Van Hanegem toch niet naar China

Vorige week was Willem van Hanegem in China om met de Chinese voetbalclub Dalian te onderhandelen om daar aan de slag te gaan als oefenmeester. In zijn column in het Algemeen Dagblad laat de voormalig trainer van onder andere AZ, Sparta en Feyenoord vandaag weten dat hij vermoedelijk niet naar Azië zal vertrekken.

Het lange treuzelen van de beleidsbepalers van Dalian heeft uiteindelijk de doorslag gegeven "Ik heb er een leuk gesprek gehad met de mensen van die club. Maar dat ik voor het eerst van mijn leven in China heb kunnen rondkijken, was toch wel het allermooist. Ik zei het vorige week al; dat viel me niet tegen. Wat ik ervan zag, in Peking en Dalian, beviel me heel erg; een moderne regio en veel sport, héél veel sport."

"Toch denk ik niet dat ik in China ga werken. Ik was het echt van plan. Ik was het trouwens al drie keer van plan. Eerst als bondscoach van de nationale voetbalploeg, later van het Olympisch elftal en nu dus als trainer/coach van Dalian. Maar het duurt bij die gasten zo lang eer ze een beslissing nemen. Mijn trek om er heen te gaan, is over. Alleen als ze me vandaag bellen, wil ik er nog over nadenken. Anders is het over. Aan de andere kant geeft dat ook weer wel rust. Een mogelijk vertrek naar de andere kant van de wereld zet een heel gezin op stelten," aldus Van Hanegem.