FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 december 2011

Prijswinnaars FOK! Formule 1-manager 2011

Het Formule 1-seizoen 2011 is afgelopen en daarom is het tijd om de prijswinnaars in de FOK F1-manager 2011 bekend te maken. In het klassement is het lang spannend geweest en werd er door de verschillende managers druk over de strategie nagedacht om de zege binnen te slepen.

Sebastian Vettel werd kampioen bij de coureurs en Red Bull Racing bij de constructeurs. Maar wie is in dit eindklassement de enige echte FOK! Formule 1-managerkampioen van 2011 geworden en gaat er met de hoofdprijs vandoor? Wie vallen er nog meer in prijzen? Lees snel verder!

Het volledige eindklassement van de userteams kun je hier nakijken. Het subleagueklassement is achter deze link te vinden.

De hoofdprijs, Race Experience, is gewonnen door: RZa_010. Hij of zij mag samen met een vriend of vriendin één dag zelf rijden in spectaculaire automobielen op het circuit van Zandvoort. Gefeliciteerd en bij voorbaat een leuke dag gewenst!

wvinky mag als nummer twee een cursus volgen om de nieuwste sensatie bij het karten onder de knie te krijgen: driftkarten.

De nummers 3 tot en met 5 winnen een kwartaalabonnement op Top Gear Magazine, het magazine waarin alles over auto's wordt besproken. De winnaars zijn:
3) Roel0f
4) Knock-out-Mutant
5) Nelix

Tot slot hebben we voor de nummers 6 tot en met 15 ontvangen ieder 2 kartheats aangeboden door Bleekemolens Race Planet Indoor Kartbanen! De gelukkigen zijn:
6) Dennycross
7) Fritsert
8) hugo2406
9) MVK
10)
RRRobert
11) Automatic_Rock
12) creeper14
13) woody100
14) Arie_Devlin
15) trance_fan

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd en veel plezier met de gewonnen prijs! Ben je een van de prijswinnaars, neem dan contact met ons op via een e-mail naar sport[at]fok.nl onder vermelding van je username en naam- en adresgegevens. Dan zorgt de PR van FOK! ervoor dat je de gewonnen prijs zo spoedig als mogelijk in ontvangst mag nemen.

FOK! dankt Bleekemolens Race Planet, Fun Center Kart World Limmen en TopGear voor het beschikbaarstellen van de prijzen.

Namens de gehele FOK!managerspel-crew: alle deelnemers bedankt voor het meedoen en de prijswinnaars van harte gefeliciteerd: veel plezier met je prijs.

We zien iedereen graag weer terug in het komend F1-seizoen, bij de FOK! Formule 1-manager 2012!

Uitslag Real Madrid - FC Barcelona

In Spanje is vanavond de kraker Real Madrid - FC Barcelona gespeeld. In Madrid werd het 1-3 voor FC Barcelona. De thuisploeg kwam al na 21 seconden op voorsprong door een hele snelle goal van Karim Benzema op aangeven van de Duitser Mesut Özil. Barça kwam in de zesde minuut alweer bijna op gelijke hoogte via een actie van sterspeler Lionel Messi. Zijn schot werd echter gepareerd door Iker Casillas. 

De wedstrijd ging vervolgens nagenoeg gelijk op. De Madrilenen kregen in een kort tijdsbestek twee grote kansen. In de achttiende minuut schoot aanvaller Ángel di Maria op doel, keeper Victor Valdes van Barça wist deze bal ternauwernoord uit zijn doel te houden. Drie minuten later was het Portugees Cristiano Ronaldo die een niet te missen kans kreeg. Hij wist de bal echter naast te werken waardoor de voorsprong slechts 1-0 bleef.


Lionel Messi aan de bal (Foto: Pro Shots)

In de dertigste minuut kwam de uitploeg toch op gelijke hoogte. Aanvaller Alexis Sánchez wist vanaf zestien meter de bal achter doelman Casillas te werken. Direct daarna probeerde Barça de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar zonder merkbaar resultaat. De ploegen gingen de rust in met een gelijke stand.

