Snoei per direct weg bij Sparta

Mike Snoei zal donderdag vrijwel zeker vertrekken als trainer bij Sparta. De leiding van de Rotterdamse club wilde dat woensdagavond na afloop van de ontluisterende thuisnederlaag tegen Helmond Sport (0-1) nog niet bevestigen, maar betrouwbare bronnen verklaarden dat er in feite geen andere oplossing meer is.

Donderdag zal er spoedoverleg worden gevoerd over de positie van Snoei, die vanaf het nieuwe seizoen trainer van Go Ahead Eagles wordt.

Snoei leek het seizoen als hoofdtrainer van Sparta af te maken, na een eerder crisisberaad deze maand. Aanvankelijk wilde de clubleiding van hem af door de slechte resultaten in de afgelopen wedstrijden. Sparta leek lange tijd af te stevenen op de titel in de eerste divisie, maar vergooide deze in het slot van de competitie.

Update 10:05

Mike Snoei is weggestuurd als trainer van Sparta. De clubleiding nam donderdag dat besluit na de ontluisterende nederlaag tegen Helmond Sport (0-1). Ook voor de assistent-trainers Nico Jalink en Alfons Groenendijk is het over, net als voor elftalleider en voormalig Sparta-doelman Bas van Noortwijk. Speler David Nascimento zal voorlopig de trainingen leiden. Er wordt nog gezocht naar een trainer die het seizoen bij de Rotterdamse club afmaakt. Vanaf aankomend seizoen is voormalig Roda JC-coach Wiljan Vloet de nieuwe trainer.