Coach IJsselmeervogels naar Koeweit

JJdJ1984
Trainer Willem Leushuis van algemeen amateurkampioen IJsselmeervogels zal komende zondag vertrekken naar de Koeweitse landskampioen Kuwait Club. Daar zal hij de functies van technisch manager en coach op zich gaan nemen. Ook zal hij de nationale bond van Koeweit gaan ondersteunen.

De 54-jarige oefenmeester was net aan zijn tweede seizoen begonnen bij de IJsselmeervogels. In zijn eerste seizoen loodste hij 'De Vogels' al naar de algehele kampioenstitel bij de amateurs.

"Toen ik het nieuws hoorde, viel ik bijna van mijn stoel, Maar Willem heeft een prachtige aanbieding in Koeweit gekregen en wil daar echt voor gaan. We gunnen hem deze overstap ook van harte, maar laten hem wel met pijn in het hart gaan," aldus bestuurslid technische zaken Frans Heinen.

Leushuis werkte al eerder in het Midden-Oosten. Ook is hij actief geweest in het Nederlandse betaalde voetbal bij FC Eindhoven en Helmond Sport. Komende zaterdag zal Leushuis voor het laatst op de bank zitten tijdens de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en SSV '65.