FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 31 oktober 2006

Zuid-Afrikaanse oud-president Botha overleden

Icoon Buitenlands De Zuid-Afrikaanse oud-president Pieter Willem Botha is dinsdagavond op 90-jarige leeftijd overleden. Botha leidde tussen 1978 en 1989 de laatste blanke racistische regering van Zuid-Afrika. Botha stierf op 19.00 uur Nederlandse tijd in zijn huis in het dorp Wilderness. Daar sleet hij de laatste jaren van zijn leven, afgezonderd van de buitenwereld en ver weg van de veranderingen in Zuid-Afrika na de apartheidsregimes.

Hij weigerde in zijn ambtstermijn de belangrijke politieke gevangene Nelson Mandela vrij te laten. Dat gebeurde pas onder Botha's opvolger Frederik de Klerk. De Waarheidscommissie in Zuid-Afrika concludeerde dat Botha zich schuldig had gemaakt aan ernstige mensenrechtenschendingen. Zo had hij opdracht gegeven tot bombardementen en moorden. Door de slechte gezondheid van Botha werd hij echter niet vervolgd.



Pieter Willem Botha

Complimenten van Gerets voor PSV

Ondanks het feit dat zijn team Galatasaray de Champions League-wedstrijd tegen PSV met 2-0 verloor door goals van Simons en Koné, complimenteerde coach Gerets de Eindhovense ploeg met de zege.

"Ze hebben erg goed gespeeld vanaf het moment dat wij met tien man kwamen te staan. Normaal zie je wel eens dat elftallen het moeilijk hebben met elf tegen tien. PSV niet. Ze bleven goed voetballen en hebben uiteindelijk terecht gewonnen", aldus de Belg.

Voor de voormalige PSV-coach was de rode kaart voor Galatasaray-speler Tomas het breekpunt in de wedstrijd: "Voor die periode waren we zeker niet minder; misschien zelfs wel beter. Het is teleurstellend dat we in twee duels tegen PSV goed hebben gespeeld, maar uiteindelijk zonder punten zijn gebleven."

'Amsterdammers discrimineren te veel'

Icoon Binnenlands Uit een rapport van de gemeente Amsterdam blijkt dat veel bevolkingsgroepen in Amsterdam zich gediscrimineerd voelen. Vooroordelen over deze groepen blijven bestaan. Het lijkt erop dat mensen niet beoordeeld worden op eigen karakter en capaciteiten, maar op het imago van de etnische groep als geheel.

Zes van de tien Marokkanen in Amsterdam vindt zichzelf de dupe geworden van discriminatie. Vorig jaar voelde nog ongeveer de helft van de Marokkanen zich gediscrimineerd. Bijna de helft van alle Amsterdammers heeft een negatief beeld van Marokkanen in de stad. Zij denken veel positiever over mensen van Turkse en Surinaamse afkomst. Turken en Surinamers voelen zich ook niet meer gediscrimineerd dan in voorgaande jaren.

De gemeente is niet tevreden over de manier waarop verschillende etnische groepen in de stad met elkaar omgaan. "Op dat vlak gaat het niet goed", aldus een woordvoerder van de gemeente. De gemeente had daarom een actieplan Wij Amsterdammers opgesteld om discriminatie in de stad te bestrijden. Dat lijkt niet gelukt te zijn.

Uit het rapport blijkt dat als mensen van verschillende afkomst samen werken, samen op school zitten of familie van elkaar worden, dat ze elkaar dan veel milder beoordelen. Daarom wil het gemeentebestuur ontmoetingen op scholen, in het uitgaansleven en in de eigen organisatie stimuleren. In september is er daarom een campagne gelanceerd tegen discriminatie bij discotheken in Amsterdam.

Uitslagen CL 31-10-06

Vandaag werd de vierde speelronde gespeeld in de poulefase voor de Champions League. De enige Nederlandse deelnemer PSV kwam vandaag in actie het verslag van deze wedstrijd kun je hier lezen.

Uitslagen Groep A

Barcelona - Chelsea 2-2

3' Deco 1-0
52' Lampard 1-1
58' Gudjohnsen 2-1
90'+ 3' Drogba 2-2

Levski Sofia - Werder Bremen 0-3

33' Mihaylov (eigen doelpunt) 0-1
35' Baummann 0-2
37' Frings 0-3

Stand groep A

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPunten Doelsaldo
1Chelsea4310108-3
2Werder Bremen421176-3
3Barcelona412158-4
4Levski Sofia400401-13


Uitslagen Groep B

Spartak Moskou - Internazionale 0-1
1' Cruz 0-1

Bayern Munchen - Sporting 0-0

Stand groep B

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPunten Doelsaldo
1Bayern München4310107-0
2Internazionale420263-4
3Sporting Portugal412152-2
4Spartak Moskou401312-8


Uitslagen groep C

Liverpool - Bordeaux 3-0

23' Luis Garcia 1-0
72' Crouch 2-0
76' Luis Garcia 3-0

PSV - Galatasaray 2-0
'59 Simons 1-0
'84 Koné 2-0

Stand Groep C

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPunten Doelsaldo
1Liverpool *4310107-2
2PSV *4310105-1
3Galatasaray401313-7
4Girondins Bordeaux401310-5


Uitslagen Groep D

Shakthar Donetsk - Valencia 2-2
2' Jadson 1-0
18' Morientes 1-1
28' Fernandinho 2-1
68' Ayala 2-2

AS Roma - Olympiakos Piraeus 1-1
19' Julio Cesar 0-1
66' Totti 1-1

Stand Groep D

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPunten Doelsaldo
1Valencia*43101010-5
2AS Roma421167-3
3Shakhtar Donetsk402224-10
4Olympiakos Piraeus402225-8

* geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League

Woensdag 22 november staan de volgende wedstrijden op het programma

Programma groep A

Werder Bremen - Chelsea
Levski Sofia - Barcelona

Programma groep B
Internazionale - Sporting Portugal
Spartak Moskou - Bayern Munchen

Programma groep C
Bordeaux - Galatasaray
Liverpool - PSV

Programma groep D
Shakhtar Donetsk - AS Roma
Valencia - Olympiakos Piraeus

Sweet dreams...

Het was een dagje wel hier op de weblog. Bijna is deze Halloweendag afgelopen. Je staat vast op het punt om lekker je bedje in te kruipen en om daarna lekker weg te dromen.

Maar, voordat je lekker in slaap valt hebben we nog een tweetal korte filmpjes voor jullie. Nog even snel kijken en dan mag je je bedje in.

Heb jij wel eens gehoord van een Banshee? Misschien is het maar goed, dat je het niet weet. Want als jij de huil van de Banshee hoort is dat een voorbode van de dood

Slaap lekker…

Voetbal: Uitslag PSV - Galatasaray

Icoon Champions LeagueIn een matig duel heeft PSV wederom van Galatasaray gewonnen. Deze keer was de ploeg van Ronald Koeman met 2-0 te sterk. De doelpunten kwamen op naam van Timmy Simons en Arouna Koné. Bovendien wist de ploeg uit Eindhoven zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Het eerste wapenfeit was, net als twee weken geleden, afkomstig van Galatasaray. Sarioglu schoot van buiten het stafschopgebied op het doel van Heurelho da Silva Gomes. De keeper van PSV kon de bal over het doel tikken. De eerste kans voor de ploeg van Koeman volgde vijf minuten later. Via Jefferson Farfán en Ibrahim Affelay kwam de bal bij Koné terecht. Het schot op doel, wat hierop volgde, leverde niets op. Beiden ploegen kregen hierna nog wel wat kansen, maar echt gevaarlijk waren deze niet. De Turkse ploeg moest vijf minuten voor tijd met tien spelers de tweede helft in, nadat hij de rode kaart kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Farfán.

In de tweede helft leek het er lange tijd op dat er een 0-0 in de lucht zat. Toch kwam PSV na een uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Simons. In laatste vijf minuten stelde PSV de zege veilig dankzij Koné. Na een individuele actie, hij stuurde een paar verdedigers het bos in, rondde hij perfect af. In de slotfase kreeg de Eindhovense ploeg ook nog een goede kans op de derde treffer, maar Farfán wist de bal niet in het doel te krijgen.

Alle uitslagen van dinsdag:
Poule A: Levski Sofia - Weder Bremen (0-3)
Poule A: FC Barcelona - Chelsea (2-2)
Poule B: Spartak Moskou - Internazionale (0-1)
Poule B: Bayern München - Sporting Portugal (0-0)
Poule C: Liverpool - Girondins Bordeaux (3-0)
Poule C: PSV - Galatasaray (2-0)
Poule D: Sjachtar Donetsk - Valencia (2-2)
Poule D: AS Roma - Olympiakos Piraeus (1-1)

-------
Kijk voor het complete verslag van de wedstrijd tussen PSV en Galatasaray op de FOK! Voetbalmanager!

Schapendoezen bewaken pinguïnkolonie

Icoon Opmerkelijk Australië zet schapendoezen in om een kolonie pinguïns te beschermen die wordt bedreigd door vossen. De Australische autoriteiten vrezen dat de pinguïns op Middle Island, voor de kust van de staat Victoria, alle ten prooi zullen vallen aan vossen.

Daarom brengen ze een vogelvriendelijke herdershond naar het eiland, waar nog maar honderd pinguïns leven. Vijf jaar geleden waren dat er nog 5000. De vossen komen van het Australische vasteland. Bij laag tij kunnen ze simpelweg de 100 meter tussen de kust en het eiland overbruggen.

Uitslag PSV - Galatasaray

In een matig duel heeft PSV wederom van Galatasaray gewonnen. Deze keer was de ploeg van Ronald Koeman met 2-0 te sterk. De doelpunten kwamen op naam van Timmy Simons en Arouna Koné. Bovendien wist de ploeg uit Eindhoven zich te plaatsen voor de volgende ronde.

PSV, dat twee weken geleden verdiend van Galatasaray (2-1) wist te winnen, begon het duel zonder Michael Lamey. De verdediger werd door Koeman naar de tribune verwezen. Verder waren ook Patrick Kluivert en John de Jong niet van de partij. Dit tweetal kampt nog altijd met blessures. Opvallend was dat Manuel da Costa bij de Eindhovenaren centraal in de verdediging begon. Sinds het duel tegen AZ is de jonge Portugees niet meer uit de basis verdwenen. Bij de Turkse ploeg heeft Hasan Sas een basisplaats gekregen van trainer Eric Gerets. Tijdens de wedstrijd in Turkije speelde hij niet vanwege een blessure. Hakan Sükür startte wederom op de bank.

Om 20:45 trapte PSV af voor het begin van deze wedstrijd. Het eerste wapenfeit was, net als twee weken geleden, afkomstig van Galatasaray. Sarioglu schoot van buiten het stafschopgebied op het doel van Heurelho da Silva Gomes. De keeper van PSV kon de bal over het doel tikken. De eerste kans voor de ploeg van Koeman volgde vijf minuten later. Via Jefferson Farfán en Ibrahim Affelay kwam de bal bij Koné terecht. Het schot op doel, wat hierop volgde, leverde niets op.

De Turkse ploeg nam de regie in het tweede gedeelte van de eerste helft steeds meer over. PSV kwam nauwelijks meer in de buurt van het doel van Mondragón. Na bijna een half uur kwam de Turkse ploeg behoorlijk dicht bij Gomes in de buurt. Toch waren onder andere Hasan Sas en Turan niet in staat om een schot af te produceren. Aan de andere kant kreeg Koné, na combinatie tussen Jan Kromkamp en Edíson Méndez, een goede kans, maar ook hij was niet trefzeker. Tien minuten voor rust kreeg Affelay een kans, maar zijn doelpoging werd geblokt door een Turkse verdediger. Enkele minuten later kreeg Tomas de rode kaart, nadat hij de doorgebroken Farfán neerhaalde. De druk van PSV nam na dit incident toe en betaalde zich uit in kansen voor Koné en wederom Farfán. In blessuretijd kreeg Koné een geweldige kans, maar de aanvaller vergat de bal aan te tikken.

Na tien minuten in de tweede helft ging Simons opzichtig liggen. Hansson liet zich niet kennen en gaf geen penalty. Naarmate de wedstrijd vorderde voerde PSV de druk langzaam op. Een schot op doel van Alex vloog over het doel van de Turkse goalie en zorgde dan ook voor geen enkel gevaar. Toch kwamen de Eindhovenaren in de 59e minuut op voorsprong. Na een vrije trap van Farfán kopte Philip Cocu op doel. Mondragón kon dit schot nog pareren, maar hij had niet gerekend op Simons die de bal beheerst binnenkopte.

Na een uur spelen kreeg Koné een grote kans op de 2-0. Farfán plaatste de bal vanaf de rechterkant op het hoofd van de Ivoriaan, maar deze kopte niet precies genoeg. Hierdoor ging de bal naast het doel van Mondragón. In de 80ste minuut leverde Da Costa een schot op doel af, maar dit bracht de keeper van de Turkse ploeg niet in de problemen. In laatste vijf minuten stelde PSV de zege veilig dankzij Koné. Na een individuele actie, hij stuurde een paar verdedigers het bos in, rondde hij perfect af. Twee minuten voor tijd kreeg PSV nog een vrije trap in het strafschopgebied na een terugspeelbal op de keeper van Galatasaray. Alex schoot echter in de muur en in de rebound, een schot van Culina, stond Mondragón goed opgesteld. In blessuretijd probeerde Farfán het nog een keer, maar wederom kreeg hij de bal niet in het doel.

Karakteristieken

PSV - Galatasaray 2-0
59' Simons 1-0
84' Koné 2-0

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: Hansson (Zwe)
Gele kaart: Turan, Haspolatli (Galatasaray)
Rode kaart: Tomas (Galatasaray)

Opstellingen:
PSV: Gomes, Kromkamp (Culina/46), Alex, Da Costa, Salcido, Méndez, Simons, Afellay (Väyrynen/76), Cocu, Farfán, Koné (Aissati/86)

Galatasaray: Mondragón, Sarioglu, Song, Tomas, Orhan Ak, Sas, Inamoto, Akman, Turan (Haspolatli/66), Karan (Sükür/79), Ilic (Ates/70)

Nederlanders minder bang voor terrorisme

Icoon Terrorisme Nederlanders lijken zich minder druk te maken over de dreiging van een terroristische aanslag. Een op de vijf noemt terrorisme als eerste punt van zorg, een jaar geleden was dat nog twee op de vijf.

Dat staat in een onderzoek dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) heeft laten uitvoeren. Begin dit jaar begon de NCTb met een campagne om de Nederlanders te vertellen wat de overheid allemaal tegen terrorisme doet.

De helft van de ondervraagden weet nu waar ze op moeten letten om te helpen een aanslag te voorkomen (tegen 38 procent vorig jaar). Mensen letten het meest op bagage zonder eigenaar (54 procent), vreemd gedrag (44 procent) en verdachte personen (16 procent).

Nieuwe kieswijzer met wetsvoorstellen

Icoon Verkiezingen Mensen die niet goed weten op welke politieke partij ze tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen moeten stemmen, hebben er weer nieuwe hulp bij: de website www.nieuwekieswijzer.nl. Dat maakten de initiatiefnemers van de site, Josta en Niels de Hoog, dinsdag bekend.

Vanaf woensdag kunnen kiezers op de website stemmen over meer dan 550 wetsvoorstellen uit de afgelopen regeerperiode. De site vergelijkt de antwoorden van de kiezer met het stemgedrag van de politieke partijen en geeft op basis daarvan een stemadvies. De website heeft een snelle variant met dertig voorgeselecteerde wetsvoorstellen. Bezoekers kunnen echter ook hun eigen kieswijzer samenstellen door zelf de onderwerpen te bepalen.

Naast de nieuwe kieswijzer, bestaan er ook de stemwijzer en het kieskompas. Om te kijken wat voor politieke ideologie het beste bij je past, kun je een test doen op de website van moral politics.

Britse filmfans vallen flauw bij Saw III

Icoon Film Al drie keer moesten hulpdiensten in Engeland uitrukken om flauwgevallen bezoekers van de Amerikaanse horrorfilm Saw III te behandelen. Er zijn veel meer mensen onwel geraakt door de film, maar niet in alle gevallen werd er een ambulance opgeroepen. Dat heeft de BBC dinsdag gemeld op haar website.

De productie maakt deel uit van een reeks films. In het eerste deel werden de hoofdrolspelers voor een moeilijke keuze gesteld: ze konden sterven door gas of ze moesten hun eigen voet afzagen. Vandaar dat de reeks de naam Saw heeft gekregen. Ook in het tweede en het derde deel moeten de hoofdrolspelers van de moordenaar enkele gruwelijke keuzes maken. In Nederland zal Saw III op 4 januari in première gaan.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Gestopte Burgers wil naar EK

Natasja Burgers is nog niet klaar met handballen. Ze blijkt toch nog naar het EK te willen. Dat vindt in december plaats in Zweden.

