen er voor."

Die mogelijkheid aangrijpen zal voor de Noren wel zonder Steffen Iversen en Brede Hangeland moeten gebeuren. Iversen haakte af met een hielblessure, terwijl Hangeland geschorst is. Aan Nederlandse zijde moet Nigel de Jong door een schorsing de interland aan zich voorbij laten gaan.

Chris Taylor: "Supreme Commander poorten was gekkenwerk"

Chris Taylor, de man achter toffige games als Supreme Commander en Dungeon Siege, en zijn bedrijf Gas Powered Games zullen in het vervolg zelf hun games naar de consoles poorten. Het poorten van Supreme Commander was namelijk niet echt een succes, volgens Taylor omdat het wegens tijd- en geldgebrek gekkenwerk was om te proberen de game goed af te krijgen.

De console-versie van het vervolg, Supreme Commander 2, wordt dan ook door de developer zelf in elkaar gesmeed, zodat ze er meer tijd en geld in kunnen steken en de verwachting waar kunnen maken, wat zich hopelijk vertaalt in goede verkopen van de consoles-versie.

We're doing it in-house and giving it a lot more time and a lot more resources. I would be very surprised if it didn't do as well as the PC version.

Prijs en achievements Burnout Paradise: Big Surf Island bekend

In weer een mooi staaltje falende webmasters heeft een tijd lang een informatiepagina over Burnout Paradise: Big Surf Island online gestaan. Deze komende DLC voor Burnout Paradise voegt een compleet nieuw eiland toe aan de game samen met weer meer auto's, jumps, challenges en vooral een heleboel lol.

We kunnen jullie verklappen dat Big Surf Island, welke 11 juni in de digitale winkels zal liggen, voor 1000 Microsoft punten (omgerekend ongeveer € 11,63) of € 12,99 op het PlayStation Network.

Ook de achievements en trophy's zijn uitgelekt. De DLC zal tien nieuwe trophy's met zich meebrengen waarvan drie zilver en zeven brons, waarmee het totaal voor de game op 98 komt te liggen, volgende de developer 32 trophy's meer dan de eerstvolgende titel. Hieronder zijn de trophy's te vinden:

quote
Drive through 20 Island Smash Gates
Smash 15 Island Billboards
Land 5 Island Mega-Jumps
Jump through Deese's Donut
4.5 seconds of Crash TV Air Time
Complete a 750 yard drift inside the Inspiral Car Park
Complete your first Island Tour
Find all Island Events
Complete all 10 Island Freeburn Challenges
Smash all 45 Island Billboards

Op de Xbox 360 krijgt de game er vijf nieuwe achievements bij die samen 110 Gamerpoints waard zijn, waarmee het totaal van de game op 60 achievements en 1250 Gamerpoints komt te liggen. De volgende achievements zijn te vinden:
quote
Smash n' Grab - Drive through 20 Island Smash Gates - 20 points
Surf Boards - Smash 15 Island Billboards - 20 points
Island Explorer - Find all 15 Island Events - 20 points
Crash TV Air Time - Get at least 4.5 seconds Air Time from the Ski Jump - 25 points
People Person - Complete all 10 Island Freeburn Challenges. These can be completed by 2 - 8 players - 25 points


Burunout Paradise: Big Surf Island is vanaf 11 juni verkrijgbaar in de Burnout Store, voor zowel de PC, PlayStation 3 als Xbox 360.

China stijgt op militaire ranglijst

China heeft in 2008 ongeveer 61 miljard euro uitgegeven aan zijn leger. Het land is daarmee gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst voor militaire uitgaven wereldwijd, die de Zweedse denktank Sipri maandag heeft vrijgegeven.

De Volksrepubliek hoeft alleen de Verenigde Staten voor zich te dulden. Washington gaf vorig jaar bijna 435 miljard euro uit aan de strijdkrachten, meer dan een miljard euro per dag. Frankrijk verdrong Groot-Brittannië van de derde plaats.

Het Amerikaanse budget komt neer op 41 procent van de wereldwijde defensie-uitgaven. Die stegen volgens Sipri naar de recordhoogte van 1.05 miljard euro, 4 procent meer dan in 2007 en bijna de helft meer dan tien jaar geleden.

Nederland heeft volgens de Zweedse vredesonderzoekers in 2008 ruim 8,3 miljard euro besteed aan het leger, iets minder dan het jaar ervoor.

China groeit door als militaire grootmacht  (foto: ANP)

Buitenlandse sms en gsm-gesprekken fors goedkoper

Grensoverschrijdende sms'jes en gsm-gesprekken zakken vanaf 1 juli zeker fors in prijs. Ministers van de EU-landen hebben maandag definitief ingestemd met het voorstel van de Europese Commissie daartoe. Eerder was het Europees Parlement al akkoord gegaan.

"Goed nieuws voor Europese burgers, die nu op zomervakantie kunnen zonder ongerust te zijn over schrikbarend hoge gsm-rekeningen", zei EU-commissaris Viviane Reding in een reactie.

De prijs van een sms'je vanuit een ander land mag hooguit 11 cent kosten, exclusief btw. Nu is dat nog gemiddeld 35 cent in Nederland.

De Europese maximumprijs voor grensoverschrijdende gsm-gesprekken zakt op 1 juli van 46 naar 43 cent per minuut, exclusief btw. Ook de prijs voor het ontvangen van gsm-gesprekken in een ander EU-land zakt met 3 cent, van 22 naar 19 cent.

Nieuw is ook dat de telecombedrijven grensoverschrijdende gesprekken niet meer naar boven mogen afronden op de minuut. Die handelwijze zorgde wel voor 20 procent hogere rekeningen, aldus de Europese Commissie.

PVV blijft grootste partij van Nederland

De PVV van Geert Wilders blijft zondag in de peiling van Maurice de Hond de grootste partij. De partij die donderdag bij de Europese verkiezingen de grote winnaar was, moest ten opzichte van vorige week wel een zetel prijsgeven: van 32 naar 31 zetels. Nu heeft de PVV negen zetels in de Kamer.

Verder geeft de peiling niet veel verschuivingen aan. Opmerkelijk is wel dat GroenLinks de SP dicht op de huid zit. De partij van Femke Halsema zou twaalf zetels halen als er nu verkiezingen zijn. Dat is nog maar één zetel minder dan de dertien die de SP van Agnes Kant nu peilt. Dat is fors minder dan de 25 zetels die de SP nu bezet. GroenLinks heeft nu zeven Kamerzetels.

Tweede partij in de peiling blijft het CDA met 29 zetels, één minder dan vorige week, gevolgd door de PvdA met 21 zetels, D66 met achttien, de VVD met veertien. Na de SP en GroenLinks volgen de ChristenUnie met zes, de Partij voor de Dieren (drie) en de SGP (twee). Rita Verdonk zakt terug van twee naar één zetel.

Hinault en Armstrong ruziën

Lance Armstrong en Bernard Hinault liggen met elkaar overhoop. De Fransman vindt het namelijk vreemd dat de zevenvoudig winnaar van de Tour de France beveiliging wil, zodra hij in de Franse wielerronde actief is.

"Is hij bang? Niemand heeft gevraagd of hij hierheen wilde komen, laat hem thuisblijven. Ik hoop dat Contador uithaalt", aldus Hinault, die La Grande Boucle vijf keer op zijn naam schreef.

Een reactie van Amrstrong liet niet lang op zich wachten. Via zijn Twitter-account beet de Texaan namelijk van zich af. "Vijf overwinningen in de Tour heeft van hem blijkbaar geen verstandig mens gemaakt."

Noom krijgt wildcard voor WK

Orla Noom heeft zich verzekerd van een wildcard voor de Forexx Women’s World Open Squash 2009. De 23-jarige squashster presteerde van alle Nederlandse speelsters het beste tijdens de Forexx Pro Tour Squash 2008-2009, een circuit van tien internationale proftoernooien voor dames en heren op Nederlandse bodem.

Hiermee legde de Hoofddorpse beslag op het felbegeerde ticket dat door de organisatie beschikbaar werd gesteld voor de hoofdronde van het officiële individuele wereldkampioenschap squash voor dames in Amsterdam.

De linkshandige Noom is momenteel de nummer 44 van de wereld. De Nederlandse wordt internationaal gezien als een toptalent. Blessureleed voorkwam tot nu toe echter een definitieve doorbraak naar de wereldtop. Desondanks won ze afgelopen seizoen één van de zes damestoernooien uit de Forexx Pro Tour.

In Hillegom was ze medio december de sterkste tijdens de Squash Hillegom Flowerbulb Open 2008. Ook bereikte ze de halve finales tijdens de Forexx Eindhoven Open 2009 en de MeerSquashHeroes Open 2009 in Hoofddorp.

