Vijf man vast vanwege busbrand Marseille

MisdaadIn Marseille zijn vanochtend vijf jonge mensen van hun bed gelicht die verdacht worden van betrokkenheid bij het in brand steken van een bus in Marseille. Daardoor raakte afgelopen weekend een 26-jarige studente uit Senegal zwaargewond.

Het vijftal werd gearresteerd in de wijk waar drie tieners zaterdag een brandbare vloeistof in de bus gooiden. De studente raakte daardoor voor 60% zeer ernstig verbrand. Ze ligt in een brandwondenkliniek aan de kunstmatige beademing in een coma en het is onzeker of ze het zal overleven.

Drie van de arrestanten zijn minderjarig. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De Franse regering zei gisteren al dat alles en iedereen uit de kast zal worden getrokken om de daders op te sporen.

Vorige week zijn er in Frankrijk negen bussen in brand gestoken, waardoor veel buschauffeurs weigeren om te gaan werken. Ook zijn er honderden auto's vernield en stenen van bruggen gegooid. Het geweld begint te lijken op de rellen van vorig jaar in de voorsteden van Frankrijk die drie weken duurden. Er zijn 200 extra ME-eenheden naar Marseille gestuurd na het drama.