In de tweede helft waren er direct twee kansen voor Cristiano Ronaldo, hij wist er echter geen te verzilveren. Aan de andere kant was het in de 53ste minuut wel raak. Middenvelder Xavi Hérnandez schoot op doel en via het been van Real-verdediger Marcelo verdween de bal in het net. De voorsprong van de Madrilenen werd zo omgebogen in een voorsprong voor FC Barcelona. Barça kreeg daarna meteen weer een grote kans via Messi die echter weer Casillas op zijn pad vond. In de 65ste minuut was het echter wel raak. Nadat wederom Ronaldo een kans om zeep had geholpen voor de Madrilenen kwam uit de tegenaanval een doelpunt. Middenvelder Cesc Fàbregas kopte een voorzet van Dani Alves feilloos binnen en vergrootte zo de voorsprong voor FC Barcelona.

In de 70ste minuut liet Sergio Ramos zijn minder goede kant eens zien. De verdediger van Real gaf Messi een doodschop en kwam er heel goed vanaf met een gele kaart. In de 72ste minuut leek het erop alsof Real de achterstand ging verkleinen, maar Benzema miste het doel op een haar na. Aan het eind van de wedstrijd zette FC Barcelona nog een keer flink aan, maar het bleef 1-3 voor Barça.

Real Madrid

1 - 3

FC Barcelona

 1' Benzema
   30' Sánchez 
 53' Xavi 
 65' Fabregas 
 
 Gele kaart: Xabi Alonso, Diarra, Pepe, Ramos, (Real Madrid), Alexis Sánchez, Messi, Piqué, (FC Barcelona)
 
Stadion: Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Toeschouwers: 80.000
Arbiter: David Fernandez Borbalan‎
 
Opstelling:   Opstelling:
Casillas
Coentrão
Ramos
Pepe
Marcelo
Alonso
Diarra (Khedira/62)
Ronaldo
Özil (Kaká/58)
Di Maria (Higuaín/68) 
Benzema
  Valdés
Alves
Piqué
Puyol
Abidal
Busquets
Xavi
Iniesta (Pedro/89)
Cesc (Keita/78)
Messi
Sánchez (Villa/84)

[Serie A] Internazionale thuis langs Fiorentina

Internazionale heeft in de Serie A met 2-0 gewonnen van Fiorentina. Giampaolo Pazzini opende zaterdag in de eerste helft de score voor de thuisspelende Milanezen, Yuto Nagatomo zorgde aan het begin van het tweede bedrijf voor de tweede treffer van de Nerazzurri.

Lazio Roma won eerder zaterdag al met 3-2 bij Lecce. Miroslav Klose schonk de Romeinen met twee doelpunten de zege en de tweede plaats in de Serie A. Palermo verloor thuis met 1-0 van Cesena, terwijl Genoa de drie punten meenam bij Siena: 2-0.

Teaserposter The Dark Knight Rises toont Bane

Vanmorgen is een nieuwe teaserposter verschenen van The Dark Knight Rises. Uitgever Warner Bros. heeft de afbeelding op de website van de film geplaatst.

De poster laat Bane (Tom Hardy) zien die uit beeld loopt. Op de voorgrond ligt een gebroken Batman-masker met daaronder de titel van de film. Of het gaat om een onderdeel in de film of niet is onbekend.

Eerder is bekendgemaakt dat de proloog van The Dark Knight Rises vanaf 16 december voor de film Mission Impossible: Ghost Protocol wordt afgespeeld. Het verhaal duurt zes minuten en gaat volgens speculaties in op de achtergronden en motivaties van Batmans vijand Bane. Warner Bros. heeft alleen bevestigd dat Amerikaanse bioscopen de proloog vertonen. In Nederland gaat dit volgens Warner niet gebeuren.

Dark Knight Rises

(Klik op de foto voor een hogere resolutie)

The Dark Knight Rises verschijnt in de zomer van 2012 in de bioscoop.

