FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 mei 2005

Amper thuiszorg voor terminale Marokkanen

Icoon Medisch nieuws Er is voor stervende Marokkaanse en Turkse patiënten in Nederland nauwelijks thuiszorg. Meestal moet één vrouwelijk familielid daarom de verzorging doen, die soms maanden kan duren. Overbelasting is het gevolg, zo blijkt uit een onderzoek van het Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.

De thuiszorg wordt amper gebruikt vanwege taal- en cultuurbarrières. Huisartsen en medewerkers van de thuiszorg zien dit als oorzaak. Ook willen de meeste stervenden liever door een familielid worden verzorgd. Bijna de helft van de huisartsen die een terminale Turkse of Marokkaanse patiënt niet heeft verwezen naar de thuiszorg, heeft daar achteraf spijt van.

"Huisartsen zouden niet direct van zorg moeten afzien als de Turkse en Marokkaanse mannen zeggen dat thuiszorg niet nodig is", zo stelt onderzoeker Fuusje de Graaf van het Nivel. Driekwart van de cliënten blijkt tevreden te zijn over de thuiszorg, indien deze gegeven wordt.

Brit 25 jaar onschuldig in de cel

Icoon opmerkelijk nieuwsDe 41-jarige Paul Blackburn heeft 25 jaar onschuldig in de gevangenis gezeten. De Engelse kranten The Times en The Guardian meldden donderdag dat een hof van beroep in Londen zijn vonnis van 1978 nietig heeft verklaard. De 15-jarige Blackburn werd in 1978 veroordeeld wegens een moordpoging op een 9-jarige jongen.

Toentertijd baseerde de rechtbank zich op verhoormethodes die achteraf gezien ontoelaatbaar zijn. Iedereen zou door de meedogenloze methode wel hebben bekend, zeker een jeugdig persoon aldus een deskundige. Niet alleen de verhoormethodes waren twijfelachtig, ook aan zijn verklaringen schortte het. Aan het woordgebruik te zien was het onwaarschijnlijk dat Blackburn die alleen zou hebben gedaan.

Blackburn zat zijn straf uit in 18 verschillende gevangenissen. "Ik ben nog steeds razend", aldus Blackburn. Zijn straf was zo lang omdat hij zijn veroordeling altijd heeft betwist en daardoor door de overheid als niet voor rede vatbaar werd bestempeld. "Normaliteit is een vreemd woord als je 25 jaar lang als een beest bent behandeld", zei Blackburn, die nu schadevergoeding gaat eisen.

Paul Blackburn
Paul Blackburn na zijn vrijlating

Noord-Ier beschuldigd van 29 moorden

Icoon Buitenlands nieuwsEen Noord-Ier werd vandaag in staat van beschuldiging gesteld voor het plegen van 29 moorden. De man pleegde in 1998 een aanslag in Omagh. Ook werd de 35-jarige man in staat van beschuldiging gesteld voor het bezit van explosieven en het veroorzaken van een explosie.

De Noord-Ier is de eerste man die formeel in staat van beschuldiging wordt gesteld voor het plegen van een aanslag. Bij de aanslag verloren 29 mensen het leven en raakten er zeker driehonderd mensen gewond. De man heeft de zwaarste aanslag gepleegd in de historie van Noord-Ierland. De aanslag werd opgeëist door de Real IRA, een afsplitsing van de "gewone" IRA.

Drie jaar geleden werd al wel een man veroordeeld voor het helpen van het plegen van een aanslag. De veroordeelde man kreeg veertien jaar cel voor samenzwering. Een Iers hof bepaalde echter dat de rechtszaak niet geldig is omdat agenten mogelijk een bekentenis hebben vervalst.

Tweede Kamer voor examenspreiding

Icoon Examen nieuwsEindexamenklassen van het voortgezet onderwijs hoeven in de toekomst niet meer alle examens in een aaneengesloten periode te maken. De Tweede Kamer heeft namelijk positief gereageerd op het plan van het kabinet om de eindexamenleerlingen op verschillende momenten door het hele jaar examens te laten maken. Het zou dan gaan om vakken die de scholieren goed liggen.

Volgend jaar zal er een drie jaar durende proef van start met de gespreide examens. Overigens is bij het overleg waarin dit plan is besproken ook enige kritiek te bespeuren bij een aantal fracties, maar dan over het gebruik van computers bij de examens. Dit jaar worden er voor het eerst computers ingezet bij de eindexamens.

In de Kamer klonken negatieve geluiden, waarbij vergelijkingen werden gemaakt met de introductie van computers bij examens in Amerika. Deze mislukte volledig, vooral omdat het te grootschalig werd aangepakt. Onderwijsminister Van der Hoeven stelde de Kamer gerust door te melden dat 'Amerikaanse toestanden' er niet in zitten.

Meer over de examens lees je in het Examenforum en via examen.fok.nl!

VARA wint kort geding van Schiffmacher

Icoon Media nieuwsEen rechter van de Amsterdamse rechtbank heeft in een kort geding bepaald dat de VARA geen geld hoeft te betalen aan tatoeagekunstenaar Henk Schiffmacher. Hij eiste naast 80.000 euro van de VARA ook een vergoeding voor het gebruik van delen van zijn kunstwerken als onderdeel van het decor van Kopspijkers.

De rechter vindt dat niet aangetoond kan worden dat de auteursrechten van de reproducties van zijn kunstwerken bij Schiffmacher zelf liggen. Sinds de grondige verandering van het tv-programma, vorig jaar, zijn er in het decor werken van de Amsterdamse kunstenaar gebruikt. Schiffmacher heeft vanaf het begin de VARA laten weten dat hij daar vergoed voor wilde worden, maar hierop is tot op heden niet op gereageerd door de VARA.

Behalve een flink geldbedrag eiste Schiffmacher tevens een verbod op verdere verkoop van DVD's van Kopspijkers. Ook eiste hij dat de betreffende decorstukken bij hem werden ingeleverd.

'Minder Europese invloed voor Nederland bij stem tegen'

Beuzebelder had ons via de nieuws-submit te melden:

Als Nederland op 1 juni tegen de Europese Grondwet zal stemmen, zal Nederland weken- en wellicht maandenlang minder gezag hebben bij belangrijke beslissingen over de Europese Unie. Dat zei voorzitter Barroso van de Europese Commissie donderdag in een interview met het televisieprogramma Netwerk.

In het vraaggesprek herhaalde hij dat de opiniepeilingen in Nederland en Frankrijk hem zorgen baren. In beide landen zijn de nee-stemmers in de meerderheid. Barroso meent dat beide landen als grondleggers van de Europese Unie een extra verantwoordelijkheid hebben om de Europese grondwet mogelijk te maken.

Het verwerpen van de constitutie zal volgens hem leiden tot economische schade omdat het onzekerheid veroorzaakt bij investeerders van buiten Europa.

Frankrijk
In Frankrijk wordt het drie dagen voor het referendum ook spannend nu uit de laatste peilingen blijkt dat 55 procent van de Fransen tegen de grondwet is. Reden voor president Chirac om op TV een dramatische oproep aan het volk te doen om vooral voor te gaan stemmen.

In de oproep aan de Fransen liet Chirac weten dat het gaat om de toekomst van de fransman en zijn kinderen. Verder riep hij de Fransen op hun stem vooral niet te gebruiken als stem tegen zijn regering.

Chirac is van mening dat door de Europese grondwet de EU politiek zal worden versterkt en dat is volgens hem nodig om de sociale zekerheid, de eigen normen en de concurrentiepositie te beschermen.

_
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa
Verder loopt er op dit moment op de frontpage een peiling over het referendum.

'Light' mag van Europees Parlement

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Het voorstel van de Europese Commissie om voedselfabrikanten eerst toestemming te laten vragen om hun producten het predikaat 'light' of 'vetarm' geven, heeft het niet gehaald. In het Europees Parlement werd niet de vereiste meerderheid voor het voorstel gehaald.

Het parlement haalde een streep door de procedure omdat deze te bureaucratisch werd bevonden. Door het Commissie-voorstel was de kans aanwezig dat Brussel moest gaan bewijzen of predikaten als 'suikervrij' en 'met extra calcium' inderdaad van toepassing waren. De verplichting dat een benaming juist moet zijn blijft wel gehandhaafd. Hierop zal worden toegezien door de Europese Voedselautoriteit.

In een reactie laat de Europese consumentenbond BEUC weten het jammer te vinden dat het verplicht goedkeuren van voedselclaims wordt geschrapt.

Bush belooft 50 miljoen aan Palestijnen

Icoon Buitenlands nieuwsIn een gesprek met de Palestijnse president Abbas heeft president Bush, van Amerika, de Palestijnen vijftig miljoen dollar beloofd. Deze belofte kwam voort uit een bezoek van de Palestijnse president aan het Witte Huis.

De vijftig miljoen dollar is bedoeld voor het herbouwen van huizen en infrastructuur in de Gazastrook. In de Gazastrook zitten nu voornamelijk nog Israëlische legers, maar deze zullen zich de komende tijd massaal gaan terugtrekken. Waarschijnlijk kunnen de Palestijnen dan in augustus beginnen aan het herbouwen.

Voor het eerst in vijf jaar bracht een president van de Palestijnen een bezoek aan het Witte Huis. Bush riep na het gesprek de Israëliërs ook op om te stoppen met het bouwen van nederzettingen in de Gazastrook, omdat vrede hierdoor bemoeilijkt wordt.

Stelletje pikkedieven!

Bij de buren op schildklieren.com heeft men al een tijdje de pik in op FOK! Zo wordt het niet meer als bron bij nieuwsberichten gezien, en topics gevuld met racune tegenover dat malle FOK! zie je er met de regelmaat van de klok. Nu heeft dat clubje peuterpubers een nieuw grapje verzonnen;

Ze pakken een plaatje van Fokke en Sukke, en schrijven er dan een of ander hilarisch tekstje bij dat op hun forum slaat. Dolle, dijenkletsende boel, waarmee ze inmiddels al bijna een compleet topic gevuld hebben. Alleen lijken de 'koppen' ( 1, 2 ) verdacht veel op op die uit de verzameling van die kekke FOK!reeks waar ons aller ThE_eD mee begonnen is. (Een reeks die inmiddels aan zijn vierde deeltje bezig is.)

Dubieus. Nouja, hier staat the real thing.

Broers Schumacher: "Geen ruzie"

Op de traditionele persconferentie voor het raceweekend hebben Michael Schumacher en Ralf Schumacher aangegeven absoluut geen ruzie te hebben. Naar eigen zeggen betrof het slechts een verschil van mening.

In de afgelopen dagen heeft Ralf heel wat dingen geroepen over de acties van zijn broer in Monaco. Uiteraard pikte de pers de 'broederruzie' snel op en schreven uitgebreide verhalen en analyses over de broers Schumacher. Op de persconferentie maakten de broers dan ook duidelijk dat het vooral iets is wat bij de pers leeft.

Ralf Schumacher vond het allemaal erg opgeblazen: "Het heeft niks van doen met ruzie of broederruzie, maar het is gewoon een verschil van mening. Of het nu Michael of iemand anders was geweest, ik had gewoon een andere mening dan een andere concurrent. Ik snap dat het interessant is om over te schrijven, maar ik snap alle ophef niet."

Zijn broer, Michael Schumacher, geeft de schuld aan emoties en de pers: "Als je de race finisht, heb je soms meer emoties, maar dat maakt niet uit. Op het einde van de dag is het je broer, je bloed, en alles wat geschreven is door die domme kranten is gewoon onzin."

Achteraf verdedigt Ralf zijn broer ook nog. Volgens hem zou geen van de coureurs bewust een andere coureur in gevaar brengen. Zo kunnen de broers zich weer gebroederlijk, maar fanatiek, opmaken voor een nieuwe broederstrijd op de Nürburgring.

Enquête jeugd en multicultuur

Uit een onderzoek van Generation Now! magazine onder 500 jongeren blijkt dat 53% van hen het toenemend extremisme in Nederland als bedreigend ervaart. Het onderzoek, dat vandaag onder de naam de 'Multiculturele Jongerenbarometer 2005' werd gepubliceerd, maakt verder melding van een groot verschil in opvatting tussen alloch- en autochtone jeugd inzake het aanpassen aan elkaar.

Zo meent 75% van de allochtone jongeren dat Nederlanders en allochtonen zich aan elkaar moeten aanpassen. Een meerderheid (60%) van de Nederlandse jongeren wijst dat resoluut af en vindt dat de allochtonen zich maar moeten aanpassen aan de autochtonen.

Bang voor extremisitsche dreiging uit islamitische hoek is 33% van de allochtone jeugd. Autochtonen zijn daar veel banger voor, namelijk bijna 70%. Veel allochtonen (ruim 50%) vinden vooral rechts-extremisme en racisme angstaanjagend; een evengroot deel van de autochtone jeugd deelt die mening. Wat betreft moslimextremisme zegt 32% van de allochtone jeugd er geen gevaar in te zien. Bij autochtonen heeft slechts 6% geen angst. Overigens vinden veel jongeren beide vormen van extremisme even bedreigend (34% van de allochtonen en ruim 44% van de autochtonen).

Wilders / Lonsdale
De helft van de allochtone jongeren vindt de ideeën van Tweede Kamerlid Geert Wilders ''vreselijk''. Bovendien vindt 47% van hen dat de politicus aanzet tot haat tegen moslims. Dat laatste wordt beaamd door 34% van de autochtone jeugd. Aan de andere kant 38% van de autochtone Nederlandse jongeren is het vaak of helemaal eens met de ex-VVD'er. Slechts 12% van de autochtonen vindt zijn ideeën ''vreselijk''.