Noom is uiteraard zeer verguld met de rechtstreekse toelating tot het WK: "De wildcard komt voor mij op een perfect moment. Niet alleen krijg ik de kans om me te meten met de absolute wereldtop, maar tevens ben ik verzekerd van een flink aantal punten voor de wereldranglijst. En daar ben ik uiteraard zeer blij mee. Bovendien geeft het me ook de rust om me de komende maanden volledig te focussen op het verbeteren van mijn fysieke gesteldheid. De gehele zomer staat dan ook in het teken van de voorbereiding op het WK," aldus de speelster van MeerSquashHeroes.

'Gentenaar voor drie jaar naar VVV-Venlo'

De verwachting is dat Dennis Gentenaar deze week een contract bij VVV-Venlo zal tekenen. Afgelopen zaterdag onderging de keeper, die afgelopen seizoen voor Ajax uitkwam, al een medische keuring in het VieCuri Medisch Centrum van Venlo.

"We komen er deze week zo goed als zeker uit. VVV is een mooie en ambitieuze club en dat stralen ze ook uit. Ik heb een aantal seizoenen niet veel gespeeld. Bij VVV wil ik nu weer minuten maken. Als alles goed gaat teken ik deze week voor drie seizoenen," liet Gentenaar in een reactie weten.

Ajax nam Gentenaar in de zomer van 2006 over van Borussia Dortmund. Voorafgaand aan zijn Duitse avontuur verdedigde de keeper een aantal seizoenen het doel van NEC. Ook Feyenoord, Sparta Rotterdam en sc Cambuur Leeuwarden zouden de goalie graag in willen lijven, maar zij lijken nu achter het net te vissen.

Bij VVV-Venlo zal Gentenaar de strijd met Kevin Begois aan moeten gaan. De laatstgenoemde speler stond afgelopen seizoen bij de Venlose formatie onder de lat.

Beachvolleybal: Boersma en Paulides winnen

De Jiba Eredivisie Beach Volleyball in Amsterdam werd zondag bij de heren gewonnen door Emiel Boersma en Joppe Paulides en bij de dames door Sanne Keizer en Marleen van Iersel. Voor het tweede achtereenvolgende jaar streden de beste Nederlandse beachvolleybalteams op de Dam om de prijzen.

Bij de dames speelden Keizer en Van Iersel tegen Sophie van Gestel en Daniëlle Remmers. Het niveau was zeer hoog en de twee teams deden niet voor elkaar onder. De eerste set ging met 21-17 naar Van Gestel en Remmers. De tweede doorgang was met 21-18 een prooi voor Keizer/Van Iersel. Toen begon het, na een weekend met mooi beachvolleybalweer, te regenen. De bal werd zwaarder, het zand harder maar het aantal toeschouwers verminderde niet door het prima spel van de teams. Onder het oog van zo’n 600 toeschouwers wonnen Marleen van Iersel en Sanne Keizer de derde set met 15-13 en de titel van de Amsterdam Grand Slam. Op de derde plaats eindigden Madelein Meppelink en Margo Wiltens die in de kleine finale wonnen van Merel Mooren en Marloes Wesselink.

Bij de mannen speelden Emiel Boersma en Joppe Paulides in de finale tegen de winnaars van vorige week in Zoetermeer, Daan Spijkers en Niels van de Sande. In de stromende regen wonnen Boersma en Paulides met 2-0. De derde plaats werd hier veroverd door Tim Oude Elferink en Jon Stiekema, die in de kleine finale wonnen van Frank van den Outenaar en good old invaller, Richard de Kogel.

Rogers niet in voorselectie Team Columbia

Michael Rogers behoort niet tot de voorselectie van de Tour de France. Zijn werkgever, Team Columbia, maakte maandag de lijst met namen van renners bekend, die kans maken op een startbewijs voor de Franse wielerronde.

Rogers eindigde in de Giro d'Italia van dit jaar als achtste in het algemeen klassement. Mark Cavendish maakt nog wel kans op een uitverkiezing voor La Grande Boucle. Dit geldt ook voor Bernard Eisel en George Hincapie.

Bij Team Columbia zal nog één renner af moeten vallen, aangezien in de Tour de France per team slechts negen renners mogen starten. De voorselectie van de wielerploeg bestaat nu nog uit tien namen.


Voorselectie Team Columbia:

Mark Cavendish, Bernard Eisel, Thomas Lövkvist, Marcus Burghardt, Tony Martin, Maxime Monfort, George Hincapie, Kim Kirchen, Mark Renshaw, en Michael Albasini

Rode Khmer sloeg baby's dood tegen bomen

Medewerkers van de beruchte Tuol Sleng-gevangenis van het Rode Khmer-bewind in Cambodja hebben baby’s vermoord door ze tegen boomstammen kapot te slaan. Dat heeft de voormalige gevangenisdirecteur Kaing Guek Eav (bijgenaamd Duch) vandaag bekend.

"De afgrijselijke beelden van de baby’s, ja, dat was het werk van mijn ondergeschikten", zei Duch tegen het Cambodja-tribunaal in de hoofdstad Phnom Penh. De baby’s waren de kinderen van vermeende tegenstanders van het regime, die in Tuol Sleng werden verhoord, gemarteld en vermoord.

Duch staat bij de door de Verenigde Naties gesteunde rechtbank terecht op verdenking van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid, moord en foltering.

Hij maakte deel uit van de maoïstische beweging Rode Khmer, die tussen 1975 en 1979 een schrikbewind voerde in Cambodja. Naar schatting 1 tot 2 miljoen mensen, ongeveer een vijfde van de bevolking, kwamen om tijdens de dictatuur.

Eerste mens-op-mensbesmetting in Nederland

Voor het eerst is de Mexicaanse griep in Nederland overgedragen. Een vader die het griepvirus in de Verenigde Staten heeft opgelopen, heeft zijn kind besmet. Dat meldt het RIVM vandaag.

De afgelopen dagen zijn er in Nederland tien gevallen van griep bijgekomen. In totaal zijn nu twintig mensen in Nederland besmet geraakt met Mexicaanse griep.

Eerste mens-op-mensbesmetting in Nederland  (foto: ANP)

Rus nadert top-100 op wereldranglijst

Tennisster Arantxa Rus staat na haar optreden in Parijs bijna bij de beste 100 van de wereld. De 18-jarige speelster is Michaëlla Krajicek voorbij gestoken en staat nu op plaats 107. Krajicek is nu nummer 126 van de wereld.

Bovenin hebben enkele verschuivingen plaatsgevonden. Dinara Safina blijft de nummer een van der wereld. Daarachter is de winnares in Parijs Svetlana Kuznetsova opgeklommen naar plaats vijf. Ook enkele andere toppers schoven een plaats op.

Bij de mannen is Jesse Huta Galung de beste Nederlander. Hij staat deze week op plaats 147 op de wereldranglijst. Bij de eerste tien op de ranglijst was maar een verschuiving. Rafael Nadal blijft eerste, maar de Spanjaard zag Roger Federer wel naderbij komen. Fernando González meldde zich na Parijs weer in de top 10.

Rouvoet sluit Wilders niet uit

Hoewel fractievoorzitter André Rouvoet van de ChristenUnie het eerder nog ondenkbaar achtte om met de PVV van Geert Wilders te regeren, sluit hij een samenwerking niet meer uit. Volgens het Nederlands Dagblad bleek dit eergisteren tijdens de jaarlijkse vriendendag van de partij.

Vorige maand nog was Rouvoet helder. Een samenwerking met de PVV was ondenkbaar, zei hij in een interview in het Finacieele Dagblad: "Gelet op het programma en het profiel, gevoegd bij de toon en manier van optreden van de PVV, lijkt me een coalitie waarvan ChristenUnie en PVV deel uitmaken eerlijk gezegd ondenkbaar."

Volgens het Nederlands Dagblad is de leider van de ChristenUnie daar op teruggekomen. Rouvoet zou op de vraag of samenwerking met Wilders mogelijk is het volgende geantwoord hebben: "Ik denk het niet. Natuurlijk ga je bij coalitiebesprekingen kijken wat er mogelijk is." Wel zou het volgens Rouvoet een kort gesprek worden als de PVV niet verandert.

Een woordvoerder van Rouvoet meent dat er sprake is van een misverstand. De krant zou Rouvoet verkeerd begrepen hebben. Volgens de ChristenUnie is een samenwerking met de PVV nog altijd ondenkbaar.

De ChristenUnie vindt wel dat het ongepast is om samenwerking met andere partijen uit te sluiten. Zeker voor kleine partijen. Rouvoet vindt de verschillen tussen ChristenUnie en PVV erg groot.