Nadat Burgers begin september na veel blessureleed besloot haar contract bij het Deense club Randers in te leveren dacht menigeen dat de 208-voudig international haar carrière had beëindigd, maar ze blijkt de afgelopen maanden gewoon te hebben doorgetraind.“Ik doe nu vooral krachttraining om mijn knie sterker te maken. Er zit wat slijtage bij mijn knieschijf, maar de bondsarts meent dat ik gewoon kan handballen als ik de juiste balans vind. Het lijkt me geweldig om straks mee te doen aan het EK”. Burgers voegde er nog wel aan toe dat ze daarna wel echt stopt.

Scholieren bezetten MBO-school voor beter onderwijs

Icoon OnderwijsScholieren van het Friesland College in Heerenveen hebben vandaag hun schoolgebouw bezet. Dit deden zij uit protest. Ze vinden het onderwijs op hun school pure tijdsverspilling, omdat in hun ogen de kwaliteit van het onderwijs ver onder de maat is.

Ook de ouders van de leerlingen klagen al langere tijd over de kwaliteit van de mbo-school in Friesland. Zo spuien zij hun gal over de slechte begeleiding van leerlingen en het zoek raken van examendossiers. Volgens de leerlingen zelf is de oorzaak de nieuwe lesvorm bij de verschillende opleidingen, waarbij geen klassikale lessen meer gegeven worden, maar je het zelf mag uitzoeken, zolang je de opdrachten maar gemaakt hebt.

Een scholiere geeft aan "We hebben te veel vrijheid die een hoop jongeren van 16 tot 18 jaar niet aankunnen. Op de computers worden spelletjes gespeeld, zonder dat een leerkracht ingrijpt.". De school heeft beloofd binnen een maand maatregelen te treffen.

Met dank aan ReinB voor de submit.

Recordaantal buitenlanders in NBA

Er zullen dit seizoen een record aantal buitenlanders actief zijn in de NBA. 83 spelers uit 37 verschillende landen zullen komend seizoen in de Amerikaanse basketbalcompetitie actief zijn.

Sinds tien jaar geleden is het aantal buitenlanders verdubbeld. Servië levert de meeste buitenlanders, namelijk acht. Op de tweede plek staat Frankrijk met zeven spelers, gevolgd door Slovenië met zes. Van de dertig ploegen in de NBA hebben er 28 minimaal één buitenlander in de selectie. De Phoenix Suns zijn daarin koploper met zeven spelers van buiten Amerika.

Vampiers jagen met Harker

Harker. Nee dit is geen garden-sim. De naam slaat op de achternaam van Jonathan Harker, het bekende personage uit Bram Stokers "Dracula".



In het boek is hij een naïeve advocaat, maar in deze film is hij een geharde vampierjager die achter de monsters aanzit nadat zijn geliefde Mina ten prooi viel aan Dracula. In het spel zal de speler de vampiers eerst moeten opsporen, om ze daarna in een gevecht een kopje kleiner te maken. Het spel zal geen standaard shooter worden, een paar welgemikte kogels zullen weinig uithalen. De screenshots suggereren dat de gevechten iets persoonlijker van aard zijn.



De game staat gepland voor 2008, dus nog even geduld. Het spel zal uitkomen op de next-gen consoles.

Burgemeester doet niks tegen haatimam

Icoon Binnenlands De Haagse burgemeester Wim Deetman zal geen actie ondernemen tegen de haatdragende uitspraken van de imam Sjeik Fawaz Jneid van de As-Soennah-moskee over de vermoorde filmmaker Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali. De uitspraken werden gedaan één maand voor de moord op Van Gogh.

De teksten van de imam kwamen in het nieuws door het Piranha-proces tegen vermeende moslimterroristen. Daar betoogde een verdachte dat de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed Bouyeri, bij de haatdragende preek van Fawaz aanwezig was. Fawaz vroeg in zijn preek God om hulp. "Bezorg Van Gogh een ziekte waarbij alle bewoners van de aarde niet in staat zullen zijn hem te genezen. Bezorg hem ellende waarbij hij naar de dood verlangt. Verblind het gezicht van Hirsi Ali, bezorg haar hersens een kanker", aldus Fawaz in zijn betoog.

Deetman vindt dat de teksten inmiddels oud zijn en dat hij de imam in een gesprek eind vorig jaar heeft verteld dat dergelijke uitspraken niet door de beugel kunnen. Dat vindt de burgemeester genoeg. De Tweede Kamer is het daar echter helemaal niet mee eens. De teksten zijn daar slecht gevallen. CDA-Kamerlid Mirjam Sterk vindt dat de imam strafrechtelijk vervolgd moet worden en daarna eventueel het land uitgezet. De VVD-fractie in de Haagse gemeenteraad wil een onderzoek naar de uitspraken.

Volgens een woordvoerder van Deetman heeft hij eerder wel aangifte gedaan tegen Fawaz, maar het is niet bekend voor welke uitspraken deze aangifte precies geldt. Sinds het gesprek tussen Deetman en de imam wil de burgemeester immers geen aangifte meer doen.



Imam Sjeik Fawaz Jneid

Weeralarm voor het noorden

Icoon Weer Voor het noorden van Nederland geldt de komende nacht een weeralarm. Er wordt een storm in en rond het Waddengebied verwacht die met windkracht tien zeer zwaar kan worden. Ook in Groningen en Friesland kunnen er zeer zware windstoten plaatsvinden van meer dan honderd kilometer per uur. Dat heeft het KNMI gemeld.

In de rest van het land is de storm ook aanwezig, maar is deze een stuk minder krachtig. Ten noorden van de grote rivieren kunnen wel korte zware windstoten plaatsvinden. Het KNMI waarschuwt in deze gebieden voor mogelijke schade. In de loop van woensdagochtend zal de storm gaan liggen.

Van Ardenne hekelt Madonna om adoptie kind

Icoon Binnenlands Minister Agnes van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking hekelt Madonna omdat de popster nog een kind zou willen adopteren. "Alsof je nog een kanariepietje koopt", aldus Van Ardenne dinsdag in de Volkskrant.

Madonna zorgde recent voor ophef door een kind uit het Afrikaanse Malawi te adopteren. Gesuggereerd werd dat de rijke artieste de geldende adoptieregels en -eisen omzeilde. Madonna ontkent dat.

Van Ardenne vindt dat kinderen beter kunnen worden opgevoed in hun eigen omgeving. "Tegenover onze luxe staat zoveel anders: cultuur, traditie en gemeenschapsbanden die in ontwikkelingslanden veel sterker zijn".

Over het mogelijk omzeilen van de adoptieregels zegt de minister: "Ook rijken dienen zich aan de regels te houden. Die zijn er om kinderen te beschermen. In veel landen worden kinderen verkocht onder het mom van adoptie. Vervolgens belanden ze in de prostitutie".



"Alsof je een kanariepietje koopt"

NASA repareert ruimtetelescoop Hubble

Icoon Ruimtevaart Op aandringen van de wetenschap gaat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de ruimtetelescoop Hubble redden. De NASA stuurt nog één keer een Amerikaans ruimteveer naar de telescoop voor reparaties en verlenging van de levensduur.

Door de ingreep kan de Hubble nog zeker tot 2013 mee. Zonder maatregelen was de ruimtetelescoop waarschijnlijk uiterlijk 2009 kapot gegaan.

De vijfde onderhoudsvlucht van een shuttle naar de Hubble moet in 2008 plaatsvinden, maakte de NASA dinsdag bekend. De organisatie wilde de Hubble opgegeven na het ongeluk met het ruimteveer Columbia in februari 2003.



De ruimtetelescoop Hubble

Because You Are Mine

Wat is nu een echte Halloween song? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet wist. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als Wikipedia. Zoals jullie zien, is het niet echt één bepaald genre. Songs die over iets engs gaan, bijvoorbeeld over spoken, zombies of monsters, vind je al snel terug op deze 'List of Halloween Songs'.

De meest opmerkelijke titel op lijst vind ik 'I Put a Spell on You'. Deze song werd in 1956 opgenomen door Screaming Jay Hawkins. Het verhaal wat altijd verteld wordt, is dat het tijdens de opnames van dit lied helemaal niet zo wilde vlotten. De productieleiding trakteerde de band vervolgens op sterke drank en onder invloed lukte de opname ineens wel!

Tijdens optredens ging Screaming Jay altijd helemaal los tijdens dit nummer. Hij droeg een soort voodoo outfit en zag er vervaarlijk uit. Ik vermoed dat deze woeste performances vooral hebben bijgedragen aan de populariteit van dit nummer als Halloween song.

Ik zou zeggen, ga er eens goed voor zitten en zet het geluid maar even wat harder. Hier is een bijzondere live opname van 'I Put a Spell on You'! Enjoy!

Punten ronde 5

Zoals jullie allemaal wel gemerkt hebben, heeft de voetbalmanager een tumultueuze week achter de rug, die we vandaag met de punten voor de vijfde ronde afsluiten. Schade die jullie en ons is berokkend door de downtime zal nu zichtbaar worden.

Winnaar van deze ronde is AmenhotepIV, met 73 punten. AmenhotepIV wordt gevolgd door nirvana, die 72 punten bijeen wist te sprokkelen. 71 punten waren voor BassieD genoeg om als derde te eindigen.

Voor de tussenstand betekent dit dat Japiw nu aan de leiding gaat met 420 punten, gevolgd door orchideusstuifmeelsnuiver, de leider na ronde vier, met 415 punten en shinji_united met 407 punten.

Bij de subleagues zien we dat Il mondo de meeste punten wist te vergaren, namelijk 52. Do the needful en Die Schwalbemeisters eindigden gedeeld tweede met 46 punten. Op de gedeelde derde plaats vinden we, met 44 punten, ! Vitesse ! en antropogenetica.

De tussenstand leert ons dat antropogenetica met 335 punten aan de leiding gaat. De tweede plaats wordt momenteel bezet door Il mondo met 319 punten, en Scribbly behaalde tot nu toe 305 punten, goed voor een voorlopige derde stek.

Tot aanstaande vrijdag, 3 november om 18:00 uur, kan er gewisseld worden. Dit keer hopelijk zonder downtime.

Botero eist schadevergoeding van Phonak

Santiago Botero eist een schadevergoeding van zijn werkgever Phonak. De Colombiaan vindt dat hij dit jaar, kort voor de Tour de France, onterecht geschorst is, en is bereid daarmee naar de rechter te stappen.

Nu de zaak-Fuentes, ook wel Operación Puerto genoemd, door gebrek aan bewijs met een sisser dreigt af te lopen, is het de beurt aan de verdachten. Botero dreigt met een gang naar de rechtbank indien hij van Phonak geen schadevergoeding ontvangt. Zijn zaak maakt veel kans bij de rechter die het als werkgever-werknemer-conflict zal behandelen. Mocht de Colombiaan voor de rechtbank gelijk krijgen en Phonak een fikse som moeten ophoesten, kunnen de (voormalig) ploegen van renners als Jan Ullrich en Ivan Basso hun borst natmaken.

Phonak kon Botero schorsen vanwege het ethisch charter. Dit is een herenakkoord tussen de ProTour-ploegen waarbij eenieder die ook maar verdacht is van dopinggebruik door de ploegleiding buiten competitie wordt geplaatst. Voor een "gewone" rechtbank zal dit charter echter niet zo zwaar tellen. De kans is groot dat de ploegen dan opdraaien voor hun in wezen goedbedoelde maatregelen tegen doping.

"Ik ben heel blij dat ik zelf geen renners in die Operación Puerto heb", beaamt Marc Sergeant, manager van Davitamon-Lotto. "De betrokken teammanagers namen hun verantwoordelijkheid. Een moedige maatregel, daarover was iedereen het toch eens? Maar hoe dat juridisch beoordeeld wordt? Kijk, daar heb ik dus geen antwoord op. Pas midden volgend jaar zou opnieuw beweging komen in de Operación Puerto. Hoe moet het ondertussen verder?"

Sergeant legt precies de plek op de zere plek: "Wie een renner die genoemd wordt in een dopingzaak niet schorst, botst met dat charter en brengt zijn ProTour-licentie in gevaar. Wie het wel doet, riskeert juridische gevolgen. Voor een rechtbank blijft iedereen immers onschuldig zolang het tegendeel niet bewezen is. Wij zouden renners al moeten schorsen die alleen maar betrokken zijn, niet veroordeeld."

Graven uit ijzertijd gevonden

Icoon BinnenlandsAan de noordkant van Nijmegen zijn graven ontdekt die uit de ijzertijd stammen. De exacte periode wordt geschat tussen 500 en 250 jaar voor Christus. De ontdekking werd gedaan tijdens werkzaamheden aan het nieuw aan te leggen verkeersplein Ovatonde.

Naast de A325 (de weg van Nijmegen naar Arnhem) werden in de bermsloot zes graven blootgelegd. In vier van de grafkuiltjes werden resten gevonden van gecremeerde personen. In de andere twee ging het om lijkbegravingen van een man en een vrouw. In de graven zijn potjes aangetroffen waarin vermoedelijk drank en voedsel heeft gezeten voor hun verblijf in het hiernamaals. Bij de man werd ook een bronzen speld gevonden, die waarschijnlijk als kledingspeld gebruikt werd.

Het is niet de eerste keer dat er ijzertijdgraven gevonden worden, tot nu toe zijn er eerder al vier gevonden, allen uit de periode 800-250 voor Christus, waarin ook lijk- en crematieresten werden aangetroffen.
Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

[upd] Crisisoverleg over toetreding Turkije

Icoon Europa Een rapport van de Europese Commissie dat volgende week verschijnt, oordeelt hard over Turkije. het land doet te weinig aan het stimuleren van vrijheid van meningsuiting en aan het uitbannen van marteling. Daarbij stelt de Commissie dat het leger onvoldoende aangepakt wordt. Dit rapport zet toetreding van Turkije tot de EU verder onder druk.

De Commissie ergert zich aan een wet die het strafbaar stelt de Turkse staat te beledigen. Vorige week kreeg een Turkse journalist een voorwaardelijke gevangenisstraf, omdat hij schreef over de Armeense genocide. De Turkse premier Recep Tayyip heeft dit weekend nog gezegd dat hij weigert de wet te schrappen.

In december loopt er voor Turkije een ultimatum af: dan moeten schepen uit Cyprus toegelaten worden tot Turkse havens. Turkije wenst Cyprus niet te erkennen, terwijl dat land een lidstaat is van de EU. Als Turkije na december de schepen niet toelaat, dan is de toetreding van Turkije van de baan.

De Europese Commissie houdt er rekening mee dat de onderhandelingen stilgelegd zullen worden. Vorige week zei de voorzitter van de Commissie, Jose Manuel Barroso, nog dat "de zaken slecht gaan" en de onderhandelingen in een "kritieke fase" zijn beland. Ook bleek toen uit opiniepeilingen dat maar weinig Turken en Europeanen toetreding van Turkije tot de EU wenselijk vinden.

Update 19.49 uur

In de Finse hoofdstad Helsinki is er een crisisoverleg gestart rondom de toetreding van Turkije tot de EU. Finland heeft Turkije, Grieks-Cyprus en Turks-Cyprus uitgenodigd voor gesprekken. Dat heeft NU.nl gemeld.

Turkije weigert Grieks-Cypriotische schepen en vliegtuigen toe te laten tot haar havens en vliegvelden, omdat Turkije de EU-lidstaat Cyprus niet erkent. Voor de douane-unie is het verplicht dat Turkije de grenzen openstelt voor alle EU-lidstaten. Finland hoopt een oplossing te zoeken voor het probleem om de toetredingsonderhandelingen weer op gang te krijgen.

Met dank aan Europees voor de submit.

Vlaar voorlopig nog buitenspel

Feyenoord kan voorlopig nog niet beschikken over de diensten van Ron Vlaar. De verdediger liep in aanloop naar het nieuwe seizoen, tijdens de wedstrijd tegen Reading, een blessure aan zijn voet op. Dit houdt hem echter al lange tijd aan de kant.

De verwachting is dat de jonge speler pas volgend jaar weer in actie kan komen. RTV Rijnmond wist te melden dat Vlaar afgelopen maandag weer een scan heeft laten maken van zijn voet. Hieruit is gebleken dat de breuk nog steeds niet is hersteld. Daardoor is ook nog niet te zeggen wanneer de verdediger weer op het veld terug zal keren. Wel is zeker dat dit de komende maanden nog niet gaat gebeuren.

Begin dit jaar kwam Vlaar over van AZ. Sinds die tijd speelde hij pas zestien wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord.

Veel Oranje-hockeyers in wereldelftallen

Dinsdag werd het 'World Hockey All Star Team 2006' voor zowel de mannen als de vrouwen bekend gemaakt. Opvallend is dat Nederland in beide teams door twee of meer spelers of speelsters vertegenwoordigd is.