Racistische Lonsdale-jongeren mogen van de meeste ondervraagden (61%) hard worden aangepakt. Zowel autoch- als allochtoon deelt die mening. Dat aanpakken moet overigens pas gebeuren wanneer ze anderen bedreigen of aanvallen. Opvallend is dat 29% van de autochtone jongens van menig is dat je 'Lonsdalers' helemaal niet hard moet aanpakken, want ''het valt onder vrijheid van meningsuiting''. Onder allochtone jongeren vindt 26% dat wat 'Lonsdalers' denken en zeggen, écht niet kan. Onder autochtonen is dat 11%.

Nog meer allochtonen?
Vooral autochtone jongens zien Nederland liever met weinig tot geen allochtonen: 17% van hen wil helemaal geen allochtonen en 26% vindt zoals het nu ongeveer is (tien procent allochtone inwoners) meer dan genoeg. Onder autochtone meisjes is dit 7% en 13%. Van alle autochtone jongeren vindt 71% dat er hooguit drie allochtonen zouden mogen zijn op elke tien inwoners.

Van de allochtone jongeren vindt 47% dat Nederland best voor 50% uit allochtone inwoners zou mogen bestaan en 16% vindt drie allochtone inwoners op tien het maximum.

Multiculturele verrijking
Op de vraag of Nederland een leuk multicultureel land is wordt zeer verschillend gedacht. Veel allochtone jeugd (72%) vindt al de culturen een verrijking voor Nederland, omdat Nederland ''anders maar een saai land zou zijn''. Zo'n 26% van de autochtone jeugd deelt die mening.

Slechts 11% van de allochtone, en maar liefst 42% van de autochtone jongeren vindt het best dat Nederland multicultureel is ''zolang de Nederlandse cultuur maar de belangrijkste blijft''.

Een kleine minderheid van de autochtone jongeren is helemaal klaar met de multiculturele samenleving: 8% zou liever willen dat Nederland weer ''echt Nederlands'' is, zonder al die verschillende culturen. Het verschil tussen jongens en meisjes is echter opvallend. Drie keer zoveel jongens dan meisjes vinden dit namelijk (12% tegen 4%). Van de allochtone jongeren vindt 3% dit eigenlijk ook.

-
Complete onderzoek vind je hier (pdf. bestand).

Crespo alleen nog te koop

Chelsea zal Hernan Crespo volgend seizoen niet zomaar weer verhuren. Chelsea-coach José Mourinho wil de spits alleen tegen een goede prijs verkopen.

Gezien het grote aantal spitsen en de onzekere toekomst van Crespo bij Chelsea werd hij dit seizoen aan AC Milan verhuurd. Daar wist hij de Champions League-finale te halen en liet met twee doelpunten zijn klasse weer eens blijken. José Mourinho wordt er echter niet vrolijk van dat een speler van zijn club bijna een andere club de Europa Cup I schonk.

Hij wil daarom Crespo alleen nog verkopen: "De tijd is voorbij dat Chelsea het leven van andere clubs gemakkelijk maakt. Als AC Milan bijvoorbeeld een goede spits wil huren, dan hoeven ze bij ons niet meer aan te kloppen. Wij delen geen cadeautjes meer uit."

Uitslagen dag 4 Roland Garros

Ook in Parijs was het vandaag zonnig en warm. Dat zorgde er vooral voor dat de partijen door de hitte erg zwaar waren voor de tennissers.

Guillermo Coria leek vandaag in de problemen te gaan komen tegen de jonge Novak Djokovic. Echter al in de eerste set riep Djokovic de fysiotherapeut bij zich. Die eerste set wist de Serviër nog wel te winnen, maar in de tweede set ging het spel van de Serviër achteruit en Coria werd, ondanks dat hij zelf slecht speelde, de betere. In de derde set gaf Djokovic uiteindelijk op met ademhalingsproblemen.

Marat Safin liet vandaag zien niet zijn beste dag te hebben. De Rus leek vooral tegen zichzelf te vechten en daardoor kon Lukas Dlouhy het hem nog vrij lastig maken. Safin was echter ook zonder de absolute topvorm nog wel de betere van de twee en won in vier sets.

De verrassing van de dag kwam aan het einde van de speeldag. De als tweede geplaatste Andy Roddick leek aanvankelijk makkelijk op een overwinning af te stevenen. De Argentijn Jose Acasuso zag echter na de eerste twee sets te hebben verloren kans om terug te komen in de wedstrijd en wist Roddick uiteindelijk tot een vijfde set te dwingen. Die vijfde set ging tot de 6-6 gelijk op en de spanning liep op. Acasuso wist op dat moment de beslissende break te plaatsen en zo de partij te winnen.

Bij de vrouwen deden de favorieten wat ze moesten doen. Justine Henin versloeg Virginia Ruano Pascual in twee sets en stond minder dan een uur op de baan. Maria Sjarapova wist ook redelijk snel te winnen van de 18-jarige Aravane Rezai. De Française leek in het begin van de eerste set nog even tegenstand te kunnen gaan bieden, maar uiteindelijk werd het redelijk gemakkelijk 6-3,6-2 voor Sjarapova.

Ondanks dat het vrouwentoernooi weinig spanning kon opwekken vandaag, wist het wel met de partij van Amélie Mauresmo tegen Alize Cornet de toeschouwers te vermaken. De 15-jarige Cornet wist de Franse toeschouwers veel hoop te geven voor de toekomst. Hoewel Mauresmo makkelijk wist te winnen met 6-0, 6-2, liet Cornet zien goed te kunnen tennissen en absoluut een belofte voor de toekomst te zijn.

Tweede ronde:

Mannen :

Coria (Arg) - Djokovic (SVG) 4-6 6-2 3-2 opg
Montanes (Spa) - Canas (Arg) 1-6 3-6 4-6
Melzer (Oos) - Youzhny (Rus) 6-3 6-4 7-6
Rochus (Bel) - Davydenko (Rus) 6-3 5-7 2-6 3-6
Mathieu (Fra) - Guccione (Aus) 6-3 6-4 6-4
Haas (Dui) - Spadea (USA) 6-4 6-3 opg
Puerta (Arg) - Vliegen (Bel) 6-3 7-5 6-2
Blake (USA) - Wawrinka (Zwi) 7-6 7-5 1-6 3-6 4-6
Nieminen (Fin) - Andreev (Rus) 2-6 4-6 7-6 2-6
Clement (Fra) - Kiefer (Dui) 6-4 2-6 2-6 6-4 4-6
Ferrero (Spa) - Hernych (Tsj) 6-4 6-4 6-2
Dlouhy (Tsj) - Safin (Rus) 7-6 3-6 5-7 1-6
Sanchez (Spa) - Johansson (Zwe) 6-3 3-6 4-6 7-6 6-4
Volandri (Ita) - Saretta (Bra) 6-4 6-1 6-2
Acasuso (Arg) - Roddick (USA) 3-6 4-6 6-4 6-3 8-6
Robredo (Spa) - Norman (Bel) 6-4 6-2 6-4

Vrouwen:

Ruano Pascual (Spa) - Henin-Hardenne (Bel) 1-6 4-6
Petrova (Rus) - Beltrame (Fra) 6-1 6-3
Maleeva (Bul) - Medina Garrigues (Spa) 3-6 4-6
Chakvetadze (Rus) - Koukalova (Tsj) 6-4 6-3
Peschke (Tsj) - Peer (Isr) 1-6 6-1 4-6
Rezai (Fra) - Sharapova (Rus) 3-6 2-6
Ivanovic (SVG) - Benesova (Tsj) 6-3 6-1
Kuznetsova (Rus) - Arvidsson (Zwe) 6-3 6-4
Brandi (Pue) - LIagostera Vives (Spa) 7-6 6-0
Golovin (Fra) - Serra Zanetti (Ita) 6-0 6-1
Cornet (Fra) - Mauresmo (Fra) 0-6 2-6
Garbin (Ita) - Bovina (Rus) 1-6 6-1 4-6
Vaidisova (Tsj) - Schiavone (Ita) 2-6 6-7
Irvin (USA) - Dulko (Arg) 6-4 7-5
Dechy (Fra) - Stosur (Aus) 6-3 6-3
Smashnova (Isr) - Groenefeld (Dui) 1-6 0-6

VWO'ers klagen over examen Engels

Icoon Examen nieuws Op de vierde dag van de eindexamens heeft het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks) opnieuw veel klachten gehad. Negenduizend klachten zijn er vandaag binnengekomen, waarvan ruim 2.200 klachten over het VWO examen Engels. De teller staat inmiddels op ruim 34.000 klachten.

De VWO'ers klaagden met name over de 'lange, saaie en moeilijke teksten', aldus een woordvoerder van het Laks. Hierdoor kwamen velen in tijdnood. Over het VWO examen maatschappijleer werd daarentegen nauwelijks geklaagd, hetgeen ook geen verrassing is, aangezien zeer weinig scholieren dit examen hebben gemaakt.

Ook de havisten klaagden vaak. Het examen biologie kreeg bijna duizend klachten, over tekenen kwamen vijfhonderd klachten binnen. De VMBO' ers zetten vandaag hun tanden in wiskunde. Daar kwamen achthonderd klachten over binnen, volgens het Laks een groot aantal voor het VMBO.

Meer over de examens lees je in het Examenforum en via examen.fok.nl!

86-jarige cel in na misbruik alarmnummer

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een hoogbejaarde Amerikaanse vrouw moet de cel in, omdat ze binnen een half uur tijd twintig maal het alarmnummer 911 had gebeld. De 86-jarige vrouw eiste telkens op het nummer de arrestatie van een pizzakoerier die weigerde bij haar aan huis te bezorgen.

Het gebeurt niet vaak dat iemand in de cel belandt wegens het misbruiken van het alarmnummer. De vrouw bleef echter doorgaan, ook nadat haar meermaals dringend was verzocht te stoppen.

De Amerikaanse zei tegen de telefonisten van het alarmnummer dat een plaatselijk pizzarestaurant niet een pizza bij haar wilde bezorgen. Ook klaagde de bejaarde dat iemand anders bij het pizzarestaurant haar een 'gek oud wijf' had genoemd.

Ze wilde dan ook dat de mannen hiervoor gearresteerd zouden worden. In plaats daarvan kwam de politie háár arresteren. De bejaarde vrouw van slechts 1,5 meter hoog viel een agent aan die bij haar flat arriveerde. Ze krabde hem in het gezicht, schopte hem en beet hem in zijn hand. Daarvoor heeft ze nu een extra aanklacht te pakken.

Kikker-ringtone op nummer één in Engelse hitparade

Iedereen kent hem ondertussen wel. De reclame komt meerdere keren voorbij op de televisie. Crazy Frog. De irritante kikker, inclusief helm, op zijn denkbeeldige brommer bekend van de ringtone.

Het beestje is ondertussen zo bekend dat er van het kikkerdeuntje nu ook een single gemaakt is, genoemd Axel F. Het opmerkelijkste is nog wel dat hij op nummer 1 komt in de Britse hitparade vóór Coldplays nieuwe single Speed Of Sound.

De basis van het deuntje komt uit Zweden. Computer-verkoper Daniel Malmedahl, nu 24, maakte op zijn zeventiende een computer-karikatuur van het geluid van de tweetaktmotor van de brommer van zijn vrienden. Het irritante maar komische gepruttel belandde op internet, en werd een rage.

Vervolgens maakte de Duitse dance-act Bass Bumpers er een muziekje bij, met behulp van Harold Faltermayers tune van Beverly Hills Cop. De 27-jarige Erik Wernquist maakte de animatie die Frog zijn "gezicht" gaf, en zo werd de kikker een ringtone/single-fenomeen. In Nederland is Axel F nog niet op single uit. Michel Admiraal, projectmanager bij GFK Megacharts dat de Nederlandse hitparades samenstelt: "Ik heb het nog niet voorbij zien komen. Maar zodra het als single is verschenen kan het meetellen voor de hitparade. Het zou ook in Nederland de eerste keer zijn dat een ringtone de hitparade haalt."

Bridget Maasland ook naar Talpa

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Bridget Maasland maakt in navolging van vele anderen ook de overstap naar de nieuwe zender Tien. van John de Mol. Ze verlaat daarmee BNN, waar ze nu werkzaam is. De jongerenomroep maakte dit zojuist bekend.

Eerder werd al bekend dat Jack Spijkerman, Barend en Van Dorp met Jan Mulder naar de nieuwe zender gaan. Ook Linda de Mol, Beau van Erven Dorens en Ivo Niehe gaan er werken.

Bridget Maasland
Bridget naar Talpa

Balkenende put hoop uit Liverpool

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Met nog minder dan een week te gaan voordat de Nederlandse bevolking mag stemmen voor de Europese Grondwet, is premier Balkenende optimistisch. Hij put hoop uit de knappe overwinning van Liverpool in de Champions-League-finale. "De tweede helft is ingezet", aldus de premier.

Daarmee verwees de premier naar de finale van woensdag tussen Liverpool en AC Milan. Volgens Balkenende kan het NEE-kamp niet gerust zijn op een overwinning bij het referendum. Het is volgens hem nog beslist "geen gelopen race". Minister Bot van Buitenlandse Zaken is dezelfde mening toegedaan. "Je mag nooit opgeven. Ik heb nog steeds vertrouwen dat de kiezer in het stemhokje de juiste keuze zal maken."

