Examens dag 1:

Bupatih
Dag 1 - VWO (voor mij dan)

Zo, opgestaan met een portie geschiedenis en weggegaan met een bordje Nederlands achter de kiezen.
Het lijkt zo wel een menu in een restaurant. In dit geval zou geschiedenis het hoofdgerecht zijn en Nederlands een luchtig nagerecht.
Nou, maak van dat hoofdgerecht maar een aangebakken portie 'niet te vreten piepers met een zwart randje'. Of overdrijf ik nu, mensen? (Al klopt dat zwarte randje wel als je kijkt naar de erbarmelijke situatie in Vietnam en Lancashire toentertijd).
Oké, oké, ik geef het toe. Het was niet ál te moeilijk, maar toch...Ik ben doorgaans geen held in geschiedenis.
Ik weet niet wat voor cijfer jullie mogen halen, maar ik ben meer dan tevreden met een mager zesje. En ik denk ook wel dat dat erin zit. *burp*
Vietnam en Lancashire verklaar ik bij dezen voor gesloten! Waar blijft de rekening, ober?

Oh nee, we hebben ook nog het nagerecht. Want na een stevige portie volgt een luchtig toetje. Het examen Nederlands bevatte twee teksten: De eerste ging over roken en waarom mensen dat nou eigenlijk doen en de andere ging over de vervaging van de grenzen tussen publiek en politiek.
Op het eerste gezicht lijkt het geen makkelijke stof, maar het was, om het maar even in de culinaire sfeer te houden, wel binnen te houden. Misschien een ietwat wrange nasmaak door de kleine, slordige foutjes die ik gemaakt heb....maar ook hier zal een voldoende voor mij ook heus een voldoende zijn!

Al met al een mooi menu waar je je vingers kan bij aflikken.

Hoe vonden jullie het gaan? Deed je het met twee vingers in de neus of met twee afgekloven vingers in de mond door de spanning?
Deel je ervaringen en misschien kan de kok volgend jaar wel beter zijn best doen. Of zijn wij gewoon lastige klanten?