PSV in actie tegen zwarthandelaren

Champions League PSV heeft deze week maatregelen genomen tegen PSV-fans die hun kaarten voor de Champions League-wedstrijd tegen de Turkse topclub Galatasaray zwart wilden doorverkopen. De toegangsbewijzen werden voor hoge bedragen via internet te koop aangeboden.

De supporters van Galatasaray hebben er veel geld voor over om de kaartjes voor deze wedstrijd in hun bezit te krijgen. Een groep medewerkers van de Eindhovenaren kreeg het voor elkaar om 150 transacties tegen te houden. ''We deden ons voor als potentiële kopers, tot we precies wisten om welke kaarten het ging. Vervolgens zijn die plaatsen geblokkeerd en de eigenaars daarvan schriftelijk op de hoogte gebracht'', lichtte een woordvoerder van de club toe.

Bovendien gebeurt het volgens deze woordvoerder wel vaker, alleen nu is PSV er tegenin gegaan. De verwachting is dat er dinsdagavond ongeveer 1600 supporters van Galatasaray in het Philips-stadion zullen zijn. De wedstrijd vanavond is overigens uitverkocht en begint om 20.45 uur. De eerste wedstrijd tussen de twee, op 18 oktober in Istanbul, werd met 2-1 door PSV gewonnen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.