Contra: Rogue Corps

Ik ben opgegroeid met twinstick shooters en ik vind het oprecht jammer dat er steeds minder games in dit genre worden uitgebracht. Gelukkig heeft uitgever Konami mijn gebeden gehoord en blies weer nieuw leven in de Contra-serie.

 

Het verhaal van Contra: Rogue Corps speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen van Contra III: The Alien Wars af. De oorlog tussen de aliens en de mensheid is tot een einde gekomen. Op de plek waar het allemaal is gestopt, is een nieuwe stad ontstaan met de toepasselijke naam The Damned City. Het functioneert als hub tussen de mensen en alles wat uit de ruimte komt. Het is dan ook een teringzooitje en aan jou om de rust terug te brengen.

 

Het is dan ook aan Aero Captain, Hungry Beast, Kaiser, Gentleman en Ms. Harakiri om wat democratie te brengen in de stad. Wij mochten aan de slag met het Player versus Everything gedeelte. Dat betekent dat je het met zijn vieren opneemt tegen alles wat beweegt. Of dat nou aliens zijn, andere mensen, of de natuur. Alles moet neergeschoten, opgeblazen of op een andere manier dood.

 

De grootste verandering zit hem in de wapens. Elk wapen heeft een cooldown effect. Ja, je leest het goed. Je kunt niet meer continu schieten in Contra. Je hebt beschikking over twee wapens, die je van te voren uitkiest, plus een special aanval, die per personage persoonlijk is. Je moet dus continu switchen tussen wapens. Deze wapens kies je van te voren, en kun je naarmate je meer speelt upgraden. Hier komt een lichte vorm van RPG elementen om de hoek kijken. Aan het einde van elke baas krijg je wat loot en kun je niet alleen je wapens, maar ook het personage zelf upgraden.

 

Teamplay staat hoog in het vaandel, ander overleef je het niet. Zo zijn er overal mini-missies te vinden, zoals dat je een bom moet oppakken en naar de andere kant van de map moet brengen. Dan heeft het weinig zin om dat in je eentje te doen. Verder was de moeilijkheidsgraad lekker hoog dus even onderuit hangen op de bank is er niet bij. Ik zat continu op het puntje van mijn stoel om maar te proberen om het overzicht te houden. Dat faalde behoorlijk.

 

Een nieuwe toevoeging is de Carnage League. Dit is een Player versus Player gedeelte wat erg lijkt op Rocket League. Je moet namelijk net als een voetbal match scoren door de bal in een soort van verpletter-machine te gooien. Uiteraard kun je andere tegenstanders kapot schieten. Lijkt dat je dat moeilijk, dan zit er nog een klassieke team death match in.

Contra: Rogue Corps komt uit op september 26 voor PC, PS4, Xbox One en Nintendo Switch.