Garcia: "Real kan niet goed met spelers omgaan"

donroyco
Tegenwoordig verdient hij zijn brood bij FC Groningen, maar ooit maakte Gonzalo Garcia-Garcia deel uit van de jeugdopleiding van Real Madrid. Volgens de aanvaller kan men bij De Koninklijke niet goed overweg met talentvolle jeugdspelers.

"Er gaat weer met geld gesmeten worden op hoop van zegen. Typisch Madrid," voorspelt Garcia tegenover Sportweek over de komende transferperiode. "Bij Barcelona staan alle neuzen dezelfde kant op. Heeft met cultuur te maken. Barcelona is een familiare club, Real is meer een galerie. De supporters willen sterren zien en zijn veel ongeduldiger."

"Een illustratief verschil is de jeugdopleiding," gaat Garcia verder. "Real koopt de beste jeugdspelers van Spanje, maar als de jeugdteams een paar keer niet winnen, ontslaan ze de trainer of moeten er spelers weg. Er is geen duidelijke filosofie. Elke jeugdtrainer kijkt anders tegen voetbal aan."

"De spelers die uit de jeugd van Barcelona hebben allemaal dezelfde stijl. Fàbregas, Xavi, Messi, Iniesta... Er lopen spelers van die kwaliteit rond bij Madrid, maar er wordt gewoon niet goed mee omgegaan."