Makers Gran Turismo spelen Forza Motorsport 3

De concurrentie is groot voor zowel Nintendo als Sony en Microsoft. Eerder kwam Miyamoto Project Natal uitproberen en onlangs heeft een deel van het team achter Gran Turismo 5 een paar rondjes gereden op de tracks van Forza Motorsport 3. Op de blog van ontwikkelaar Turn 10 Studios verscheen het volgende bericht:

Perhaps the most surprising to me was when a couple developers from Gran Turismo makers Polyphony Digital came by to personally get hands-on with Forza 3, all the while taking careful notes, examining our UI system, shooting photos, and directly asking us some pretty interesting questions. The reason I say I was personally surprised was because PD aren't generally known as a studio to acknowledge that there are racing games that exist beyond their own. Which could explain why the GT franchise has been so stagnant in the racing genre since GT3. So it seems competition is good for the consumer after all.


[WTCC] Tim Coronel maakt debuut

Door zijn uitstekende prestaties in de SEAT León Eurocup mag Tim Coronel deelnemen aan de WTCC-race op het circuit van Brno. Coronel is dit seizoen de eerste coureur die deze mogelijkheid krijgt.

Hij zal in hetzelfde team, het Spaanse SUNRED Engineering, rijden als zijn broer Tom. Alhoewel de broertjes al gezamelijk de Dakar-rally hebben gereden, is dit de eerste keer in een lange tijd dat ze samen in een team zullen rijden. Het team wordt gecomplementeerd door Tom Boardman.

Last.fm naar de Xbox 360

De E3 bracht ons zoveel nieuws dat een groot deel van dit nieuws verloren is gegaan in de grotere aankondigingen. Één van die verloren aankondigingen was het feit dat Last.fm naar de Xbox 360 komt. De service komt later dit jaar en zal gratis zijn voor Xbox Live Gold leden. Last.fm op de Xbox 360 zal dezelfde functies hebben als Last.fm op de PC.

- browse artists & tracks and compile custom playlists
- share those playlists, and other recommendations, with friends via "Party Radio" (you'll also be able to listen in on the same songs/playlists together)
- create your own Last.fm station
- check out artist pages complete with photos, band info and other info like how to find similar artists.




Of we Last.fm ook aan kunnen laten staan tijdens het spelen van een game en of er nog meer interessante opties zullen zijn weten we nog niet.

[NASCAR] Uitslag Pocono 500

Tony Stewart heeft geschiedenis geschreven door voor het eerst sinds 1998 als NASCAR-coureur en teameigenaar een NASCAR-race te winnen. Hij behaalde de overwinning in zijn eerste jaar in deze constructie.

Door een gewaagde pitstop strategie kwam de coureur als eerste over de streep. Carl Edwards en David Reutimann pakte de tweede en derde plaats. Joey Logano was de beste rookie op de tweeentwintigste plaats.

Uitslag:

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenStatus
11Tony Stewart Chevrolet190/5200
211Carl Edwards Ford180/10200
313David Reutimann Toyota165/0200
42Jeff Gordon Chevrolet165/5200
55Ryan Newman Chevrolet160/5200
620Marcos Ambrose Toyota150/0200
73Jimmie Johnson Chevrolet151/5200
815Juan Montoya Chevrolet142/0200
910Jeff Burton Chevrolet138/0200
1026Sam Hornish Jr. Dodge134/0200
119Greg Biffle Ford135/5200
1216Clint Bowyer Chevrolet127/0200
1322Jamie McMurray Ford129/5200
1421Casey Mears Chevrolet126/5200
1514Kasey Kahne Dodge118/0200
168Matt Kenseth Ford120/5200
1732Michael Waltrip Toyota112/0200
1819Martin Truex Jr. Chevrolet109/0200
1912Mark Martin Chevrolet111/5200
2025Reed Sorenson Dodge103/0200
2117Brian Vickers Toyota100/0200
226Kyle Busch Toyota97/0200
2323Joey Logano *Toyota94/0200
2424Kevin Harvick Chevrolet91/0200
2527Elliott Sadler Dodge93/5200
2631David Ragan Ford85/0200
2718Dale Earnhardt Jr. Chevrolet82/0200
2828Bobby Labonte Ford79/0200
2933Paul Menard Ford76/0200
3030A.J. Allmendinger Dodge73/0199
3134Robby Gordon Toyota70/0199
3237Scott Speed *Toyota67/0199
3342Regan Smith Chevrolet64/0198
3429David Stremme Dodge61/0198
3535John Andretti Chevrolet58/0198
3643Dexter Bean*Dodge55/0196
374Kurt Busch Dodge57/5182
387Denny Hamlin Toyota49/0178
3936Sterling Marlin Dodge46/056Fuel Pump
4041Dave Blaney Toyota43/037Vibration
4139Joe Nemechek Toyota40/036Vibration
4238David Gilliland Chevrolet37/034Ignition
4340Patrick Carpentier Toyota34/032Vibration

* = Rookie

Staking bij Honig-fabriek Nijmegen

Ongeveer honderdvijftig werknemers van een fabriek van voedingsmiddelenfabrikant Honig in Nijmegen zullen vandaag het werk voor 24 uur neerleggen. Het personeel staakt, omdat moederbedrijf Heinz een te lage loonsverhoging in het vooruitzicht heeft gesteld.

Vakbond FNV Bondgenoten eist een loonsverhoging van 2,5 procent. Heinz wil niet verder gaan dan 1,5 procent. Volgens FNV gaat het goed met het bedrijf, maar is dat niet te merken aan het loonbod. De vakbond zei afgelopen vrijdag langdurige acties niet uit te sluiten. Afgelopen dinsdag was er al een werkonderbreking van drie uur.

Bij de Honig-fabriek in Nijmegen werken zo’n 240 mensen. In de fabriek worden onder meer mixen voor soep en pasta’s gemaakt. Ook Brinta-pap komt er vandaan.


Staking bij Honig-fabriek Nijmegen  (foto: DAG)

Huisdier wordt steeds duurder voor baasje

Bezitters van huisdieren hebben de kosten van hun beesten de afgelopen jaren fors zien stijgen. De afgelopen jaren zijn de kosten sterker gestegen dan de inflatie, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Vooral dierenartsen werden duurder. "De prijzen voor diergeneeskundige diensten stegen tussen 2006 en mei 2009 met ongeveer 18 procent", aldus het CBS.

De dieren zelf, hokken, eten en verzorging stegen in prijs met 13,3 procent.

Ruim de helft van de huishoudens in Nederland heeft één of meer huisdieren. Per jaar besteden ze circa 1,1 miljard euro aan hun dieren.


Huisdier wordt steeds duurder voor baasje  (foto: DAG)

Anderlecht wil Ben Sahar

Anderlecht is in de race om Ben Sahar een seizoen te huren van Chelsea.

Dat schrijven Belgische media maandagochtend. De Israelische aanvaller speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor De Graafschap, maar vertrekt uit Doetinchem omdat zijn salaris te zwaar op de begroting druk na de degradatie.

Vitesse, Real Murcia en Espanyol willen Sahar definitief overnemen van Chelse. Maar de Londense club wil Sahar, vijf jaar geleden omschreven als wonderkind, wellicht liever verhuren. Anderlecht onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een huurovereenkomst.

Op zijn zestiende tekende Sahar een contract bij Chelsea. De transfersom bedroeg destijds 400.000 euro. Chelsea leende Ben Sahar uit aan Queens Park Rangers, Sheffield Wednesday, Portsmouth en De Graafschap. Op 7 februari 2007 maakte Ben Sahar zijn opwachting in het eerste elftal van Israël, en was daarmee de jongste A-international van zijn land. Ben Sahar scoorde drie keer in vijftien duels.

'Fernandez tekent bij Feyenoord'

Drie maanden duurde de soap, maar volgens zijn zaakwaarnemer tekent Dani Fernandez deze week écht bij Feyenoord.

Sinds de bekendmaking van het trainerschap van Mario Been bij Feyenoord doken er geruchten op over de komst van Fernandez. Onderhandelingen werden maanden geleden al ingezet, maar door een lastige constructie kon er vooralsnog geen witte rook uit de transfer-schoorsteen komen.

Volgens zijn Oekraïnse zaakwaarnemer Dmitri Selyuk tekent Fernandez deze week voor drie seizoenen in De Kuip. "Ik ben blij dat na drie maanden alles eindelijk wordt afgerond. Dit is de langst durende transfer in mijn hele carrière", aldus de Oekraïense spelersmakelaar in De Telegraaf.

Feyenoord hoopt komende zomer meer spelers volgens de Dani-constructie binnen te halen. Dergelijke spelers liggen vast bij een investeringsmaatschappij, waardoor er geen grote bedragen hoeven worden betaald.

CD: William Fitzsimmons - Goodnight

Timing is alles. Ik kan me goed voorstellen dat een paar platenbazen natte ogen en jeukende handen kreeg om Goodnight van ene heer William Fitzsimmons in de lage landen uit te brengen. Ik kan me het zelfs méér dan voorstellen. Deze schijf werd namelijk in de USA al in 2006 uitgebracht, maar nu door het label van het Haldern Pop festival samen met Excelsior Recordings hier te lande heruitgebracht.


