Uitslag PSV - Galatasaray

Sjors (Sj0rSz)
In een matig duel heeft PSV wederom van Galatasaray gewonnen. Deze keer was de ploeg van Ronald Koeman met 2-0 te sterk. De doelpunten kwamen op naam van Timmy Simons en Arouna Koné. Bovendien wist de ploeg uit Eindhoven zich te plaatsen voor de volgende ronde.

PSV, dat twee weken geleden verdiend van Galatasaray (2-1) wist te winnen, begon het duel zonder Michael Lamey. De verdediger werd door Koeman naar de tribune verwezen. Verder waren ook Patrick Kluivert en John de Jong niet van de partij. Dit tweetal kampt nog altijd met blessures. Opvallend was dat Manuel da Costa bij de Eindhovenaren centraal in de verdediging begon. Sinds het duel tegen AZ is de jonge Portugees niet meer uit de basis verdwenen. Bij de Turkse ploeg heeft Hasan Sas een basisplaats gekregen van trainer Eric Gerets. Tijdens de wedstrijd in Turkije speelde hij niet vanwege een blessure. Hakan Sükür startte wederom op de bank.

Om 20:45 trapte PSV af voor het begin van deze wedstrijd. Het eerste wapenfeit was, net als twee weken geleden, afkomstig van Galatasaray. Sarioglu schoot van buiten het stafschopgebied op het doel van Heurelho da Silva Gomes. De keeper van PSV kon de bal over het doel tikken. De eerste kans voor de ploeg van Koeman volgde vijf minuten later. Via Jefferson Farfán en Ibrahim Affelay kwam de bal bij Koné terecht. Het schot op doel, wat hierop volgde, leverde niets op.

De Turkse ploeg nam de regie in het tweede gedeelte van de eerste helft steeds meer over. PSV kwam nauwelijks meer in de buurt van het doel van Mondragón. Na bijna een half uur kwam de Turkse ploeg behoorlijk dicht bij Gomes in de buurt. Toch waren onder andere Hasan Sas en Turan niet in staat om een schot af te produceren. Aan de andere kant kreeg Koné, na combinatie tussen Jan Kromkamp en Edíson Méndez, een goede kans, maar ook hij was niet trefzeker. Tien minuten voor rust kreeg Affelay een kans, maar zijn doelpoging werd geblokt door een Turkse verdediger. Enkele minuten later kreeg Tomas de rode kaart, nadat hij de doorgebroken Farfán neerhaalde. De druk van PSV nam na dit incident toe en betaalde zich uit in kansen voor Koné en wederom Farfán. In blessuretijd kreeg Koné een geweldige kans, maar de aanvaller vergat de bal aan te tikken.

Na tien minuten in de tweede helft ging Simons opzichtig liggen. Hansson liet zich niet kennen en gaf geen penalty. Naarmate de wedstrijd vorderde voerde PSV de druk langzaam op. Een schot op doel van Alex vloog over het doel van de Turkse goalie en zorgde dan ook voor geen enkel gevaar. Toch kwamen de Eindhovenaren in de 59e minuut op voorsprong. Na een vrije trap van Farfán kopte Philip Cocu op doel. Mondragón kon dit schot nog pareren, maar hij had niet gerekend op Simons die de bal beheerst binnenkopte.

Na een uur spelen kreeg Koné een grote kans op de 2-0. Farfán plaatste de bal vanaf de rechterkant op het hoofd van de Ivoriaan, maar deze kopte niet precies genoeg. Hierdoor ging de bal naast het doel van Mondragón. In de 80ste minuut leverde Da Costa een schot op doel af, maar dit bracht de keeper van de Turkse ploeg niet in de problemen. In laatste vijf minuten stelde PSV de zege veilig dankzij Koné. Na een individuele actie, hij stuurde een paar verdedigers het bos in, rondde hij perfect af. Twee minuten voor tijd kreeg PSV nog een vrije trap in het strafschopgebied na een terugspeelbal op de keeper van Galatasaray. Alex schoot echter in de muur en in de rebound, een schot van Culina, stond Mondragón goed opgesteld. In blessuretijd probeerde Farfán het nog een keer, maar wederom kreeg hij de bal niet in het doel.

Karakteristieken

PSV - Galatasaray 2-0
59' Simons 1-0
84' Koné 2-0

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: Hansson (Zwe)
Gele kaart: Turan, Haspolatli (Galatasaray)
Rode kaart: Tomas (Galatasaray)

Opstellingen:
PSV: Gomes, Kromkamp (Culina/46), Alex, Da Costa, Salcido, Méndez, Simons, Afellay (Väyrynen/76), Cocu, Farfán, Koné (Aissati/86)

Galatasaray: Mondragón, Sarioglu, Song, Tomas, Orhan Ak, Sas, Inamoto, Akman, Turan (Haspolatli/66), Karan (Sükür/79), Ilic (Ates/70)