Bij het damesteam worden Sylvia Kerres, Miek van Geenhuizen, Minke Booij en Janneke Schopman genoemd. Teun de Nooijer, Taeke Taekema en Jeroen Delmee zijn in het wereldelftal bij de mannen opgenomen. Bovendien werd Marc Lammers, bondscoach van het Nederlands damesteam, verkozen tot de beste coach. De internationale hockeyfederatie heeft deze teams samen laten stellen door een groep van journalisten.

Stembureaus krijgen politiebewaking

Icoon Verkiezingen De politie gaat de komende Tweede Kamerverkiezingen stemlokalen in de gaten houden, om te voorkomen dat kwaadwillenden met een 'CDA-detector' stemgedrag proberen af te luisteren.

Gisteren keurde het kabinet meer dan duizend SDU-stemcomputers af, omdat ze afgetapt kunnen worden. Op een maximale afstand van veertig meter is een radiosignaal van de stemcomputers te ontvangen. In principe is daar weinig aan te zien, alleen doordat het Christen Democratisch Appèl een speciaal teken bevat is het mogelijk te zien dat iemand CDA stemt. Daardoor kan je bijvoorbeeld op een TomTom-scherm zien dat iemand CDA gestemd heeft. Overigens zouden voorkeursstemmen op Atzo Nicolaï en Naïma Azough eenzelfde afwijking laten zien, waardoor het toch niet helemaal duidelijk is dat iemand CDA stemt.

Andere stemcomputers van het merk Nedap kunnen echter ook afgetapt worden, maar slechts op een maximale afstand van zeven meter. Het kabinet wil deze stemmachines toch blijven gebruiken en zet zodoende de politie in om het stemgeheim te bewaken. In Amsterdam zal bewaking niet nodig zijn, omdat daar gestemd zal worden door middel van het ouderwetse rode potlood. Of andere gemeenten terug moeten naar het potlood of vervangende stemmachines krijgen is nog niet bekend.



Zo luister je een stemmachine af

Halloweenspelletjes 2

Halloween op de Fok! Weblog. De hele dag word je lastig gevallen met allemaal enge halloween dingen. Dan is een rustmomentje ook wel eens lekker. Verdeeld over twee blogjes hebben wij de leukste, grappigste en zeker niet de engste halloweenspelletjes verzameld. Dus speelplezier voor jong en oud...

In dit tweede deel van halloween-spelletjes-blog hebben we weer vier spelletjes voor jullie:

* Garfield heeft heel veel honger, alleen het probleem is al het halloween lekkers ligt in een spookhuis.
* Halloween Smash , drie of meer op een rij.
* Lost and found is een point-and-click spelletje. Ontdek wat er met de bewoner van het huis gebeurd is.
* Pompoenenbowling.

Beruchte drugsbaron opgepakt in Spanje

Icoon Misdaad De tweede man van een Colombiaans drugskartel dat mogelijk de helft van de cocaïnehandel in de wereld domineert, is in Spanje gearresteerd. De Guardia Civil berichtte dinsdag dat de 40-jarige Orlando Sabogal Zuluaga afgelopen donderdag in Majadahonda is aangehouden. Hij is de rechterhand van de leider van het kartel Norte del Valle, Luís Hernando Gómez Bustamante.

De arrestatie volgde op een verzoek van de Amerikaanse autoriteiten die vermoedden dat Sabogal Zuluaga in Spanje vertoefde. Hij wordt in verband gebracht met zeker duizend moorden in Colombia.

Het kartel Norte del Valle heeft in de jaren negentig het Cali-kartel als machtigste en beruchtste drugsbende overvleugeld. Het zou verantwoordelijk zijn voor tussen de 30 en 50 procent van de wereldwijde cocaïnehandel en zou daarbij in de afgelopen tien jaar voor tien miljard dollar van deze illegale verdovende middelen de Verenigde Staten hebben ingesluisd.

Sabogal Zuluaga wordt beschuldigd van tal van misdaden waar hij in de VS levenslange gevangenisstraf voor kan krijgen. Hij zou zelf hebben deelgenomen aan een groot deel van de moorden die dit kartel liet uitvoeren. Alle topfiguren van Norte del Valle worden door justitie in Colombia en de VS beschouwd als de gevaarlijkste drugscriminelen die er zijn.

De vorige leider van het drugskartel, Eduardo Restrepo Victoria, werd in juli door de Colombiaanse politie gearresteerd. Het gold daar als de belangrijkste slag tegen de drugscriminaliteit sinds tijden.



Olifanten herkennen zichzelf in spiegel

Icoon WetenschapSinds kort mogen olifanten zich scharen in het rijtje van mens, dolfijn en mensaap. Amerikaanse gedragswetenschappers ontdekten tijdens een onderzoek met drie wijfjesolifanten uit de Bronx Zoo in New York, dat olifanten zichzelf kunnen herkennen.

In de Bronx Zoo werd een metershoge spiegel geplaatst in het olifantenverblijf, waarna de wetenschappers het gedrag van de olifanten observeerden. Zo kwamen zij erachter dat de dieren probeerden lichaamsdelen te bekijken van zichzelf die ze normaal niet kunnen zien.

Ook werd er een test met reukloze verf uitgevoerd. Hierbij werd een wit kruis op de kop van de olifanten gezet. Van de drie olifanten die zij getest hebben, slaagde eentje erin om meerdere malen voor de spiegel met haar slurf het kruis aan te raken. De wetenschappers vinden het overigens niet vreemd dat slechts één olifant in de test slaagde, bij chimpansees slaagt vaak minder dan de helft bij deze test.

De onderzoeksresultaten (klik daar op 'Abstract') zijn terug te vinden in het vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Olifant herkent zichzelf
Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

Enge filmpjes

Geen Halloween is compleet zonder een paar griezelverhaaltjes uit de "Tales from the Crypt" en "Tales from the darkside" series.

Filmpje 1:Dit filmpje gaat over een man met negen levens. Hij gaat er echter niet zo spaarzaam mee om en dat bekomt hem heel slecht op het einde. Veel griezelgenot met "Dig That Cat...He's Real Gone". Het filmpje is gesplitst in drie stukken deel 1, deel 2, en deel 3.
speelduur is in totaal ongeveer 30 minuten.

Filmpje 2:Dit filmpje gaat over een goochelaar die een wel hele speciale truc uithaalt, namelijk "levitatie" en een jongen die is geobsedeerd door deze truc. Veel plezier met “Levitation”. Filmpje is in 2 delen deel 1 en deel 2.
speelduur is in totaal ongeveer 20 minuten.

Al-Jazeera in het Engels

Icoon Televisie De Arabische nieuwszender Al-Jazeera zal vanaf 15 november beginnen met een tweede kanaal in het Engels. Dat heeft een verantwoordelijke van de raad van bestuur van Al-Jazeera bekendgemaakt. Al-Jazeera staat voornamelijk bekend om de vele videoboodschappen van Osama bin Laden die erop uitgezonden werden.

De zender gaat Al-Jazeera International heten en zal vanaf januari 2007 24 uur per dag uitzenden. In de maanden daarvoor zal de uitzendtijd beperkt zijn tot 12 uur per dag. De lancering van de Engelse versie van Al-Jazeera was eigenlijk al in 2005 gepland, maar ging toen niet door wegens technische problemen. De 'CNN van het het Midden-Oosten' wil de concurrentie aangaan met de grote westerse nieuwskanalen.



Al-Jazeera komt er in het Engels

Van der Sar niet in voorselectie

Marco van Basten en John van 't Schip hebben voor de oefenwedstrijd tegen Engeland 28 spelers in de voorselectie opgenomen. Op 15 november speelt het Nederlands Elftal een oefenwedstrijd tegen Engeland. Grote afwezige in deze selectie is doelman en aanvoerder Edwin van der Sar.

"Toen Edwin afgelopen zomer aangaf nog door te willen gaan bij het Nederlands elftal, hebben we afgesproken dat we in het geval van oefenwedstrijden per duel zouden kijken of hij er wel of niet bij is", zegt Van Basten over de absentie van Van der Sar. "Deze keer heeft hij aangegeven geen gebruik te maken van de uitnodiging." Sander Boschker (FC Twente) is nu opgeroepen als derde doelman.

Verrassend is de naam van Evander Sno (Celtic). Afgelopen zomer, na een slecht jaar bij NAC Breda, was de middenvelder nog niet goed genoeg om voor Feyenoord uit te komen. Inmiddels heeft de speler van de Schotse ploeg al in de Champions League gedebuteerd en speelt hij regelmatig bij de kampioen van Schotland. Verder keert ook Barry Opdam weer terug in de voorselectie voor Oranje. Vlak voor aanvang van het WK in Duitsland van afgelopen zomer viel de verdediger van AZ buiten de boot. Alles wijst er nu op dat de ervaren speler een nieuwe kans krijgt onder Van Basten.

Op 10 november zullen Van 't Schip en Van Basten bekend maken wie er in de selectie zitten voor de wedstrijd tegen Engeland. Dit duel wordt dan op 15 november in de Amsterdam ArenA gespeeld.

De voorlopige selectie:

Doel:
Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Sander Boschker (FC Twente).

Verdediging:
Urby Emanuelson en John Heitinga (beiden Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens en Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), André Ooijer (Blackburn Rovers), Khalid Boulahrouz (Chelsea) en Joris Mathijsen (HSV).

Middenveld:
Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (beiden Ajax), David Mendes da Silva, Stijn Schaars en Demy de Zeeuw (allen AZ), Evander Sno (Celtic), Ibrahim Afellay (PSV), Rafael van der Vaart (HSV) en Denny Landzaat (Wigan Athletic).

Aanval:
Ryan Babel en Klaas Jan Huntelaar (beiden Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Danny Koevermans (AZ), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic), Arjen Robben (Chelsea) en Dirk Kuyt (Liverpool).

Voetbal: Van der Sar niet in voorlopige selectie

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten en John van 't Schip hebben voor de oefenwedstrijd tegen Engeland 28 spelers in de voorselectie opgenomen. Op 15 november speelt het Nederlands Elftal een oefenwedstrijd tegen de Engelse nationale ploeg. Opvallendste afwezige in deze selectie is doelman en aanvoerder Edwin van der Sar.

"Toen Edwin afgelopen zomer aangaf nog door te willen gaan bij het Nederlands elftal, hebben we afgesproken dat we in het geval van oefenwedstrijden per duel zouden kijken of hij er wel of niet bij is", zegt Van Basten over de absentie van Van der Sar. "Deze keer heeft hij aangegeven geen gebruik te maken van de uitnodiging." Sander Boschker (FC Twente) is nu opgeroepen als derde doelman.

Verrassend is de naam van Evander Sno (Celtic). Afgelopen zomer, na een slecht jaar bij NAC Breda, was de middenvelder nog niet goed genoeg om voor Feyenoord uit te komen. Inmiddels heeft de speler van de Schotse ploeg al in de Champions League gedebuteerd en speelt hij regelmatig bij de kampioen van Schotland. Verder keert ook Barry Opdam weer terug in de voorselectie voor Oranje. Vlak voor aanvang van het WK in Duitsland van afgelopen zomer viel de verdediger van AZ buiten de boot. Alles wijst er nu op dat de ervaren speler een nieuwe kans krijgt onder Van Basten.

Op 10 november zullen Van 't Schip en Van Basten bekend maken wie er in de selectie zitten voor de wedstrijd tegen Engeland. Dit duel wordt dan op 15 november in de Amsterdam ArenA gespeeld.

De voorlopige selectie:

Doel:
Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Sander Boschker (FC Twente).

Verdediging:
Urby Emanuelson en John Heitinga (beiden Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens en Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), André Ooijer (Blackburn Rovers), Khalid Boulahrouz (Chelsea) en Joris Mathijsen (HSV).

Middenveld:
Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (beiden Ajax), David Mendes da Silva, Stijn Schaars en Demy de Zeeuw (allen AZ), Evander Sno (Celtic), Ibrahim Afellay (PSV), Rafael van der Vaart (HSV) en Denny Landzaat (Wigan Athletic).

Aanval:
Ryan Babel en Klaas Jan Huntelaar (beiden Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Danny Koevermans (AZ), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic), Arjen Robben (Chelsea) en Dirk Kuyt (Liverpool).

--------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Zes spelers gewond door bliksem

Zes spelers en de assistent-coach van Alanyaspor uit de Turkse tweede divisie zijn dinsdag gewond geraakt doordat de bliksem tijdens een training vlak naast hen insloeg.

Twee spelers moesten met zware verwondingen in het ziekenhuis worden opgenomen en zijn er slecht aan toe. Met de andere vijf personen gaat het inmiddels beter.

Naar verwachting zal hun komende competitiewedstrijd, die voor aanstaande donderdag op het programma staat, uitgesteld worden.

Salomon Kalou bij selectie Ivoorkust

Voormalig Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou is door bondscoach Stielike van Ivoorkust opgenomen in de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Zweden, die gespeeld wordt op 15 november aanstaande.

Kalou wilde afgelopen zomer graag met het Nederlands elftal uitkomen op het WK in Duitsland. Doordat hij geen Nederlands paspoort kreeg, ging dat niet door.

Zijn broer Bonaventure Kalou maakt geen deel uit van de selectie, omdat hij en de bondscoach elkaar niet goed liggen.

Geen immuniteit voor journalisten

Icoon Justitie Hoe spaarzaam ook, er zullen steeds gevallen zijn waarin het Openbaar Ministerie (OM) bij journalisten de telefoon zal aftappen, huiszoeking zal moeten doen of hen zelfs zal moeten vervolgen.

De noodzaak ligt vooral in het feit dat de zware misdaad journalisten misbruikt voor zogeheten contrastrategieën. "En tussen al het koren van de Nederlandse journalistiek zit ook wel eens kaf". Dit zei de voorzitter van het college van procureurs-generaal, Harm Brouwer, dinsdag in een toespraak tijdens een bijeenkomst van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. "Wij kunnen en mogen geen totale immuniteit voor de journalistiek garanderen", aldus Brouwer.

Het toepassen van dwangmiddelen, zoals het afluisteren van telefoons, werd dit jaar vooral actueel door een affaire rond twee verslaggevers van dagblad De Telegraaf. De inlichtingendienst AIVD deed aangifte tegen het duo, dat had gepubliceerd over zeer vertrouwelijke gegevens die in het criminele milieu waren terechtgekomen. Ook de journalisten kregen informatie toegegespeeld. Zij werden als verdachte aangemerkt. De zaak liep met een sisser af, omdat het OM afzag van strafvervolging.

De Telegraaf kwalificeerde het optreden van het OM in een redactioneel commentaar als misbruik van recht. Brouwer toonde zich dinsdag daarover geraakt. Volgens hem is dat het ergste verwijt dat het OM te maken valt. Volgens Brouwer gaat justitie niet overéén nacht ijs als zij dwangmiddelen toepast op journalisten of hen als verdachte aanmerkt. "De praktijk toont dat het OM de vrijheid van nieuwsgaring zeer serieus neemt". Eerder werd bekend dat Nederland qua persvrijheid tot de top van de wereld behoort.

De OM-topman wil dat zijn organisatie vaker onderzoekt of er andere wegen te bewandelen zijn dan de toepassing van dwangmiddelen. Daarmee doelde hij ook op het inbeslagnemen van videobeelden bij omroepen van bijvoorbeeld voetbalrellen. Tevens overweegt Brouwer journalisten die in het verleden zijn afgeluisterd maar hier nooit weet van hebben gehad, hierover alsnog in te lichten.

Getekende films

Ofschoon ik mijn reet afveeg met uit Amerika overgewaaide feestdagen als Valentijn en Halloween, werd ik door de gehele weblogcrew gedwongen ook een bijdrage te leveren voor deze commercieel uitgebuite mislukte nepfeestdag, als ik niet mee zou werken moest ik de hele dag gedwongen naar Jantje Smit luisteren, en met het vooruitzicht op zulke geestelijke terreur heb ik besloten mee te werken.

Maar dat wil nog niet zeggen dat ik behoefte heb aan uitgesneden oranje pompoenen, maloten in heksenkostuums
of wat dan ook, gelukkig is het binnenkort Sinterklaas, ook een commercieel uitgebuite feestdag, maar wel onze feestdag.

Maar goed mijn bijdrage bestaat uit een paar links naar Amerikaanse tekenfilms die uiteraard meegaan in de halloween
hype.

Spongebob Halloween special
Donald Duck Halloween aflevering
The Simpsons The Shining

The Simpsons zijn nog veel vaker te vinden met hun beroemde

Tree House of Horrors

episodes, en die afleveringen zijn dan ook werkelijk waar het enige wat in de buurt van leuk komt op Halloween.

Tekening Beatrix levert 12.000 euro op

Icoon Kunst Een kindertekening van koningin Beatrix heeft vanmiddag op een veiling 11.856 euro opgebracht. De tekening is gekocht door een verzamelaar. Veilingshuis Sotheby's, dat vandaag en morgen een groot aantal voorwerpen met een koninklijk tintje veilt, had de waarde vooraf op niet meer dan 2500 euro geschat.

