[Upd] 'Doornbos niet meer in vrijdagtests'

Maurice (mbn)
Robert Doornbos zal hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen in de vrijdagtrainingen voor Jordan. De Nederlander zou geen geld op tafel hebben kunnen leggen om zijn contract te verlengen.

Doornbos reed in de eerste zes race-weekends als vrijdagtester voor Jordan. Om dat langer te mogen doen zou volgens de geruchten Doornbos meer geld op tafel hebben moeten leggen, maar dat kon de Nederlander niet opbrengen. Ondanks zijn goede prestaties zal Doornbos daarom waarschijnlijk worden vervangen door Franck Montagny.

Montagny wordt gesteund door Renault-teambaas en coureursmanager Flavio Briatore. Briatore zou Montagny dolgraag meer ervaring op willen laten doen in de Formule 1. Volgens de geruchten zou Montagny naast vrijdagtester in de loop van dit seizoen ook races gaan rijden voor Jordan.

Update:
Het management van Robert Doornbos gaat er voorlopig vanuit dat de Nederlandse coureur na de Grand Prix van Europa nog wel in de vrijdagtests in actie zal komen. Volgens het contract van Doornbos bij Jordan heeft het team het recht om gedurende het seizoen andere testcoureurs op te roepen. Bij de Grand Prix van Europa zal Doornbos bij het team aanwezig zijn in een promotionele functie. De gesprekken over een racecontract voor 2006 blijven gewoon doorgaan.

De woorden van directeur Colin Kolles van Jordan lijken er op te duiden dat Montagny voor een langere periode voor het team de vrijdagtests zal rijden. Colin Kolles vertelde: "Na zes races hebben we begrepen dat we een meer ervaren coureur nodig hebben om ons te helpen en onze drie rookies dingen te leren. We zijn blij dat we van de ervaring van Franck Montagny, die meer dan 13.000 kilometers in een F1-auto heeft afgelegd, gebruik kunnen maken. Ik verwacht dat we in de komende races vooruitgaande prestaties zullen zien van het team."