Boonen boekt weer sprintzege

Michel (Baraja)
Tom Boonen heeft de tweede etappe van de Ronde van België op zijn naam geschreven. Net als gisteren sloeg de Belg toe in een massaspurt.

Ook in Knokke-Heist zorgde de trein van Quick-Step voor een massasprint. Boonen rondde het sterk af. Hij bleef Khalilov en Eeckhout voor. Leuk voor Eeckhout, die daarmee zijn leiderspositie in de Continental Pro Tour (de eerste divisie in het wegwielrennen) verstevigd ziet.

Het peloton trok vandaag weg van de kust om daar na 165 kilometer toch weer te finishen. De idyllische West-Vlaamse landschappen werden aangedaan. De aanvallers van de dag waren Boucher, De Neef, De Champs en…..Dmitri Konyshev, de inmiddels 39-jarige Rus die rijdt voor LPR.

Maar twintig kilometer voor de meet was het afgelopen voor Konyshev en consorten. De trein van Quick-Step voerde het tempo in de bochtige finale nog wat verder op, zodat favoriet Mattan kostbare minuten verloor. Boonen maakte het werk van zijn teammaats voorbeeldig af. Hij blijft uiteraard de leider.

Morgen is er een druk programma voor de heren wielrenners. ’s Morgens is er de ochtendetappe naar Buggenhout en later op de dag volgt de tijdrit over vijftien kilometer naar Londerzeel.