Coria ontsnapt door blessure Djokovic

Michel (Baraja)
Guillermo Coria heeft zich geplaatst voor de laatste 32 in Parijs. De Argentijn trof het echter wel, want zijn tegenstander Novak Djokovic moest geblesseerd opgeven.

Djokovic kon na ruim twee sets uiteindelijk niet meer verder spelen. Hij was te vermoeid na een slopende kwalificatieweek in Parijs. Het pas 18-jarige talent uit Servië en Montenegro maakte het de runner-up van 2004 erg lastig.

Coria snelde in set één al heel rap naar een 3-0 voorsprong, maar de behendige Argentijn verloor die set wel met 6-4. Djokovic, die wat weg heeft van Safin, overdonderde Coria met fluwelen slagen. In de tweede set maakte Djokovic echter veel fouten: Coria won die set met 6-2. Halverwege de derde set kon Djokovic niet meer verder.

Coria ontsnapt dus aan een vroegtijdige eliminatie. Na een halve finale in 2003 en een tweede plaats vorig jaar is hij dit jaar voor maar één ding in Parijs: de titel. In deze vorm is hij echter niet opgewassen tegen Nadal en Federer.

Zijn landgenoot Canas maakte meer indruk. Hij versloeg de arme Montanes met 6-1, 6-3 en 6-4. Ook de Oostenrijker Melzer plaatste zich aan het begin van de vierde dag voor de derde ronde.