Een gefundeerde mening, GODVERDOMME!

Een mening hebben is hip en actueel. Iedereen heeft tegenwoordig dan ook een mening en je mening hoeft niet eens gebaseerd te worden op enige vorm van kennis.

In actualiteitenprogramma's komt "de gewone man van de straat" eindelijk aan het woord. En dat is zwaar voor de gewone man, want je moet tegenwoordig overal een mening over hebben. De moslimproblematiek, George Dubya Bush, Irak, Darfur, Giro 555 en niet te vergeten het referendum. De ene mening is nog belachelijker dan de andere mening en dat is allemaal de schuld van Frits Barend en Henk van Dorp. Zij zijn namelijk begonnen met om ongefundeerde meningen te vragen aan mensen die over sommige zaken helemaal geen mening zouden mogen hebben.

Vroeger, als er "iets" gaande was, werd er ook om meningen gevraagd op de televisie. Maar dan om meningen van mensen die er verstand van hadden. Was er iets gaande in de politiek? Dan werd iemand met heel veel kennis over en verstand van politiek gevraagd en deze persoon ging dan in gewone mensentaal uitleggen waarom het allemaal zo erg was. De volgende dag tijdens de lunch, praatten we allemaal die meneer na en waren we oprecht verontwaardigd.

Tegenwoordig zien we vaker meningen van mensen zónder kennis, dan mét. Serieus, het zal me aan mijn ongebleekte ster oxyderen wat Ali B., Dinand van Kane en soapie nummer zoveel van "iets" vinden. Nog minder boeit het me wat "de gewone man van de straat" van iets vindt. Een van die gewone mannen van de straat brult namelijk hysterisch dat als er een "ja" uit het referendum komt, Nederland al haar verworven vrijheden verliest. Gevolg? Mensen zien dat op TV en praten het na en stoken zo elkaar op. "Het was op de televisie, dus het is waar!!!"

Hier op het FOK! doen we er ook allemaal aan mee. Iedereen, elke bosjosti heeft tegenwoordig ergens een mening over en die mening is ook meteen de oplossing voor het probleem. Ga je in tegen die mening, dan ben je een klootzak, kankerlijer of tyfushoer, want men verwart een mening steeds vaker met de waarheid.

Hoog tijd dus om allemaal eens op te tyfen met die ongefundeerde meningen en luister gewoon naar de mensen die wél echt weten waar ze het over hebben, want Nederland debiliseert met de minuut. Ja, we leven in een democratie, ja, we hebben recht op vrijheid van meningsuiting, maar je hoeft echt niet om elke scheet van dat recht gebruik te maken.

"Ik stem tegen want anders worden abortussen illegaal in Nederland!"
"Ik stem voor, anders breekt de 3e wereldoorlog uit!"
"Ik ga niet stemmen want het referendum wordt toch overruled als de uitslag niet bevalt."

En als je alle Marokkanen het land uit trapt, dan worden we een vrije en blije natie waar geen spoortje van geweld of criminaliteit te bekennen is.

Ik ben van mening dat als iedereen eens ophield met dat hersenloze gekrijs en zich eens echt verdiepte in de materie waar men zonodig een mening over moet hebben, dit land een stuk aangenamer wordt.

Verbeter de wereld en hou je bek!