Because You Are Mine

Constantijn (FdBeer)
Wat is nu een echte Halloween song? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet wist. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als Wikipedia. Zoals jullie zien, is het niet echt één bepaald genre. Songs die over iets engs gaan, bijvoorbeeld over spoken, zombies of monsters, vind je al snel terug op deze 'List of Halloween Songs'.

De meest opmerkelijke titel op lijst vind ik 'I Put a Spell on You'. Deze song werd in 1956 opgenomen door Screaming Jay Hawkins. Het verhaal wat altijd verteld wordt, is dat het tijdens de opnames van dit lied helemaal niet zo wilde vlotten. De productieleiding trakteerde de band vervolgens op sterke drank en onder invloed lukte de opname ineens wel!

Tijdens optredens ging Screaming Jay altijd helemaal los tijdens dit nummer. Hij droeg een soort voodoo outfit en zag er vervaarlijk uit. Ik vermoed dat deze woeste performances vooral hebben bijgedragen aan de populariteit van dit nummer als Halloween song.

Ik zou zeggen, ga er eens goed voor zitten en zet het geluid maar even wat harder. Hier is een bijzondere live opname van 'I Put a Spell on You'! Enjoy!