Broers Schumacher: "Geen ruzie"

Op de traditionele persconferentie voor het raceweekend hebben Michael Schumacher en Ralf Schumacher aangegeven absoluut geen ruzie te hebben. Naar eigen zeggen betrof het slechts een verschil van mening.

In de afgelopen dagen heeft Ralf heel wat dingen geroepen over de acties van zijn broer in Monaco. Uiteraard pikte de pers de 'broederruzie' snel op en schreven uitgebreide verhalen en analyses over de broers Schumacher. Op de persconferentie maakten de broers dan ook duidelijk dat het vooral iets is wat bij de pers leeft.

Ralf Schumacher vond het allemaal erg opgeblazen: "Het heeft niks van doen met ruzie of broederruzie, maar het is gewoon een verschil van mening. Of het nu Michael of iemand anders was geweest, ik had gewoon een andere mening dan een andere concurrent. Ik snap dat het interessant is om over te schrijven, maar ik snap alle ophef niet."

Zijn broer, Michael Schumacher, geeft de schuld aan emoties en de pers: "Als je de race finisht, heb je soms meer emoties, maar dat maakt niet uit. Op het einde van de dag is het je broer, je bloed, en alles wat geschreven is door die domme kranten is gewoon onzin."

Achteraf verdedigt Ralf zijn broer ook nog. Volgens hem zou geen van de coureurs bewust een andere coureur in gevaar brengen. Zo kunnen de broers zich weer gebroederlijk, maar fanatiek, opmaken voor een nieuwe broederstrijd op de Nürburgring.