Bouwhaven wil nieuwe Kuip in Maas

Al jaren worden plannen bedacht voor als de Kuip aan vervanging toe zal zijn. Het adviesbureau Bouwhaven komt nu met een gewaagd ontwerp voor een nieuw Feyenoord-stadion.

Samen met een constructiebedrijf, een betonfabrikant en een bedrijf voor hijsconstructies heeft Bouwhaven een concept bedacht, waarbij het nieuwe stadion in de Nieuwe Maas zou moeten liggen. Door damwanden te slaan zou het stadion voor een deel onder het waterniveau moeten komen te liggen. Onder andere een parkeergarage voor 9000 auto's en het speelveld zouden onder het waterniveau liggen. Het sportstadion zou plaats moeten bieden aan 76.000 toeschouwers. Het stadion zou multifunctioneel te gebruiken zijn als er wordt gekozen het veld op te kunnen takelen zodat het bij evenementen als dak kan dienen.

Voorlopig is een dergelijk nieuw stadion slechts een toekomstvisie. Adviesbureau Bouwhaven heeft het plan bedacht zonder dat er direct door opdrachtgevers om is gevraagd en zoekt nu een bouwbedrijf dat ook een toekomst ziet in het plan. De kosten voor de bouw van het nieuwe stadion worden voorlopig op minstens 100 miljoen euro geschat.