Wonderkikker trekt honderden aanbidders

In India is een bijzondere kikker gevonden die elke dag honderden bezoekers trekt. De kikker verschiet regelmatig van kleur. Reden genoeg voor een hoop mensen om te bidden bij de kikker om een wonder.

Reji Kumar (35) krijgt ineens veel bezoek sinds hij in het bezit is van de van kleur verschietende kikker in zijn huis in de Indiase stad

Thiruvananthapuram. Kumar, liftbediende op een medische universiteit, vond een witte kikker toen hij de planten water gaf in zijn tuin.

"Ik ving de kikker meteen in een glazen fles. The organen van het diertje waren duidelijk zichtbaar. Maar ik was nog verbaasder toen ik zag dat de witte kikker ineens geel werd", zegt hij in The Sun.

Kumar en zijn familie werden helemaal verrast toen de kikker later die dag ook in de kleuren grijs en donkergeel veranderde.

Zoöloog professor V. Oommen van de Kerala universiteit zegt dat het normaal is dat dieren van kleur veranderen.

"Kikkers veranderen van kleur om vijanden af te schrikken, maar als ik hoor hoe vaak deze kikker dat doet is dat best ongewoon. Ik zal de kikker meenemen voor onderzoek."

Het is nog onbekend of er sprake is van een nieuw ontdekte kikkersoort. "Ik vind het een wonder hoe vaak de kikker van jasje verandert en nu komen er mensen langs en bidden tot hem", aldus Kumar.


Wonderkikker trekt honderden aanbidders  (foto: DAG)

AH en Jumbo wakkeren supermarktoorlog weer aan

De prijsverlagingen die supermarktketen Jumbo de afgelopen weken heeft doorgevoerd, leiden ook tot lagere prijzen bij Albert Heijn. De marktleider onder de Nederlandse supermarkten heeft de afgelopen weken tweemaal de prijzen van ruim tweehonderd A-merkartikelen verlaagd, bevestigde een AH-woordvoerder vandaag.

Prijsvechter Jumbo verlaagde sinds eind mei tweemaal de prijzen van een breed assortiment A-merken, waarbij het zijn nieuwe prijzen in landelijke advertenties vergeleek met die van concurrenten Albert Heijn en C1000.

Albert Heijn verlaagde daarop ook de prijzen van vergelijkbare producten. De woordvoerder benadrukte echter dat Albert Heijn er niet op uit is om goedkoper te zijn dan Jumbo. "We willen alleen dat de afstand in prijzen gelijk blijft."

Jumbo gaat deze week verder met zijn prijsverlagingen. "Dan zullen we zeker weer reageren", aldus de AH-woordvoerder.


AH en Jumbo wakkeren supermarktoorlog weer aan  (foto: DAG)

Billy Elliot beste musical

De musical Billy Elliot heeft de prijs voor beste regisseur, beste musical en beste hoofdrol gewonnen tijdens de Tony Awards. De prestigieuze Amerikaanse musical- en toneelprijzen werden gisterenavond (plaatselijke tijd) in New York uitgereikt.

Billy Elliot is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2000 over een jongen uit een Engels dorpje die ballet danst. De schrijver van de musical, Lee Hall, bedankte popster Elton John. "Het idee om deze musical te maken kwam oorspronkelijk van hem."

Andere winnaars waren de musical West Side Story (beste vrouwelijke hoofdrol), Mary Stuart (beste kostuums) en Next to Normal (beste originele muziek).

De winnaars van de Tony Awards worden gekozen door een groep van ongeveer 750 personen uit de wereld van de musical, zoals acteurs, regisseurs en zangers. De prijzen bestaan sinds 1947.

Billy Elliot beste musical  (foto: ANP)

Reggie: "Nintendo gaat ook het Halo-publiek veroveren"

Na de E3 van 2008 kreeg Nintendo veel klachten dat ze de core-gamers, de mensen die ooit gezorgd hadden dat het bedrijf groot kon worden, waren vergeten. Volgens Nintendobaas Reggie Fils-Aime zal de Wii dit jaar ook die doelgroep tevreden gaan stellen met de release van games als The Conduit, Tiger Woods PGA 10 en Dead Space Extraction.

Volgens Reggie heeft Nintendo drie doelen voor de verschillende termijnen. Op de korte termijn wil het bedrijf PS3- en Xbox 360-bezitters die voorheen de Wii aan het dissen waren overhalen met games als The Conduit en Tiger Woods PGA 10, vanwege Wii Motionplus. Op de middellange termijn moet de Wii de casualgamer aan gaan trekken die wel eens bij vrienden op de Wii speelden, maar net een duwtje in de rug nodig hebben om tot aanschaf over te gaan. Daarvoor zijn Wii Motionplus, Wii Fit Plus en New Super Mario Bros. Wii heel geschikt. Voor de lange termijn wil Nintendo ook mensen die absoluut niet gamen en er geen interesse in hebben aansporen tot het aanschaffen van een Wii.

Reggie denkt dat Nintendo ook zeker het zogenaamde Halo-publiek kan veroveren. Daarvoor zijn games als wederom The Conduit, als multiplayer online shooter, en Dead Space Extraction geschikt. Deze spelers zullen, als ze de Wii eenmaal hebben, dan ook Wii Fit en New Super Mario Bros. Wii kopen.

Saudi vernoemt kameel naar Obama

De toespraak die de Amerikaanse president Barack Obama op 4 juni in Cairo hield, werd tot in de kleinste nederzettingen in de woestijnen in het Midden-Oosten gevolgd. Een Saudische bedoeïen was zó onder de indruk van Obama's woorden, dat hij een dure, prijswinnende kameel naar hem heeft vernoemd.

Vooral de belofte van Obama om het Palestijnse conflict op te lossen, maakte diepe indruk op Awad Khudair Al-Shammari, een kamelenfokker in de woestijn van de Saudische provincie Hail. Dat gold ook voor de vriendelijke woorden die de Amerikaanse president over had voor de Saudische koning Abdullah in zijn rol als beschermheer van de twee heiligste moskeeën in de islam, die in Mekka en Medina.

Het minste dat de kamelenfokker voor Obama kon doen, was wel een kameel naar hem vernoemen als teken van goede wil, aldus de bedoeïen maandag in Saudische media.

'Vermaelen is klaar voor Arsenal'

Hoewel er nog niets rond is denkt Thomas Vermaelen dat zijn transfer naar Arsenal wel in orde komt.

De 23-jarige verdediger van Ajax kan voor drie seizoenen tekenen bij Arsenal, dat ongeveer dertien miljoen euro betaalt voor de Belg.

"Een van de komende dagen komt er een tweede gesprek", zegt Vermaelen vanuit zijn vakentiebestemming Mauritius in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk zie ik het zitten om voor Arsenal te spelen. Het is een grote sportieve uitdaging en financieel zal ik er ook wel beter van worden. Ik denk wel dat het in orde komt."

Zijn zaakwaarnemer Sören Lerby vindt het niet vreemd dat zijn spelers het eerste aanbod heeft afgeslagen van de Londense club. Lerby denkt dat Vermaelen klaar is voor een volgende stap in zijn carrière. "Het afgelopen seizoen heeft hij zich goed ontwikkeld, ook op de linksachterplaats. Bovendien was hij de laatste maanden kapitein bij Ajax", aldus Lerby tegen Sportweek.

Nintendo wacht bewust met nieuwe handheld

De president van Nintendo, Satoru Iwata, heeft in een recent interview verteld dat Nintendo de afgelopen jaren een nieuwe handheld wilde uitbrengen, maar dit uiteindelijk niet heeft gedaan. Volgens Iwata was de nieuwe handheld zo goed als klaar, maar besloten ze de stekker er uit te trekken omdat het niet voldeed aan Nintendo's hoofdreden om nieuwe hardware uit te brengen: het behouden van momentum voor Nintendo.



Het is nog even wachten op de nieuwe handheld

Woods heeft goede vorm weer te pakken

De US Open zal over twee weken van start gaan. Een grote kanshebber voor de titel is Tiger Woods. De ervaren golfer liet zondag zien dat hij zijn goede vorm te pakken heeft door het Memorial Tournament in Dublin (Ohio) op zijn naam te schrijven.

Met een ronde van 65 slagen eindigde Woods en kwam hiermee op 276. Hij versloeg hiermee zijn landgenoten Jim Furvk en Jonathan Byrd. Furvk werd met 277 tweede terwijl Byrd met 280 goed was voor de derde plaats. Woods heeft veel kritiek gehad na zijn knieblessure. Zo was hij slechts achtste op de Players Championship. Vooral de swing van Woods was dramatisch. Afgelopen weekend wilde hij de critici de mond snoeren door een uitstekend toernooi te spelen.

Apple gaat zelf ook games ontwikkelen voor de iPhone?