Uitslag PSV - NAC Breda

Om 20.45 uur begon in het Phillips Stadion in Eindhoven het duel tussen PSV en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag en karakteristieken van dit duel.

PSV

1 - 0

NAC Breda

 37' Mertens
   
 
 Gele kaart: Marcelo, (PSV), Schilder, Janse, Bonevacia, Gorter, (NAC Breda)
 Rode kaart: Lens (90 3/2xg) (PSV),
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Marcelo
Derijck
Willems
Wijnaldum
Toivonen (Engelaar/80)
Strootman
Labyad (Lens/69)
Matavz (Vennegoor/64)
Mertens
  Ten Rouwelaar
Janse (Koenders/66)
Botteghin
Buijs
Gorter
Bonevacia
Gilissen (Bayram/80)
Schilder
Lurling
Kolk
Jozefzoon (Schalk/66)

Dode bij verkeersongeval Renkum

Een 39-jarige automobilist uit het Utrechtse Rhenen is zaterdagmiddag overleden door een verkeersongeluk in het Gelderse Renkum. De man kwam na een aanrijding met een andere auto tegen een verkeerslicht tot stilstand, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 15.30 uur op de kruising van de N225 met de Dorpsstraat. Het slachtoffer zag de andere auto waarschijnlijk over het hoofd toen hij de kruising opreed. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De 38-jarige bestuurster van de andere auto raakte lichtgewond.

Nobelprijs voor de vrede uitgereikt

Drie vrouwen die strijden tegen onrechtvaardigheid, dictaturen en seksueel geweld in Liberia en Jemen hebben zaterdag in de Noorse hoofdstad Oslo de Nobelprijs voor de vrede uitgereikt gekregen.

De president van Liberia Ellen Johnson Sirleaf, haar landgenote Leymah Gbowee en de Jemenitische activiste Tawakkul Karman werden geprezen voor hun strijd voor 'mensenrechten in het algemeen en voor gelijkheid voor vrouwen en voor vrede in het bijzonder'.

De 72-jarige Sirleaf werd in 2005 als eerste vrouw in Afrika tot president gekozen werd. In 1997 deed ze al eens mee aan de verkiezingen, maar toen werd ze verslagen door de voormalige krijgsheer Charles Taylor. Acht jaar later was het wel raak. Bijgenaamd de IJzeren Dame verwierf Sirleaf een reputatie als hervormer en vredestichter.

Gbowee (39) strijdt sinds lange tijd voor vrouwenrechten en tegen verkrachtingen. Zij ging geregeld de straat op met een groep vrouwen, de 'vrouwen in het wit'. In 2003 marcheerde Gbowee met enkele honderden vrouwelijke activisten door de hoofdstad Monrovia. Zij eisten de ontwapening van strijders die meisjes en vrouwen van alle leeftijden verkrachtten. Na een burgeroorlog van veertien jaar was er drie maanden eerder vrede gesloten, maar de verkrachtingen duurden voort.

Karman, journaliste en lid van de islamitische partij Islah, is de eerste Arabische vrouw die de Nobelprijs voor de vrede krijgt en met 32 jaar de jongste laureaat ooit. Zij is ook voorzitter van een mensenrechtenbeweging die de belangen van vrouwelijke journalisten behartigt.

De vrouwen krijgen omgerekend 1,1 miljoen euro.


Nobelprijs voor de vrede uitgereikt (Foto: Novum)

Uitslagen Eredivisie (10/12/2011)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Koploper AZ nam het in Alkmaar op tegen De Graafschap terwijl Excelsior in eigen huis sc Heerenveen ontving. hieronder vind je de uitslagen en karakteristieken van deze duels.

