Van Moorsel begint schaatsploeg

Leontien van Moorsel en haar man Michael Zijlaard zijn na een wielerploeg ook een schaatsploeg begonnen. De ploeg die de naam Leontien.nl draagt, zal uitkomen in het marathonschaatsen bij de vrouwen.

"Dat we dit wielerseizoen zijn begonnen met een team dat mijn naam draagt, vond ik al geweldig. Maar dit spreekt me ook aan, hoor. Hopelijk krijgt het marathonschaatsen dankzij onze inspanningen de aandacht die het verdient," zei de oud-olympisch kampioene wielrennen op de weg en de baan.

Het team bestaat uit Marianne van Leeuwen, de nieuwkomer in het vrouwenpeloton die afgelopen winter op de Weissensee al het podium haalde in de Aart Koopmans Memorial, Heleen van Vliet, Eline Bavius en Lillian van Haaster. "Als deze meiden op dezelfde manier aan de weg timmeren als nu het geval is met onze wielrensters, vind ik het prima. Niemand had verwacht dat er al klinkende resultaten konden worden genoteerd. Laat de schaatssters van Leontien.nl de marathonwereld ook maar verrassen," zei Michael Zijlaard.

Omdat wielrennen en schaatsen elkaar aanvullen kwam al snel het idee om ook in de laastgenoemde sport actief te worden. "Waarom zouden we gedurende de stille maanden van het jaar niet met iets anders bezig kunnen zijn, zo vroeg ik me af. Wanneer je de beschikking hebt over een prachtige camper, een heel wagenpark, is het zonde al dat materiaal in de garage te laten staan. Al heb ik niet het meeste verstand van schaatsen, ik had wel in de gaten dat de spelletjes wielrennen en schaatsen veel overeenkomsten hebben. Na een eerste contact met Marianne waren we er gauw uit. Zij droeg vervolgens de drie andere meiden aan, ik vond mijn trouwe sponsor Bar-le-Duc direct bereid om mee te doen, en binnen de kortste keren was alles rond," vervolgde Zijlaard.

Marianne van Leeuwen is opgetogen over de vorming van de nieuwe ploeg. "We proberen zoveel mogelijk met elkaar te trainen. Dat motiveert en stimuleert. Aan het eind van de maand doen we mee aan een fietstoertocht door de Dolomieten. Daar leggen we helemaal een basis voor een prachtig seizoen, daar ben ik van overtuigd."

Submitter:  Bron: FOK!sport