Vandaag begint in San Francisco de Apple World Wide Developer Conference, een conventie van Apple zelf waarin IT-professionals en ontwikkelaars van over de hele wereld leren werken met de nieuwste technologieën van Mac OS, de iPhone en andere Apple-producten. Het wellicht meest interessante aan deze conferentie is dat Apple vandaag zijn nieuwe model iPhone zal presenteren. Deze moet beschikken over een nieuwe 3D graphics chip en werken op een sneller netwerk. Het moet tevens mogelijk worden om externe hardware zoals keyboards of gamecontrollers op de telefoon aan te sluiten.

Nu bespreken we de iPhone al langer al game-apparaat en het lijkt er nu op dat Apple zelf ook de waarde van games voor zijn telefoon is gaan zien. Al langer gaan er geruchten dat het bedrijf bezig is met gamedevelopers aan te nemen voor een inhouse ontwikkelstudio, maar we kunnen nu ook echt een naam noemen Graeme Devine. Klinkt niet bekend? Devine is werkloos sinds Microsoft Ensemble Studios heeft gesloten, maar in zijn carrière werkte hij als lead designer en lead writer aan Halo Wars en hij was één van de medeoprichters van Trilobyte, de studio verantwoordelijk voor The 7th Guest en The 11th Hour.

Nu is officieel nooit gezegd dat Devine werkt aan nieuwe games voor de iPhone, officieel doet hij slechts iets voor Apple en zal hij vandaag presenteren wat. Maar iemand die door het gerenommeerde tijdschrift Edge op de 36e plek gezet wordt in de top 100 van beste developers laat je niet werken aan een nieuwe Twitter-app.


The 7th Guest

Vlaams Belang krijgt zware klap

Bij regionale verkiezingen in België heeft het rechts-nationalistische Vlaams Belang voor het eerst in decennia een zware nederlaag geleden. De partij van Filip Dewinter haalde 15,3 procent van de stemmen, een verlies van bijna 9 procent vergeleken bij de regioverkiezingen van 2004, zo bleek na telling van alle stemmen.

Het christendemocratische CD&V wordt in Vlaanderen veruit de grootste partij met 22,9 procent van de stemmen. Ook twee kleinere rechtse partijen, de Vlaamse nationalistische N-VA en de populistische Lijst Dedecker (LDD), boeken forse winst. Ze halen respectievelijk 13,1 en 7,6 procent van de stemmen. De liberale Open VLD en in mindere mate de socialistische SP.A moeten inleveren. Zij komen uit op 15 en 15,3 procent.

In Wallonië verliest de door schandalen in opspraak geraakte socialistische PS, maar ze blijft wel de grootste partij met 32,9 procent van de stemmen. De liberale MR en de christendemocratische CDH, die 23,4 en 16,1 procent halen, verliezen licht. Het groene Ecolo is aan Franstalige kant de grote winnaar: het stijgt van 8,5 naar 18,5 procent van de stemmen.


Vlaams Belang krijgt zware klap  (foto: ANP)

Ook China heeft nu een gay pride

Gisteravond is de Shanghai Pride begonnen, het allereerste grote festival voor homoseksuelen in China. De organisatoren willen de aandacht vestigen op de naar schatting 200.000 homo’s en lesbiennes in ‘China’s meest liberale en progressieve stad’.

Op homoseksualiteit rust in China nog een behoorlijk taboe. Hoewel uit onderzoek blijkt dat een meerderheid van de bevolking redelijk tolerant staat tegenover homo’s, zijn er maar weinig Chinese gays die durven uitkomen voor hun geaardheid. Tot 2001 werd homoseksualiteit in China nog beschouwd als een geestesziekte.

Het festival omvat onder meer een Chinese operavoorstelling met travestieten, diverse filmvertoningen, discussiebijeenkomsten en een ‘hot body competition’. Zaterdag wordt de Shanghai Pride afgesloten met een groot feest waarop homoseksuelen demonstratief met elkaar in het huwelijk zullen treden.

Volgens de organisatie van de Shanghai Pride, die bestaat uit Chinezen en buitenlanders, spreekt het boekdelen dat het evenement nu kan worden georganiseerd. Woordvoerder Hannah Miller: ‘Het laat zien dat China een modern, tolerant land wordt dat vooruit denkt.’

Maar wie al beelden van de Amsterdamse Gay Pride op zijn netvlies krijgt, komt bedrogen uit. Er komt geen parade door de straten van Shanghai, omdat dat tot een botsing zou kunnen leiden met de Chinese autoriteiten.


Ook China heeft nu een gay pride.  (foto: DAG)

Campbell gaat terug naar Hull City

Het lijkt erop dat Fraizer Campbell Manchester United gaan verlaten voor Hull City. Het bod dat United op de aanvaller kreeg is geaccepteerd. De enige wat rest is een contract uitwerken met de speler zelf.

Hull City zal een bedrag van zeven miljoen euro overmaken voor de jeugdinternational van 21 jaar. In het seizoen 2007/08 speelde de aanvaller al voor Hull City. Hij werd toen de topscorer van de Championship waardoor de club naar de Premier League ging. Hij keerde vervolgens terug naar Manchester maar kreeg daar wederom geen kans. Een huurperiode bij Tottenham Hotspur is het enige wat hij kreeg.

Campbell werd in de deal van Dimitar Berbatov gebruikt. De spits verkaste naar Old Trafford en Campbell werd verhuurd aan de Spurs.

Drogba wil een gesprek met Ancelotti

Didier Drogba wil graag een gesprek hebben met de nieuwe trainer Carlo Ancelotti voordat hij over zijn toekomst beslist. De plannen van de trainer zullen duidelijkheid moeten geven over een eventuele verlenging van het contract.

Drogba is op dit moment niet een populaire speler. Hij kon zich niet in bedwang houden na de verloren halve finale van de Champions League tegen Barcelona. Hierdoor lopen de geruchten dat de club snel van de spits af wil.

"Ik heb ook veel dingen gelezen, maar ik wil eerst weten wat de plannen van Ancelotti zijn voordat ik een besluit neem over mijn toekomst", zei Drogba in The People. Zelf kijkt Drogba niet uit naar een nieuwe club en heeft positieve verhalen gehoord over zijn Italiaanse trainer.

"Ik heb een contract bij Chelsea en niemand heeft me verteld dat ik een andere club moet zoeken. Ik wil praten met Ancelotti om te kijken wat hij van me verwacht. Ze zeggen dat hij heel open is en daar hou ik van."

Leegloop bij De Graafschap

De Graafschap zal door de degradatie flink moeten bezuinigen. Geschat worden dat er ongeveer 4 miljoen euro bezuinigd moet worden. Aanvallers Jason Oost en Geert den Ouden hebben al gezegd de club te gaan verlaten.

Beide aanvallers werden afgelopen zomer gehaald van clubs die ook gedegradeerd zijn. Oost kwam over van VVV-Venlo terwijl Den Ouden Excelsior verliet. In beide contracten werd een clausule opgenomen dat indien de club degradeert de speler mag vertrekken.

Naast deze aanvallers zullen ook Ben Sahar en Stijn Wuytens de club verlaten. De laatst genoemde zal terugkeren naar PSV waar hij een kans krijgt van de nieuwe trainer Fred Rutten. Er is veel interesse in Sahar waardoor hij de clubs voor het uitzoeken heeft.

[Special] 20 jaar na de SLM-ramp

Op 7 juni 1989, gisteren precies 20 jaar geleden, stortte een Douglas-DC8 van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM neer in Zanderij vlakbij Paramaribo. Er vallen 176 doden, waaronder een groot aantal spelers van het kleurrijk elftal, de voorloper van de huidige Suriprofs. Hieronder een terugblik op de meest zwarte dag uit de Surinaamse voetbalgeschiedenis.

Vlucht PY 764 zou met vertraging vertrekken vanaf Schiphol naar Paramaribo. Aan boord zat bijna de volledige selectie van het kleurrijk elftal, dat in Suriname een toernooi zou gaan spelen. Een aantal spelers ontbraken echter. Stanley Menzo en Hennie Meijer waren al eerder naar Suriname gereisd en daarnaast ontbraken een aantal spelers omdat ze geen toestemming van hun club hadden gekregen. Dit waren onder meer Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Bryan Roy, Aron Winter en Henk Fräser. In totaal zaten achttien spelers van het elftal aan boord van het vliegtuig.

Toen dat toestel, dat de naam Anthony Nesty droeg, aankwam in Zanderij bleek het mistig te zijn, maar het zicht was nog wel voldoende voor een landing. De gezagvoerder besloot bij het landen gebruik te maken van het 'instrument landing system', een speciaal navigatiesysteem, hoewel deze niet betrouwbaar was en er ook geen toestemming voor was. De eerste drie landingspogingen werden afgebroken, en bij de vierde werd de automatische waarschuwing dat het toestel te laag vloog door de bemanning genegeerd. Het vliegtuig raakte daarna twee bomen, rolde om de lengteas en stortte uiteindelijk om 04:27 uur plaatselijke tijd neer met het landingsgestel naar boven.

