Session: Skate Sim

Er waren tot nu toe eigenlijk geen goede skateboard simulatie games. Tony Hawk was leuk, maar verre van realistisch en Skate was wel aardig, maar ook niet van je het. Session: Skate Sim probeert het wel en een uurtje spelen moet ik zeggen dat het goed gelukt is. 

Skate Sim is een echte skate sim. En dat zit hem in een aantal punten die ik nog nergens tegen ben gekomen. Het belangrijkste zijn dan wel de controls, want je staat natuurlijk niet op een echt skateboard. De controls passen zich namelijk aan wat er op beeld gebeurt. Je bestuurt namelijk de twee benen van je personage met de sticks, je linkerbeen met de linker stick en je rechterbeen met de rechterstick. Simpel toch? Vooral als je met je linkerbeen voorop je bord staat. Maar na een kickflip op stance flip, dan staat je rechterbeen ineens voorop het board. Dat betekent dat je controls ineens omgedraaid zijn 

Als je een railslide wilt doen, dan moet je precies in de juiste hoek met de juiste snelheid de rails benaderen. Als je dit niet doet, dan ga je keihard op je bek. De natuurwetten worden in Skate Sim goed in de gaten gehouden. Maar ook als je bijvoorbeeld met je board de trap af gaat en je probeert te springen, dan gaat het vaak mis, omdat je een kick probeert te doen op een board zonder ondergrond. In Tony Hawk zou dit prima kunnen, maar Skate Sim laat je gewoon vallen (als een baksteen). 

Een groot ander verschil is dat er in Skate Sim geen scoresysteem zit. High Scores zul je niet vinden. Om het toch aantrekkelijk te maken om terug te komen heeft ontwikkelaar Crea-ture Studio's ervoor gekozen om er opdrachten en missies in te stoppen. En elke keer als je een opdracht en missie doet, krijg je er geld voor, waardoor je meer dan 800 items kunt kopen van meer dan 50 merken, zoals kleding en boards. En elk board heeft zijn eigen karakteristieken, dus het loont om deze missies te doen. 

New York, Philadelphia en straks San Francisco zitten in de finale game. Alle iconische plekken van deze steden zitten erin. Mocht een omgeving je toch niet zinnen, dan kun jezelf objecten, kickers en ramps toevoegen om zelf de meest coole omgeving neer te zetten waarbij je helemaal los kunt gaan.  

De grootste toevoeging is misschien wel de ingame video editor. Ken je nog de filmpjes van vroeger? Die kun je nu zelf maken en direct op Instagram zeten. Check daarom hun instagram https://www.instagram.com/sessiongame/ 


Session: Skate Sim is geen nieuwe game. De game is al sinds 2019 te koop en verkeert nog steeds in beta fase, maar wordt nog elke maand updated. En op 22 september 2022 wordt de game dan officieel uitgebracht.