Geruchten dat de Franse regering het heeft opgegeven, spreekt Bot met kracht tegen. "Ik krijg bepaald niet de indruk dat de Franse regering het heeft opgegeven. Dat zou ook merkwaardig zijn als er maar zo'n kleine marge is tussen de voor- en tegenstemmers in de peilingen over het Franse referendum."
_
Op dit moment loopt er op de frontpage een peiling over het referendum.

Submit Part 9

Als er mensen die deel 8 nog even willen bekijken kun je dat doen via de volgende link.

Je eigen gezicht in ASCII is leuk en je ziet je gezicht vanuit een andere hoek.

Een leeuw die het iets slimmer aanpakt dan normaal.

Je kunt hier je eigen home cinema maken.

Een leuke puzzel voor de mensen die niks te doen hebben.

Een test waardoor je kunt achterhalen of je stuimig of onstuimig bent?

Met dank aan sizzler, kanaiken en Marc de Groot voor de submits

Kerk: 'RVU heeft ons belazerd'

Icoon Het bestuur van de Sint-Nicolaaskerk in Amsterdam zegt zich belazerd te voelen door de RVU. Die gebruikte de kerk onder valse voorwenselen voor een opname van het nu al omstreden programma God bestaat niet. De Nicolaasparochie overweegt juridische stappen te nemen.

"We voelen ons belazerd. We zullen proberen de uitzendingen te verhinderen. Juridische stappen worden daarbij niet uitgesloten" zo zegt pastoraal werker Eugène Brussee. "Toen ze vroegen in onze kerk te mogen filmen, waren ze zeer joviaal en sympathiek. Ze spraken nog over hun misdienaarsverleden. Volgens hen was het de bedoeling om de kerk te gebruiken als decor voor een serie gesprekken met wetenschappers over geloven en niet-geloven", vertelt Brussee, die voordien nog nooit van het duo had gehoord.

De pastoor van de kerk had toestemming gegeven voor de opnamen. "De pastoor was van mening dat de strekking van het programma een fatsoenlijk doel diende. Hij heeft dus te goeder trouw de kerk beschikbaar gesteld. Maar Van de Wint en Muntz hebben verzuimd de pastoor in te lichten over de context waarbinnen de gesprekken zouden worden uitgezonden", zegt Brussee. "Op de site van beide heren wordt nu duidelijk welk doel het programma dient, namelijk de godsdiensten belachelijk maken. Sommige foto's op hun site zijn ronduit beledigend."

De RVU is van mening dat er niet onder valse voorwenselen gebruik is gemaakt van de kerk. De RVU-woordvoerder: "We hebben met de parochie een ondubbelzinnig contract afgesloten op basis waarvan we de kerk tegen betaling van een bedrag hebben afgehuurd. De gesprekken met de wetenschappers die in de kerk plaatsvonden, zijn echt zeer genuanceerd. Daar kun je pas over oordelen als je die gesprekken hebt gezien, zo zegt de woordvoerder.

God bestaat niet is een zesdelige serie over de vermeende absurditeit van godsdienst, waarvan de eerste aflevering op 7 juni door de RVU wordt uitgezonden. De serie werd gemaakt door het omstreden duo Paul Jan van de Wint en Rob Muntz.

Foto van de website van de serieFoto van de website van de serie
Twee van de foto's die op de site zijn te vinden.

_
Op het forum van RVU is te lezen dat de serie niet eens meer op televise zal verschijnen. Het betreft een onbevestigd bericht.

Boonen boekt weer sprintzege

Tom Boonen heeft de tweede etappe van de Ronde van België op zijn naam geschreven. Net als gisteren sloeg de Belg toe in een massaspurt.

Ook in Knokke-Heist zorgde de trein van Quick-Step voor een massasprint. Boonen rondde het sterk af. Hij bleef Khalilov en Eeckhout voor. Leuk voor Eeckhout, die daarmee zijn leiderspositie in de Continental Pro Tour (de eerste divisie in het wegwielrennen) verstevigd ziet.

Het peloton trok vandaag weg van de kust om daar na 165 kilometer toch weer te finishen. De idyllische West-Vlaamse landschappen werden aangedaan. De aanvallers van de dag waren Boucher, De Neef, De Champs en…..Dmitri Konyshev, de inmiddels 39-jarige Rus die rijdt voor LPR.

Maar twintig kilometer voor de meet was het afgelopen voor Konyshev en consorten. De trein van Quick-Step voerde het tempo in de bochtige finale nog wat verder op, zodat favoriet Mattan kostbare minuten verloor. Boonen maakte het werk van zijn teammaats voorbeeldig af. Hij blijft uiteraard de leider.

Morgen is er een druk programma voor de heren wielrenners. ’s Morgens is er de ochtendetappe naar Buggenhout en later op de dag volgt de tijdrit over vijftien kilometer naar Londerzeel.

VVD zal waarschijnlijk uitslag referendum overnemen

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Het is zeer waarschijnlijk dat de VVD de uitslag van de Europese Grondwet zal overnemen. Hoewel de fractie nog officieel een besluit dient te nemen, vindt nu al het merendeel van de fractieleden dat de mening van de Nederlandse bevolking moet worden opgevolgd. Ook bij een NEE.

De liberalen zijn hiermee de laatste partij die helderheid verschaft over wat ze met de uitslag zullen doen. Eerder had de VVD alleen gezegd het referendum serieus te nemen.

Andere partijen hadden al aangegeven de uitslag te zullen respecteren. Het CDA, PvdA, GroenLinks, SP,LPF en D66 hebben dit al gezegd. Het CDA en de PvdA hebben er wel bij gezegd dat de opkomst minimaal dertig procent moet zijn. Het CDA wil daarnaast bij "nee" een meerderheid boven de zestig procent.
_
Op dit moment loopt er op de frontpage een peiling over het referendum.

Surprise

Er zijn mensen die niet tegen verrassingsfeestjes kunnen en dat laten ze ook heel vaak blijken. Maar er zijn weer van die eigenwijze mensen die dan alsnog een verrassingfeestje organiseren en dan in de hoop dat de jarige gaat lachen. Soms wordt het niet gelachen en wordt de jarige boos en gaat dan gekke dingen doen. Deze Politieman kan ook nooit tegen verrassingsfeestjes en dat laat hij duidelijk zien.

Inbrekers vrijen er op los

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een opmerkelijke zaak vanuit Gelderland. Daar trof de politie in Beuningen twee inbrekers aan die bezig waren met een flinke vrijpartij. Ze werden op heterdaad betrapt nadat bewoners in de Schoolstraat nogal vreemde geluiden hoorden.

De politie werd gealarmeerd en ging een kijkje nemen. Die trof een vrijend stel aan. Uit verklaringen van de 35-jarige vrouw en de 39-jarige man blijkt dat ze ineens zin hadden in een stevige wip en vervolgens in een leegstaande woning inbraken. In overleg met justitie is besloten om niet over te gaan tot vervolging.

Lustkapper Emmen knipt er op los

typtypo, scannerrob en Material_Girl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Inwoonsters van de wijk Emmerhout in Emmen lopen de laatste tijd kans lastig te worden gevallen door een nepkapper. Deze lustkapper probeert vrouwen met lang haar te strikken voor een knipbeurt.

Via briefjes onder ruiterwissers of een gang langs de deuren doet hij zich voor als medewerker van een kapsalon. De "kapper" is volgens politie bronnen al sinds 1995 actief maar kan niet aangepakt worden omdat hij geen stafbare feiten pleegt. Volgens de politie is het af te raden zich te laten knippen door de man omdat hij op zijn zachtst gezegd niet erg netjes knipt.

Bouterse boekt verkiezingswinst in Suriname

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Dési Bouterse is de grote winnaar geworden van de parlementsverkiezingen in Suriname. Zijn Nationale Democratische Partij (NDP) steeg van zeven zetels naar vijftien zetels. De Nieuw Front-coalitie van president Venetiaan, bestaande uit vier partijen, kreeg zware klappen: van de 33 zetels zijn er circa 23 over.

De Amerikaanse ambassadeur in Suriname had voor de verkiezingen bekend gemaakt dat de VS nooit zal samenwerken met een veroordeelde drugscrimineel. De kiezers hadden hier blijkbaar geen enkele boodschap aan.

Hoewel de Nieuw Front-coalitie groter is dan de NDP, heeft president Venetiaan een probleem: hij heeft een parlementaire meerderheid van tweederde nodig om rechtstreeks te herkozen te worden als president. Dat wordt nu dan zeer moeilijk, omdat zijn coalitie niet eens een absolute meerderheid meer bezit. Als het parlement hier niet uit kan komen, wordt de Verenigde Volksvergadering bijeen geroepen. Deze betaat uit de 51 parlementsleden en meer dan achthonderd regionale vertegenwoordigers. De Volksvergadering kan een president met een gewone meerderheid kiezen.

In 1996 liep die vergadering voor Venetiaan slecht af: hij werd toen niet gekozen, maar Wijdenbosch. Naast die onzekerheid is het de vraag of de etnisch verdeelde Nieuw Front-coalitie nog met Venetiaan verder wil. Tachtig procent van de stemmen zijn nu geteld. Donderdag worden waarschijnlijk de officiële uitslagen bekend gemaakt.

Basso wint 17e etappe Giro

Ivan Basso heeft op sterke wijze de 17e etappe van de Giro d'Italia over 194 km van Varazze naar Limone Piemonte, met finish boven op de Colle di Tenda, gewonnen.

De etappe begon met veel aanvallen, waaronder Thomas Dekker en Sutherland van Rabobank. Ook Kolobnev, Bettini en Garate waren bij ontsnappingen in het begin van de etappe betrokken. Op de Colletta del Moromet, met stukken boven de 20% kwam alles weer bij elkaar.

Opvallend was de aanwezigheid van Basso in de groep van de favorieten. Nog geen week geleden verloor hij ruim een half uur door een maaginfectie. Hij komt zelfs als eerste boven op de één na laatste col. Cunego voerde de groep aan bergop, in opdracht van Simoni. Alle favorieten konden mee.

Twintig kilometer voor de streep zijn het zes renners die demarreren, daarbij zitten Basso en Cioni. Aan de voet van de slotklim, de Colle di Tenda, hebben de zes 1,5 minuut voorsprong op de groep van rozetrui-drager Savoldelli. Cunego voert deze groep weer aan. Caruso is de eerste die aanvalt bij de kopgroep, Basso is de enige die kan reageren en gaat meteen alleen door.

Bij de groep van de favorieten is het Van Huffel die als eerste aanvalt, Simoni countert dit, alleen Rujano kan 'Giby' volgen. Di Luca en Savoldelli zijn de voornaamste slachtoffers van deze aanval. Ondertussen is het Basso die nauwelijks tijd verliest en de etappe knap wint. Rujano wint het sprintje voor Simoni. Van Huffel blijft knap voorin meedraaien en wordt vierde. Savoldelli verliest ruim 40 seconden op Simoni, maar behoudt wel zijn leiderstrui. Di Luca verliest nog een minuut meer.

Uitslag 17e etappe
1. Ivan Basso (Ita) 5.15.45
2. José Rujano (Ven) + 1.06
3. Gilberto Simoni (Ita) z.t.
4. Wim van Huffel (Bel) + 1.32
5. Ivan Parra (Col) + 1.48
7. Paolo Savoldelli (Ita) z.t.
16. Danilo di Luca (Ita) + 2.49

Klassement na 17e etappe
1. Paolo Savoldelli (Ita) 81.24.50
2. Gilberto Simoni (Ita) + 0.58
3. José Rujano (Ven) + 1.24
4. Danilo di Luca (Ita) + 1.26
5. Juan Manuel Garate (Spa) 2.11

Ovidius tyfus erat.

Ontelbare teksten heb ik geleerd, althans ontelbaar; het zullen er een stuk of 30 geweest zijn. De frustratie was dan ook mateloos toen ik het examen doorbladerde, en nog een keer doorbladerde, en vol verbazing nog een keer doorbladerde, ik mezelf kneep en besefte dat het waar was wat ik zag: slechts 2 teksten! 1 van de zogenaamde 'hoofdauteur' Ovidius en 1 van de 'schaduwauteur' Vergilius. De brave borsten van de CITO hebben er wel voor gezorgd dat het begrip schaduwauteur volkomen ongeloofwaardig is geworden.

Tot zover de eenzijdige en onproportionele inhoud van het examen. Dan de vragen (over eenzijdig gesproken); geen vragen met betrekking tot afbeeldingen; weinig vragen met betrekking tot andere bronnen; uitsluitend en alleen vragen die je opdroegen bepaalde tekstelementen te citeren. Dit was geen examen voor de classicus met inzicht; dit was een examen voor mensen die zich helemaal kapot hadden geleerd; om de teksten maar uit het hoofd te kennen.

Dan de werkvertaling. Op zich geen lastig verhaal (hoewel de noot zeker wat betreft de subjecten bij de persoonsvormen uitgebreider had gemogen), maar lang dat het was. De vertalingen uit examens die ik geoefend heb hadden stuk voor stuk de helft van de lengte van deze vertaling. Gevolg: tijdnood waar dat normaal, in mijn geval, nooit, maar dan ook nooit, ter sprake is.

Tot slot het correctiemodel; beter gezegd het 'afstraffingsmodel'. Een model dat geen ruimte laat voor creatieve, afwijkende, maar mogelijk goede antwoorden. Een model dat niet beloont voor een goed antwoord; maar straft voor een niet-goed antwoord. Kortom: wat mij betreft gaan de koppen, van die prutsers, die het hele jaar bezig zijn om zo een slecht examen op te stellen, rollen.