Al snel werden de rampzalige gevolgen van de ramp duidelijk. 167 passagiers en alle negen bemanningsleden kwamen om het leven. Slechts elf personen overleefden de ramp. Van het kleurrijk elftal kwamen veertien spelers en de coach om het leven, drie spelers overleefden het. Onder de doden waren ook de moeder en zus van de latere profvoetballer Romeo Castelen. In Nederland werden alle festiviteiten die op dat moment gehouden werden rondom het honderdjarig bestaan van de KNVB afgelast. Twee maanden later speelde het Nederlands elftal in de Kuip een benefietwedstrijd tegen een nieuw kleurrijk elftal.

De nasleep van de ramp bleef nog jaren duren. Acht slachtoffers waren zo verminkt dat ze pas in 2007 met verbeterde technieken konden worden geïdentificeerd. In Zanderij staat nu een herdenkingsmonument, dat volgens velen inmiddels in dezelfde staat verkeert als de Anthony Nesty.

Omgekomen spelers:

Rudy Degenaar (25, Heracles)
Was een veelbelovende verdediger, ook zijn vriendin kwam bij de crash om het leven.

Lloyd Doesburg (29, Ajax)
Was reservekeeper bij Ajax achter Menzo, speelde uiteindelijk vijf keer in Ajax 1. Bij de begrafenis was de voltallige selectie van Ajax aanwezig, daaronder Dennis Bergkamp, Danny Blind en Frank en Ronald de Boer.

Steve van Dorpel (23, FC Volendam)
Had de bijnaam 'de Parel van de Bijlmer', stond op het punt een contract te tekenen bij Roda JC. Bij het Volendamstadion is 'de Steve van Dorpel Hal' naar hem vernoemd.

Wendel Fräser (22, RBC Roosendaal)
Stond te boek als een groot aanvallend talent. Nog jaarlijks wordt de Wendel 'Man of the Match'-trofee uitgereikt aan de beste speler van het jaar bij RBC.

Frits Goodings (25, FC Wageningen)
Speelde in de jeugd van FC Utrecht nog samen met Edu Nandlal (zie onderaan.)

Jerry Haatrecht (25, Neerlandia)
De enige amateurspeler in de selectie. Verving op het laatste moment zijn broer Winston die destijds bij Heerenveen speelde.

Virgall Joemankhan (20, Cercle Brugge)
Speelde ooit bij Ajax, maar werd een gebrek aan mentaliteit verweten, vertrok daarop naar België.

Andro Knel (21, NAC)
Brak door bij Sparta. Vertrok een half jaar voor de ramp naar NAC. De supportersgroepen van beide teams hebben via Knel nog een sterke band.

Ruben Kogeldans (22, Willem II)
Rubens vader was voormalig international van Suriname. Zijn ouders zijn de enigen die tot de dag van vandaag procederen tegen SLM.

Ortwin Linger (21, HFC Haarlem)
Overleed drie dagen na de ramp. Werd uiteindelijk geïdentificeerd door zijn oom (die alle ziekenhuizen afgezocht had met een foto van Ortwin) en Stanley Menzo aan de hand van zijn gebit en zijn gespierde kuiten.

Fred Patrick (23, PEC Zwolle)
In het nieuwe stadion van FC Zwolle is sinds 2008 een tribune naar Patrick vernoemd.

Andy Scharmin (21, FC Twente)
De gemeente Haaksbergen reikt jaarlijks de Andy Scharmin Trofee uit aan het grootste sporttalent.

Elfried Veldman (23, De Graafschap)
Was de oudere broer van oud-international John Veldman.

Florian Vijent (27, Telstar)
Werd dat seizoen gekozen tot beste keeper van de eerste divisie. Zijn jongere broer Patrick kampte met psychische problemen en keek enorm tegen Florian op. Hij pleegde enkele dagen na de ramp zelfmoord.

Nick Stienstra (33, RCH – coach)
Had verregaande plannen om na het behalen van zijn trainer/coach 1-diploma terug naar Suriname te gaan om daar het Surinaamse voetbal op het organisatorische en professionele vlak te helpen ontwikkelen.

De overlevenden:

Sigi Lens (25, Fortuna Sittard)
Liep bij de ramp een ontwrichte heup op. Toen na zeven maanden revalideren er complicaties optraden besloot hij zijn carrière te beëindigen. Is tegenwoordig succesvol spelersmakelaar.

Edu Nandlal (25, Vitesse)
Hield aan de ramp een gedeeltelijke dwarslaesie over. Heeft met pijn en moeite weer leren lopen, maar wel met een ernstige motorische storing. Heeft nu een eigen schoonmaakbedrijf en is raadslid voor Leefbaar Utrecht.

Radjin de Haan (19, Telstar)
Werd in Zanderij wakker tussen de lijken en heeft zich, met een kind op de arm en een gebroken ruggenwervel, in veiligheid kunnen brengen. Hij is de enige die weer terugkeerde in het betaalde voetbal. Hij kreeg bij zijn rentree zeven maanden later een staande ovatie, maar zou zijn oude niveau nooit meer halen.

[NBA] Uitslag Lakers - Magic

De Los Angeles Lakers hadden gisteravond in eigen huis een verlenging nodig om langs de Orlando Magic te gaan. De uiteindelijke uitslag is 101-96 in het voordeel van de heren in het purple and gold.

De wedstrijd ging gelijk op vanaf het begin. Na het eerste kwart hadden beide ploegen vijftien punten. In het tweede kwart was er een licht voordeel voor de Lakers maar de Magic herstelde zich in het derde kwart. Het vierde kwart maakten de Lakers 25 punten terwijl de Magic er 23 had. Beide ploegen bleven op 88 punten steken na de officiële speeltijd. Een verlenging moest gespeeld worden. Deze werd met 13-8 in het voordeel van de Lakers afgesloten.

Het was wederom de avond van Kobe Bryant. De aanvoerder was in de eerste wedstrijd goed voor veertig punten. Gisteravond bleef de teller op 29 steken. Pau Gasol voegde daar 24 punten en tien rebounds aan toe. De coole center mocht ook elf vrije worpen schieten, waarvan hij er tien maakte. Verder scoorde Lamar The Candy Man Odom negentien punten en pakte acht rebounds.

Dwight Howard van de Magic werd goed verdedigd door de Lakers maar desondanks kwam de center tot zeventien punten en zestien rebounds. Rashard Lewis was de topscorer met 34 punten. De voormalige Supersonic bezorgde alle small forwards van de Lakers veel problemen. Hedu Turkoglu voegde daar 22 punten aan toen.

De volgende wedstrijd zal in Orlando gespeeld worden waar de Magic dan een 2-0 achterstand zullen proberen weg te werken.

Rechters dronken achter het stuur

Twee rechters zijn in 2008 opgestapt nadat zij waren betrapt met te veel drank op achter het stuur. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit een toelichting op het jaarverslag van de Hoge Raad.

De twee dronken rechters vertrokken uit eigen beweging, maar pas nadat de Hoge Raad had gedreigd met ontslag.

Rechters worden in Nederland benoemd voor het leven en ontslag is dan ook niet zonder slag of stoot mogelijk. Dat kan pas wanneer de Hoge Raad een verdrijf aanmerkt als 'ernstig plichtsverzuim'.

De kwestie van de twee dronken rechters moest nog voor een dergelijke kwalificatie worden voorgelegd, maar daar hebben de dronkenlappen niet op gewacht: zij vertrokken vrijwillig. Het is niet bekend om welke rechters het gaat of voor welk arrondissement zij werkzaam waren.


Rechters dronken achter het stuur  (foto: DAG)

Meer lijken uit gecrashte Airbus geborgen

Op de Atlantische Oceaan zijn tot dusverre de stoffelijke resten van zeventien mensen geborgen van wie wordt aangenomen dat ze in de verongelukte Airbus zaten.

Het toestel van Air France, onderweg van Brazilië naar Frankrijk, verdween een week geleden met 228 passagiers. De hele week zijn al zoekacties gaande om overledenen en wrakstukken terug te vinden. De oorzaak van de crash is nog niet opgehelderd.

Eergisteren meldde een Franse onderzoekscommissie dat het vliegtuig 24 automatische foutmeldingen uitzond voordat de systemen van het toestel uitvielen. De Airbus had problemen met het bepalen van de snelheid.

Volgens de commissie waren de weersomstandigheden niet uitzonderlijk op het moment van de ramp


Meer lijken uit gecrashte Airbus geborgen  (foto: DAG)

[UPD] Drie doden bij gezinsdrama in Almere

Zojuist heeft een woordvoerster van de politie Almere bekendgemaakt dat er aan het Jeroen Boschplantsoen in de wijk Tussen de Vaarten zich een familiedrama heeft afgespeeld. Over wat er precies is gebeurd en het aantal mogelijke slachtoffers kon de politie nog niets zeggen.

