Chris Evans keert (hoogstwaarschijnlijk) terug als Captain America

Er begint zich nog maar net wat stof te vormen op het schild van Captain America, nu bronnen laten doorschemeren dat Chris Evans in gesprek is om terug te keren in het Marvel Cinematic Universe. Dit weet Deadline te melden.

Evans hing in Avengers: Endgame na bijna 9 jaar zijn schild aan de wilgen, maar er worden nu diepgaande gesprekken gevoerd over zijn terugkeer. Het zou niet gaan om een nieuwe Captain America-film, maar eerder een uitgebreide cameo. Eerder liet Robert Downey Jr. al zien hoe dat in zijn werk ging; hij speelde een bescheiden rol in Spider-Man: Homecoming. De bronnen melden overigens wel dat er nog geen mogelijkheden compleet worden uitgesloten.

Mogelijk is er ook een kans voor Evans om een belangrijke factor te vormen in de reeks televisieseries die wordt geproduceerd voor Disney+. Zo wordt in The Falcon and The Winter Soldier ingezoomd op twee belangrijke personages uit de Captain America-films en zou het helemaal niet gek zijn als Evans in latere seizoenen daar zijn gezicht laat zien. Het eerste seizoen van die serie gaat van start op 19 maart. 

Veel onduidelijkheden dus, maar wel kan er met een aannemelijke waarschijnlijkheid uitgegeken worden naar de terugkeer van Chris Evans.