Het is niet bekend hoe oud Beatrix precies was toen ze de tekening maakte. Ze gaf de tekening destijds aan haar gouvernante, baronesse Van Heeckeren van Molecaten. De privécollectie van de baronesse en haar man wordt nu geveild. Naast de tekening worden er onder andere ook schilderijen, meubelen, kunstvoorwerpen en zilver aangeboden.


Misschien zag de toenmalige prinses Beatrix haar toekomst destijds zo.

Knutselen met een pompoen

Er is maar één ding wat je gedaan moet hebben met Halloween en dat is je eigen enge pompoen maken, een heel werk, maar als het goed gaat heb je een enorm leuk resultaat!

Voor dat je aan de slag gaat heb je natuurlijk een pompoen nodig, maar bedenk eerst wat je ermee wil doen. Wil je er een hoofd van maken of wil je er bijvoorbeeld een heks in printen, het kan allemaal maar houd wel rekening met de grote van je pompoen. Voor een gezicht kun je allerlei vormen kiezen, maar dat geldt niet voor overig snijwerk.

Er zijn twee manieren om je pompoen te bewerken, de eerste is gewoon uit het hoofd, de ander is door middel van een stencil. Doe je het voor het eerst gebruik dan een stencil. Je maakt een tekening of print deze uit op het goede formaat. Deze leg je tegen de pompoen aan en dan kun je voorzichtig langs de lijntjes gaatjes prikken zodat je een patroon krijgt die je makkelijk kunt uithakken.

Benodigdheden:
Pompoen
Papier + potlood (stencil)
Prikpen (stencil)
Zeer scherpe messen in verschillende formaten.
Zaagje met scherpe punt (vekrijgbaar in verschillende hobbywinkels)
IJssteker
Lepel (ijsschep lepel)

Aan de slag!
Je hebt alle spullen bij de hand, dan kun je aan de slag. Je begint met het maken van een gat bovenin de pompoen rond de steel. Het gat moet groot genoeg zijn om je hand er door te kunnen doen zodat je de pompoen leeg kunt gaan schrapen. Zorg ervoor dat je naar het midden toesnijdt zodat je een pilon vormig stuk eruit haalt, dit zorgt ervoor dat de deksel niet terug in de pompoen valt als je straks klaar bent.
Nu kun je gaan schrapen, maar zorg ervoor dat de onderkant mooi recht is zodat de kaars niet omvalt!

Nu kun je aan de slag met het snijden en prikken van het gewilde patroon. Gebruik een stencil om te prikken en zaag vervolgens het stuk uit. Je kunt het daarna nog netjes maken met de messen. Als je met de hand werkt gebruik dan een zwarte stift of een vettig potlood, anders zie je de lijntjes niet meer!

Je kunt ook al digitaal oefenen met het pompoen snijden. En voor inspiratie moet je hier zijn.

Clive Barker's Jericho trailer en screens

Clive Barker kennen de meesten als de man achter de Hellraiser-films. Na een eerdere uitstap naar de game-industrie komt de film-regisseur nu met een nieuwe game, waarin een Special Forces Striketeam de stad Jericho moet betreden om een eeuwenoud kwaad uit te roeien. Het spreekt voor zich dat Barkers kenmerkende gevoel voor horror ook hier duidelijk in zichtbaar zal zijn, zoals deze screenshots en trailer (28,8 MB) laten zien.





Het is nog niet bekend wanneer Barkers jongste hersenspinsels onze PC's, X360s en PS3s komen terroriseren.

Ginepri,Tursunov door in Parijs

Robby Ginepri heeft de derde ronde bereikt van het Masters Series toernooi van Parijs. De Amerikaanse tennisser was in twee sets te sterk voor de als elfde geplaatste Spanjaard David Ferrer, setstanden waren 6-3 en 6-4.

Ook de als vijftiende geplaatste Rus Dmitry Tursunov plaatste zich voor de derde ronde. Bij een 6-3 en 5-4 voorsprong moest zijn Spaanse tegenstander Nicolas Almagro opgeven met een dijbeenblessure.

STR met Ferrari, RBR met Renault

Red Bull heeft vandaag bekendgemaakt dat Red Bull Racing volgend jaar Renault-motoren gaat gebruiken, en dat Scuderia Toro Rosso aangedreven zal worden door de krachtbronnen van Ferrari. De Italianen zullen volgend jaar dus in het totaal drie teams van motoren voorzien.

Eerder wilde Ferrari niet dat Red Bull de motoren door zou schuiven naar Scuderia Toro Rosso. Het team van oud-F1-coureur Michael Schumacher had naar eigen zeggen een contract met Red Bull Racing, en niet met Red Bull in zijn algemeen. Dit probleem is nu dus uit de wereld. Naast Scuderia Toro Rosso voorziet Ferrari ook Spyker F1 volgend jaar van motoren.

Hoofddoekdebat Duitsland ontspoort

Een Duitse afgevaardigde van Turkse komaf moet voor haar leven vrezen omdat ze moslimvrouwen in de Bondsrepubliek heeft opgeroepen hun hoofddoekjes af te leggen. De 35-jarige Ekin Deligöz van de Groenen kreeg persoonlijke bescherming na een reeks bedreigingen met moord en geweld.

Politici van regeringspartijen veroordeelden de dreigementen aan het adres van een lid van de oppositie, meldden Duitse media dinsdag. Verenigingen van moslims en de Groenen besloten tot overleg over de situatie.

In een interview midden oktober had Deligöz het hoofddoek bekritiseerd als symbool van de vrouwenonderdrukking. Turkse kranten bestempelden de parlementarïer daarop als Turkse nazi en schande voor de mensheid.

De affaire komt op een moment dat ook elders in Europa (hooggeplaatste) politici vraagtekens plaatsen bij het gebruik van hoofddoekjes in de westerse samenleving, zoals in Groot-Brittannië door ex-minister Jack Straw. Zij vinden dat een hoofddoek de integratie belemmert.

KNLTB ontkent geruchten rond Davis Cup-captain

De Nederlandse tennisbond KNLTB ontkent de geruchten dat al besloten is wie de nieuwe captain van het Nederlands Davis Cup team wordt.

Oriënterende gesprekken met mogelijke kandidaten worden de komende weken gevoerd. De tennisbond verwacht in december de opvolger van Tjerk Bogtstra te kunnen benoemen. Dat is ruim voor de eerstvolgende wedstrijd die in april volgend jaar wordt gespeeld.

Jan Siemerink zou op het lijstje van kandidaten staan, maar de KNLTB heeft echter benadrukt dat tot op heden met geen van de kandidaten is gesproken.

Wat te doen met een pompoen? (Recept)

Met Halloween behoor je wel iets met pompoen te eten. Nu zijn er twee echt bekende recepten. Toch zijn de meeste Nederlanders een beetje bang voor de pompoen. Het is een massief ding en lijkt compleet onhandelbaar, niets is minder waar. Een pompoen is namelijk heel makkelijke te bereiden, dus ren naar de supermarkt en haal je pompoen en bereid het voor als taart of als soep!

Pompoensoep

Ingrediënten:
1 pompoen, 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 1 winterpeen, 1 groentebouillonblokje, kerrie, versgemalen peper, 1 laurierblad, 3 kruidnagels, ketjap, verse peterselie, slagroom.

Bereidingswijze:
Snipper de ui en de knoflook fijn. Snij ook de pompen in stukken van ongeveer 2 cm bij 2 cm bij 2 cm, het hoeft niet zo precies maar dat is een handzame grote. Rasp de wortel (peen) fijn en hak de peterselie klein. Fruit de ui en de knoflook en zodra de uien glazig zien voeg je een lepel kerrie toe en bak je de stukken pompoen mee.
Voeg vervolgens een halve liter water, een bouillonblokje, de wortel, peper, laurier, kruidnagels, een scheutje ketjap en de peterselie toe en laat dit 15 a 30 minuten koken.
Haal de pan van het vuur en verwijder de laurier en kruidnagels. Nu moet je de soep pureren, maar dit gaat heel makkelijk door het door een zeef te duwen, of gewoon even de blender te gebruiken als je die hebt.
Doe er een fikse scheut slagroom door en zorg dat de soep warm wordt door het nog even op het vuur te zetten en klaar is de soep!

Pompoentaart
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: ongeveer 200°C
Heteluchtoven: ongeveer 180°C
Gasoven: stand 3-4
Baktijd: ongeveer 45 minuten

Ingrediënten:
Voor de springvorm (Ø 26 cm):
Klontje boter
30 g bruine suiker
20 g hazelnoten (gehakt)

Voor het deeg:
150 g bloem
1 zakje vanillesuiker
1 eigeel
3 el water
80 g boter

Voor de vulling:
500 g vruchtvlees van een pompoen
50 g bruine suiker
50 g hazelnoten (gehakt)

Bereidingswijze:
Zeef de bloem. Doe het in een mengkom en voeg de vanillesuiker, het eigeel, het water en de boter bij de bloem. Kneed het geheel met de mixer (deeghaken) even op de laagste en daarna op de hoogste stand tot een kruimelig deeg. Leg het kruimelige deeg op een licht met bloem bestrooid werkblad en kneed het verder tot een glad deeg. Laat het deeg minstens 1 uur afgedekt op een koele plaats rusten.

Verwarm de oven voor. Gebruik de boter om de springvorm in te vetten. Meng de suiker met de hazelnoten en verdeel het over de springvorm. Rasp het vruchtvlees van de pompoen grof, meng het met de suiker en de hazelnoten en verdeel het over de springvorm.

Rol het deeg uit het werkblad tot een doorsnede van 26 cm (grootte van de springvorm) en leg het over de pompoenvulling.

Zet de springvorm op het rooster in de oven en laat de taart ongeveer 45 minuten bakken. Laat de pompoentaart in de springvorm afkoelen en stort ze daarna uit op een schotel.

Eet smakelijk!

360 en PC screens van Medal of Honor: Airborne

Er is een hele lading screenshots vrijgegeven van de nieuwe Medal of Honer game, Medal of Honor: Airborne. Deze game zal uitkomen voor o.a. de PC, XBox360 en PS3.





PC screenshots

In deze nieuwe titel zal je vanuit vliegtuigen springen om achter de vijandelijke linies te komen. Dan is het uiteraard schieten geblazen.





XBox360 screenshots

Van de releasedatums is nog weinig bekend, behalve dat de PS3 niet meer in 2006 zal verschijnen.

Collins nieuwe trainer Hibernian

John Collins is vandaag aangesteld als de nieuwe trainer van het Schotse Hibernian. Collins is de opvolger van Tony Mowbray, die naar het Engelse West Bromwich Albion vertrok.

De 38-jarige Collins, die nog geen ervaring als hoofdtrainer heeft, was in het verleden zes jaar actief voor de ploeg uit Edingburgh. Ook maakte hij furore bij Celtic en in het Schotse nationale elftal. Bovendien speelde hij voor AS Monaco, Everton en Fulham. "Het is fantastisch om terug te keren bij de club waar ik mijn carrière ben gestart. In mijn voetbalfilosofie draait het allemaal om passie, enthousiasme en toewijding. Supporters willen vermaakt worden en het is onze taak om daarvoor te zorgen," aldus Collins.

Nieuwe Buzz heeft launch-datum gekregen

Dit keer zullen spelers doorgelicht worden over hun kennis over 50 verschillende sporten verdeeld over 5500 vragen. Met de populariteit van Buzz in Europa en Australië lijkt Sony in elk geval iets terug te doen voor het gemis van de PS3, aangezien Buzz: The Sports Quiz op 16 november uit zal komen.

Er zullen 3 spel-modi aan het bestaande repertoire toegevoegd worden: World of Sport, Risk en Finish Line. Net als in de vorige delen is Buzz: The Sports Quiz een combinatie van snel reactievermogen en snelle hersens.

Willem Holleeder in hongerstaking

Icoon MisdaadWillem Holleeder is sinds maandagmiddag in hongerstaking. Dat meldt dagblad Het Parool dinsdag uit de mond van Holleeders advocaat Bram Moszkowicz. De van afpersing verdachte Holleeder ageert tegen de volgens hem zware omstandigheden in de extra beveiligde gevangenis in Vught.

Holleeder en zijn advocaat protesteren al weken tegen het strenge regime in Vught. Zo eiste de raadsman zelfs bij de rechtbank in Haarlem dat de glazen wand moet worden weggehaald, waardoor Moszkowicz en zijn cliënt worden gescheiden tijdens hun besprekingen over de verdediging.

Deze omstreden wand belemmert de voorbereiding voor de strafzaak die tegen Holleeder loopt aanzienlijk. Dat is onaanvaardbaar, meent de advocaat. De raadsman heeft zelfs gedreigd de verdediging van Holleeder op te geven als de glaswand niet verdwijnt.

Geblindoekt naar tandarts
De rechtbank in Haarlem besloot zich niet te mengen in het geschil tussen de gevangenisdirectie en Holleeder. De directie in Vught vindt dat de glazen wand uit veiligheidsoverwegingen noodzakelijk is. Vorige week moest Holleeder geboeid en geblindoekt in de gevangenis naar de tandarts. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen.

Holleeder en zijn vermoedelijke handlangers worden verdacht van het afpersen van een aantal vastgoedhandelaren. Ook onderzoekt justitie Holleeders betrokkenheid bij liquidaties. Moszkowicz was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Willem Holleeder

Packshot van het Wii Wheel

NintendoEvolved.com heeft zijn handen weten te leggen op een packshot van het Wii Steering Wheel dat verkocht zal worden om makkelijker te kunnen racen met de Wiimote. Bij de titels GT Pro Series & Monster Truck 4x4 zal een stuurwiel bijgeleverd worden. Een extra stuur ligt voor $19,99 in de winkel. Door de Wiimote in het stuur te leggen kun je makkelijk sturen met de Wii. Je zult wel gewoon de knoppen van de afstandsbediening moeten gebruiken: er zitten geen pedalen bij het stuur.


Videotestament Samir A. 'niet als afscheid bedoeld'

Het videotestament van Samir A. uit 2005 waarin hij afscheid neemt van familie en vrienden en verwijst naar het plegen van een aanslag, was geen echte afscheidsboodschap. ''Het moest erop lijken en dat is ook wel gelukt.''

Dat verklaarde de 20-jarige terreurverdachte dinsdag voor de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. ''Ik wilde daarmee de frustraties van me af filmen. Ik wilde weten hoe ik er zelf op zou staan'', aldus A.

Hij vertelde dat hij wel honderd van die filmpjes heeft gemaakt en dat hij die allemaal weer heeft gewist. A. zei dat hij bij deze video gebruik heeft gemaakt van vele videotestamenten die hij zelf heeft bekeken.

''Ik dacht wat zij kunnen, kan ik ook. Sommige woorden heb ik exact gekopieerd van de jongens die de aanslagen in Londen hebben gepleegd.'' Hij vertelde dat hij het leuk en ontspannend vindt om naar dit soort filmpjes te kijken.

Verwerping rechtsstaat
A., eerder vrijgesproken van het voorbereiden van terroristische aanslagen, ging dinsdag uitvoerig in op vragen van de rechtbank. Hij zei dat hij de Nederlandse rechtsstaat, de democratie en de rechtbank verwerpt, maar dat hij geen aanslagen mag plegen, omdat hij een Nederlands paspoort heeft.

Het wapen dat op de achtergrond van de 'afscheidsvideo' te zien was, was volgens A. nep. Verder maakt hij zich boos over de grote rol en de macht die hem wordt toebedeeld als terreurverdachte. Het Openbaar Ministerie probeert A. veroordeeld te krijgen voor het voorbereiden van aanslagen op politici en gebouwen. Ook wordt hij verdacht van het ronselen voor de gewelddadige jihad.


De 19-jarige Samir A. in zijn video die 'echt moest lijken'

Van Hanegem toch niet naar China

Vorige week was Willem van Hanegem in China om met de Chinese voetbalclub Dalian te onderhandelen om daar aan de slag te gaan als oefenmeester. In zijn column in het Algemeen Dagblad laat de voormalig trainer van onder andere AZ, Sparta en Feyenoord vandaag weten dat hij vermoedelijk niet naar Azië zal vertrekken.

Het lange treuzelen van de beleidsbepalers van Dalian heeft uiteindelijk de doorslag gegeven "Ik heb er een leuk gesprek gehad met de mensen van die club. Maar dat ik voor het eerst van mijn leven in China heb kunnen rondkijken, was toch wel het allermooist. Ik zei het vorige week al; dat viel me niet tegen. Wat ik ervan zag, in Peking en Dalian, beviel me heel erg; een moderne regio en veel sport, héél veel sport."

"Toch denk ik niet dat ik in China ga werken. Ik was het echt van plan. Ik was het trouwens al drie keer van plan. Eerst als bondscoach van de nationale voetbalploeg, later van het Olympisch elftal en nu dus als trainer/coach van Dalian. Maar het duurt bij die gasten zo lang eer ze een beslissing nemen. Mijn trek om er heen te gaan, is over. Alleen als ze me vandaag bellen, wil ik er nog over nadenken. Anders is het over. Aan de andere kant geeft dat ook weer wel rust. Een mogelijk vertrek naar de andere kant van de wereld zet een heel gezin op stelten," aldus Van Hanegem.