Latijn is leuk omdat het ruimte over laat voor het inzicht en de creatieve mogelijkheden van taal; maar dat hebben de heren van het Cito blijkbaar nooit begrepen.

Met dank aan Tobbes voor de submit

RG: Sjarapova vrij eenvoudig naar derde ronde

Maria Sjarapova heeft vrij eenvoudig de derde ronde van het toernooi van Roland Garros bereikt. De Russische, die in de eerste ronde de nodige moeite had om tegen Linetskova te overleven, versloeg de Spaanse Aravane Rezai in 67 minuten, setstanden waren 6-3 en 6-2.

Sjarapova speelde, in tegenstelling tot in haar eerste wedstrijd, erg geconcentreerd en de Russische maakte amper onnodige fouten. De regerend kampieone van Wimbledon kreeg elf breekpunten in de partij waarvan ze er zes wist te benutten.

Alleen de eerste opslag van Sjarapova was een minpunt in de wedstrijd. Hierdoor verloor ze driemaal haar servicebeurt, maar door zes 're-breaks' maakte ze dit meer dan goed.

[upd] Nederlanders doodgeschoten op Filipijnen

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee Nederlandse broers die werden verdacht van het beheren van pornografische websites, zijn gisteravond door de politie van Manilla doodgeschoten. Volgens de Filipijnse politie gebeurde dat toen de twee het vuur openden op de agenten die hen een arrestatiebevel wilden overhandigen.

De 44-jarige W. van E. en de 38-jarige H. van E. woonden in Manilla en werden al weken door de politie in de gaten gehouden. In het huis van het tweetal werden vijf vrouwen aangetroffen die zeiden betaald te krijgen om voor een webcam seksuele handelingen te verrichten.

In een andere woning werden eveneens twee vrouwen aangetroffen die zich leenden voor pornografische opnamen voor internet, aldus de politie. De Filipijnse echtgenote van één van de broers en een man die in deze woning aanwezig waren, zijn aangehouden.

Update 16.35 uur
De twee broers werden verdacht van het beheren van pornografische websites met afbeeldingen van minderjarigen erop. Enkele vrouwen die in de woningen werden aangetroffen zouden ook minderjarig zijn geweest.

Marokko zoekt sekstoerist die meisjes onteerde

Icoon Buitenlands nieuws De Marokkaanse politie is op zoek naar een Belg, die een tiental Marokkaanse meisje zou hebben onteerd. De man nam intieme foto's van de meisjes en plaatste deze op het internet. Daarvoor hebben drie meisjes nu al celstraffen tot twee jaar gekregen.

De man gaf zich uit als journalist en leerde de meisjes via internet kennen. In 2001 ging hij voor de eerste keer naar Agadir om één van hen te ontmoeten. Dat resulteerde in een relatie, waarbij hij haar beloofde met haar te gaan trouwen. Om in België de eenzaamheid te kunnen weerstaan, vroeg hij aan het meisje of hij intieme foto's van haar mocht nemen. Dat deed het meisje voor hem, waarna hij kort erna de relatie verbrak.

Op deze manier wist de Belg tien slachtoffers te maken. De foto's had hij op een CD gebrand en verspreidde ze via het internet. Het betreft hier zeer expliciete afbeeldingen van meisjes die in djellaba seks hebben met de Belg. Een aantal dragen op de foto's een muilkorf, terwijl anderen gedwongen seks met elkaar hebben.

Vogel naar AC Milan

Johann Vogel speelt vanaf het aankomende seizoen bij AC Milan. De Zwitsere middenvelder van PSV zal een driejarig contract tekenen bij de Italiaanse club.

"Een fantastische topclub, dit is voor mij een droom," aldus Vogel. Zijn overgang naar Milan heeft Vogel mede te danken aan zijn goede spel in de de Champions League-wedstrijden dit seizoen tussen AC Milan en PSV.

PSV wou graag verder met Vogel, die aan zijn zesde seizoen bij de Eindhovenaren bezig is, maar de international was toe aan een nieuwe uitdaging.

"PlayStation 5 maakt virtuele onsterfelijkheid mogelijk"

De PlayStation 3 is pas net gepresenteerd, maar de eerste verhalen over de PlayStation 5 zijn er al. Een futuroloog, Dr. Ian Pearson, beweert dat mensen rond 2050 een soort virtuele onsterfelijkheid zullen bereiken door hun bewustzijn in computers op te slaan.

Enkele van zijn beweringen:
"If you draw the timelines, realistically by 2050 we would expect to be able to download your mind into a machine, so when you die it's not a major career problem."

"If you're rich enough then by 2050 it's feasible. If you're poor you'll probably have to wait until 2075 or 2080 when it's routine. We are very serious about it. That's how fast this technology is moving: 45 years is a hell of a long time in IT."

Om zijn theorie te verklaren gebruikte Pearson het volgende voorbeeld:
"The new PlayStation is 1 per cent as powerful as a human brain,it is into supercomputer status compared to 10 years ago. PlayStation 5 will probably be as powerful as the human brain."

De tijd zal uitwijzen of Pearson gelijk heeft.

Bouwhaven wil nieuwe Kuip in Maas

Al jaren worden plannen bedacht voor als de Kuip aan vervanging toe zal zijn. Het adviesbureau Bouwhaven komt nu met een gewaagd ontwerp voor een nieuw Feyenoord-stadion.

Samen met een constructiebedrijf, een betonfabrikant en een bedrijf voor hijsconstructies heeft Bouwhaven een concept bedacht, waarbij het nieuwe stadion in de Nieuwe Maas zou moeten liggen. Door damwanden te slaan zou het stadion voor een deel onder het waterniveau moeten komen te liggen. Onder andere een parkeergarage voor 9000 auto's en het speelveld zouden onder het waterniveau liggen. Het sportstadion zou plaats moeten bieden aan 76.000 toeschouwers. Het stadion zou multifunctioneel te gebruiken zijn als er wordt gekozen het veld op te kunnen takelen zodat het bij evenementen als dak kan dienen.

Voorlopig is een dergelijk nieuw stadion slechts een toekomstvisie. Adviesbureau Bouwhaven heeft het plan bedacht zonder dat er direct door opdrachtgevers om is gevraagd en zoekt nu een bouwbedrijf dat ook een toekomst ziet in het plan. De kosten voor de bouw van het nieuwe stadion worden voorlopig op minstens 100 miljoen euro geschat.

'Saudi-Arabië versnippert bijbels'

Icoon Buitenlands nieuws In het strenge islamitische Saudi-Arabië worden routinematig bijbels in beslag genomen van mensen die het land willen bezoeken. In een aantal gevallen zouden bijbels zelfs door de papierversnipperaar zijn gehaald. Dat stelt de Amerikaanse nieuwsdienst Crosswalk.

Crosswalk is van mening dat dergelijke berichten te weinig in de westerse media onder de aandacht komen. Dit in tegenstelling tot de discussie rondom Newsweek, die schreef over het ontheiligen van de koran door Amerikaanse soldaten.

"Moslims hebben meer respect voor de koran dan christenen voor de Bijbel", aldus de Sri Lankaanse predikant Danny Nalliah tegen Crosswalk. Hij was in de jaren negentig betrokken bij het runnen van de ondergrondse kerk in Saudi-Arabië. "Het is bekend dat als de douane op het vliegveld bij iemand een bijbel aantreft, deze in beslag wordt afgenomen en in de papierversnipperaar gedaan", zo vertelt hij. "Wie meerdere bijbels bij zich heeft, wordt in bewaring gesteld. Smokkelaars van grote aantallen krijgen zeventig zweepslagen of worden geëxecuteerd."

Eerder stelde de Commissie voor Internationale Godsdienstvrijheid van de Verenigde Staten al vast in 2003 dat "douaneambtenaren regelmatig bijbels en godsdienstig materiaal in beslag nemen als christelijke werknemers na een bezoek aan hun thuisland of vakantie op het vliegveld aankomen."

Driver 4 aangekondigd voor begin 2006

Atari heeft aangekondigd dat ze begin 2006 (in Amerika, althans) een nieuw deel in de Driver-reeks zullen uitbrengen. De game wordt, net als de rest van de serie, gemaakt door Reflections Interactive. De game zal naar de PC, PS2 en Xbox komen.

Deze keer zal de game zich afspelen in "the Big Apple", New York dus. Veel informatie is nog niet bekend, maar wel heeft Atari al gezegd dat de game "open-ended missions" en een online deel zal bevatten. Bovendien zou de game meer teruggaan naar het origineel. Of dit betekent dat het veel bekritiseerde deel buiten de auto wordt verwijderd uit de game is nog niet bekend. Komende zomer wordt meer bekend gemaakt.

Renault niet blij met nieuw systeem

Renault F1 vreest dat zij benadeeld zal worden door het nieuwe kwalificatiesysteem. In de nieuwe opzet is de zondagsessie geschrapt, waardoor op zaterdag al met de raceafstelling zal moeten worden gekwalificeerd.

Giancarlo Fisichella denkt dat het systeem zoals dat tot en met de Monegaske Grand Prix werd gebruikt, in het voordeel was van Renault. "Het oude systeem was goed voor teams met een sterke auto, die in beide sessies snelle tijden konden rijden. De R25 is zo'n auto, dus het oude systeem was in ons voordeel." Wel voegt hij toe dat de nieuwe opzet eigenlijk een déja vu is van vorig jaar, dus het zal geen sprong in het diepe zijn.

Teamgenoot Fernando Alonso is ook niet volledig tevreden met de nieuwe opzet. "Het is goed om al op zaterdag de grid te weten, maar je wordt nu wel zwaarder bestraft als je de vorige race niet bent gefinisht, aangezien je dan vroeg in de sessie je ronde moet rijden. Overigens is het systeem voor iedereen hetzelfde, dus zolang het eerlijk blijft, ben ik tevreden."

ADO wil opnieuw Lazovic

ADO Den Haag wil opnieuw proberen om Danko Lazovic te halen. De Servische spits van Feyenoord mag bij de Rotterdamse club vertrekken, en volgens het AD wil de Haagse club de spits huren.

Afgelopen winterstop kwam de Haagse club met hetzelfde verzoek bij de Rotterdamse clubleiding. Destijds leek de tijdelijke overgang in kannen en kruiken, maar Lazovic blies de transfer op het laatste moment af omdat hij in Rotterdam toch wou proberen een basisplaats af te dwingen. Maar dat lukte hem niet, en hij kwam bovendien ook nog in botsing met met oud-trainer Ruud Gullit en aanvoerder Bart Goor.

'Gelegaliseerden komen Nederland niet zomaar binnen'

Nederland laat illegalen die in andere EU-landen een legale status hebben verkregen, niet zomaar binnen. Dat heeft minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & integratie vandaag laten weten. Ze sprak op een conferentie over migratie en integratie in Europa bij de Universiteit Maastricht.

Onlangs legaliseerde Spanje in één klap 700.000 illegalen. Volgens Verdonk moeten die eerst 5 jaar in Spanje blijven wonen voor ze in aanmerking kunnen komen voor een verblijf in Nederland. En wanneer ze na 5 jaar hier komen, moeten ze wél voldoende inkomsten hebben om zich hier te mogen vestigen.

De minister benadrukte dat er misverstanden bestaan over de Europese Grondwet in deze kwestie: ''De grondwet is ook belangrijk voor het tot stand komen van een Europees immigratiebeleid. Maar ook na invoering van de grondwet blijft arbeidsimmigratie een nationale bevoegdheid.''

Verder zei Verdonk dat Nederland net als andere landen in Europa dertig jaar lang ''naïef'' is geweest bij het beleid rond integratie en immigratie: ''We hebben lang gedacht dat mensen die hier kwamen het vanzelf goed zouden doen. Nu zijn we wijzer geworden en voeren we een restrictief toelatingsbeleid.''

PlayStation 3 GPU nog steeds in ontwikkeling?

nVidia's CFO, Marv Burkett heeft in een vijftien minuten durende presentatie tijdens de J.P. Morgan technology conference verteld hoe het met het bedrijf gaat. Hierbij kwam ook de RSX chip, die verantwoordelijk is voor de graphics in de PlayStation 3 ter sprake.

Het blijkt dat de RSX chip nog steeds in ontwikkeling is en men op de E3 met SLI videokaarten heeft gewerkt.

"[...]
Burkett stated that RSX is still in development and that no actual silicon is available yet. In other words, the silicon is not even taped out thus far. If we look at Sony's schedule, we expect that RSX is being finalised right now, and should be taped out before September, and the first silicon will be available nearer Christmas, in time for enough units to be made in the run up to the expected Spring 2006 launch.
[...]"


Maar als de E3 presentaties met SLI kaarten zijn getoond, wat kan de RSX chip dan wel allemaal niet?

Consul Ethiopië als terrorist aangehouden

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

In Den Haag heeft de politie gisteren de consul van Ethiopië gearresteerd omdat zij meenden met een terrorist van doen te hebben. De agenten dachten dat de heer T. Demeke Abebe het voorzien had op VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali.

Na enkele uren in de cel bleek dat Demeke Abebe geen kwaad in de zin had, en werd hij met excuses weer vrijgelaten. Een politiechef deelde hem daarbij mede dat er een anonieme telefonische tip was binnengekomen dat op straat een man liep met een bom voor Hirsi Ali in zijn tas.

