Alfred Molina is opnieuw Doc Ock in nieuwe Spider-Man

Volgens velen de beste Spider-Manverfilming vóór het Marvel Cinematic Universe was Sam Raimi's Spider-Man 2. De middelste uit zijn trilogie draaide om wetenschapper Otto Octavius als tegenstander voor Spider-Man. En die zou wel eens terug kunnen keren.

Er gaan al maanden wilde geruchten over de derde Spider-Man uit het MCU; nadat bekend werd gemaakt dat Jamie Foxx opnieuw Electro zou spelen (uit The Amazing Spider-Man 2) dacht de wereld even dat er misschien een multiverse-clash zou plaatsvinden met gastrollen voor Tobey Maguire en Andrew Garfield als alternatieve versies van Tom Hollands Peter Parker. Dat is later ontkracht (of alleen ontkend? er is nog een kans!), maar vandaag meldt Variety dat Alfred Molina, die in 2005 de rol van Octavius, oftewel Doctor Octopus, speelde, deze rol ook opnieuw gaat invullen.

Hiermee krijgt de nog titelloze derde film uit de derde Spider-Man-filmserie gastrollen uit de twee vorige incarnaties van de superheld. Tel daarbij op dat Benedict Cumberbatch ook een gastrol speelt en zijn eigen film Doctor Strange and the Multiverse of Madness (overigens geregisseerd door Sam Raimi) over het MCU-multiverse vertelt, en de verschijning van Maguire en Garfield wordt ineens toch niet zo onwaarschijnlijk.

Marvel/Sony putten hiermee wellicht inspiratie uit het voorbeeld van DC, die in hun tv-series al crossovers hadden waarin gastrollen uit verschillende decennia aan DC-films en -series langskwamen en die in het nog te verschijnen film The Flash gastrollen heeft voor Ben Affleck én Michael Keaton als Batman. Maar ook uit hun eigen stal: in Spider-Man: Into the Spider-Verse waren ook al verschillende versies van Spider-Man te zien.

De derde Spider-Man-film, niet te verwarren met Spider-Man 3 uit 2007, moet eind volgend jaar verschijnen.

Alfred Molina als Doctor Octopus
Alfred Molina als Doctor Octopus