Dead Island 2

Dead Island 2 laat weer van zich horen. Nadat de game ergens in 2014 aangekondigd was, bleef het heel lang stil rondom deze game. Maar nu hebben wij hem dan eindelijk mogen spelen en heeft de titel ook een officiële release datum gekregen.

Dead Island 2 speelt zich af na deel 1. De staat California is niet meer te redden en is volledig in quarantaine gezet. Dit keer speel je niet op een eiland met een prachtig resort, maar speel je in Los Angeles dat omgedoopt is tot Hell-A, waar de zombies vrolijk huisgehouden hebben. Ook krijg je nog een uitstapje naar San Francisco en er is nog een derde locatie, maar die is nog geheim (maar zal waarschijnlijk wel een eiland zijn ...).

Voor de spelers die nog elke dag deel 1 spelen, zal de game aanvoelen als een warm bad. De meeste opties die je daarin had, komen ook weer terug, zoals het craft systeem en de Rage meter die je weer kunt vullen. Daarbij blijft de game een first person shooter en hack-and-slasher, want niets is zo lekker als een zombie met een katana tot mootjes hakken. Verder kun je je personage nog aanpassen naar je eigen vechtstijl. Wat wel veranderd is, is dat je niet meer met één personage aan de slag kunt, maar met zes stuks.

Hoewel de game nog in beta was, zag het er prachtig uit. Wij speelde op de welbekende Santa Monica Pier bij nacht en de belichting zag er likkebaardend mooi uit. Behalve dat de omgeving er mooi uit ziet, is het ook nog eens interactief. Alles wat je ziet kan zowat gebruikt worden om de zombies snel en doeltreffend uit te schakelen. Je kunt zombies in de fik zetten en onder stroom, waardoor je even een rustmomentje voor jezelf kunt creëren en je weer een nieuwe aanval strategie kunt verzinnen.

Hoewel de demo niet veel over het verhaal losliet, gaf het wel weg waarom juist deze zes personages nog geen zombies waren. Tijdens het spelen werd namelijk het scherm een paar keer bloederig rood en begon er iets tegen je te grommen. In de demo speelden wij met Amy, die zelf een kort gesprekje met de grom ging houden. Het lijkt er dus op dat zij wel geïnfecteerd zijn, maar dat de zombiefication nog doorgezet heeft. Echter, je verandert wel even in een zombie als je de Rage modus aanzet. We gingen toen volledig in Wolverine modus en konden bijna alles kapotslaan met onze klauwen.

Verder zit er hier en daar natuurlijk een puzzeltje in, maar daarvoor speel je Dead Island niet. Je speelt deze game vanwege het hakken van zombies met wapens die je zelf kunt maken. Volgens de developers is het craft systeem een stukje uitgebreider dan voorheen dus je kunt weer helemaal losgaan om de meest vette wapens te verzinnen.

Dead Island 2 komt uit op 3 febrauri 2023 voor alles behalve de Nintendo Switch.