Abebe zegt zeer hardhandig te zijn gearresteerd. Politiemensen in burger werkten hem op brute wijze tegen de grond en voerden hem geboeid af: ''Ik werd met mijn gezicht tegen het asfalt gedrukt. Ik heb verwondingen en meerdere blauwe plekken en voel pijn in nek en borst. Daarnaast ervaar ik de gebeurtenissen als een schande.''

Demeke Abebe, die in het bezit is van een diplomatiek paspoort en sinds 2001 in Nederland verblijft, dient vandaag een klacht in tegen de Haagse politie. Hij wil schadevergoeding en officiële verontschuldigingen van de overheid.

RG : Henin vrij eenvoudig door

De Belgische Justine Henin-Hardenne heeft zich zonder al teveel moeite geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Belgische was te sterk voor de Spaanse Virginia Ruano Pascual in twee sets, setstanden waren 6-1 en 6-4.

Henin, die het toernooi in 2003 won, liep in de eerste set snel uit naar een 5-0 voorsprong, maar moest vervolgens de fysiotherapeut laten komen om een rugblessure te behandelen. Ze won de set daarna met 6-1.

In de tweede set leek het enkel een formaliteit voor de Belgische toen ze bij de stand 5-2 serveerde voor de wedstrijd. Door twee dubbele fouten verloor de Belgische echter de game en de Spaanse kwam terug tot 5-4. Op het vierde matchpunt sloeg Henin daarna wel toe.

F1: Doornbos aan de kant op Nürburgring

De Nederlandse coureur Robert Doornbos zal tijdens de vrijdagtests voor de Grand Prix van Europa niet meer in actie komen voor zijn team Jordan. Het team heeft gekozen voor het inzetten van de meer ervaren testcoureur Franck Montagny. Het is onduidelijk of Doornbos later dit seizoen nog wel in actie zal komen in de vrijdagtrainingen.

Voor de eerste zes races van het Formule 1-seizoen reed Doornbos de vrijdagtrainingen en met goede resultaten. De jonge Nederlander was regelmatig sneller dan zijn teamgenoten. Het team heeft echter voor de komende race gekozen om Doornbos te vervangen door Montagny. De Fransman heeft in de afgelopen jaren veel getest voor het Renault-team en wordt gesteund door Renault-teambaas en coureursmanager Flavio Briatore.

Het management van Robert Doornbos gaat er voorlopig vanuit dat de Nederlandse coureur na de Grand Prix van Europa nog wel in de vrijdagtests in actie zal komen. Ook gaan de gesprekken over een racecontract voor 2006 bij Jordan door. Uitspraken van directeur Colin Kolles van Jordan lijken er echter op te duiden dat Montagny in ieder geval de komende races de vrijdagtests zal rijden.

Meer Formule 1 nieuws vind je uiteraard ook op onze FOK!F1-Manager.

CDA-Kamerlid boos over examenvraag

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Joop Atsma (CDA)Een vraag in het Havo-eindexamen Economie over de prijs van melkpoeder, is zeer slecht gevallen bij CDA-Kamerlid Joop Atsma. De vraag suggereert volgens de parlementariër dat het landbouwbeleid van de Europese Unie schadelijk is voor Derde Wereldlanden.

De vraag luidde ongeveer: Hoe kan het dat melkpoeder uit Nederland in Sudan goedkoper is dan verse melk uit het land zelf? Het goede examenantwoord is: Omdat er sprake is van oneerlijke concurrentie; de melkpoeder wordt namelijk door de Europese Unie gesubsidieerd.

Atsma heeft minister Cees Veerman van Landbouw ingeschakeld. Die gaat de zaak aankaarten bij collega Maria van der Hoeven van Onderwijs.

Meer over de examens lees je in het Examenforum en via examen.fok.nl!

Voorlopige kalender A1GP

A1 Grand Prix, de Grand Prix raceklasse die deze winter van start zal gaan, heeft een voorlopige racekalender gepubliceerd. De kalender bevat twaalf races, voornamelijk in Europa, Noord-Amerika en Azië. De definitieve kalender wordt op 31 juli bekendgemaakt.

De voorlopige kalender:

datum circuit land
25-09-2005 Brands Hatch Engeland
09-10-2005 Eurospeedway Duitsland
23-10-2005 Estoril Portugal
06-11-2005 Eastern Creek Australië
20-11-2005 Sepang Maleisië
11-12-2005 Dubai V.A.E.
15-01-2006 nnb Singapore
29-01-2006 Durban Zuid-Afrika
12-02-2006 Monterrey Mexico
26-02-2006 San Antonio V.S.
12-03-2006 Laguna Seca V.S.
26-03-2006 Beijing China

Bielefeld toont interesse in Lurling

De Duitse club Arminia Bielefeld is zeer geinteresseerd in Anthony Lurling. De aanvaller zou de opvolger moeten worden van Delron Buckley, die Bielefeld verlaat voor Borussia Dortmund.

Lurling is niet de enige voetballer die zich mag verheugen in de belangstelling van Arminia Bielefeld. Ook Leonardo van Feyenoord en Cedric van der Gun van ADO Den Haag werden afgelopen zondag bekeken door een delegatie van de Bundesliga-club. Lurling wordt door de Duitsers echter als meest interessante optie gezien.

De Feyenoorder kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor NAC Breda. De leiding van Feyenoord heeft echter aangegeven dat Lurling mag vertrekken. Naast Arminia Bielefeld zouden ook 1. FC Köln en Austria Wien interesse hebben in Anthony Lurling.

Juka and the Monophonic Menace screens

Juka and the Monophonic Menace komt naar de GBA deze zomer!

Juka is een jonge tovenaar waarvan het normale leven helemaal overhoop gegooid wordt als er allemaal dorpelingen verdwijnen. Natuurlijk kan Juka dit niet zomaar laten gebeuren en hij gaat op weg om de dorpelingen te bevrijden. Juka moet gebruik maken van al zijn toverdranken en andere krachten om de vele puzzels en monsters die hij onderweg tegenkomt te kunnen verslaan.

"Juka and the Monophonic Menace is your Pre-Teens first Adventure/Action Game," zei Rob Adams, Producent van het spel. "We've created beautifully hand drawn environments in which young players can experiment and interact in. We are also introducing a pattern based combat system that keeps the gameplay intensity high, without the use of violence, which is great for Juka's younger aged players."

Het spel zal vanaf 25 augustus te koop zijn voor de GBA.




[Upd] 'Doornbos niet meer in vrijdagtests'

Robert Doornbos zal hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen in de vrijdagtrainingen voor Jordan. De Nederlander zou geen geld op tafel hebben kunnen leggen om zijn contract te verlengen.

Doornbos reed in de eerste zes race-weekends als vrijdagtester voor Jordan. Om dat langer te mogen doen zou volgens de geruchten Doornbos meer geld op tafel hebben moeten leggen, maar dat kon de Nederlander niet opbrengen. Ondanks zijn goede prestaties zal Doornbos daarom waarschijnlijk worden vervangen door Franck Montagny.

Montagny wordt gesteund door Renault-teambaas en coureursmanager Flavio Briatore. Briatore zou Montagny dolgraag meer ervaring op willen laten doen in de Formule 1. Volgens de geruchten zou Montagny naast vrijdagtester in de loop van dit seizoen ook races gaan rijden voor Jordan.

Update:
Het management van Robert Doornbos gaat er voorlopig vanuit dat de Nederlandse coureur na de Grand Prix van Europa nog wel in de vrijdagtests in actie zal komen. Volgens het contract van Doornbos bij Jordan heeft het team het recht om gedurende het seizoen andere testcoureurs op te roepen. Bij de Grand Prix van Europa zal Doornbos bij het team aanwezig zijn in een promotionele functie. De gesprekken over een racecontract voor 2006 blijven gewoon doorgaan.

De woorden van directeur Colin Kolles van Jordan lijken er op te duiden dat Montagny voor een langere periode voor het team de vrijdagtests zal rijden. Colin Kolles vertelde: "Na zes races hebben we begrepen dat we een meer ervaren coureur nodig hebben om ons te helpen en onze drie rookies dingen te leren. We zijn blij dat we van de ervaring van Franck Montagny, die meer dan 13.000 kilometers in een F1-auto heeft afgelegd, gebruik kunnen maken. Ik verwacht dat we in de komende races vooruitgaande prestaties zullen zien van het team."

Scurge: Hive komt naar de DS en GBA

Er zijn nieuwe screens uitgegeven van de GBA versie van Scurge:Hive.

De hoofdrol in Scurge: Hive is weggelegd voor Jenosa Arma, een bounty hunter. 48 uur geleden is er een alarm afgegaan van een laboratorium dat een giftig wezen onderzocht met als naam de "Scurge". De wetenschappers bestudeerden zijn metamorfose- en energiemogelijkheden. Jenosa wordt door de regering naar het lab gestuurd waar ze de "Scurge" moet gaan vernietigen. En hiervoor heeft ze natuurlijk een uitgebreid wapenarsenaal tot haar beschikking.

"Scurge: Hive is an intense fast-paced action-packed game from start to finish," zei Steve Shatford, baas van publisher Orbital. "This game raises the bar, a 100% adrenaline rush. Huge bosses, unique combat system, an absolutely massive game. This game just pushed a whole new dimension."

Het spel zal op 15 september verschijnen voor de DS en GBA.



Coria ontsnapt door blessure Djokovic

Guillermo Coria heeft zich geplaatst voor de laatste 32 in Parijs. De Argentijn trof het echter wel, want zijn tegenstander Novak Djokovic moest geblesseerd opgeven.

Djokovic kon na ruim twee sets uiteindelijk niet meer verder spelen. Hij was te vermoeid na een slopende kwalificatieweek in Parijs. Het pas 18-jarige talent uit Servië en Montenegro maakte het de runner-up van 2004 erg lastig.

Coria snelde in set één al heel rap naar een 3-0 voorsprong, maar de behendige Argentijn verloor die set wel met 6-4. Djokovic, die wat weg heeft van Safin, overdonderde Coria met fluwelen slagen. In de tweede set maakte Djokovic echter veel fouten: Coria won die set met 6-2. Halverwege de derde set kon Djokovic niet meer verder.

Coria ontsnapt dus aan een vroegtijdige eliminatie. Na een halve finale in 2003 en een tweede plaats vorig jaar is hij dit jaar voor maar één ding in Parijs: de titel. In deze vorm is hij echter niet opgewassen tegen Nadal en Federer.

Zijn landgenoot Canas maakte meer indruk. Hij versloeg de arme Montanes met 6-1, 6-3 en 6-4. Ook de Oostenrijker Melzer plaatste zich aan het begin van de vierde dag voor de derde ronde.

[upd] Rus opgepakt i.v.m. moord Van Gogh

De Franse politie heeft de 25-jarige Rus Bislan I. gearresteerd. Hij wordt in verband gebracht met Mohammed B., de man die verdacht wordt van de moord op de filmmaker Theo van Gogh. Dat hebben Franse functionarissen gezegd.

De Rus zou nauwe banden onderhouden met Tsjetsjeense Islamitische groepen. Hij is op 18 mei in de stad Tours opgepakt en wacht op uitlevering aan Nederland.

Update 13:35
De vingerafdrukken van I. zaten op een afscheidsbrief van Mohammed B., zo meldt Nieuws.nl. De Rus is gearresteerd op verzoek van de Nederlandse justitie, die in het geheim een Europees arrestatiebevel tegen hem had uitgevaardigd. De uitlevering naar ons land wordt binnen een paar weken verwacht.

Schapen overleden na mishandeling

ikbenjoes had ons via de nieuws-submit te melden:

Aan de Oosterhoutseweg in het Brabantse dorp Rijen zijn gistermorgen twee dode schapen aangetroffen. De dieren zijn overleden nadat ze ernstig mishandeld waren, zo is vandaag bekend gemaakt. De schapen zaten onder de blauwe plekken en hun ogen waren ernstig verwond. Een oog van één van de dieren lag er zelfs helemaal uit.

Volgens een dierenarts heeft de mishandeling rond zeven uur 's ochtends plaatsgevonden. De dode dieren werden ontdekt toen iemand de drie schapen en vijf lammeren die in het weitje stonden wilde bijvoederen. De eigenares heeft inmiddels aangifte gedaan.

Interesse Ajax voor Lindenbergh

Ajax wil Olaf Lindenbergh overnemen van AZ. De beide Noord Hollandse clubs zijn momenteel in onderhandeling over een overgang van de 31-jarige verdediger. Lindenbergh, die nog een contract bij AZ tot medio 2007 heeft, ziet een overgang wel zitten.

"Ik heb tien jaar bij Ajax gespeeld, het is een prachtige club, aldus Lindenbergh woensdagavond in Katwijk na afloop van de training met het Nederlands elftal. "Maar of ik er inderdaad heenga, valt nog te bezien. De clubs zijn in onderhandeling en als zij er niet uitkomen, houdt het op. Vraag en aanbod liggen volgens mij niet zo heel ver uit elkaar, maar ik geloof dat AZ daar anders over denkt."

Lindenbergh speelde bijna zijn gehele jeugd bij Ajax, maar de stap naar het eerste elftal kon hij nooit maken. In 1994 vertrok hij daarom naar de Graafschap. In de winterstop van het seizoen 1999-2000 haalde AZ hem vanuit Doetinchem naar Alkmaar. In die vijfenhalf jaar bij AZ speelde hij 135 competitiewedstrijden.

