Beachvolleybal: Boersma en Paulides winnen

De Jiba Eredivisie Beach Volleyball in Amsterdam werd zondag bij de heren gewonnen door Emiel Boersma en Joppe Paulides en bij de dames door Sanne Keizer en Marleen van Iersel. Voor het tweede achtereenvolgende jaar streden de beste Nederlandse beachvolleybalteams op de Dam om de prijzen.

Bij de dames speelden Keizer en Van Iersel tegen Sophie van Gestel en Daniëlle Remmers. Het niveau was zeer hoog en de twee teams deden niet voor elkaar onder. De eerste set ging met 21-17 naar Van Gestel en Remmers. De tweede doorgang was met 21-18 een prooi voor Keizer/Van Iersel. Toen begon het, na een weekend met mooi beachvolleybalweer, te regenen. De bal werd zwaarder, het zand harder maar het aantal toeschouwers verminderde niet door het prima spel van de teams. Onder het oog van zo’n 600 toeschouwers wonnen Marleen van Iersel en Sanne Keizer de derde set met 15-13 en de titel van de Amsterdam Grand Slam. Op de derde plaats eindigden Madelein Meppelink en Margo Wiltens die in de kleine finale wonnen van Merel Mooren en Marloes Wesselink.

Bij de mannen speelden Emiel Boersma en Joppe Paulides in de finale tegen de winnaars van vorige week in Zoetermeer, Daan Spijkers en Niels van de Sande. In de stromende regen wonnen Boersma en Paulides met 2-0. De derde plaats werd hier veroverd door Tim Oude Elferink en Jon Stiekema, die in de kleine finale wonnen van Frank van den Outenaar en good old invaller, Richard de Kogel.

Submitter:  Bron: FOK!sport