Halloweenspelletjes 1

Halloween op de Fok! Weblog. De hele dag word je lastig gevallen met allemaal enge halloween dingen. Dan is een rustmomentje ook wel eens lekker. Verdeeld over twee blogjes hebben wij de leukste, grappigste en zeker niet de engste halloweenspelletjes verzameld. Dus speelplezier voor jong en oud...

In het eerste deel van halloween-spelletjes-blog hebben we vier spelletjes voor jullie:

* Boo-boo het spookje wil graag trick and treaten. Probeer de drie huizen te bereiken.
* Pompoenen gooien naar geesten en spoken.
* Red Ed uit het spookhuis.
* Test je engels in deze erg leuke halloween versie van Galgje met een hele sarcastische hangman.

Rainbow Six: Vegas in screenshots

Vlak voor de release van Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas zijn er nog nieuwe screenshots van het spel op de Xbox360 verschenen. Zoals de naam al doet vermoeden zal het spel zich afspelen in de stad Las Vegas. Het team wordt opgeroepen nadat een groep terroristen de aanval op Las Vegas hebben ingezet. Jouw taak als speler zal bestaan uit het beschermen van de stad en de daarbijbehorende bekende plekken Fremont Street en The Strip.

Het spel zal op 17 november in de Europese winkels liggen.



Uitslagen NFL speelronde 8

Nog altijd staan bij de veteranen van de Dolphins uit 1972 de champagneflessen te wachten. Na acht speelronden zijn er nog steeds twee ongeslagen ploegen over. Wat meer is: Chicago en Indianapolis kunnen elkaar dit seizoen pas in de Super Bowl tegenkomen.

Uitslagen
29 oktBaltimore Ravens@ New Orleans Saints35-22
29 oktSeattle Seahawks@ Kansas City Chiefs28-35
29 oktArizona Cardinals@ Green Bay Packers14-31
29 oktAtlanta Falcons@ Cincinnati Bengals29-27
29 oktSan Francisco 49ers@ Chicago Bears10-41
29 oktHouston Texans@ Tennessee Titans22-28
29 oktJacksonville Jaguars@ Philadelphia Eagles13-6
29 oktTampa Bay Buccaneers@ New York Giants3-17
29 oktSt. Louis Rams@ San Diego Chargers24-38
29 oktPittsburgh Steelers@ Oakland Raiders13-20
29 oktIndianapolis Colts@ Denver Broncos34-31
29 oktNew York Jets@ Cleveland Browns13-20
29 oktDallas Cowboys@ Carolina Panthers35-14
30 oktNew England Patriots@ Minnesota Vikings31-7

Vrij: Buffalo Bills, Detroit Lions, Miami Dolphins, Washington Redskins

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New England Patriots610.85716787
New York Jets440.500160193
Buffalo Bills250.286100153
Miami Dolphins160.143102145
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens520.71414591
Cincinnati Bengals430.571155142
Cleveland Browns250.286108139
Pittsburgh Steelers250.286157145
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts7001.000205153
Jacksonville Jaguars430.571138107
Houston Texans250.286121182
Tennessee Titans250.286113179
West DivisionWLTPCTPFPA
Denver Broncos520.71411078
San Diego Chargers520.714216109
Kansas City Chiefs430.571152152
Oakland Raiders250.28692148
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New York Giants520.714180134
Dallas Cowboys430.571204142
Philadelphia Eagles440.500206160
Washington Redskins250.286140171
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears7001.00022169
Minnesota Vikings430.571127126
Green Bay Packers340.429152176
Detroit Lions160.143132189
South DivisionWLTPCTPFPA
Atlanta Falcons520.714153134
New Orleans Saints520.714167145
Carolina Panthers440.500137163
Tampa Bay Buccaneers250.28688142
West DivisionWLTPCTPFPA
Seattle Seahawks430.571149177
St. Louis Rams430.571163166
San Francisco 49ers250.286134235
Arizona Cardinals170.125134196

Chinese politie pakt knuffelaars op

Icoon Buitenlands In China zijn enkele mensen die openlijk een knuffel wilden geven aan vreemden gearresteerd door de politie. De Chinezen kwamen op het idee door een filmpje uit Australië, dat op de videowebsite YouTube geplaatst stond. Hierin houdt iemand een bord vast met de tekst "Free hugs". De actie is opgezet om vreemden op straat op te vrolijken door ze een knuffel te geven.

De Chinese knuffelaars deelden kaartjes uit met "gratis knuffels", "geef om vreemden" en "weiger apatisch te zijn". Toen enkele mensen in Xian en Beijing met de actie begonnen, gingen steeds meer mensen meedoen aan het openbaar knuffelen. De politie van Beijing zag dit niet zitten en arresteerde vier knuffelaars voor verhoor. "Omhelzen is een vreemde traditie. Wij zijn daar niet aan gewend", aldus Li, een inwoner van Xian. Misschien is dat de reden dat de arrestaties plaatsgevonden hebben.

Het filmpje is al enkele weken populair op YouTube, en de muziekvideo heeft voor een ware rage gezorgd in Australië en Azië. Ook in Europa zijn er al knuffelaars gesignaleerd in Nederland en Duitsland.



Gears of War is goud

Microsoft Game Studios heeft vandaag bekend gemaakt dat Gears of War, de nieuwe langverwachte game van Epic Games af is en verstuurd is om in grote aantallen gedrukt te worden.

De releasedatum van de game, door de makers als Emergence Day gedoopt, komt dus niet in gevaar. Gears of War zal op 7 november in de V.S. verschijnen en 17 november in de Nederlandse winkels liggen.





Een scène uit de multiplayer

Franse voorzitter wil 'bomgooier' gepakt

De voorzitter van de Franse voetbalcompetitie, Frederic Thiriez, zet alles op alles om de supporter te achterhalen die afgelopen zondag een zelfgemaakt explosief op het veld gooide.

In de wedstrijd Olympique Nice - Olympique Marseille, werd een voorwerp op het veld gegooid. Een brandweerman wilde het weghalen, maar de 'bom' explodeerde en kostte de Fransman twee van zijn vingers. Het explosief kwam van een supporter in het Marseille-vak in het Stade du Ray.

"Ik wil alle feiten weten om uit te vinden wie hier verantwoordelijk voor is", meldde Thiriez. "Natuurlijk zal de voetbalassociatie een klacht indienen en zullen we actie ondernemen. Hierbij wordt nogmaals bewezen dat vuurwerk niet in stadions thuishoort. Ik heb de fanclubs reeds gevraagd ons te helpen de schuldigen te identificeren en verbannen."


Brandweerman verliest twee vingers.

Halo-film loopt onbekende vertraging op

Het zat er aan te komen: de Halo-film komt later uit dan gepland. Nadat Universal en Fox hun handen van het project aftrokken, kon er niet snel een nieuwe studio gevonden worden om het project te financieren.

Peter Jackson, Fran Walsh en Microsoft hebben besloten om het project voorlopig in de koelkast te zetten om zo hun belofte om een eerste klas film af te leveren na te kunnen komen.
In het persbericht wordt nog eens benadrukt dat de betrokken partijen het volledige vertrouwen in Neill Blomkamp hebben, en dat het pre-productie-werk dat hij heeft afgeleverd "awe-inspiring" is.


This is waiting

PS3-reviews van Famitsu

Enkele leden van de Famitsu-redactie hebben de kans gekregen om de PS3 en haar games eens te testen. Zij hadden het volgende te melden over de volgende games:

- Sega GolfClub: 7/7/7/7
Volgens de redactie geeft dit spel geen next-gen gevoel. De preciese gameplay-besturing die nodig is voor golfen is niet goed uitgewerkt.
- Genji: Days of the Blade: 7/7/7/8
Het spel heeft wat problemen met de camera's. Het spel is echter grafisch dik in orde en uitgerust met een simpele en toegankelijke gameplay.
- Resistance: Fall of Man: 9/8/8/8
Het spel is een prima next-gen game. De shooter is uiterst geschikt voor heel wat plezierige online-uurtjes.
- Mobile Suit Gundam: Target in Sight: 8/8/8/8
Spel is leuk uitgewerkt met erg veel extra content die je kunt unlocken door het spel heen.
- Ridge Racer 7 (PS3): 9/9/9/9
De graphics en het geluid in dit spel zijn dik in orde. Het uitgebreide spel heeft zeker hoge ogen gescoord bij de testers.



Twee vrije dagen voor ziek Everton

De manager van de Engelse voetbalclub Everton, David Moyes, heeft zijn selectie gisteren en vandaag vrijaf gegeven. De selectie van de club uit Liverpool kampt met een virus, waar bijna iedereen last van heeft. Om erger te voorkomen gaf Moyes zijn spelers twee vrije dagen.

Ondanks dat het virus toen al rondwaaide, wist het afgelopen zaterdag wel met 1-1 gelijk te spelen tegen Arsenal. Cahill zette the Toffees op voorsprong, dankzij een treffer van Robin van Persie wist Arsenal er toch nog een gelijkspel uit te slepen.

OV staat 5 minuten stil

Icoon StakingBussen, trams en metro's hebben in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam vijf minuten stilgestaan. De chauffeurs protesteerden tegen de privatisering van het openbaar vervoer in de steden in 2009. Tussen 11.55 en 12.00 uur hielden ze daarom een werkonderbreking.

De actie werd georganiseerd door de vakbonden, omdat de Tweede Kamer vandaag debatteert over de herziening van de Wet Personenvervoer. Een delegatie van de bestuurders praat vanmiddag met Kamerleden. Daarna wordt er gestemd over een voorstel van GroenLinks om de verplichte aanbestedingen in het ov voorlopig stil te leggen.

De laatste zes jaar is tweederde van het streekvervoer aanbesteed. Het ov in de grote steden moet de komende jaren volgen. Chauffeurs zijn bang voor hun baan als het vervoer overgenomen wordt door een ander bedrijf. In Brabant werd er onlangs ook al geprotesteerd, net als in Den Haag.

Fantasieaanstekers worden taboe

Icoon AlgemeenNavulbare aanstekers hebben het vaak al, wegwerpaanstekers nog niet: kinderbeveiliging. Vanaf 11 maart 2007 gaat dat veranderen. Dan moeten alle aanstekers een kinderveiligheidsvoorziening hebben. Ook gaan de fantasieaanstekers in de ban. Deze aanstekers (bijvoorbeeld in de vorm van een telefoon of een dolfijntje) hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Zij zien het vaak als speelgoed en beseffen niet dat het gevaarlijk is.

Europa en Nederland stellen eisen aan aanstekers. Deze eisen zijn er op gericht de veiligheid van kinderen en hun omgeving te waarborgen. Dat is nodig omdat aanstekers brandbare vloeistoffen bevatten en een vlam of warmtebron produceren. In ernstige gevallen van verkeerd gebruik kan dit leiden tot brand, zwaar letsel of zelfs de dood.

Kroonprins snauwt tegen journalisten

Icoon KoningshuisPrins Willem-Alexander heeft zich bij de journalisten in Nieuw-Zeeland niet geliefd gemaakt. De kroonprins had het officiële gedeelte van zijn bezoek afgesloten en had een korte vakantie aan zijn reis vastgeknoopt. Toen hij met prinses Máxima bij een luxueus hotel in Queensland aankwam, had de kroonprins duidelijk geen zin om een paar vragen van journalisten te beantwoorden. Op de vraag wat hij van Nieuw-Zeeland vond, antwoordde hij: "None of your business".

De opmerking van de kroonprins deed volgens Radio Nieuw-Zeeland meerdere mensen de wenkbrauwen optrekken. Toen de auto van het tweetal wegreed, riep een inwoner van de stad op het Zuidereiland hen na: "En kom niet meer terug!"

Man steekt medewerkster zorginstelling neer

Icoon MisdaadIn Eindhoven is een medewerkster van een instelling voor geestelijke gezondheidszorg neergestoken door een cliënt. De steekpartij vond afgelopen maandag plaats. De politie van Eindhoven heeft dat bevestigd.

De 44-jarige vrouw was aan het werk in de instelling aan de Doctor Poletlaan, waar onder andere verslavingszorg wordt geboden. De politie heeft een 26-jarige man als verdachte aan kunnen houden. Het slachtoffer heeft ernstige verwondingen opgelopen en ligt momenteel in het ziekenhuis.

Met dank aan WimpieVeghel voor de submit.

Petrovic: "Ik wil liever een club in Nederland"

De kans dat Zeljko Petrovic daadwerkelijk de nieuwe bondscoach van Montenegro word is klein. Vorige week vertrok Petrovic als trainer bij het Portugese Boavista, en kreeg vervolgens een aanbieding van Montenegro.

Petrovic heeft echter gezegd dat hij liever coach van een Nederlandse club wordt. "Iedereen wil dat ik het doe, m’n vriend Savicevic is voorzitter van de bond, maar na het korte avontuur in Portugal bij Boavista, wil ik eerst de cursus coach betaald voetbal in Zeist afmaken. Het liefst ga ik daarna aan de slag in Nederland", aldus de voormalig voetballer.

Petrovic wil overigens niet uitsluiten dat hij in de toekomst aan de slag gaat als bondscoach. "We willen vanaf 2008 meedoen om de WK-kwalificatie, maar tot die tijd moet de bond eerste een hele structuur neerzetten. Na de breuk met Servië is er niets.”

Golfers krijgen wildcard

De Nederlandse golfers die afgelopen weekend in Zuid-Afrika beslag wisten te leggen op de wereldtitel voor amateurs hebben op Schiphol een telegram met gelukswensen van Koningin Beatrix ontvangen. Ook hebben ze een wildcard gekregen voor het KLM-open toernooi in Augustus volgend jaar.

De Nederlandse Golf Federatie (NGF) had nog geen cadeau voor Wil Besseling, Joost Luiten en Tim Sluiter. "Maar we komen met iets groots", aldus directeur Henk Heyster tijdens een feestelijke receptie op de nationale luchthaven.

Alleen Wil Besseling en Tim Sluiter waren aanwezig tijdens de feestelijkheden. Joost Luiten was eerder terruggereisd omdat hij deze week in Spanje deelneemt aan een kwalificatietoernooi voor de Europese Tour. Hij wordt per direct prof.

Opnieuw een tbs-patient op de vlucht

Icoon MisdaadWeer heeft een tbs'er zich kunnen onttrekken aan zijn begeleid verlof. Dit keer gaat het om een man die opgesloten zat in het forensisch psychiatrisch centrum Oldenkotte in Rekken. De man sloeg vrijdag op de vlucht en van hem ontbreekt nu nog elk spoor. Volgens een anonieme bron zou deze patiënt veroordeeld zijn voor moord. Het ministerie bevestigt dat de man ontsnapt is, maar doet geen uitspraken over zijn strafblad.

De laatste keer dat een tbs'er de kans kreeg om te ontsnappen was op 6 oktober dit jaar in Rotterdam. Hij werd aangehouden nadat hij kans had gezien een vrouw te verkrachten en twee mensen te beroven.

Dinsdagmiddag zal minister Hirsch Ballin (Justitie) over deze zaak en over de Schipholbrand opheldering moeten verschaffen. Hij zou de Kamer twee keer onjuist geïnformeerd hebben. Het debat over de Schipholbrand zal deze avond gehouden worden.

Wat is Dit: Opgave 58 - Uitslag

Deze opgave mas natuurlijk niet zo moeilijk en jullie hadden dan ook maar 1 ronde nodig om het voorwerp te raden. cw2cu was degene die als eerste het goede antwoord gaf en 6 punten binnensleept. Op zijn antwoord zijn 5 lifters die allen 3 punten krijgen, dit zijn: ABC-tje, allan24, FormerlyKnownAs, G-Lock en Stratus.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand staat JtS</i> nog steeds aan de leiding maar nu met 63 punten. In de kwartaalstand zijn er nu twee koplopers, namelijk [i]Spooky4u en FOKKER007 die op 9 punten staan.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Masker

Tot WiD.

DVD: Over the Hedge



De mens breidt zijn leefomgeving elke dag uit. Nieuwe wegen, dijken of hele woonwijken worden binnen enkele maanden uit de grond gestampt. Sommige mensen maken zich druk over de verdrukking van de natuur, maar meestal wordt de vooruitgang toegejuicht. Voor de dieren is de nieuwe leefomgeving vaak even wennen, zo ook voor de dieren uit Over the Hedge; zij ontdekken op een zonnige ochtend dat een groot deel van hun bos plaats heeft gemaakt voor een typisch Amerikaanse 'suburb'. Over the Hedge is sinds kort op dvd te koop.

Crisisoverleg Sparta afgelast

Het crisisoverleg tussen de leiding van Sparta en hun trainer Wiljan Vloet is door de clubleiding maandag afgelast. Volgens de club was het na de uitzege op Willem II, niet noodzakelijk om bij elkaar te komen.