De directeur voetbalzaken van AZ, Martin van Geel, wilde nog geen commentaar geven over de belangstelling van Ajax voor Lindenbergh. "Wij treden pas naar buiten zodra zaken afgerond zijn. Voor die tijd gaan we niet in op geruchten", aldus Van Geel.

Red Bull overweegt Bridgestone

Red Bull Racing overweegt over te stappen op Bridgestonebanden. Teamadviseur Helmut Marko noemt de overstap naar de bandenfirma "een belangrijke stap naar de top".

Red Bull Racing is nu een van de zeven teams in de Formule 1 die op Michelinbanden rijden. Het team krijgt echter vanaf volgend jaar de beschikking over Ferrarimotoren. Leverancier van deze motoren, Scuderia Ferrari, rijdt zelf op Bridgestone en het zou voor Red Bull wellicht voordelig zijn om ook van die banden gebruik te maken.

'Anderlecht-belofte naar Feyenoord'

Anderlecht-belofte Timothy Derijck staat op het punt om een vierjarig contract te tekenen bij Feyenoord.

Dit zei de 18-jarige centrale verdediger in de Belgische krant Het Nieuwsblad. "Normaal zet ik bij mijn terugkeer naar Belgie mijn krabbel". Momenteel verblijft Derijck in Hongarije met de Belgische jeugdselectie, waar hij het EK-kwalificatietoernooi speelt.

Naast de aanbieding van de Rotterdammers zou de speler, naar eigen zeggen, tevens een garantie hebben gehad voor een plaats in de A-selectie. "Bij Anderlecht had ik die ook, maar daar zijn ze met dertig man. In Rotterdam werken ze met een beperkte kern van achttien spelers'. Dat er een nieuwe trainer komt, verandert niets aan mijn keuze. Je moet je overal bewijzen."

Baby met 12 tenen en 12 vingers geboren

In de Amerikaanse staat Oregon is op vrijdag 13 mei een jongetje geboren met twaalf tenen en twaalf vingers. Hoewel het vaker voorkomt dat mensen met één of meerdere extra vingers of tenen geboren worden, is de kleine Vincent toch iets unieker dan de rest.

Niet alleen heeft het jongetje aan elke hand en voet een extra lichaamsdeel, ze zijn ook nog eens allemaal volwaardig. Een extra vinger of teen is in de meeste gevallen een klein aanhangsel naast de pink of kleine teen.


De voetjes en een handje van Vincent

Sousa per direct weg bij De Graafschap

Voetbalclub De Graafschap heeft per onmiddellijk afscheid genomen van Ricardo Sousa. Het contract met de Portugees is ontbonden.

In de winterstop namen de Doetinchemers Sousa op huurbasis over van de Duitse club Hannover 96. Maar de middenvelder heeft door fysieke en privé-problemen weinig kunnen betekenen voor de club, hij speelde slechts tien competitiewedstrijden voor de club van de Vijverberg.

Een blessure, waardoor Sousa ook in de nacompetitie niet kan spelen, was aanleiding om het dienstverband anderhalf maand eerder te beëindigen. "Hij wilde zich graag laten behandelen in Portugal", aldus technisch directeur Han Berger.

Spoorwegpersoneel onwel na preilucht

Zes medewerkers van het rangeerterrein van de Nederlandse Spoorwegen in Lelystad zijn dinsdagavond ziek geworden van een vieze lucht. Het personeel had last van hoofdpijn en misselijkheid en was bang dat er misschien giftige stoffen waren vrijgekomen.

Toen op woensdagavond wederom een nare lucht op het terrein hing, is de politie op onderzoek uitgegaan. De ziekmakende lucht bleek afkomstig te zijn van rottende prei die nog op het land stond.

Grote brand in centrum Gorinchem

MrDoegewoon had ons via de nieuws-submit te melden:

In het centrum van Gorinchem heeft vanochtend een grote brand gewoed. Hierbij raakte een woning in de Zusterstraat zwaar beschadigd. De brand is onder controle, maar de brandweer is nog bezig met nablussen.

Tegenover het getroffen pand is een kinderdagverblijf gevestigd. Uit voorzorg werden de kinderen een uur lang aan de achterzijde van het gebouw opgevangen.

Bij het bestrijden van het vuur raakte één brandweerman onwel. Hij kon ter plekke behandeld worden door ambulancepersoneel. De bewoner van het pand en de buren waren niet thuis op het moment van de brand.

Dragon Quest VIII naar Europa

Wereldwijd zijn er al 35 miljoen exemplaren van de Dragon Quest-serie verkocht. Toch is er nog nooit een deel van de serie in Europa uitgegeven. Daar komt nu verandering in want Square Enix gaat Dragon Quest VIII ook in Europa op de markt brengen.

Dragon Quest VIII heeft als ondertitel Journey of the Cursed King en zal exclusief op de PS2 uitkomen. Het character design wordt onder andere verzorgd door Akira Toriyama, die bekend is van de Dragon Ball Z-serie.




'Koran al sinds 2002 ontheiligd door VS'

Icoon Buitenlands nieuwsDe koran wordt al jarenlang door personeel van Amerikaanse militaire detentiecentra ontheiligd. Uit geheime documenten van de FBI blijkt dat gevangenen op de Amerikaanse basis Guantànamo Bay op Cuba er in 2002 al melding van maakten. Er zou met de koran gesmeten zijn, maar ook werden exemplaren door de plee gespoeld.

De stukken zijn gisteren gepubliceerd door de Amerikaanse burgerrechtengroep ACLU met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Diverse media in de Verenigde Staten melden dat de FBI nooit onderzoek heeft gedaan naar de aantijgingen. Ook het ministerie van Defensie ondernam niets.

De FBI-documenten verschijnen kort na de rel rondom Newsweek ten tonele. Dat weekblad zorgde voor enorme ophef met de plaatsing van een artikel, waaruit bleek dat de koran werd ontheiligd op Guantànamo Bay. In moslimlanden leidde het tot felle anti-Amerikaanse protesten waarbij diverse doden en honderden gewonden vielen. Onder grote druk trok Newsweek het artikel in, vanwege twijfel over de betrouwbaarheid van de bron van het verhaal.

Toch deed het Pentagon onderzoek naar het incident. De recente publicatie van de FBI-stukken zijn volgens het ministerie gebaseerd op uitlatingen van een 'ongeloofwaardige' gevangene. De ACLU stelt dat verklaringen van gedetineerden in de praktijk geregeld geloofwaardiger zijn gebleken dan die van de Amerikaanse regering.

Examens dag 1:

Dag 1 - VWO (voor mij dan)

Zo, opgestaan met een portie geschiedenis en weggegaan met een bordje Nederlands achter de kiezen.
Het lijkt zo wel een menu in een restaurant. In dit geval zou geschiedenis het hoofdgerecht zijn en Nederlands een luchtig nagerecht.
Nou, maak van dat hoofdgerecht maar een aangebakken portie 'niet te vreten piepers met een zwart randje'. Of overdrijf ik nu, mensen? (Al klopt dat zwarte randje wel als je kijkt naar de erbarmelijke situatie in Vietnam en Lancashire toentertijd).
Oké, oké, ik geef het toe. Het was niet ál te moeilijk, maar toch...Ik ben doorgaans geen held in geschiedenis.
Ik weet niet wat voor cijfer jullie mogen halen, maar ik ben meer dan tevreden met een mager zesje. En ik denk ook wel dat dat erin zit. *burp*
Vietnam en Lancashire verklaar ik bij dezen voor gesloten! Waar blijft de rekening, ober?

Oh nee, we hebben ook nog het nagerecht. Want na een stevige portie volgt een luchtig toetje. Het examen Nederlands bevatte twee teksten: De eerste ging over roken en waarom mensen dat nou eigenlijk doen en de andere ging over de vervaging van de grenzen tussen publiek en politiek.
Op het eerste gezicht lijkt het geen makkelijke stof, maar het was, om het maar even in de culinaire sfeer te houden, wel binnen te houden. Misschien een ietwat wrange nasmaak door de kleine, slordige foutjes die ik gemaakt heb....maar ook hier zal een voldoende voor mij ook heus een voldoende zijn!

Al met al een mooi menu waar je je vingers kan bij aflikken.

Hoe vonden jullie het gaan? Deed je het met twee vingers in de neus of met twee afgekloven vingers in de mond door de spanning?
Deel je ervaringen en misschien kan de kok volgend jaar wel beter zijn best doen. Of zijn wij gewoon lastige klanten?

NBA: Heat trekt stand gelijk

In de finale van de Eastern Conference heeft Miami Heat de stand gelijk getrokken in de best of seven serie tegen de Detroit Pistons.

Dwyane Wade leidde Miami in eigen huis naar een 92-86 overwinning op de titelverdediger. Wade maakte twintig van zijn totaal van veertig punten in het laatste kwart van de wedstrijd. Shaquille O'Neal voegde daar zeventien punten en tien rebounds aan toe.

Halverwege de wedstrijd keek Heat nog tegen een achterstand van 36-47 aan, maar in het derde kwart van de wedstrijd kwam de ploeg op een punt achterstand. In de slotfase hield Wade zijn ploeg, die de komende twee wedstrijden tegen de Pistons in Detroit speelt, overeind.

BAR moet Imola-motor gebruiken

BAR zal ondanks de schorsing van twee wedstrijden ook gewoon twee races met dezelfde motor moeten rijden. Voor het team betekent dat ze met dezelfde motor als op Imola moeten rijden.

BAR had bij de FIA het argument aangedragen dat ze na de schorsing weer vers moeten kunnen beginnen en daarom gewoon een nieuwe motor zouden moeten kunnen gebruiken. De FIA ging niet mee in dit argument en heeft BAR verteld gewoon de motor van Imola te gebruiken. Voor de moderne historie in Formule 1 is het waarschijnlijk wel een unicum dat een motor vijf weken meegaat.

In een andere zaak was de FIA meer vergevingsgezind voor BAR. De organisatie maakte bekend dat het onderzoek naar de uitspraken van BAR over de schorsing is gestopt. De FIA heeft genoegen genomen met de verklaring van BAR.

Groep babyverkrachters opgepakt

Icoon misdaad nieuws In Spanje heeft de politie vijf man gearresteerd, die ervan worden verdacht te hebben deelgenomen in een pedofielenbende. Ze zouden onder meer baby's hebben verkracht en foto's en filmmateriaal ervan op het internet hebben geplaatst.

De arrestaties vonden plaats in Barcelona, Orenze en Murcia, aldus de politie donderdag. Eén van de arrestanten kwam via zijn werk als babysitter makkelijk in contact met kinderen.

Volgens de politie zijn de foto's afgrijselijk. Spaanse agenten stellen dat ze nog nooit eerder zulke perverse beelden hebben gezien. De foto's waren via geheime kanalen op het internet verspreid.

VS sluiten netwerk met Star Wars download

markje_82, scannerrob en R_Style hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws In de Verenigde Staten is een computernetwerk op last van de autoriteiten platgelegd. Op het netwerk was de nieuwste Star Wars-film, Revenge of the Sith, illegaal te downloaden. De FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid maakten dit bekend.

Tevens deed de FBI huiszoeking op tien locaties. Daarbij zijn geen mensen gearresteerd, hoewel het onderzoek nog niet afgerond is. Het afgesloten netwerk betreft Elite Torrents, opererend via BitTorrent, waar de zesde en laatste Star Wars-film al zes uur na de première werd aangeboden. De film was binnen een dag al 10.000 maal gedownload.
_
Voor de liefhebbers, zie de review van de film.

HoT ShiT - Part Deux

Pijp Roken
Veel oude mensen roken een pijpje. Vinden ze lekker en dit kan en is ook niet erg. De meeste mensen roken ook gewoon door middel van het pijpje in hun mond te doen maar er zijn natuurlijk weer mensen die het pijpje ergens anders plaatsen.

Bacardi Fles
Een Baco is op zijn tijds wel lekker om te drinken. Je kunt zelfs verschillende combinatie mixjes maken. Er zijn er tegenwoordig zoveel. Sommige mensen kunnen ook heel erg snel zo een glas of flesje leegdrinken doordat ze hun keel kunnen open zetten maar om nu een complete Bacardi fles achterover te gooien vind ik te ver gaan en het is niet eens lekker.

Lunch
De meeste mensen gaan tussen 12 en 13 uur eten. Niet iedereen brengt zijn eigen eten mee maar de mensen die wel hun eigen lunch meenemen die weten in ieder geval dat zij een zeer smakelijke lunch zullen hebben omdat ze het zelf hebben ingepakt en al weten wat ze gaan eten.

Boeralarm
Je bent op school een van de populairste jongens en natuurlijk heb je alleen maar aandacht voor de populairste meiden. Zelf krijg je aandacht van alle meiden. zelfs als de grootste nerddame van school zonder bril toch heel erg knap blijkt te zijn, kun je je nog eens beter 2 keer overleggen of je er na het zien van dit filmpje nog altijd er zo over denkt.

Blind Date
Blind Dates zijn bijna altijd leuk. Behalve degene waar je meteen aan de ouders van de ander wordt voorgesteld. En al helemaal niet als die ouders ook nog mee komen om de ander op te gaan halen. De dame die de volgende blind date heeft, wordt wel na een hele genante actie voorgesteld aan de ouders van haar date.
In samenwerking met RealBizkit666

[Upd] Snoei per direct weg bij Sparta

Mike Snoei zal donderdag vrijwel zeker vertrekken als trainer bij Sparta. De leiding van de Rotterdamse club wilde dat woensdagavond na afloop van de ontluisterende thuisnederlaag tegen Helmond Sport (0-1) nog niet bevestigen, maar betrouwbare bronnen verklaarden dat er in feite geen andere oplossing meer is.

