Interesse Ajax voor Lindenbergh

Olga (Nuongirl)
Ajax wil Olaf Lindenbergh overnemen van AZ. De beide Noord Hollandse clubs zijn momenteel in onderhandeling over een overgang van de 31-jarige verdediger. Lindenbergh, die nog een contract bij AZ tot medio 2007 heeft, ziet een overgang wel zitten.

"Ik heb tien jaar bij Ajax gespeeld, het is een prachtige club, aldus Lindenbergh woensdagavond in Katwijk na afloop van de training met het Nederlands elftal. "Maar of ik er inderdaad heenga, valt nog te bezien. De clubs zijn in onderhandeling en als zij er niet uitkomen, houdt het op. Vraag en aanbod liggen volgens mij niet zo heel ver uit elkaar, maar ik geloof dat AZ daar anders over denkt."

Lindenbergh speelde bijna zijn gehele jeugd bij Ajax, maar de stap naar het eerste elftal kon hij nooit maken. In 1994 vertrok hij daarom naar de Graafschap. In de winterstop van het seizoen 1999-2000 haalde AZ hem vanuit Doetinchem naar Alkmaar. In die vijfenhalf jaar bij AZ speelde hij 135 competitiewedstrijden.

De directeur voetbalzaken van AZ, Martin van Geel, wilde nog geen commentaar geven over de belangstelling van Ajax voor Lindenbergh. "Wij treden pas naar buiten zodra zaken afgerond zijn. Voor die tijd gaan we niet in op geruchten", aldus Van Geel.