[E3 '09] meldingen van records in Guinness Book of Records

Tim (Timsel)
Er bestaat een speciale editie van het Guinness Book of Records voor gamers, en uiteraard zijn tijdens de E3 2009 heel wat records gevestigd wat games betreft.

Shigeru Miyamoto heeft een plekje in het befaamde recordboek verkregen dankzij Wii Sports: Wereldwijd zijn er reeds 45,7 miljoen exemplaren "verkocht", en daarmee is het de best verkopende game ooit. Het oude record van Super Mario Bros, die zo'n 40 miljoen keer over de toonbank ging, behoort nu tot de geschiedenis.

Ook het Microsoft kamp schrijft geschiedenis. XBOX LIVE heeft nu ook een record op zijn naam staan: Ongeveer 2/3 van de xbox bezitters is aangemeld op Live, dit komt neer op 20 miljoen en is daarmee 'Most Popular Online Console Gaming Service'.

Blizzard kan trots zijn, dubbeltrots zelfs. Met 11,6 miljoen spelers is World of Warcraft de meest populaire MMO RPG op de markt. Ook Starcraft valt in de prijzen: Er werden 9,5 miljoen exemplaren verkocht en daarmee is Starcraft de meest populaire Strategie Game.

Bethesda's Fallout 3 deed het ook goed: met 4,7 miljoen exemplaren in de eerste week kan het zich de snelst verkopende multi-platform RPG noemen.

Call of Duty 4 heeft het record van meest gespeelde online game verdiend, dagelijks spelen zo'n 15 miljoen spelers deze game.

Guitar Hero 3 is ook populair genoeg om in het Game Guinness Book of Records opgenomen te worden: Zo'n 25 miljoen mensen konden de verleiding van een plastic gitaar niet weerstaan.

Naast deze grote getallen zijn ook topscores van gamers te zien. Mocht het je interesseren, de Donkey Kong-topscore is dit jaar niet verbroken. De uitdager kwam 400 punten (over een miljoen) tekort om zichzelf nummer 1 te kunnen noemen. Dit en meer valt te lezen in de Game editie van het Guinness Book of Records. Het boek zal begin volgend jaar uitkomen.