Mario Party 10

Eindelijk is het ook een feestje op de Wii U.

Header

Tijdens de Nintendo Direct dat speciaal voor de E3 werd gehouden werd Mario Party 10 aangekondigd. Voor mensen die onder een steen of paddenstoel hebben gewoond: Mario Party is een, je raadt het al, partygame. Er is een singleplayermodus, maar het spel is zo veel leuker als je tegen mensen speelt. Je beweegt met iedereen over een spelbord waarop allerlei vakjes staan, die gelijk staan aan allerlei minigames. Deze speelbare E3-demo ging vooral over de nieuwe modus.

Mario Party 10

Nieuw in dit tiende deel is namelijk de Bowser Party-modus. Tot vijf spelers kunnen in deze modus meespelen. Vier ervan spelen met de Wii-mote als team tegen iemand op de Wii U GamePad. Nou ja, ze spelen ook tegen elkaar, want de speler die het best presteert tegen Bowser is natuurlijk de winnaar van de minigame. De speler met de Wii U-controller speelt Bowser en hij bepaalt wat de beruchte schurk doet op het scherm en hoe lastig de andere vier het gaan krijgen. Er waren op de Nintendo-stand vier minigames speelbaar in deze modus.

De eerste minigame die ik in deze demo van Mario Party 10 speelde laat Bowser twee rollende vuurbalken besturen. Door de gyroscopen in de Wii U GamePad te gebruiken laat je ze naar een bepaalde kant op rollen, terwijl de vier spelers voor hun leven moeten rennen en vooral over de balken moeten springen om deze te ontwijken. Het speelt als elke andere Mario Party-minigame: chaotisch en leuk. Als slechterik houd je jezelf natuurlijk niet in en laat je die balken alle kanten op rollen. Om ze opeens de andere kant op te doen gaan.

Mario Party 10

In de tweede minigame vuurt Bowser vuurballen door middel van de GamePad. Je kijkt op het scherm en mikt door de controller te bewegen waar de vuurballen moeten komen. Als spelers zie je waar Bowser naar kijkt en waar de vuurbal ongeveer zal komen. Rennen, rennen en nog eens rennen. De derde game is een flipperkast. Bowser probeert twee spikeys in het spel te houden en tegen de vier spelers te rammen. Die op hun beurt weer moeten rennen om zoveel mogelijk spikeys te ontwijken.

Mario Party 10

In de laatste game is diegene de Bowser speelt constant aan het swipen op het scherm om een groot cavia-rad te laten draaien. In dat rad zijn twee elektrische golven die de vier spelers moeten ontwijken. Dat doen zij door hun WiiMote verticaal te houden en heen en weer te wapperen. Omdat Bowser sneller of langzamer kan swipen moeten de spelers opletten dat ze niet te hard rennen. En nog erger, Bowser heeft ook een noodrem, waardoor het rad stilstaat en jij als WiiMote-speler hoogstwaarschijnlijk te laat stopt met wapperen.

In het kwartiertje dat we deze game uitprobeerden had iedereen lol en zo moet je elke Mario Party ook zien: lol voor meerdere spelers. Als je dit in je eentje speelt is het waarschijnlijk heel snel saai en voelt het allemaal hetzelfde. Ook Mario Party 10 moet het van de chaotische en snelle minigames hebben in multiplayer. Het is allemaal meer van hetzelfde, maar dat kan ook niet anders na negen delen. Met vrienden thuis op de bank wordt zelfs met de tiende keer niet saai. En als pluspunt is het een van de weinige games die ook daadwerkelijk creatief gebruikmaakt van de Wii U GamePad. Mario Party 10 komt ergens in 2015 uit op Wii U.