Donderdag zal er spoedoverleg worden gevoerd over de positie van Snoei, die vanaf het nieuwe seizoen trainer van Go Ahead Eagles wordt.

Snoei leek het seizoen als hoofdtrainer van Sparta af te maken, na een eerder crisisberaad deze maand. Aanvankelijk wilde de clubleiding van hem af door de slechte resultaten in de afgelopen wedstrijden. Sparta leek lange tijd af te stevenen op de titel in de eerste divisie, maar vergooide deze in het slot van de competitie.

Update 10:05

Mike Snoei is weggestuurd als trainer van Sparta. De clubleiding nam donderdag dat besluit na de ontluisterende nederlaag tegen Helmond Sport (0-1). Ook voor de assistent-trainers Nico Jalink en Alfons Groenendijk is het over, net als voor elftalleider en voormalig Sparta-doelman Bas van Noortwijk. Speler David Nascimento zal voorlopig de trainingen leiden. Er wordt nog gezocht naar een trainer die het seizoen bij de Rotterdamse club afmaakt. Vanaf aankomend seizoen is voormalig Roda JC-coach Wiljan Vloet de nieuwe trainer.

Interview: Jacqueline over Acht Jaar Krezip

Krezip is weer terug! Na een aantal wisselingen in de band, wisselingen met platenmaatschappijen en nieuwe creativiteiten die eruit moesten, hebben ze 10 mei hun nieuwe CD "What Are You Waiting For" en de single "Out Of My Bed" uitgebracht. Ook vieren ze dit jaar hun achtjarige muzikale bestaan, dus werd het tijd om Jacqueline te spreken over die acht jaren, over het vertrek van Thomas en Thijs en over Ethiopische koffie.

Jacqueline van Krezip

Ikedia heeft vrede met AZ

De 24-jarige Pius Ikedia speelt volgend seizoen gewoon voor AZ.
De Nigeriaan had al een contract getekend bij AZ in de winterstop, maar verbaasde iedereen om later een contract te tekenen bij Tottenham Hotspur. Ikedia dacht namelijk dat Louis van Gaal hem eerder in zijn carrière de kop kostte bij Ajax.

Pius Ikedia beschuldigde AZ ook van een onrechtmatig contract, en ondernam juridische stappen. Deze zijn nu allen ingetrokken. Ikedia zien we volgend seizoen dus gewoon in de Alkmaarder Hout

Eerste Spice Girls-concert op 2 juli

De Spice Girls zullen op 2 juli optreden tijdens het concert Live 8 in Londen, de hedendaagse versie van Live Aid, het legendarische concert in 1985 tegen de honger in Afrika. Zondag werd al gemeld dat de groep weer bij elkaar kwam.

Naast Victoria Beckham, Geri Halliwell, Emma Bunton, Mel B en Mel C zullen Elton John, Joss Stone, Paul McCartney en U2 waarschijnlijk ook optreden. Ook Robbie Williams, Coldplay, Oasis, Sting, The Who en Eminem doen naar verwachting mee aan het megaconcert.


De Spice Girls zonder Geri Halliwell

Word leraar zeiden ze (5)

Vroeger vonden meisjes altijd dat ze zo goed met me konden praten. Terwijl ik alleen maar droomde van heel hard en heel lang recht op en neer. Daarna vonden meisjes mij schattig, terwijl ik juist heel stoer wilde zijn en een beetje gevaarlijk. En tegenwoordig vinden meisjes mijn gloeiende genotsknots, mijn geile knalhard opgepompte maxi-erectie een gráppig gezicht.

Wat vooraf ging: ik ben aan het zij-instromen en heb verkering gekregen met Marieke uit mijn pabo-klas. Maar die is getrouwd met een echte man. Een en ander is na te lezen in het columnsarchief: http://frontpage.fok.nl/column/all

Gamen is verslavend

Ongeveer één op de acht gamers is verslaafd aan videogames. Verhalen van verwaarloosde kinderen, slaaptekort, zelfmoord en scheidingen zijn tegenwoordig niet vreemd meer en steeds meer mensen worden slachtoffer van de nieuwste verslaving: game-verslavingen.

Er zijn een aantal onderzoeken die al een tijdje lopen. Gamers die echt verslaafd zijn aan games vertonen dezelfde symptonen als alcohol- of drugsverslaving. "Online games are the most addictive because of the tremendous peer pressure not to stop," aldus Walsh, een psycholoog die onderzoek naar game-verslaving heeft gedaan."Very often, the rest of the group will threaten to kick you out of the team." Volgens Walsh is de fantasy online role playing game Everquest één van de meest verslavende games.

Walsh zegt ook dat een klein gedeelte van de gamers extreme symptonen vertoond. Een jonge vrouw heeft tegen hem toegegeven dat ze haar baby heeft verwaarloosd. Ze liet de baby urenlang huilen in de kamer naast haar terwijl ze een spelletje speelde. Een ander voorbeeld is vrouwen die van hun man scheidden omdat ze te veel games speelden, of mannen die hun baan verliezen vanwege games.

Ook jonge kinderen kunnen compleet verslaafd raken aan games; sommige kinderen spelen meer dan 70 uur per week video-games. Een 12-jarige speelt de hele nacht tot een uur of vijf om daarna in slaap te vallen. "The mother said he threatens to kill her, or himself if the parents make him stop. The psychiatrist told the mom not to make him stop."

Om de verslaafden te helpen zijn er verschillende organisaties opgericht: zoals bijvoorbeeld "Mother's against Videogame Addiction and Violence (MAVAV)" en "On-Line Gamers Anonymous". Liz Woolley heeft de On-Line Gamers Anonymous opgericht in 2002 nadat haar zoon zelfmoord heeft gepleegd. De jongen was onder andere verslaafd aan Everquest, GTA en Socom.

Experts zeggen dat vooral pubers vatbaar zijn voor een verslaving aan videogames, omdat ze in een game controle hebben over wat er gebeurt. Hierdoor krijgen ze een extra gevoel van zelfvertrouwen, iets wat pubers meestal niet echt hebben. "The feelling of mastery and control are additional elements likely to affect teenagers." volgens Walsh.

Een aantal symptonen van game-verslaving aldus de MAVAV-website: de verslaafden brengen het grootste deel van de dag door in huis of in hun kamer en komen alleen maar naar buiten voor sanitaire behoeftes en eten. Net als veel verslaafden is er volgens hun helemaal geen probleem en kunnen ze stoppen met de game wanneer ze maar willen, terwijl dit niet het geval is.

Een ander probleem van de game-verslaving is dat de verslaafden blootstaan aan extreem geweld in video-games. In een onderzoek onder 81 games, gedaan door de Harvard Universiteit, blijkt dat 98% van de games geweld bevat en dit geweld neemt 37% van de tijd in beslag. In 77% van de tijd gingen de karakters in de game een gewelddadige dood tegemoet en de onderzoekers hebben 12000 virtuele moorden gezien in 95 uur aan gameplay.

Frans Bauer krijgt rol in Kabouter Plop-film

Frans Bauer kan er maar geen genoeg van krijgen. Nu zijn eigen real life-soap 'De Bauers' al een tijdje is afgelopen, heeft de zanger zijn pijlen gericht op een nieuw project. Hij zal in de nieuwste film over Kabouter Plop een gastrol spelen, zo maakte producent Independent Films bekend.

Bauer zal in de nieuwste Plop-film, die naar verwachting half december in de Nederlandse bioscopen te zien is, de rol spelen van de muzikale kabouter Amadeus. Eerder verschenen al vier andere films over Kabouter Plop en zijn kaboutervriendjes Kwebbel, Klus en Lui.

Naast films zijn er van Kabouter Plop ook televisie-afleveringen en stripboeken uitgebracht. Kabouter Plop is eigendom van het succesvolle Studio 100, de productiemaatschappij van Gert Verhulst. Ook de serie Samson en Gert, meisjesband K3 en pretpark Plopsaland behoren tot Studio 100.

Kip gestolen bij inbraak

mikkey72 had ons via de nieuws-submit te melden:

De bewoners van een huis aan de Helderse Kuiperstraat werden onaangenaam verrast, toen ze er achter kwamen dat er bij hen thuis was ingebroken. Nadat inbrekers zich via een raam de toegang verschaften tot hun woning, namen ze ongehinderd een grote hoeveelheid spullen mee.

Uit een eerste inventarisatie bleken er onder andere waardepapieren, een stereo-installatie, twee mobiele telefoons en een videorecorder te zijn meegenomen. Toen men vervolgens de keuken in kwam zag men dat de dieven blijkbaar ook stevige trek hebben gehad; ook een pan, met daarin een gebraden kip bleek te zijn verdwenen.

Knieblessure voor Boulahrouz

Khalid Boulahrouz zal mogelijk moeten afhaken voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië (4 juni) en Finland (8 juni).

De verdediger van het Duitse Hamburger SV meldde zich woensdag met een blessure in Noordwijk. Hij heeft vocht in zijn knie en deed daarom niet mee met de eerste training van de driedaagse trainingsstage van het Nederlands Elftal.

Arjen Robben en Wesley Sneijder trainden apart van de groep. Robben herstelt nog steeds van de blessure aan zijn enkel en Sneijder komt terug van een gekneusd middenvoetsbeentje. Ruud van Nistelrooy was eveneens niet van de partij. De spits moest van zijn club Manchester United rust nemen en zal zich maandag pas melden bij Oranje.

Bedrijf mag werknemers twintig minuten 'gijzelen'

Brillies had ons via de nieuws-submit te melden:

De Arbeidsinspectie heeft onderzoek gedaan naar het feit dat de firma Reesink op gezag van z'n directeur, Bernard ten Doeschate, het personeel rond sluitingstijd twintig minuten 'gijzelt' op het bedrijfsterrein. De directeur ergerde zich mateloos aan het feit dat een groepje werknemers consequent voor het verstrijken van de officiële werktijd, 17.00 uur, het bedrijfsterrein al verliet. Daarop nam de directeur een opmerkelijke maatregel: van 16.50 tot 17.10 uur werd de fabriekspoort gesloten, een maatregel die tot veel verbazing en ophef leidde.

Mede op verzoek van de vakbond deed de Arbeidsinspectie onderzoek naar deze situatie, maar de inspecteurs stelden vast dat er geen gevaar voor de gezondheid van de werknemers is, indien zij gedurende deze twintig minuten ingesloten blijven. De door de directeur uitgevaardigde regel mag dus overanderd worden uitgevoerd.

Savoldelli wil nu ook naar Tour

Paolo Savoldelli wil ook starten in de Ronde van Frankrijk. Dat liet de renner van Discovery-Channel weten tijdens de Giro.

‘Il Falco’ staat momenteel in de roze leiderstrui in de Ronde van Italië. Tot voor kort was het nog onzeker wat Savoldelli na de Ronde van Italië wilde gaan doen. Nu krijgt Armstrong er dus een sterke pion bij, want een rol als knecht lijkt de meest logische rol voor Savoldelli.

Armstrong heeft tevens de beschikking over Popovych, het supertalent uit de Oekraïne. Het voornemen van Savoldelli zal zeker in goede aarde vallen bij de Texaan. Het ziet er namelijk naar uit dat T-Mobile Team met een ploeg op de proppen zal komen, die bestaat uit vijf renners die al eens de top tien in het eindklassement van de Tour haalden.

Discovery maakt zijn Tourploeg overigens pas bekend na de Dauphiné Libéré.

Boonen winnaar eerste etappe in eigen land

Tom Boonen heeft de eerste etappe in de Ronde van België gewonnen. De man uit Balen bleef de rest van het peloton voor in een massasprint.

De 24-jarige Belg was twee onbekende renners de baas: Napolitano en Olivier. De topsprinters zitten dan ook allemaal in Italië op dit moment. Verder doen er slechts drie teams uit de Pro-Tour mee aan deze ronde, die eens zo sterk bezet was.

Ondanks het magere deelnemersveld was de eerste etappe van Oostende naar Oostende zeker een boeiend schouwspel. Het eerste deel van de koers stond in het teken van ontelbare demarrages. Pas op 58 kilometer van de meet kreeg een groepje van drie even de ruimte: Vansevenant, Eeckhout en de Nederlander Peter van Agtmaal (van de AXA-ploeg).

Op negen kilometer voor de finish werden de drie weer opgeslokt door de meute en denderde de trein van Quickstep op weg naar de meet. Boonen zat in een zetel en maakte het dan ook sterk af, al bood Napolitano goed tegenstand.

Boonen wordt uiteraard de eerste leider. Vrijdag en zondag zijn de dagen waarop het klassement wordt vormgegeven. Morgen koerst het peloton richting Knokke.

Spanje wil vaste thuisbasis

De Spaanse bondscoach Luis Aragonés heeft aangegeven dat hij het liefst elke thuiswedstrijd van zijn ploeg in Mestalla (het stadion van Valencia CF) ziet afgewerkt.

De Spaanse nationale ploeg staat erom bekend dat het bij elke thuiswedstrijd een ander stadion aandoet, op de stadions van Real Madrid en FC Barcelona na. Die zouden bij de supporters teveel aversie oproepen.

Deze toer door het land moet nu maar eens afgelopen zijn volgens Aragonés: ”Ik zou graag een vaste thuisbasis hebben. Valencia is voor mij de eerste keuze en dat geldt zeker ook voor de spelers.”