Update 19:32 uur:

Een nog onbevestigde bron meldde het volgende: "Volgens een buurman zou het gaan om de vader en twee dochtertjes van het gezin. De ouders zouden in scheiding liggen. De moeder zou de kinderen zondag komen ophalen en ontdekte het drama."

Update 19:55 uur:

Een onbevestigde bron meldt nu dat de vermoedelijke slachtoffertjes de leeftijd van zes en zeven jaar hebben.

Update 20:12 uur:

De Telegraaf meldt nu op haar website dat ook de hond levenloos is gevonden. Ook dit kan de politie niet met zekerheid bevestigen.

Update 20:55 uur:

De politie heeft bekendgemaakt dat er zeker drie slachtoffers zijn. De zeven jaar oude Chelsea en de driejarige Bridget zijn door hun moeder en de politie levenloos aangetroffen in de woning. Ook vond de politie daar het lichaam van de 46-jarige vader van de twee meisjes.

Update 8/6 06:42 uur:

De Telegraaf meldt dat de vader in geldzorgen zat, zijn baan kwijt was, en onlangs ook zijn schoonvader (vader van de moeder van de kinderen) het ziekenhuis in heeft geslagen. De hond zou nog in leven zijn. Buren hebben de meisjes dezelfde dag dat ze omgebracht werden nog buiten zien spelen en zijn zeer geschokt, sommigen kunnen het niet geloven.

Foto's van het politie-onderzoek bij de woning. Foto's aangeleverd door Fotografie R. de Best, ALMERE, fotron@xs4all.nl waarvoor dank.

 

Het huis waar het drama zich afspeelde

 

 

De persvoorlichter van de politie

 

 

Het onderzoeksteam van de politie voor het huis

 

 

Het raam waardoor men het pand binnengekomen is

 

 

Het onderzoek is ook 'snachts doorgegaan

 

 

Jeroen Boschplantsoen in Almere

 

Dwangarbeid voor twee Amerikanen in Noord-Korea

Twee Amerikaanse journalisten zijn vandaag in Noord-Korea veroordeeld tot twaalf jaar dwangarbeid omdat ze het land illegaal zijn binnengereisd.

Euna Lee en Laura Ling werden gearresteerd toen ze aan een stuk over het grensgebied van China en Noord-Korea werkten. Het proces tegen hen begon donderdag. Het staatspersbureau KCNA berichtte vandaag dat ze schuldig zijn bevonden en veroordeeld.

Twee journalisten veroordeeld in Noord-Korea tot twaalf jaar dwangarbeid.  (foto: ANP)

'Nederland in beweging' krijgt concurrentie

Een revolutie in de wereld van de bejaardenochtendgymnastiek op televisie. 'Nederland in beweging' krijgt commerciële concurrentie van Net 5. Personal trainer Carlos Lens gaat bij Net 5 'Move that body' maken.

Je kunt Lens kennen van het programma 'Big Diet' dat eenmalig werd gemaakt op SBS6. Volgens de trainer is zijn programma anders dan 'Nederland in beweging' dat iedere ochtend op Nederland 1 te zien is. "Wat zij doen is goed voor de doelgroep die ze bedienen. Maar wij gaan voor een jonger publiek met een methode die meer up-to-date is."

Grote kans dat in het nieuwe programma hier en daar wat fitnesproducten aan de man worden gebracht. "In de VS hebben ze dit natuurlijk al zo lang. Het idee voor een dagelijkse show was er hier ook al eerder, hoor, maar het bleef altijd bij praten en liep steeds stuk op sponsoring."

Naast zijn nieuwe tv-programma blijft Lens aan de gang met een flink aantal bekende en semi-bekende Nederlanders die graag in vorm blijven. Al staat op zijn website dat hij gewerkt heeft met Paul de Leeuw, die toch niet echt bekend staat als iemand die heel strak in z'n velletje zit.

Burgemeester New Orleans in quarantaine

De burgemeester van New Orleans, Ray Nagin, is op werkbezoek in China in quarantaine geplaatst. Hij zou volgens de autoriteiten in Shanghai mogelijk besmet zijn met de Mexicaanse griep. Dit berichtten zijn medewerkers gisteren.

Een passagier die naast Nagin zat in het toestel waar de burgemeester mee naar China vloog, vertoonde symptomen van de griep. Uit voorzorg bekijken de autoriteiten of Nagin, zijn vrouw en een veligheidsbeambte die met Nagin meereist, besmet zijn.

Duizenden mensen in meer dan zestig landen zijn ziek geworden van de griep die vooral in Mexico en de VS heeft toegslagen. In de twee landen zijn in totaal 130 mensen aan de griep bezweken.

Pete Doherty gebruikt drugs in vliegtuigtoilet

Babyshambles-zanger Pete Doherty is afgelopen weekend gearresteerd omdat hij drugs gebruikte tijdens een vliegreis. Op het vliegveld van de Zwitserse stad Genève werd de gedrogeerde Britse rocker aangehouden, meldden media uit zijn vaderland gisteren.

De 30-jarige artiest, die bekend staat om zijn ruige levensstijl, werd door de bemanning laveloos uit het vliegtuigtoilet gehaald. Naast de wc-pot werd een injectienaald aangetroffen. Passagiers bespeurden onraad toen Doherty extreem lang op het toilet bleef.

De muzikant, de voormalige vriend van supermodel Kate Moss, was op weg naar het Alpenland voor een optreden. Eerder dit jaar beweerde de rockzanger nog dat hij de verdovende middelen voorgoed had afgezworen.

Recordaantal bezoekers Landmachtdagen

De open dagen van de Koninklijke Landmacht hebben dit weekeinde 130.000 bezoekers getrokken. Dat is een record voor het evenement, dat dit jaar in Amersfoort werd gehouden. Vorige jaren kwamen er ongeveer 100.00 mensen.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie was de grote belangstelling waarschijnlijk te danken aan het gunstige weer. Het was niet te warm en toch droog. Verder was de locatie dit keer centraal in het land gelegen en goed bereikbaar.

Gedurende de open dagen demonstreerde de landmacht haar kunnen. Te zien was onder meer hoe in Uruzgan een patrouille wordt gelopen. Ook de acties van de Luchtmobiele Brigade trokken veel bekijks en er was allerlei materieel te bewonderen.

Oppergoeroe Danny was er ook met zijn gezin en schoot een kleine fotoreportage.


Recordaantal bezoekers Landmachtdagen  (foto: Danny Roodbol)

Beau van Erven Dorens naar SBS6

Beau van Erven Dorens stapt over van RTL naar SBS 6. Direct nadat het programma Dancing With The Stars is gestopt, gaat hij naar SBS. Daar tekent hij een contract van twee jaar.

"Beau behoort tot de top van presenterend Nederland", zegt directeur Eric van Stade van SBS trots. Beau gaat bij zijn zender een eigen reportageprogramma maken en een nieuwe grote amusementsshow presenteren.

"Voor mij komt dit avontuur precies op het goede moment", zegt de presentator van onder andere 'Deal or no Deal'. "Ik viel vaak letterlijk in herhaling en was toe aan een nieuwe uitdaging. SBS biedt mij vele kansen om te laten zien wat ik allemaal in huis heb."

Natuurlijk wordt er weer van alles gezocht achter de overstap. Zo zou de overstap iets te maken hebben met de openlijke ruzie die Van Erven Dorens in december uitvocht met Albert Verlinde. Na het verschijnen van Beau's roman Pijn beschuldigde zijn ex-collega van RTL Boulevard hem van plagiaat. RTL Nederland zou Beau niet gesteund hebben.

Zweedse Piraten Partij in Europees Parlement

De Zweedse Piraten Partij stevent af op een zetel in het Europees Parlement. Dat bleek gisteren uit een peiling van tv-zender SVT. De Piraten Partij, die ijvert voor gratis downloaden, kreeg 7,4 procent van de stemmen.

De steun voor de partij nam een flinke sprong nadat een Zweedse rechter vier oprichters van de website The Pirate Bay had veroordeeld wegens schending van de auteursrechten.  Die zaak dient nog in hoger beroep en de uitspraak zou weleens ongeldig verklaard kunnen worden, aangezien de dienstdoende rechter later nauwe banden bleek te hebben met pro-auteursrechtenorganisaties.

The Pirate Bay is een torrenttracker die door veel mensen gebruikt wordt om bijvoorbeeld films en muziek gratis te kunnen downloaden.

De Piraten Partij is vooral populair onder jonge kiezers. De Piraten Partij zal zich inzetten voor het aanpassen van de copyright-wetgeving voor internet, het afschaffen van patenten en het vergroten van privacyrechten voor EU-burgers.