Pieter Struijs, hoofd van de raad van commissarissen liet enige tijd geleden weten dat er na de wedstrijd in Tilburg een vergadering zou plaatsvinden. Dat blijkt alleen niet geheel waar te zijn, laat directeur Bonthuis weten in het AD/Rotterdams Dagblad. "Pieter Struijs heeft gezegd dat we bij een nieuwe nederlaag rond de tafel zouden gaan zitten." Omdat Sparta afgelopen zondag won, hebben we dit overleg afgeblazen. Hiermee lijkt trainer Wiljan Vloet weer wat steviger in het zadel te zitten.

Do they know...?

Weten ze wel dat het Halloween is?. N.A.H.P.I (The North American Halloween Prevention Initiative) heeft als doel het uitroeien van één van de allerengste feestdagen, namelijk Halloween.

Op hun site staat de volgende statement:

quote:

The NAHPI effort is centered around the song “Do They Know It’s Halloween,” .This songs inspiration stems from a frustration with other benefit songs misguided, somewhat patronizing attitude, and Western-centric worldview. Halloween is primarily a North American holiday, and this song asks the rest of the world to help us end this night of fear and terror.
Do They Know It’s Halloween.

Zwemcoach wil Hewitt terugbrengen naar de top

De Australische zwemcoach Don Talbot heeft tennisser Lleyton Hewitt zijn hulp aangeboden om terug te keren in de absolute wereldtop. Talbot wil de oude agressiviteit van Hewitt laten hervinden.

"Ik ben geen tennisexpert maar weet wel hoe je moet winnen, Lleyton, van wie ik een groot fan ben, heeft na de vele kritiek zijn gedrag op de baan aangepast. Hij probeert nu een 'good boy' te zijn, maar dat druist tegen zijn karakter in. Zo doorgaan leidt tot niets, aldus Talbot in een interview met de Daily Telegraph. "Het 'ettertje' in hem moet terug. Om hem daarbij te kunnen adviseren, heb ik contact gezocht met zijn manager."

Horror op de werkvloer

Ik werk voor een Frans bouwbedrijf. Voor mij is dat werken in een gekkenhuis, alsof het allen dagen Halloween is.
Het verschil is echter dat zij echt in hel, verdoemenis en verschrikkingen geloven, zij doen dat, omdat zij deze zelf creëren.

Ze schreeuwen de engste verwensingen naar elkaar hoofd, deurposten worden geschopt, bureautafels worden met een armbeweging schoongeveegd en kantoorapparaten vliegen langs je hoofd.

En ja er is zelfs trick and treats, want nadat je uitgescholden bent, je hebt een nietmachine kunnen ontwijken, je baas heeft net schuimbekkend zijn mobiele telefoon het raam uitgekieperd, wordt er vriendelijk aan je gevraagd om mee uit lunchen te gaan.

Zij kijken altijd lichtelijk verbaasd als je ze duidelijk maakt, dat het nu niet even uitkomt.

Tot mijn grote spijt, en ja ik voer aan dat ik toen nog naïef en onschuldig was, ben ik toen ik er twee dagen werkte, met mijn toenmalige manager mee gegaan naar McDonalds.

En als je the Shining,It of the Ring eng vindt, dan mag je jezelf gelukkig prijzen dat je dit nog nooit hebt meegemaakt. Het geslobber, het zien van half gekauwde voedsel zich verplaatsend van de ene mondhoek naar de andere, de stukken hamburger uit zijn mond die op jouw broodje belanden. Ik krijg het er nu nog koud van, na twee dagen was ik in een stuk minder naïef.

Mijn collega vond het genoeg geweest, zij hield van Halloween, maar inderdaad als geintje, eens in het jaar, wetende dat het allemaal nep is en de dag erna gewoon nog even nagenietend.
Zij vroeg of ik mee wilde doen, en ik ben altijd in voor plezier, zeker om de krankzinnigheid van werk te overleven.

Tijdens ons lunchuur, zijn we snel naar de Blokker gegaan en we zagen daar van die prachtige haarbanden. Zij kocht er een met vleermuizen en ik kocht er een met knaloranje pompoenen, die mee wiebelde op je hoofd, bij elke beweging die je maakte.

Verder nog wat slingers en we zijn weer naar werk getogen. Op de parkeerplaats hebben we onze haarbanden opgedaan, flink gelachen en daarna heel serieus de auto uitgestapt, op weg naar onze werkvloer. Wij werkten op de tweede verdieping van onze barak, en moesten dus nog wat trappen op, iedereen die we tegen kwamen, keek vreemd op, maar we zagen toch wel een glimlach op het gezicht. Wij lagen in een deuk, maar de Fransen haalden alleen hun schouders op en knikten vriendelijk naar ons, of ze keken naar ons met onverholen verbazing en liepen hoofdschuddend verder.

Wij bleven stug volhouden, maar we kregen niet de feed back die we verwachten, ze waren eerder stoïcijns, dan kwaad, eigenlijk geen reactie. Ach ja, ze waren al zo veel gewend, dat twee Nederlandse �dames�met vreemde uitdossing, geen verbazing meer opwekten.

Mijn vriendin zette de haarband al snel af, maar ik hield stug vol, ik maakte veel gebaar als ik belde, ik liep veel naar het kopieer apparaat, mijn pompoenen schudden heen en weer( en nee, niet die pompoenen voor degene die een �dirty mind�hebben, want dat was wel opgevallen).

Maar niets, ik was teleurgesteld en wilde de band al afzetten, toen ik net te horen kregen om naar mijn manager te gaan om een heikel probleem te bespreken. Dat betekende meestal direct, onmiddellijk dan wel meteen, dus er heel snel heen. Hij begon het probleem te bespreken en ik schudde veel met mijn hoofd ( in tussen vergetend dat ik de band nog niet had afgezet), hij keek me aan, had een grote grijns op zijn gezicht en zei: Sorry hoor, maar ik kan je nu niet serieus nemen. Ik keek hem aan en deed de band af en luisterde naar het probleem.

Terug op mijn werkplek, zette ik de pompoenen in mijn pennenbak( hebben ze nog jaren gestaan).

Toch heb ik me daarna afgevraagd, hoe ze mij niet serieus konden nemen, nee het hebben van woedeaanvallen die een kind van drie jaloers zou hebben gemaakt, was wel geheel normaal.

Nee, wij hebben hierna geen Halloween meer gevierd, de horror die Fransman heet, duurt nog steeds voort.

Stephen King, als je ooit nog inspiratie nodig hebt, kom gerust een keer langs,
Wedden dat het een nieuwe trilogie wordt?

Twee MGS: Portable Ops PSP bundels

Na twee Metal Gear Ac!d games komt Konami binnenkort met een "echte" Metal Gear Solid naar de PSP. Deze zal de toepasselijke titel Portable Ops dragen. In samenwerking met Sony zullen er twee verschillende packs uitgegeven worden.

De premium-pack zal uitgerust worden met een camouflage-PSP, een MGS: PO hoesje en iets dat op een setje kaarten lijkt.




De limited edition-pack zal een snake-skin hoesje (skin of a warrior) en strap (tail of a killer) bevatten in plaats van de MGS-hoes.


De premium-pack zal voor 29,190 Yen van eigenaar wisselen, de limited edition kan voor 39,690 Yen aangeschaft worden. Of en wanneer deze packs in Europa uitkomen is onbekend.

Vijf man vast vanwege busbrand Marseille

MisdaadIn Marseille zijn vanochtend vijf jonge mensen van hun bed gelicht die verdacht worden van betrokkenheid bij het in brand steken van een bus in Marseille. Daardoor raakte afgelopen weekend een 26-jarige studente uit Senegal zwaargewond.

Het vijftal werd gearresteerd in de wijk waar drie tieners zaterdag een brandbare vloeistof in de bus gooiden. De studente raakte daardoor voor 60% zeer ernstig verbrand. Ze ligt in een brandwondenkliniek aan de kunstmatige beademing in een coma en het is onzeker of ze het zal overleven.

Drie van de arrestanten zijn minderjarig. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De Franse regering zei gisteren al dat alles en iedereen uit de kast zal worden getrokken om de daders op te sporen.

Vorige week zijn er in Frankrijk negen bussen in brand gestoken, waardoor veel buschauffeurs weigeren om te gaan werken. Ook zijn er honderden auto's vernield en stenen van bruggen gegooid. Het geweld begint te lijken op de rellen van vorig jaar in de voorsteden van Frankrijk die drie weken duurden. Er zijn 200 extra ME-eenheden naar Marseille gestuurd na het drama.

Berger niet tegen AZ

Ruud Berger speelt aankomend weekend niet met RKC Waalwijk tegen AZ. De 26-jarige middenvelder liep afgelopen weekend een knieblessure op en moet voorlopig rustig aan doen. In de loop van de week zal duidelijk worden hoe ernstig de blessure is.


Vandaag ondergaat Berger in het ziekenhuis een artroscopie aan zijn knie, waarbij met een buisje in het gewricht gekeken zal worden. Na de uitkomst daarvan, zal worden bekeken hoe lang Berger rust zal moeten houden.

ScummVM op de DS

Iedere fan van de old-skool adventures kent ScummVM wel. Deze applicatie is bedoeld om oude adventurespellen te spelen onder nieuwe OS'en. Origineel was het bedoeld om alleen alle LucasArts games te draaien. Het programma werkte als een emulator/VM voor de scripts die zijn gegenereerd met de Script Creation Utility for Manic Mansion (SCUMM). Tegenwoordig ondersteunt het ook vele andere adventure formaten zoals Revolution's Virtual Theatre systeem. (BaSS, FotAQ)



Op de site van ScummVM was het volgende te lezen:

We are pleased to announce the 0.9.1 ScummVM bugfix release.
There were lots of important bugfixes and small improvements. We are also glad that three additional platforms are now officially supported: Nintendo DS, GP2X and GP32. You can already download official DS and GP2X binaries, and the GP32 port will be available soon.

Je kan dus nu al je favoriete adventure games spelen op je DS.



Aanhoudingen inzake 'Harderwijkse moordclip'

Icoon BinnenlandsIn verband met het Harderwijkse 'gangstah-filmpje', dat vorige week in Harderwijk voor veel ophef zorgde, zijn vijf jongeren uit het Veluwse stadje aangehouden. De vijf hadden bij het bestaande nummer 'Der Lekker An' van rapduo the Opposites een eigen 'videoclip' gemaakt en op internet gezet. In eerste instantie werd gedacht dat de jongeren dat nummer ook zelf hadden gemaakt, maar dat bleek later niet te kloppen.

Middels foto's en teksten in beeld werden bedreigingen geuit tegen onder anderen een docent en een medewerker van Regionaal Opleidingscentrum Landstede . Het begeleidende nummer van the Opposites gaat over iemand die zegt leraren en leerlingen te willen doodschieten uit wraak.

De aangehouden jongeren variëren in de leeftijd van 15 tot 21 jaar. Bij het doorzoeken van de woning van één van de verdachten is een speelgoedpistool aangetroffen dat volgens de wet strafbaar is.

De komende dagen wil de politie andere jongeren die op foto's in de clip te zien waren opsporen en verhoren. ''Vervolgens wordt in overleg met de officier van justitie besloten welke maatregelen worden opgelegd'', aldus een politiewoordvoerder.

Oranje begint goed aan WK volleybal

Het Nederlandse damesvolleybalteam is goed begonnen aan het wereldkampioenschap in het Japanse Kobe, Dinsdag werd Kameroen met 3-0 verslagen. De setstanden waren 25-16, 25-17 en 25-18.

In de groepswedstrijden moet Oranje het ook opnemen tegen de Verenigde Staten, titelfavoriet Brazilië, Puerto Rico en Kazachstan. De eerste vier van de poule plaatsen zich voor de volgende fase van het toernooi.

Coach IJsselmeervogels naar Koeweit

Trainer Willem Leushuis van algemeen amateurkampioen IJsselmeervogels zal komende zondag vertrekken naar de Koeweitse landskampioen Kuwait Club. Daar zal hij de functies van technisch manager en coach op zich gaan nemen. Ook zal hij de nationale bond van Koeweit gaan ondersteunen.

De 54-jarige oefenmeester was net aan zijn tweede seizoen begonnen bij de IJsselmeervogels. In zijn eerste seizoen loodste hij 'De Vogels' al naar de algehele kampioenstitel bij de amateurs.

"Toen ik het nieuws hoorde, viel ik bijna van mijn stoel, Maar Willem heeft een prachtige aanbieding in Koeweit gekregen en wil daar echt voor gaan. We gunnen hem deze overstap ook van harte, maar laten hem wel met pijn in het hart gaan," aldus bestuurslid technische zaken Frans Heinen.

Leushuis werkte al eerder in het Midden-Oosten. Ook is hij actief geweest in het Nederlandse betaalde voetbal bij FC Eindhoven en Helmond Sport. Komende zaterdag zal Leushuis voor het laatst op de bank zitten tijdens de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en SSV '65.

Zwijgende echtgenote incestpleger vervolgd

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie in Lelystad gaat de echtgenote van een veroordeelde incestpleger vervolgen voor medeplichtigheid. Volgens het OM wist de echtgenote van het seksueel misbruik van kleindochters, maar heeft ze nooit aan de bel getrokken.

Dat maakt haar volgens het OM medeplichtig. Justitie wil met deze ongebruikelijke stap een signaal afgeven dat zwijgende echtgenotes en vriendinnen van incestplegers ook strafrechtelijk kunnen worden aangepakt. De vrouw heeft niet zelf meegedaan aan de seksuele handelingen met haar drie kleindochters uit Emmeloord.

Maar zij hield volgens justitie wel jarenlang haar mond over het misbruik door haar man J.S. Justitie noemt deze 62-jarige oud-inwoner van Espel (Noordoostpolder) een ''hardnekkige pedofiel''.

De opa is in september door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot vier jaar cel plus tbs met dwangverpleging voor jarenlange incest met drie kleindochtertjes. Ook kregen twee van de drie meisjes ieder een bedrag van 5000 euro toegewezen.

Vorm kan bijtekenen bij Utrecht


FC Utrecht is ver gevorderd met het openbreken en verlengen van het contract van doelman Michel Vorm. De 23-jarige goalie kan voor drie seizoenen bijtekenen, waardoor hij tot medio 2010 onder contract komt te staan.

"Ik ben vereerd. Er moeten nog wel wat laatste details worden afgerond, maar we hebben allebei de intentie om er samen uit te komen," aldus Vorm, die vorig seizoen nog werd uitgeleend aan FC Den Bosch.

Halloween

Vandaag, 31 oktober, is het weer Halloween. Eigenlijk wordt Halloween meer in Amerika gevierd, maar in Nederland (en veel andere Westerse landen) wordt Halloween ook steeds populairder.

De naam Halloween komt van Hallow-e'en, wat betekent, de avond voor Allerheiligen welke op 1 november is. Halloween is eigenlijk een van oorsprong Iers feest. De Iers-Keltische kalender begint namelijk op 1 november. Zoals in veel landen was dit feest net na het binnen halen van de oogst en voor het zaaien van de nieuwe oogst. De Ierse-Kelten geloofden ook dat op deze dag de geesten terug kwamen om een lichaam te veroveren. Later heeft de Katholieke kerk deze feestdag opgenomen om de heidenen gerust te stellen (zoals bijvoorbeeld ook kerst). De katholieken maakte er Allerheiligen van en vereerden die dag alle heiligen die geen eigen dag hadden.

Het verkleden en snoepgoed halen komt waarschijnlijk ook van de heidense rituelen af. Om de geesten te verjagen verkleedden men zich eng met maskers en om de doden tegen te houden voor de huizen werd er voedsel voor de deuren gelegd. Het trick or treaten komt waarschijnlijk van het christelijke gebruikt om op Allerzielen (2 november) brood uit te delen in de dorpen en steden. Voor elk brood moest er een gebed op gezegd worden voor de doden familieleden van degene die het brood gaf om zo de hemelreis te versnellen.

In Nederland zijn er vanavond verschillende Halloweenfeesten en ook zullen er veel enge films op Veronica zijn. Een speciale aflevering van de Simpsons, Ghostbusters II, Scary Movie en Halloween 666.

Boek: Guillermo Arriaga - Nachtbuffel


Ik kan deze review beperken tot een enkel woord: wow! Werkelijk een enorm indrukwekkend boek. Het heeft weinig zin om te vertellen waar het over gaat, omdat ik daar ten eerste niet achter ben en ik ten tweede denk dat dat niet eens erg belangrijk is. Maar de schrijfstijl, het oproepen van emoties, beelden, sferen, daar is Arriaga echt enorm goed in. Nachtbuffel is inmiddels verfilmd, net als een paar van zijn andere boeken. Hij is ook betrokken bij de film Babel, die in november in de bioscopen terecht komt en waarin o.a. Brad Pitt en Cate Blanchett te zien zijn. En hij heeft het stuk 21 grams geschreven, dat in 2003 verfilmd is met o.a. Benicio del Toro in een hoofdrol.

