Hyenas

Hyenas neemt een loopje met alles, met popculture, met het battle royale genre, met wapens en met zijn personages. Hoe dit allemaal gaat lopen, dat is developer Creative Assembly nog allemaal druk aan het onderzoeken, maar dat het niet een hele serieuze game wordt, dat staat al vast.

Uitgever Creative Assembly heeft heel wat verschillende games op zijn naam staan, zoals wat games in de Total War- franchise en Alien: Isolation. Nu gaan zij weer een shooter maken, maar niet eentje waarbij je rustig achterover kunt hangen. De game laat zich kenmerken als een Player versus Player versus Environment shooter. De game speelt zich helemaal in de ruimte af waar Mars Miljonairs merchandise gestolen hebben van aarde. Jij als piraat wil deze graag terug jatten omdat het waardevol is.

Uiteraard gaat dit niet allemaal vanzelf en je bent ook nog niet eens de enige met dit idee. Vier andere teams van vijf spelers zullen je belemmeren om dit te doen. Daarnaast zijn er ook nog eens NPC's die de loot beschermen, dus je zult tactisch moeten spelen. De loot ligt ook helaas niet voor het oprapen, maar zit verstopt in verschillende kluizen die je zult moeten opblazen om erbij te komen. Dit kost allemaal tijd, tijd die je niet hebt omdat andere teams een waarschuwing hiervan krijgen. En dan denk je, met één kluis ben je er niet. Blaas je genoeg kluizen open (of steel je loot van andere teams), dan komt een extractie je ophalen om je te bevrijden uit deze benarde situatie.

Om het allemaal aantrekkelijk te maken, zullen er verschillende klassen zijn van spelers waaruit je kunt kiezen. Deze zullen allemaal over de top zijn. Zo zag ik een dragqueen van alles opblazen, een FBI-sniper de boel vermoorden, maar ook robots rondlopen. Je kan het zo gek niet bedenken, of het gaat erin zitten. En wat helemaal leuk is, is dat het in de ruimte afspeelt. Want wat heb je in de ruimte? Geen zwaartekracht. Met een druk op de knop kun je de zwaartekracht aan- of uitzetten, en dan is het natuurlijk leuk om te doen wanneer niemand het verwacht!

De game komt voorlopig nog uit op PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series en pc. Of het Free-to-Play wordt, daar gaat SEGA nog even over nadenken.