Grindheim: "Ik wil van Nederland winnen"

Peterselieman
SC Heerenveen-speler Christian Grindheim wil het komende woensdag het Oranjefeest in Rotterdam verpesten. De Noor zal met zijn land van Nederland moeten winnen om de hoop op het komende WK levend te houden. Noorwegen staat laatste in groep negen met drie punten uit vier wedstrijden.

"Natuurlijk wordt er een overwinning op Noorwegen verwacht. Maar als het gaandeweg de wedstrijd niet lukt, kan er onvrede op de tribunes ontstaan. Aan ons de taak het Oranje-feestje te verpesten," zei de middenvelder tegen VG Nett.

Bondscoach Egil Olsen zegt dat er ondanks het 0-0 gelijkspel in Macedonië nog hoop voor Noorwegen is. "Ook met dertien punten kunnen we ons nog als nummer twee plaatsen voor een play-off. Het is alleen moeilijk te voorspellen hoe het gaat in de andere groepen. Maar zolang de mogelijkheid er is, gaat iedereen er voor."

Die mogelijkheid aangrijpen zal voor de Noren wel zonder Steffen Iversen en Brede Hangeland moeten gebeuren. Iversen haakte af met een hielblessure, terwijl Hangeland geschorst is. Aan Nederlandse zijde moet Nigel de Jong door een schorsing de interland aan zich voorbij laten gaan.