Reggie: "Nintendo gaat ook het Halo-publiek veroveren"

Morthill
Na de E3 van 2008 kreeg Nintendo veel klachten dat ze de core-gamers, de mensen die ooit gezorgd hadden dat het bedrijf groot kon worden, waren vergeten. Volgens Nintendobaas Reggie Fils-Aime zal de Wii dit jaar ook die doelgroep tevreden gaan stellen met de release van games als The Conduit, Tiger Woods PGA 10 en Dead Space Extraction.

Volgens Reggie heeft Nintendo drie doelen voor de verschillende termijnen. Op de korte termijn wil het bedrijf PS3- en Xbox 360-bezitters die voorheen de Wii aan het dissen waren overhalen met games als The Conduit en Tiger Woods PGA 10, vanwege Wii Motionplus. Op de middellange termijn moet de Wii de casualgamer aan gaan trekken die wel eens bij vrienden op de Wii speelden, maar net een duwtje in de rug nodig hebben om tot aanschaf over te gaan. Daarvoor zijn Wii Motionplus, Wii Fit Plus en New Super Mario Bros. Wii heel geschikt. Voor de lange termijn wil Nintendo ook mensen die absoluut niet gamen en er geen interesse in hebben aansporen tot het aanschaffen van een Wii.

Reggie denkt dat Nintendo ook zeker het zogenaamde Halo-publiek kan veroveren. Daarvoor zijn games als wederom The Conduit, als multiplayer online shooter, en Dead Space Extraction geschikt. Deze spelers zullen, als ze de Wii eenmaal hebben, dan ook Wii Fit en New Super Mario Bros. Wii kopen.