Bruno Senna wil F1-stoeltje in 2009

Tegenover de Duitse krant Bild heeft Bruno Senna, het neefje van drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna, gezegd dat hij hoopt dat hij over één of twee jaar zijn entree kan maken in de Formule 1.

"Ik hoop over één of twee jaar in de Formule 1 te kunnen rijden. Dat hangt af van hoe het volgend jaar gaat. Ik heb al enige contacten in de Formule 1," aldus Senna, die onder meer advies krijgt van Scuderia Toro Rosso-teambaas Gerhard Berger.

Over de onlangs gestopte Michael Schumacher zei Bruno Senna: "Als mijn oom niet was verongelukt, dan had Michael één of twee wereldtitels minder gewonnen. Michael heeft nauwelijks op de limiet gereden. Dat zou anders geweest zijn als Ayrton er nog zou zijn geweest. Dan had Schumacher nog meer op de limiet moeten rijden en dan had hij zeker fouten gemaakt. Ayrton ging altijd tot het uiterste. Schumacher niet, hij won zijn races door zijn strategie," aldus Senna, die volgend jaar waarschijnlijk in de GP2-serie zal uitkomen.

Haase naar tweede ronde Louisville

Robin Haase heeft zich voor de tweede ronde van het challengertoernooi in het Amerikaanse Louisville weten te plaatsen. De 19-jarige tennisser was met tweemaal 7-6 te sterk voor de als vijfde geplaatse Amerikaan Mike Russell. Haase treft in de tweede ronde de winnaar van de partij tussen de Amerikaan Sam Warburg en de Israëliër Dudi Sela.

Igor Sijsling wist gisteren het hoofdtoernooi in Louisville te bereiken. In de laatste kwalificatieronde versloeg hij de Amerikaan Michael Yani met 7-6 en 6-3. In de eerste ronde moet Sijsling het opnemen tegen de als zevende geplaatste Bobby Reynolds.

Verbeek onder de indruk van Odense

De vrije dag, na de 0-2 nederlaag tegen Ajax, heeft SC Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek gebruikt voor een bliksembezoek aan Denemarken. Verbeek bekeek daat de wedstrijd Odense BK - Brøndby en raakte onder de indruk van de aankomende tegenstander in de UEFA Cup.

"Odense doet niet onder voor FC Twente of Roda JC. We zullen donderdag een heel goede dag moeten hebben om die ploeg te verslaan," aldus Verbeek, die achter een aantal namen van zijn ploeg nog een vraagteken heeft staan. "Abdelkarim Kissi speelt zeker niet. Hij heeft te veel last van zijn hamstring. Het is afwachten of Jeroen Drost hersteld is van zijn liesblessure. Daar heb ik geen zicht op, want hij was gisteren ook nog eens ziek. Brian Vandenbussche heeft een probleempje aan zijn schouder, nadat hij daar ongelukkig op viel bij de 0-2 van Wesley Sneijder. Als Brian niet is opgelapt, speelt Boy Waterman."

Volgens de trainer van de Friezen is het meespelen van Danijel Pranjic, die tegen de Amsterdammers ook de wedstrijd niet kon uitspelen, zo goed als zeker.

Pierce half jaar aan de kant

De Franse tennisster Mary Pierce is zes maanden uitgeschakeld door een knieblessure. De blessure liep ze vorige week op bij het toernooi in het Oostenrijkse Linz.

Vandaag vertrekt de 31-jarige Pierce naar de Verenigde Staten, waar ze wordt geopereerd. Dat maakte haar trainer Xavier Moreau maandag bekend. Na de operatie gaat Pierce in Florida revalideren. "Mary is positief gestemd. Ze wil niet stoppen met tennis en is vastbesloten terug te keren op de tennisbaan", aldus Moreau.

Verkopers pre-orders PS3 dubbel gepakt

Toen de PS3 een aantal weken geleden in de V.S. en Canada in de pre-order ging, werd al verwacht dat de meeste mensen die erin zouden slagen de nieuwe console van Sony te bemachtigen deze nog voor de launch op veilingsites als eBay aan te bieden. Dit gebeurde ook waarbij de gemiddelde prijs voor een pre-order opliep tot $1500. EBay blokkeerde deze veilingen echter omdat ze in strijd waren met hun richtlijnen; het is niet toegestaan spullen te verkopen die de koper (nog) niet in bezit heeft.

Sony lijkt nu echter vastbesloten een einde te maken aan de nevenhandel van zijn consoles. In samenwerking met eBay en EB Games (een van de grootste gamewinkels in de V.S.) zullen alle pre-orders die te koop zijn gezet op eBay worden gecanceld. Pech dus voor deze verkopers, en meer exemplaren beschikbaar voor de mensen die hun PS3 echt willen gebruiken om te gamen en niet om snel geld mee te verdienen.

Sluiter naar tweede ronde Aken

Raemon Sluiter heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi in het Duitse Aken. De als eerste geplaatste Rotterdammer versloeg de Griek Konstantinos Economidis in drie sets: 7-6, 6-7 en 6-4.

De wedstrijd ging bijzonder gelijk op, maar Sluiter plaatste op 4-4 in de derde set de beslissende break. In de tweede ronde moet Sluiter het gaan opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Viktor Troicki (Ser) en de Duitser Michael Berrer.

Gerets: "Niet massaal aanvallen"

De trainer van Galatasaray, Eric Gerets, is niet van plan om vanavond in de Champions League-wedstrijd tegen PSV massaal de aanval te gaan kiezen.

"Natuurlijk val ik graag aan, maar we gaan geen zelfmoord plegen", aldus de Belgische oefenmeester. De Turken zijn zo goed als uitgeschakeld voor de volgende ronde, maar ze kunnen nog wel plaatsing voor de Uefa Cup veiligstellen.

Volgens Gerets is een goed resultaat tegen zijn oude club alleen mogelijk als zijn spelers erin geloven. "We moeten laten zien dat we goed kunnen voetballen, net als twee weken geleden in de eerste helft in Istanbul. Helaas lukte ons dat toen niet negentig minuten."

[DTM] Frentzen weg bij Audi

Na één jaar vertrekt Heinz-Harald Frentzen alweer bij Audi. De Duitse coureur liet zich na afloop van de laatste DTM-race op Hockenheim al negatief uit over Audi, waarmee een breuk onvermijdelijk leek.

"Het is begrijpelijk dat Heinz-Harald teleurgesteld was na zijn race. (Frentzen startte vanaf pole maar viel in de race terug naar plaats veertien-red] Het is echter niet in de stijl van Audi om dan publiekelijk het team af te vallen. Iedereen binnen Audi Sport en Audi Sport Team Abt Sportsline heeft zich dit jaar volledig ingezet om Heinz-Harald zo goed mogelijk te laten presteren. Hij had hetzelfde materiaal en dezelfde steun als zijn teamgenoot, in een seizoen dat voor iedereen moeilijk was. Ik ben erg teleurgesteld in hem. Het is jammer dat onze samenwerking al na één seizoen ten einde loopt”, aldus een officiele verklaring van het hoofd van Audi Motorsport, Dr Wolfgang Ullrich.

Het is onzeker of Frentzen nog terugkeert in de DTM omdat hij nooit echt wist te imponeren.

Turkse lobby voor D66

Icoon VerkiezingenHet 'Turks Forum' verspreidt sinds gisteren een poster die Turken oproept om massaal op D66 te stemmen bij de verkiezingen van 22 november. De reden hiervoor is dat Fatma Koser Kaya, D66-kandidate voor de Tweede Kamer, de enige is die weigerde verantwoording af te leggen voor de Armeense genocide. Ze stemde ook tegen de inburgeringswet van Verdonk.

Koser Kaya wordt nu gezien als de enige kandidaat van Turkse afkomst die niet "ons in onze democratische rechten belemmert." Het CDA en de PvdA komen sowieso niet in aanmerking, omdat die partijen Turken van de lijst geschrapt hebben die de genocide niet erkenden. Ook de Turken bij GroenLinks en de SP zijn in de ogen van de nationalistische Turken fout. De VVD wordt ook al niet goedgekeurd, hoewel die partij geen Turken op een verkiesbare plaats heeft. Voor het Turks Forum lijkt het geen optie te zijn om op iemand te stemmen die niet van Turkse afkomst is, dus dan blijft Koser Kaya over.

Opvallend is dat Koser Kaya op haar site schrijft dat er in 1915 honderdduizenden Armeniërs vermoord zijn. Ze schrijft ook dat ze het belachelijk vindt dat hierover niet vrij gediscussieerd kan worden in Turkije. Dit standpunt lijkt veel op dat van Nebahat Albayrak, de nummer twee van de PvdA. Waarom Albayrak dan toch verguisd wordt, is niet bekend.


De verspreide poster. "Evet" betekent "ja". Achter de andere foto's staat "beslist nee". Bij de VVD staat er geen foto, omdat er daar geen Turk op een verkiesbare plaats staat.

Halloween thema dag

Vandaag is het zo ver, het is Halloween. Naast het idee dat we met zijn allen onzelf weer heel erg Amerikaans voelen zit er natuurlijk een hoop meer in de pijpleiding hier op de blog. Waar we op 9/11 voor het eerst met een themadag om de hoek kwamen hier zijn we vandaag weer zover. Vandaag om 00:00 komt het slot van het "Halloweenverhaal" van Twinky & Xessive. Tot die tijd zullen we zoals gebruikelijk ons best doen om je een goed overzicht te geven van wat Halloween nou precies is en wat Halloween voor de wereld zou kunnen/moeten/mogen betekenen.

Voorzitter Livorno wil uit de UEFA Cup

De voorzitter van de Italiaanse voetbalclub Livorno, Aldo Spinelli, heeft gisteren tegenover Sky Sport laten weten dat hij hoopt op een uitschakeling van zijn club in het UEFA Cup toernooi.

Livorno verloor de eerste wedstrijd in haar poule van Glasgow Rangers (3-2). Volgens Spinelli doet zijn club het ook niet goed in de eigen Serie A, waarin het tot nu toe 13 punten verzamelde in 9 wedstrijden.

"Ik hoop dat we snel uit Europa zijn. We maken een middelmatig seizoen door en de Serie A heeft toch onze prioriteit. Ik wil coach Arrigoni niet bekritiseren, maar het is een feit dat we niet sterk genoeg zijn om zowel in de UEFA Cup als in de Serie A uit te komen."

Trainer Arrigoni is absoluut niet blij met de uitspraken van zijn voorzitter. "Je kunt zeggen dat we niet in topvorm zijn, maar het is belachelijk om ons uit te laten schakelen in de UEFA Cup. Ik rouleer regelmatig met de selectie en sommige spelers zullen rust krijgen. Maar één ding is zeker: ik bepaal de opstelling."

Aasgieren proberen slaatje te slaan uit Lik-Sang problemen

Diverse mensen hebben een e-mail gekregen die afkomstig lijkt te zijn van het vorige week in problemen geraakte Lik-Sang. In de mail wordt verwezen naar het nieuwsbericht waarin Lik-Sang aankondigt haar deuren te sluiten. Vervolgens wordt de lezer opgeroepen via een linkje in te loggen op zijn of haar PayPal-account om de nog verschuldigde $9.99 terug te claimen. Dit is echter een scam (phishing). De link onder "this page" in de mail brengt je op de site van LJk-Sang in plaats van Lik-Sang, en bovendien heeft niemand je wachtwoord nodig om geld te storten op een PayPal-rekening. Ten overvloede: gebruik nooit linkjes in e-mails om naar de site van PayPal te gaan, maar surf er direct heen en let op dat je alleen op de secure site inlogt.

De volledige e-mail (het wachtwoord is ook in de mail alleen als *** te zien, e-mail adres wel verwijderd door redactie):

quote
Dear valued customer,

Your Login/Email is: xxxx@xxxx.xxx
Your password is: ********

As of today, Lik-Sang.com will not be in the position to accept any new orders and will cancel and refund all existing orders that have already been placed. Furthermore, Lik-Sang is working closely with banks and PayPal to refund any store credits held by the company, and the customer support department is taking care of any open transactions such as pending RMAs or repairs and shipping related matters. The staff of Lik-Sang will make sure that nobody will get hurt in the crossfire of this ordeal. To read the full article please visit: http://www.lik-sang.com/news.php?artc=3901

Our records indicates you can retrieve an additional $ 9,99 USD refund in your PayPal account. In order to successfully retrieve the refund please confirm your existing PayPal account on this page. Please notice that the confirmation of your PayPal account is needed to have this refund send into your PayPal account.

If your PayPal account is no longer active on this (xxxx@xxxx.xxx) address you will have to create a free PayPal account at: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_registration-run to retrieve this refund. Once your account is created and activated please confirm your account information at the above page.

We feel very sorry for any inconvenience and trying to make all refunds to take place as soon as possible.

Team Lik-Sang


Haagse imam vervloekte Theo van Gogh

In de rechtszaak die momenteel tegen de vermeende terrorist Samir A. en zijn handlangers dient, heeft medeverdachte Soumaya S. verklaard dat de omstreden sjeik Fawaz Jneid, van de eveneens omstreden As-Soennah-moskee in Den Haag, Theo van Gogh in een preek heeft vervloekt. Dat gebeurde vlak voordat de cineast en opiniemaker in 2004 werd vermoord.

Bij die preek zou de de latere moordenaar van Van Gogh, Mohammed B., ook aanwezig zijn geweest. In de maanden voor de moord op Van Gogh woonden diverse jongeren uit het Hofstadnetwerk geregeld lezingen van Fawaz bij. Zij zeggen dat Fawaz hen ''een schuldgevoel'' aanpraatte. ''Hij gaf je voortdurend het idee dat je veel te weinig doet ter verdediging van de islam.''

De Volkskrant, die in het bezit is van de tekst van de preek, schrijft vandaag dat imam Fawaz Jneid in 2004 onder meer het volgende preekte: ''O God bezorg Van Gogh een ziekte die door alle bewoners van de aarde niet kan worden genezen. Hij zou daardoor tevergeefs naar de dood verlangen en treft het niet.'' De Haagse imam zou tot zijn preek zijn gekomen door de film Submission die Theo van Gogh samen met Ayaan Hirsi Ali maakte.

Behalve Van Gogh wordt ook Hirsi Ali door de imam vervloekt: ''God, verblind het zicht van Ayaan Hirsi Ali zoals u haar hart hebt verblind, O God verblind haar zicht, O God bezorg haar hersenen een kanker (amen). O God, bezorg haar een tongkanker.''

Imam Fawaz kwam alleen dit jaar al in het nieuws omdat hij de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb uit de islam zette, hij de vervolging eiste van Kamerlid Geert Wilders en zijn moskee een rechtszaak aanspande tegen het tv-programma NOVA. In 2002 kwam de As-Soennah-moskee voor het eerst in het nieuws, toen NOVA in een uitzending aantoonde dat er in sommige Nederlandse moskeeën zeer radicaal werd gepreekt.



Sjeik Fawaz Jneid

Amerika viert vandaag Halloween

In Amerika is Halloween een groot feest, hier in Nederland is het festijn vooralsnog niet echt aangeslagen. Toch zie je hier en daar een pompoen met uitgesneden griezelgezicht en zijn er Halloweenfeesten.

Dinsdagavond is het All Hallows' evening, de avond voor Allerheiligen (1 november) en Allerzielen (2 november). Het feest is, mede dankzij de commercie, in de jaren tachtig komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Daar gaan kinderen angstaanjagend verkleed langs de deuren en vragen om een traktatie of halen kattenkwaad uit (trick or treat).

Ze dragen lampionnen in de vorm van enge koppen, gemaakt van uitgeholde pompoenen. Het feest is nooit zo populair geworden als bijvoorbeeld Valentijnsdag, dat ook van de Amerikanen is overgenomen. In Nederland is Sint Maarten populairder. Op 11 november gaan kinderen met een lichtje langs de deuren om een lied te zingen en om iets lekkers te bedelen.

Hoe Halloween is ontstaan, is onduidelijk. Onderzoekers legden in de 19e eeuw een verband met het Keltische Samhain. De Kelten geloofden dat met Samhain de geesten van de overledenen hun vroegere woonplaatsen bezochten. Een verband met Allerzielen, de dag waarop volgens rooms-katholieke traditie de overledenen worden vereerd, was dus snel gelegd. Inmiddels wordt deze uitleg in twijfel getrokken.





Ook de FOK!weblog is vandaag de hele dag aangepast op Halloween.

Mysterieuze ziekte velt Nepalezen

MedischZeker twintig inwoners van de Himalaya-staat Nepal zijn de afgelopen week overleden aan de gevolgen van een nog onbekende ziekte. Meer dan driehonderd mensen zijn nog ziek, aldus een Nepalese overheidsfunctionaris dinsdag.

''Mensen krijgen plots hoge koorts, beginnen te rillen, vallen flauw en sterven.'' Volgens lokale media beloopt het dodental al zeker 36. De sterfgevallen doen zich voor in afgelegen dorpen nabij Nepalgunj, circa 320 kilometer ten westen van de hoofdstad Kathmandu.

