Liverpool mag titel niet verdedigen

De Britse voetbalclub Liverpool kan dan gisteren de Champions League gewonnen hebben, komend seizoen kan die titel niet verdedigd worden. De Reds eindigden in de competitie op de vijfde plaats en die geeft slechts recht op deelname aan de UEFA Cup.

De landskampioen (Chelsea) en de nummer twee (Arsenal) kwalificeerden zich rechtstreeks voor het toernooi, Manchester United (derde) en Everton (vierde) kunnen zich daarbij voegen via de voorronde. Toch kan de Engelse voetbalbond ervoor kiezen om Liverpool in te schrijven in plaats van stadsgenoot Everton. De FA heeft eerder in overleg met de UEFA aangegeven die keuze niet te maken, onder meer vanwege de juridische problemen die dit op zou kunnen leveren.

Het zou echter niet de eerste keer zijn als het wel zou gebeuren. In Spanje werd Real Madrid in 1999 ingeschreven voor de Champions League ten koste van Real Sociedad. De club won dat jaar erop ook nog eens.

De UEFA bekijkt na de winst van Liverpool nu de mogelijkheid om de club als vijfde Engelse club toch toe te laten tot de Champions League van volgend seizoen.