Van der Zande rijdt Masters of Formula 3

Renger van der Zande zal deelnemen aan de Masters of Formula 3 komend weekend op het circuit van Zandvoort. Ook Henki Waldschmidt is zeker van deelname aan het evenement.

De Masters is na twee jaar afwezigheid weer terug op het circuit van Zandvoort. In de Masters of Formula 3 strijden de beste coureurs uit de Formule 3 Euro Series en het Britse kampioenschap Formule 3 om de officieuze Europese titel. Vele bekende namen zoals David Coulthard, Lewis Hamilton, Christian Klien en Jos Verstappen hebben in het verleden de wedstrijd al eens gewonnen. Hierna braken ze door en kwamen ze uiteindelijk in de Formule 1 terecht.

Van der Zande rijdt sinds mei in de Britse Formule 3. Zijn debuut op het circuit van Silverstone leverde de Nijmegenaar meteen de winst op. Waldschmidt rijdt momenteel in de Euro Series en staat momenteel tiende in het klassement.

De Masters wordt voor de negentiende maal georganiseerd en er zijn voor dit jaar drieenveertig inschrijvingen binnen gekomen. Op de zaterdag zullen de coureurs zich in vier heats moeten kwalificeren voor de race op zondag.

Carlo van Dam is nog niet zeker van deelname. Zijn team trok de inschrijving in, maar Van Dam hoopt nog een zitje te vinden bij een ander team.