Nepal telt circa 28,2 miljoen inwoners. Die moeten het doen met slechts circa 1300 artsen in totaal 87 hospitaals, die vaak chronische tekorten hebben aan medicijnen en medische materialen.

Pentagon scant continu alle media inzake Irak

MediaHet Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een nieuwe afdeling opgericht die 24 uur per dag nationale en internationale media en weblogs afspeurt naar ''inaccurate'' berichtgeving over de oorlog in Irak.

Het Pentagon wil vervolgens sneller kunnen reageren op dergelijke berichten, vooral via het internet. Dat berichtte de Britse omroep BBC dinsdagochtend.

Minister van Defensie Donald Rumsfeld heeft eerder gezegd dat hij wakker ligt van ''vijandelijke mediamanipulatie'' over de oorlog in Irak. Opstandelingen in Irak zouden handig gebruik maken van het internet om valse meldingen te doen over het verloop van de strijd.

Dat is het Pentagon een doorn in het oog, zeker omdat steeds meer Amerikanen kritiek hebben op het Irak-beleid. Het jongste mediaoffensief zou volgens het ministerie geen verband houden met de komende Congresverkiezingen.

Indiase hindoes offeren 11-jarige jongen

In de oostelijke Indiase staat Bihar zijn vijf vrouwelijke hindoes opgepakt die een 11-jarige jongen hebben geofferd aan de godin Kali. Het vijftal bekende de jongen te hebben gedrogeerd met 'snoepjes'. Vervolgens ontvoerden de vrouwen hem om de jongen op een altaar voor godin Kali de keel door te snijden. Zondag werd zijn lichaam gevonden.

Aan Kali, de hindoe-godin van de dood en vernietiging, worden in India geregeld dieren geofferd, maar zeer zelden mensen. De vrouwen zouden zijn overgegaan tot het offer omdat één van hen haar ernstig zieke baby wilde redden. Een lokale priesteres zei dat haar zoontje alleen zou genezen als een andere jongen aan Kali zou worden geofferd.



Hindoe-godin Kali

Studente bedreigde Wouter Bos met de dood

PolitieEen 21-jarige studente uit het Limburgse Ottersum is eerder dit jaar door de politie aangehouden omdat ze PvdA-leider Wouter Bos meermalen met de dood heeft bedreigd. Dat schrijven het Algemeen Dagblad en De Telegraaf vandaag.

Studente Henriëtte van der G. vond dat Bos ''niet links genoeg'' was. Op 17 februari van dit jaar faxte ze naar Bos onder meer de volgende tekst: ''Hé Wouter, ken je mij nog? Als je nu niet omslaat en tegen stemt (zoals de SP) gebeurt er dit met je (maar dan is het jouw hoofd).'' Onder de tekst had Van der G. een foto van een afgehakt hoofd geplaatst.

De fax werd verstuurd ten tijde van de stemming in de Tweede Kamer over het besluit om Nederlandse soldaten naar Afghanistan uit te zenden. Korte tijd later stuurde studente Van der G. ook nog enkele e-mails naar Bos, met teksten als ''Wouter gaat en moet dood.''

De advocaat van de vrouw, de Amsterdamse strafpleiter Michiel Hoppenbrouwers, weigerde gisteren commentaar te geven over de beweegredenen van zijn cliënte. Volgens De Telegraaf is Henriëtte van der G. van Sri Lankaanse afkomst en moet ze zich volgende week voor de rechter verantwoorden. Ze heeft slechts enkele dagen in voorarrest gezeten. Bos wilde in De Telegraaf niet reageren op het bericht. ''Ik was het eigenlijk al weer vergeten''.



'Niet links genoeg'

PSV in actie tegen zwarthandelaren

Champions League PSV heeft deze week maatregelen genomen tegen PSV-fans die hun kaarten voor de Champions League-wedstrijd tegen de Turkse topclub Galatasaray zwart wilden doorverkopen. De toegangsbewijzen werden voor hoge bedragen via internet te koop aangeboden.

De supporters van Galatasaray hebben er veel geld voor over om de kaartjes voor deze wedstrijd in hun bezit te krijgen. Een groep medewerkers van de Eindhovenaren kreeg het voor elkaar om 150 transacties tegen te houden. ''We deden ons voor als potentiële kopers, tot we precies wisten om welke kaarten het ging. Vervolgens zijn die plaatsen geblokkeerd en de eigenaars daarvan schriftelijk op de hoogte gebracht'', lichtte een woordvoerder van de club toe.

Bovendien gebeurt het volgens deze woordvoerder wel vaker, alleen nu is PSV er tegenin gegaan. De verwachting is dat er dinsdagavond ongeveer 1600 supporters van Galatasaray in het Philips-stadion zullen zijn. De wedstrijd vanavond is overigens uitverkocht en begint om 20.45 uur. De eerste wedstrijd tussen de twee, op 18 oktober in Istanbul, werd met 2-1 door PSV gewonnen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Onderzoek extreem late abortussen Spanje

MedischDe Spaanse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar een kliniek die illegaal extreem late abortussen uitvoert. De privékliniek Ginemedex in Barcelona (Catalonië) behandelt vrouwen die ruim zeven maanden zwanger zijn.

Volgens medewerkers werken in de kliniek ook Nederlanders. Ook zouden er Nederlandse patiënten zijn geweest. De Spaanse autoriteiten benadrukten maandag dat maar zeer weinig vrouwen uit het buitenland in de regio Catalonië hun zwangerschap laten afbreken. Twee jaar geleden liep al een onderzoek tegen de kliniek, maar toen werden geen overtredingen vastgesteld.

Deense televisie
De handelwijze van de kliniek werd zondagavond aangekaart in een reportage van de Deense televisiezender DR1, meldden de Spaanse kranten El País en ABC maandag. Een verslagggeefster van de Deense televisie, die ruim 31 weken zwanger was, maakte met een verborgen camera opnamen.

Ze maakte niet bekend dat ze journalist was. Ze zei dat ze het slachtoffer was van huiselijk geweld en dat ze leed aan angstaanvallen en depressie.

Injectie
Voor de abortus van de gezonde foetus rekende Ginemedex een bedrag van 4000 euro. De directeur van de kliniek vertelde dat bij foetusssen een substantie wordt geïnjecteerd die artsen meestal gebruiken voor het behandelen van hartpatiënten.

Als foetussen het middel toegediend krijgen, overlijden ze aan een hartstilstand voordat ze de baarmoeder hebben verlaten, aldus de directeur. Dan wordt de bevalling ingeleid.

In een tweede gesprek met de directeur gaf de Deense journaliste wel haar identiteit prijs. Ze kreeg toen te horen dat nog geen toestemming voor de ingreep was gegeven en dat ze nog een psychologisch onderzoek moest ondergaan.

In Spanje zijn abortussen na 22 weken zwangerschap in principe illegaal. In Nederland mogen zwangerschappen na de 24e week niet meer worden afgebroken tenzij het leven van de moeder in gevaar komt, daarbij kan men bijvoorbeeld aan acute zwangerschapsvergiftiging denken.

Jack Thompson vs. Bully deel 649

Jack Thompson is vandaag nog niet in het nieuws geweest en dat kan hij natuurlijk niet hebben dus is hij weer eens aan het klagen geslagen over Bully. Deze keer is het onderwerp de homo-zoen die je al eerder kon bewonderen op FOK!games.

Sinds het bekend worden van de mogelijkheid om jongens te zoenen is de pers erop gesprongen. Verschillende websites hebben al artikelen geplaatst over de invloed van de homozoen op de verkopen en over verontruste ouders die bang zijn dat het hun kinderen aanzet tot fout gedrag. Jack Thompson moet zich er uiteraard ook weer eens mee bemoeien en heeft een klacht ingediend bij de Federal Trade Commission. Hij wil tevens dat de rechter Bully nogmaals onder de loep neemt vanwege "missing the gay sex in the game".

Dit is de betreffende brief:

"[...]
Gentlemen:

It turns out that the school violence simulation game Bully also contains homosexual activity between the game�s hero, Jimmy Hopkins, and other male students.

It is my legal opinion that the sale of this game to minors, which is presently occurring at your stores in Florida, violates Florida�s �Sexual Material Harmful to Minors Statute,� Florida Statute 847.102. Each such sale to a minor constitutes a separate felony. Such sales are occurring to children of all ages because of the game�s wholly inappropriate �Teen� rating, as opposed to the �Mature� rating it deserves. A recent Reuters story indicates that parental concern about this is growing, as reportage of this new video game industry scandal is making headlines today around the world.

I already have pending a Florida lawsuit to stop the sale of Bully to minors, and now that we know that it contains not only high levels of unpunished violence but also homosexual acts the lawsuit will be amended to proceed against it and some of you who are defendants therein on these dual grounds.

I suggest strongly that all of you cease and desist all such sales in the United States immediately. Neither the game�s maker, Take-Two, nor the Entertainment Software Rating Board, told you of this homosexual content, which constitutes a fraudulent and deceptive trade practice, in my opinion, on their parts, and I have alerted the Federal Trade Commission to this.

However, now each of you knows, and from now on, from this minute forward, you are all on the hook.

Regards, Jack Thompson
[...]"




Eén van de bonusmissies is mannen ongezien van achteren bespringen

Gears of War multiplayer laat van zich zien

Gametrailers heeft de eerste echte direct feed beelden van de multiplayer mode van Gears of War online gezet. Het gaat hier om deze drie filmpjes. In dit nachtelijke level zien we voornamelijk de 'Locusts' kant aan het werk en zie je een paar verrassende wapens. Tevens mag duidelijk zijn dat we op het grafische vlak niks te klagen hebben.

Gears of War ligt op 17 november in de winkels.

Frankrijk jaagt op brandstichters bus

Icoon Misdaad De Franse regering heeft gezegd alles te zullen doen om de jongeren te pakken die een bus in Marseille in brand hebben gestoken. Hierdoor is een 26-jarige Senegalese studente zwaar verminkt geraakt. De minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy heeft gezegd dat beide brandstichters voor de rechtbank als voorbeeld zullen dienen om toekomstige rellen tegen te gaan. "Geloof me, we zullen ze vinden", zei hij. "Het is een belofte die ik heb gemaakt aan de familie. En aan deze belofte zal ik me houden".

Minister Sarkozy en minister-president Dominique de Villepin roepen getuigen op zich te melden. Ze kunnen toetreden tot een beschermingsprogramma voor getuigen, zodat ze anoniem hun verhaal kunnen doen. De politie is in Marseille de straat op gegaan om jongeren in het gebied te ondervragen, maar dat heeft weinig resultaat geboekt. De politie denkt dat de brandstichters in de buurt van het incident wonen, omdat ze per voet vertrokken. "Ons hele misdaadteam staat op deze zaak", aldus openbaar aanklager Jacques Beaume. De camera die in de bus zat is verbrand door het vuur, waardoor het enige directe bewijs is vernietigd.

Vorige week zijn er negen bussen in Frankrijk in brand gestoken, waardoor veel buschauffeurs weigeren om te gaan werken. Ook zijn er honderden auto's vernield en stenen van bruggen gegooid. Het geweld begint te lijken op de rellen van vorig jaar in de voorsteden van Franse steden die drie weken duurden. Er zijn 200 extra ME-eenheden naar Marseille gestuurd na het drama.

Het is niet zeker of de vrouw het incident zal overleven. De postdoctorale studente zat vast in de brandende bus, waardoor zeventig procent van haar huid is verbrand. Ze ligt nu in een brandwondenkliniek aan de kunstmatige beademing in een coma. Haar ouders uit Senegal kwamen maandag aan om bij haar te zijn. "Haar huid, het leek erop alsof handschoenen van haar af waren getrokken... Ze is een zwarte vrouw, maar haar hele huid is wit verbrand. En ze had een nylon broek: weet je wat er gebeurt als nylon verbrand?", zei een getuige die moest overgeven na het zien van het drama.

Spanje wil belasting op water

Cristina Narbona, de minister van Milieu van Spanje, overweegt een belasting in te voeren voor personen die meer dan zestig liter water per dag gebruiken. Het is één van de maatregelen die de Spaanse regering wil nemen om zuiniger watergebruik te stimuleren.

Enkele regio's in Spanje hebben al een dergelijke belasting om zuinig watergebruik te stimuleren. Maar Narbona vindt dat dit een nationaal principe is en in heel Spanje ingevoerd moet worden.

Volgens het Spaanse Instituut voor de Statistiek gebruikt een gemiddeld persoon in 2003 167 liter water per dag. Narbona wil het aantal gebruikte liters water drastisch terugbrengen. In een land als Oeganda of Zimbabwe zijn mensen verplicht om te leven op ongeveer tien liter per dag, zo laten cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie zien.



Belasting op water

De Villa deel 5: het Beest

deel 1
deel 2
deel 3
deel 4

De enige deur die er was, was aan de linkerkant, en Ben voelt aan de klink. Op slot. Zwaar ademend liepen ze verder de gang in. Het was een lange gang, maar alle deuren zaten op slot. Aan het eind van de gang was een raam, maar buiten was het te donker om iets te zien. Opeens hoorden ze weer het tikken van poten op de vloer. Ben drukte zijn handen tegen zijn mond om niet te gillen. Hij voelde zijn bloed in zijn hoofd suizen en besefte dat hij nog nooit zo bang was geweest.
'Harold,' kreunde hij, 'wat moeten we nou?'
Harold zei niets, en toen Ben opzij keek zag hij dat zijn vriend verstijfd was van angst.
'Harold! Zeg iets!' Ben schudde aan zijn arm.
'Ik weet het niet, jongen! We hebben echt een groot probleem. Kunnen we niet door het raam?'
'Vanaf de eerste etage?'
'Alles beter dan dat beest!'

Als een bezetene begonnen ze met hun zaklampen op het raam te beuken, maar het enige wat er gebeurde was dat er een klein barstje ontstond en dat ze een gigantische herrie maakten. Het geluid van het beest kwam steeds dichterbij, maar Ben durfde niet om te kijken. Hij ramde door op het raam en zag dat Harold hetzelfde deed. Opeens hield het geluid op, een paar meter achter hen. Tegelijkertijd stopten ze met op het raam beuken. Ze draaiden zich om en keken recht in de ogen van een snuivend beest. Ben kromp inwendig zo diep in elkaar dat hij het bijna echt deed. Het was het beest van het plaatje in het boek. Naast hem hoorde hij Harold piepen. Hij keek opzij en zag een donkere vlek zich uitspreiden over de voorkant van Harold's broek.

Opeens ging het beest iets rechter op staan, alsof het zich klaarmaakte voor een sprong. De gele ogen van het beest gingen van Harold naar Ben, en weer terug, waar ze bleven hangen op Harold. Harold piepte en drukte zichzelf zo dicht mogelijk tegen het raam. Het volgende gebeurde zo snel dat Ben nauwelijks tijd had om na te denken. Hij zag hoe de spieren van het beest zich spanden en op het moment dat het sprong, dook Ben naar de grond. Het beest sprong half over hem heen en landde boven op Harold, die een lange luide schreeuw losliet. Ben krabbelde overeind en rende, en rende, zo hard als hij rennen kon, naar het einde van de gang. Achter hem hoorde hij gegrom en was het geschreeuw van Harold opgehouden. Hij zocht naar de kamer met het lijk op het bed, want liever bij een dood mens dan bij een mensetende hellehond. Hij sloeg linksaf een gang in, en probeerde alle deuren. Op slot.

Hij rende verder en verder, sloeg nog eens rechtsaf. Hij zag twee deuren tegenover elkaar. De ene deur was dicht en hij probeerde de deur ertegenover. Die was open, en het was de kamer met het bed. Met een gil besefte hij dat Harold hetzelde lot stond te wachten als de vrouw. Ben kroop in een kast rechts van het bed. Hij trilde over zijn hele lijf en moest moeite doen om niet te huilen. Het kostte verschrikkelijk veel moeite om niet aan Harold te denken en wat er nu met hem zou gebeuren. Na een tijdje in de kast gezeten te hebben hoorde hij het beest over de gang rennen. Smakkend, alsof het lekker gegeten had. Pas toen hij het beest op de bovenverdieping hoorde draven, kroop Ben uit de kast. Hij opende de deur en liep naar rechts de gang op. Hij moest naar Harold toe, hij moest zijn vriend helpen. Ben voelde zich een sukkel omdat hij niet had geholpen toen Harold aangevallen werd. Hij rende zo snel en zachtjes als hij kon door de gangen. Het rennen ging moeilijk want zijn benen trilden. Toen hij rechtsaf de gang naar het raam insloeg zag hij aan het einde van de lange gang al iets liggen. Ben moest zichzelf bijna vooruit trekken, en toen hij bij het raam aankwam zag hij dat er niets meer van Harold over was dan een bloederig hoopje botjes. Harold was opgegeten, met huid en haar.

Komt Ben de Villa nog uit? Lees het morgen om middernacht in de laatste aflevering van de Villa!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.