Nintendo heeft geen haast met opvolger Wii

Tim (Timsel)
Iwata, de ceo van Nintendo, heeft zich uitgelaten over de toekomstplannen. Hij laat onder andere weten hoe hij denkt over de concurrentie, en het vernieuwen van de console. Opmerkelijk is dat Nintendo voorlopig geen aanstalten maakt om aan een nieuwe generatie te beginnen.

Zoals gisteren al te lezen was, vindt Nintendo HD-ondersteuning niet interessant voor de korte termijn. Toch meent Iwata dat het in de toekomst wel nodig is HD te ondersteunen, aangezien HD-beeld tegen die tijd een onontkoombare eigenschap zal zijn. Iwata zegt dat zolang ontwikkelaars uit de voeten kunnen met de huidige techniek, hij geen reden ziet om de console te vernieuwen.

Sowieso kan het nog wel even duren voordat we een nieuwe console zien van Nintendo. Als schatting noemt Iwata 5 jaar, maar het kon maar zo dat het nog 8 jaar zou duren. In de tussentijd kunnen we nog wel uitbreidingen verwachten voor de wii, zoals de WiiMotion Plus die deze zomer uitkomt. Op die manier hoopt Nintendo mee te kunnen komen met de concurrentie.

Er werd gevraagd of Nintendo de iPhone als concurrent zag. Maar volgens Iwata konden de iPhone en de Nintendo DS gewoon naast elkaar leven omdat de eigenschappen van de DS en de iPhone elkaar maar voor een klein deel overlappen. Sony en Microsoft worden echter wel gewoon als concurrenten ervaren door Nintendo.


Voorlopig houdt Nintendo het bij accessoires en uitbreidingen