Christendemocraten opnieuw grootste in EP

De christenendemocraten zijn opnieuw de grootste fractie in het Europees Parlement. Een eerste prognose van de Europese verkiezingen gisteren geeft de fractie, waarvan CDA deel uitmaakt, 263 à 273 van de 736 zetels.

Procentueel is dat nauwelijks een verandering in het parlement dat door het huidige EU-verdrag vijftig zetels minder is gaan tellen.

De socialistische fractie met de PvdA blijft de tweede partij, ondanks een verlies. De socialisten dalen aanzienlijk naar 155 à 165 zetels. De liberalen met VVD en D66 krimpen ook fors naar 78à 84 zetels.

Winnaar zijn de groenen, met GroenLinks. Die groeien van 43 naar 52 à 56 zetels.

Bijna negentig zetels in het parlement zijn voor partijen die zich nog niet hebben aangemeld bij een fractie, zoals de PVV.

Christendemocraten opnieuw grootste in EP  (foto: ANP)

Nintendo heeft geen haast met opvolger Wii

Iwata, de ceo van Nintendo, heeft zich uitgelaten over de toekomstplannen. Hij laat onder andere weten hoe hij denkt over de concurrentie, en het vernieuwen van de console. Opmerkelijk is dat Nintendo voorlopig geen aanstalten maakt om aan een nieuwe generatie te beginnen.

Zoals gisteren al te lezen was, vindt Nintendo HD-ondersteuning niet interessant voor de korte termijn. Toch meent Iwata dat het in de toekomst wel nodig is HD te ondersteunen, aangezien HD-beeld tegen die tijd een onontkoombare eigenschap zal zijn. Iwata zegt dat zolang ontwikkelaars uit de voeten kunnen met de huidige techniek, hij geen reden ziet om de console te vernieuwen.

Sowieso kan het nog wel even duren voordat we een nieuwe console zien van Nintendo. Als schatting noemt Iwata 5 jaar, maar het kon maar zo dat het nog 8 jaar zou duren. In de tussentijd kunnen we nog wel uitbreidingen verwachten voor de wii, zoals de WiiMotion Plus die deze zomer uitkomt. Op die manier hoopt Nintendo mee te kunnen komen met de concurrentie.

Er werd gevraagd of Nintendo de iPhone als concurrent zag. Maar volgens Iwata konden de iPhone en de Nintendo DS gewoon naast elkaar leven omdat de eigenschappen van de DS en de iPhone elkaar maar voor een klein deel overlappen. Sony en Microsoft worden echter wel gewoon als concurrenten ervaren door Nintendo.


Voorlopig houdt Nintendo het bij accessoires en uitbreidingen

Fallout 3 wellicht naar de iPhone

Todd Howard, de Game Director bij Bethesda, zegt geïnteresseerd te zijn in een versie van Fallout 3 voor draagbare platformen, en dan in het bijzonder voor de iPhone.

"I think that the world of Fallout is unique enough that it could work on any platform. I think some of the things we do like VATS, I think that could translate to any platform, particularly the iPhone,"

Er is al onderzocht naar mogelijke manieren om de game speelbaar te maken op draagbare apparaten. Maar blijkbaar heeft Bethesda nog niet goed haar draai kunnen vinden.

"We've looked into those things, we just haven't found the thing that supports the brand well. I wouldn't be surprised if it does happen one day."

Niets staat nog vast dus, maar de interesse is er. Misschien dat we dus binnenkort de apocalyps dus mee kunnen nemen in onze broekzak.

Verbeek: "Geweldig om naar WK te gaan"

Pim Verbeek, de bondscoach van Australië, kan zijn geluk niet op. Na twee WK's als assistent van Guus Hiddink en Dick Advocaat mag de Nederlander nu als hoofdcoach naar het WK met de Socceroos.

Australië behaalde zaterdag een gelijkspel tegen Qatar, waardoor Verbeek met nog twee kwalificatieduels te gaan al zeker is van de eindronde in Zuid-Afrika.

"Het is het grootste toernooi ter wereld. Om daar als speler te zijn, is geweldig. En om er als een van de weinige coaches te werken, is natuurlijk ook fantastisch," reageert de bondscoach tegenover persbureau AAP.

Lucas Neill, aanvoerder van The Aussies, was vol lof over zijn trainer. "Hij verdient respect voor de manier waarop hij ons laat voetballen. We zijn meedogenloos, staan geen goals toe en willen absoluut niet verliezen. Dat we twee duels voor het einde van de kwalificatieronde al gekwalificeerd zijn, is echt fantastisch."

Schotse bondscoach wil dat Oranje blijft winnen

Terwijl Nederland zich gekwalificeerd heeft voor het WK, gaat Schotland in groep 9 van de kwalificatiereeks strijden voor plaats twee. Bondscoach George Burley hoopt dat Oranje haar sportieve plicht doet.

"We willen dat Nederland blijft winnen, zodat het aan de overige teams is om voor de tweede plaats te strijden," vertelt Burley tegenover News of the World. Schotland staat momenteel tweede in de groep. IJsland, dat een wedstrijd méér speelde, heeft drie punten minder.

Schotland lijkt dus goed op weg om zich te plaatsen voor het WK, maar Noorwegen heeft pas vier duels gespeeld. Winnen de Noren woensdag van Nederland, dan hebben de Scandinaviërs nog maar één punt minder dan de Schotten.

"Het thuisduel met Macedonië (5 september, red.) wordt cruciaal. Die wedstrijd moeten we winnen als we de play off willen halen," gaat Burley verder. "Afgezonderd van Oranje zit er weinig verschil tussen de landen in deze poule. Alles is nog mogelijk."

[E3 '09] meldingen van records in Guinness Book of Records

Er bestaat een speciale editie van het Guinness Book of Records voor gamers, en uiteraard zijn tijdens de E3 2009 heel wat records gevestigd wat games betreft.

Shigeru Miyamoto heeft een plekje in het befaamde recordboek verkregen dankzij Wii Sports: Wereldwijd zijn er reeds 45,7 miljoen exemplaren "verkocht", en daarmee is het de best verkopende game ooit. Het oude record van Super Mario Bros, die zo'n 40 miljoen keer over de toonbank ging, behoort nu tot de geschiedenis.

Ook het Microsoft kamp schrijft geschiedenis. XBOX LIVE heeft nu ook een record op zijn naam staan: Ongeveer 2/3 van de xbox bezitters is aangemeld op Live, dit komt neer op 20 miljoen en is daarmee 'Most Popular Online Console Gaming Service'.

Blizzard kan trots zijn, dubbeltrots zelfs. Met 11,6 miljoen spelers is World of Warcraft de meest populaire MMO RPG op de markt. Ook Starcraft valt in de prijzen: Er werden 9,5 miljoen exemplaren verkocht en daarmee is Starcraft de meest populaire Strategie Game.

Bethesda's Fallout 3 deed het ook goed: met 4,7 miljoen exemplaren in de eerste week kan het zich de snelst verkopende multi-platform RPG noemen.

Call of Duty 4 heeft het record van meest gespeelde online game verdiend, dagelijks spelen zo'n 15 miljoen spelers deze game.

Guitar Hero 3 is ook populair genoeg om in het Game Guinness Book of Records opgenomen te worden: Zo'n 25 miljoen mensen konden de verleiding van een plastic gitaar niet weerstaan.

Naast deze grote getallen zijn ook topscores van gamers te zien. Mocht het je interesseren, de Donkey Kong-topscore is dit jaar niet verbroken. De uitdager kwam 400 punten (over een miljoen) tekort om zichzelf nummer 1 te kunnen noemen. Dit en meer valt te lezen in de Game editie van het Guinness Book of Records. Het boek zal begin volgend jaar uitkomen.

Duitse ministers zetten in op verbod gewelddadige games

Er wordt momenteel in Duitsland gesproken over een mogelijk verbod op gewelddadige games. Zestien ministers hebben de handen ineen geslagen in een strijd tegen geweld. Door de ministers zullen binnenkort kritische vragen gesteld worden over games aan de Bundestag (het Duitse parlemdent). Het uiteindelijke doel is een verbanning op te leggen aan games met een geweldadig karakter.

Om welke games gaat het precies

"Für Spiele, bei denen ein wesentlicher Bestandteil der Spielhandlung die virtuelle Ausübung von wirklichkeitsnah dargestellten Tötungshandlungen oder anderen grausamen oder sonst unmenschlichen Gewalttätigkeiten gegen Menschen oder menschenähnliche Wesen ist, ein ausdrückliches Herstellungs- und Verbreitungsverbot so schnell wie möglich umzusetzen."

Het komt er op neer dat de ministers een verbod in willen laten stellen voor spellen waarbij een wezenlijk deel van de actie bestaat uit het realistisch ombrengen van mensen, of uit andere inhumane acties. In het artikel wordt als voorbeeld Counter Strike gegeven. Het liefst zouden de zestien ministers het verbod laten invoeren vóór de verkiezingen van 27 september.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.