De eerstkomende twee thuiswedstrijden speelt Spanje overigens al in Mestalla. In 2009 gaat dat stadion wellicht tegen de grond en komt er een nieuw stadion in de stad.


Liverpool mag titel niet verdedigen

De Britse voetbalclub Liverpool kan dan gisteren de Champions League gewonnen hebben, komend seizoen kan die titel niet verdedigd worden. De Reds eindigden in de competitie op de vijfde plaats en die geeft slechts recht op deelname aan de UEFA Cup.

De landskampioen (Chelsea) en de nummer twee (Arsenal) kwalificeerden zich rechtstreeks voor het toernooi, Manchester United (derde) en Everton (vierde) kunnen zich daarbij voegen via de voorronde. Toch kan de Engelse voetbalbond ervoor kiezen om Liverpool in te schrijven in plaats van stadsgenoot Everton. De FA heeft eerder in overleg met de UEFA aangegeven die keuze niet te maken, onder meer vanwege de juridische problemen die dit op zou kunnen leveren.

Het zou echter niet de eerste keer zijn als het wel zou gebeuren. In Spanje werd Real Madrid in 1999 ingeschreven voor de Champions League ten koste van Real Sociedad. De club won dat jaar erop ook nog eens.

De UEFA bekijkt na de winst van Liverpool nu de mogelijkheid om de club als vijfde Engelse club toch toe te laten tot de Champions League van volgend seizoen.

Meeroken verlaagt kans van slagen IVF-behandeling

Meeroken is net zo schadelijk voor de vruchtbaarheid van vrouwen als zelf roken. Dat blijkt uit Canadees onderzoek onder 225 vrouwen die een IVF-behandeling ondergingen. Het waren vrouwen die zelf roken, een partner hebben die rookt of geen van beiden. De behandeling bij vrouwen die niet roken of niet meeroken was twee keer zo vaak succesvol als bij de anderen.

De resultaten van het onderzoek van de wetenschappers aan de McMaster University in Hamilton staan vandaag in het medisch vakblad Human Reproduction.

Liverpool mag titel niet verdedigen

De Britse voetbalclub Liverpool kan dan gisteren de Champions League gewonnen hebben, komend seizoen kan die titel niet verdedigd worden. De Reds eindigden in de competitie op de vijfde plaats en die geeft slechts recht op deelname aan de UEFA Cup.

De landskampioen (Chelsea) en de nummer 2 (Arsenal) kwalificeerden zich rechtstreeks voor het toernooi, Manchester United (3e) en Everton (4e) kunnen zich daarbij voegen via de voorronde. Toch kan de Engelse voetbalbond ervoor kiezen om Liverpool in te schrijven in plaats van stadsgenoot Everton. Maar dat zal hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren.

Het zou niet de eerste keer zijn als het wel zal gebeuren. In Spanje werd Real Madrid in 1999 ingeschreven voor de Champions League ten koste van Real Sociedad. De club won dat jaar erop ook nog eens.

Check voor veel meer voetbalnieuws onze voetbalmanager en voor al het andere sportnieuws FOK! sport!

Column: Dit is wat je wilt

Het oorspronkelijke argument was, dat als de snelste auto vooraan mocht starten en de langzaamste achteraan, er zelden een spannende race zou volgen. Het kwalificatiesysteem dat we tot en met 2002 hadden, geweldig als het was, zorgde voor saaie races. En dus worden we ieder jaar, soms zelfs meerdere malen, geplaagd door wijzigende kwalificatiereglementen.

In 2003 was ik het nog met de wijziging eens. De toch al niet zo interessante vrijdag werd afgesloten door de eerste kwalificatie, die de startvolgorde voor de kwalificatie op zaterdag bepaalde. Het werd een interessant jaar, en de nieuwe regels leken goed te werken, ondanks de wat nostalgische kritiek dat het oude systeem toch leuker was. Maar dat was een prijs die ik wel over had voor leukere races.

In 2004 besloot men om onduidelijke redenen om de twee kwalificaties direct na elkaar te zetten. De vrijdag werd daarmee saaier, en voor fans werd de dubbele kwalificatie, waarbij het eerste uur vrij nutteloos was, en het tweede nog steeds minder leuk dan in 2002, een kwelling. Daarnaast waren de teams er niet erg blij mee dat reparaties of correcties in de afstelling tussen de eerste en de tweede sessie vrijwel onmogelijk waren.

Gedwongen door een typhoon, werd in Japan de kwalificatie op zondagochtend verreden. En Bernie vond het wel een goed idee om dit altijd zo te houden. Dit jaar hielden de fans dus een saaie vrijdag, met nog minder actie omdat de motoren langer moeten meegaan, een zaterdag waarop nog niets besloten werd, en een zondag waarop je en ’s ochtends en ’s middags voor de buis moet zitten. Geen ideale situatie dus, en de roep van fans, tv-stations en teams zelf (die graag wat meer tijd tussen de kwalificatie en de race wilden) werd unaniem.

In plaats van terug te kijken naar wat redelijk leek te werken in 2003, werd weer wat nieuws bedacht. Vanaf komend weekend is de vrijdag nog even saai als eerst, zaterdag cruciaal, en zondag zien we alleen nog maar de race. Kerkgangers kunnen op zondag ochtend weer naar de kerk, feestbeesten kunnen weer lekker uitslapen. Maar er is nog steeds geen oplossing voor het feit dat de vrijdag nauwelijks interessant is. En de startvolgorde van de allesbepalende zaterdagkwalificatie, die zeer veel invloed heeft op de kansen in de race zelf, is nog steeds afhankelijk van de race ervoor. Eén keer uitvallen met een technisch probleem kan dus nog races lang doorwerken. Dus zullen we ook volgend jaar wel weer een nieuw systeem zien. Maar dit keer wordt het niet zomaar het zoveelste rotplan van Ecclestone & Co.

In een interview vorige week zei Pat Symonds van Renault al dat er eigenlijk onderzoekers tijdens kwalificaties de straat op zouden moeten, om de mensen te vragen waarom ze niet naar de formule 1 aan het kijken waren. Het waren geen holle woorden, voor het eerst in de geschiedenis houdt de FIA een online enquête. Hierbij mag iedereen, van de grootste fan tot de minst geïnteresseerde toevallig voorbijkomende surfer, zijn of haar mening geven over de staat en de toekomst van de sport. Helaas heeft de FIA niet de moeite genomen om de vragen fatsoenlijk te vertalen, jammer voor de niet-engelstaligen onder ons. Je kunt niet alles hebben.

Nou zijn er alleen de afgelopen jaren zo ongelooflijk veel discussies geweest over de toekomst van de F1, dat ik me bij iedere vraag af begon te vragen: “Waarom willen ze dit weten? Bij welke van de ontelbare discussies sluit deze vraag aan? Welk, of misschien nog wel belangrijker: wiens standpunt steun ik met welk antwoord?” Voordat je het weet, blijkt dat je het met Ecclestone eens bent.

Maar ik vroeg me ook af: “Wat gaan ze met m’n antwoord doen?” Er zijn zo veel tegenstrijdige belangen in de formule één, dat veel antwoorden haaks staan op andere antwoorden. Dat het talent van de rijder belangrijker moet worden, staat haaks op de wens om de techniek minder te beteugelen. Ongelimiteerde techniek staat haaks op beperkte budgetten. Onbeperkte budgetten staan haaks op meer teams en meer spanning. Hoewel ik het fantastisch vind dat ik eindelijk mag zeggen wat ik er van vind, vrees ik in de komende jaren meer regels waar ik het niet mee eens ben. Het enige verschil met nu? Een zelfvoldane arrogante glimlach op het hoofd van Bernie en Max. Iedere kritiek wordt steevast afgedaan met dat ene zinnetje: "We hebben het je gevraagd, dit is wat je wilt."

Burgemeester wil af van hackers-kamp

Slecht nieuws voor de organisatoren en deelnemers van het internationale hackerskampeercongres 'What The Hack'. De burgemeester van Boxtel waar het hack-evenement zou worden gehouden, Jan van Homelen (CDA), overweegt om geen vergunning af te geven. Hij vreest namelijk voor de openbare orde en veiligheid.

De organisatoren hebben verbaasd op de reactie van de Brabantse burgervader gereageerd. Ze wijzen er op dat bij eerdere edities zich nog nooit problemen hebben voorgedaan. Wanneer Van Homelen het verbod doorzet, stappen ze naar de rechter.

'What The Hack' staat gepland voor 28 tot en met 31 juli in de plaats Liempde, wat onderdeel is van de gemeente Boxtel.

Werkte

Ik zie mezelf met John Lennon-achtige kleding op het dak van de Vroom & Dreesmann staan. Duizenden gillende meiden staan op de markt terwijl ik de eerste akkoorden aansla. Zoals in elke B-film begint de microfoon schel te piepen. De eerste tonen verlaten mijn mond. De eerste meisjes worden afgevoerd. Ik zing over liefde en over romantiek. Een enkeling probeert middels een gewaagde klimtocht het podium te bereiken. Helaas, ik sta op eenzame hoogte.

Bolkestein achteraf tegen invoering Euro

makker en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Voormalig Eurocommissaris Interne Markt Frits Bolkestein zou als hij wist wat hij nu wist, zijn partij de VVD nooit hebben geadviseerd om voor de euro te stemmen. De oud VVD-leider doelt op het stabiliteitspact dat niet gehandhaafd wordt.

In dat stabiliteitspact werd afgesproken dat de 12 euro-landen hun begrotingstekorten niet hoger zouden laten oplopen dan 3% van het bruto binnenlands product. Frankrijk en Duitsland haalden dat niet, maar dat had geen gevolgen. De regeling is onlangs ook nog eens versoepeld. ''Als ik toen geweten had wat ik nu weet, had ik mijn partij niet geadviseerd om voor die muntunie te stemmen'', zo zei de VVD-prominent woensdagavond in het tv-programma NOVA.

Bolkestein verzette zich vorig jaar tevergeefs heftig tegen het besluit van de Europese Commissie om af te zien van sancties tegen Frankrijk en Duitsland. Toch vormt het punt van het stabiliteitspact voor hem géén reden om tegen de Europese grondwet te stemmen. Bolkestein blijft een voorstander van die wet.


Achteraf spijt van de euro.

Een gefundeerde mening, GODVERDOMME!

Een mening hebben is hip en actueel. Iedereen heeft tegenwoordig dan ook een mening en je mening hoeft niet eens gebaseerd te worden op enige vorm van kennis.

In actualiteitenprogramma's komt "de gewone man van de straat" eindelijk aan het woord. En dat is zwaar voor de gewone man, want je moet tegenwoordig overal een mening over hebben. De moslimproblematiek, George Dubya Bush, Irak, Darfur, Giro 555 en niet te vergeten het referendum. De ene mening is nog belachelijker dan de andere mening en dat is allemaal de schuld van Frits Barend en Henk van Dorp. Zij zijn namelijk begonnen met om ongefundeerde meningen te vragen aan mensen die over sommige zaken helemaal geen mening zouden mogen hebben.

Vroeger, als er "iets" gaande was, werd er ook om meningen gevraagd op de televisie. Maar dan om meningen van mensen die er verstand van hadden. Was er iets gaande in de politiek? Dan werd iemand met heel veel kennis over en verstand van politiek gevraagd en deze persoon ging dan in gewone mensentaal uitleggen waarom het allemaal zo erg was. De volgende dag tijdens de lunch, praatten we allemaal die meneer na en waren we oprecht verontwaardigd.

Tegenwoordig zien we vaker meningen van mensen zónder kennis, dan mét. Serieus, het zal me aan mijn ongebleekte ster oxyderen wat Ali B., Dinand van Kane en soapie nummer zoveel van "iets" vinden. Nog minder boeit het me wat "de gewone man van de straat" van iets vindt. Een van die gewone mannen van de straat brult namelijk hysterisch dat als er een "ja" uit het referendum komt, Nederland al haar verworven vrijheden verliest. Gevolg? Mensen zien dat op TV en praten het na en stoken zo elkaar op. "Het was op de televisie, dus het is waar!!!"

Hier op het FOK! doen we er ook allemaal aan mee. Iedereen, elke bosjosti heeft tegenwoordig ergens een mening over en die mening is ook meteen de oplossing voor het probleem. Ga je in tegen die mening, dan ben je een klootzak, kankerlijer of tyfushoer, want men verwart een mening steeds vaker met de waarheid.

Hoog tijd dus om allemaal eens op te tyfen met die ongefundeerde meningen en luister gewoon naar de mensen die wél echt weten waar ze het over hebben, want Nederland debiliseert met de minuut. Ja, we leven in een democratie, ja, we hebben recht op vrijheid van meningsuiting, maar je hoeft echt niet om elke scheet van dat recht gebruik te maken.

"Ik stem tegen want anders worden abortussen illegaal in Nederland!"
"Ik stem voor, anders breekt de 3e wereldoorlog uit!"
"Ik ga niet stemmen want het referendum wordt toch overruled als de uitslag niet bevalt."

En als je alle Marokkanen het land uit trapt, dan worden we een vrije en blije natie waar geen spoortje van geweld of criminaliteit te bekennen is.

Ik ben van mening dat als iedereen eens ophield met dat hersenloze gekrijs en zich eens echt verdiepte in de materie waar men zonodig een mening over moet hebben, dit land een stuk aangenamer wordt.

Verbeter de wereld en hou je bek!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.