Renault niet blij met nieuw systeem

Wouter (ziggyziggyziggy)
Renault F1 vreest dat zij benadeeld zal worden door het nieuwe kwalificatiesysteem. In de nieuwe opzet is de zondagsessie geschrapt, waardoor op zaterdag al met de raceafstelling zal moeten worden gekwalificeerd.

Giancarlo Fisichella denkt dat het systeem zoals dat tot en met de Monegaske Grand Prix werd gebruikt, in het voordeel was van Renault. "Het oude systeem was goed voor teams met een sterke auto, die in beide sessies snelle tijden konden rijden. De R25 is zo'n auto, dus het oude systeem was in ons voordeel." Wel voegt hij toe dat de nieuwe opzet eigenlijk een déja vu is van vorig jaar, dus het zal geen sprong in het diepe zijn.

Teamgenoot Fernando Alonso is ook niet volledig tevreden met de nieuwe opzet. "Het is goed om al op zaterdag de grid te weten, maar je wordt nu wel zwaarder bestraft als je de vorige race niet bent gefinisht, aangezien je dan vroeg in de sessie je ronde moet rijden. Overigens is het systeem voor iedereen hetzelfde, dus zolang het eerlijk blijft, ben ik tevreden."