Vengeful Guardian: Moonrider en Pharaoh: A New Era

Pharaoh: A New Era

Pharaoh: A New Era is een remake van de originele game, maar dan een stukje beter. Aangezien developer Triskell Interactive niet aan de originele source code kon komen, heeft de developer alles opnieuw moeten maken en dat zie je er meteen aan af.

Aangezien de game een remake is en geen vervolg, zal iedereen die het origineel gespeeld heeft zich meteen thuis voelen. Trsikell Interactive heeft ervoor gekozen om het zover mogelijk om het origineel aan te houden. Echter, een citybuilder uit 1999 voelt deze dagen niet meer zo modern meer aan. Daarom zijn er een aantal nieuwe elementen toegevoegd waardoor het net wat moderner speelt. Verder zijn de graphics opgepoetst naar de huidige resolutiestandaarden waardoor het moderner en cartoony aanvoelt. Ook kun je vanaf nu de gehele game met toetsenbord snelkoppelingen en muis spelen waardoor je minder snel last krijgt van een muisarm.

Ook zitten de missies van de uitbreiding Cleopatra: Queen of the Nile erin verwerkt. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de game vrij ingewikkeld kan zijn. Pharaoh is geen game die je bij het handje vastpakt. Zo zette ik in de tuturial modus meerdere keren mijn halve dorp in de fik, omdat ik simpelweg te weinig brandweerkazernes bouwde en de huizen te dicht op elkaar zetten.

Pharaoh: A New Era is een prima opvolger van Pharaoh en komt ooit een keer uit op Steam.

Vengeful Guardian: Moonrider

De nostalgische jaren 90 speelden een belangrijke rol tijdens gamescom. Dat geldt ook voor Moonrider, een side-scrolling actieplatformer in 16-bit stijl. En deze game is echt een ode aan Ninja Gaiden, Mega Man, Shinobi, Metal Slug en Contra. In deze game speel je een ninja die kan schieten, dropkicks kan maken, zich aan muren kan vastpakken om te dubble jumpen en heel, heel veel vijanden tegenkomt die allemaal kapot moeten. Je hebt een health meter en een special meter die je door middel powerups kunt aanvullen.

 

De game speelt zich af ergens in de toekomst. Er is een autoritair regime dat de mensheid onderdrukt. Jij als ninja moet de boel gaan redden. Vroeger waren de verhalen nou eenmaal simpeler dan tegenwoordig.

De gameplay is ook lekker ouderwets. Het is springen, schieten, vechten en weer doorgaan. De vijanden werken met een vast patroon, en de baas heeft meer patroontjes. Deze moet je uit je hoofd leren. En als je het door hebt, dan komt er een nieuwe vijand. Of meerdere vijanden tegelijk. Dan merk je alweer hoe moeilijk de games van vroeger waren.

Vengeful Guardian: Moonrider komt uit in de herfst op alle platformen en pc.