Aanhoudingen inzake 'Harderwijkse moordclip'

Icoon BinnenlandsIn verband met het Harderwijkse 'gangstah-filmpje', dat vorige week in Harderwijk voor veel ophef zorgde, zijn vijf jongeren uit het Veluwse stadje aangehouden. De vijf hadden bij het bestaande nummer 'Der Lekker An' van rapduo the Opposites een eigen 'videoclip' gemaakt en op internet gezet. In eerste instantie werd gedacht dat de jongeren dat nummer ook zelf hadden gemaakt, maar dat bleek later niet te kloppen.

Middels foto's en teksten in beeld werden bedreigingen geuit tegen onder anderen een docent en een medewerker van Regionaal Opleidingscentrum Landstede . Het begeleidende nummer van the Opposites gaat over iemand die zegt leraren en leerlingen te willen doodschieten uit wraak.

De aangehouden jongeren variŰren in de leeftijd van 15 tot 21 jaar. Bij het doorzoeken van de woning van ÚÚn van de verdachten is een speelgoedpistool aangetroffen dat volgens de wet strafbaar is.

De komende dagen wil de politie andere jongeren die op foto's in de clip te zien waren opsporen en verhoren. ''Vervolgens wordt in overleg met de officier van justitie besloten welke maatregelen worden opgelegd'', aldus een politiewoordvoerder.