Studente bedreigde Wouter Bos met de dood

PolitieEen 21-jarige studente uit het Limburgse Ottersum is eerder dit jaar door de politie aangehouden omdat ze PvdA-leider Wouter Bos meermalen met de dood heeft bedreigd. Dat schrijven het Algemeen Dagblad en De Telegraaf vandaag.

Studente Henriëtte van der G. vond dat Bos ''niet links genoeg'' was. Op 17 februari van dit jaar faxte ze naar Bos onder meer de volgende tekst: ''Hé Wouter, ken je mij nog? Als je nu niet omslaat en tegen stemt (zoals de SP) gebeurt er dit met je (maar dan is het jouw hoofd).'' Onder de tekst had Van der G. een foto van een afgehakt hoofd geplaatst.

De fax werd verstuurd ten tijde van de stemming in de Tweede Kamer over het besluit om Nederlandse soldaten naar Afghanistan uit te zenden. Korte tijd later stuurde studente Van der G. ook nog enkele e-mails naar Bos, met teksten als ''Wouter gaat en moet dood.''

De advocaat van de vrouw, de Amsterdamse strafpleiter Michiel Hoppenbrouwers, weigerde gisteren commentaar te geven over de beweegredenen van zijn cliënte. Volgens De Telegraaf is Henriëtte van der G. van Sri Lankaanse afkomst en moet ze zich volgende week voor de rechter verantwoorden. Ze heeft slechts enkele dagen in voorarrest gezeten. Bos wilde in De Telegraaf niet reageren op het bericht. ''Ik was het eigenlijk al weer vergeten''.



'Niet links genoeg'