AZ

4 - 0

De Graafschap

 22' Maher
 31' S. Poulsen
 54' Wormgoor (e.d.)
 79' Benschop
   
 
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.198
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Esteban
Reijnen
Moisander
Viergever
S.Poulsen
Wernbloom
Maher
Elm (Klavan/62)
Beerens (Benschop/70)
Altidore
Holman (Gudmundsson/68)
  De Winter
Jansen
Wormgoor
v.d.Pavert
Fränkel (Abdulla/72)
De Leeuw
Meijer
Rose
Overgoor (Cavlan/58)
El Hassnaoui
Poepon (Kaak/37)


De Graafschap speler Jochem Jansen in duel met Brett Holman van AZ (Foto: Pro Shots)

Excelsior

0 - 5

sc Heerenveen

     13' Dost 
 18' Dost  
 43' Dost 
 58' Dost 
 66' Dost 
 
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
De Ruiter
De Graaf
Smith
Nieveld
De Vries
Maatsen
Wattamaleo
Alberg (Mattheij/87)
Broerse (Lagouireh/46)
Jansen
v.Steensel (Te Vrede/66)
  Vandenbussche
Janmaat
Gouweleeuw
Zomer (Kruiswijk/77)
Breuer
Kums
Djuricic
Elm (Roorda/62)
Narsingh
Dost
Assaidi (v.La Parra/72)


Bas Dost was vijf keer trefzeker voor sc Heerenveen (Foto: Pro Shots)

PvdA gaat 'slap' Europees akkoord niet torpederen

De PvdA is niet van plan het donderdagnacht gesloten Europees akkoord te torpederen en daarmee voor nieuwe verkiezingen in Nederland te zorgen. "Er worden niet zo veel bevoegdheden overgedragen dat er nieuwe verkiezingen moeten komen", zei PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk zaterdagochtend in het Radio 1-programma Kamerbreed.

Plasterk hield wel een slag om de arm. Hij benadrukte dat hij nog niet weet hoe het akkoord er uit zal zien als het eenmaal is uitgewerkt. Het bereikte akkoord dat moet zorgen voor een strengere begrotingsdiscipline noemde hij een 'slap verhaal'. "Er gebeurt onvoldoende."

Alle betrokken landen moeten nog instemmen met het akkoord. Het gedoogkabinet is als het om Europese onderwerpen gaat voortdurend afhankelijk van de PvdA, omdat de PVV het kabinet hierin niet steunt. PVV-leider Geert Wilders heeft de PvdA hierom al eens de 'grote gedoger' genoemd.

PvdA-leider Job Cohen heeft al eens gewaarschuwd dat het kabinet niet eeuwig op de PvdA kan blijven steunen. De uitspraken die Plasterk zaterdag deed, doen vermoeden dat het eind van de PvdA-steun niet nabij is. Zo zei hij dat het verdrag uiteindelijk wordt beoordeeld op zijn inhoud.

CDA-Kamerlid Elly Blanksma, ook in de uitzending aanwezig, prees de PvdA hierom. Volgens haar gaat het hier om een kwestie die boven het partijbelang uitstijgt. Zij sprak van een rampzalig scenario als Nederland zijn steun in zou trekken. Wel zei Plasterk niet te verwachten dat het kabinet de eindstreep haalt. Hij vergeleek het kabinet met de Iraakse inlichtingenminister Muhammed Saeed al-Sahaf, die bleef beweren dat de overwinning nabij was terwijl de bommen achter hem insloegen.

In Slowakije werd een stemming over het Europees noodfonds EFSF in oktober gebruikt om de regering te laten vallen. De sociaaldemocraten lieten destijds weten voor te zijn, maar toch tegen te stemmen om de regering te laten vallen. Daarna werd alsnog ingestemd.

Drentse scholier wint Kinderdictee 2011

Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal is dit jaar gewonnen door Bram Strikwerda uit Eelde. De leerling van basisschool De Kooi in de Drentse plaats maakte slechts vijf fouten in het dictee. Dat meldt de NTR, die het dictee zaterdag uitzond.

Het Kinderdictee was dit jaar geschreven door kinderboekenschrijver Jacques Vriens en had als titel Meester Jaap vertelt. Aan de achtste editie van het dictee deden zestig kinderen mee.

Van Barneveld verrassend uitgeschakeld

Raymond van Barneveld is in de tweede ronde van de Players Championship verrassend uitgeschakeld. De Nederlander verloor 8-6 van de Engelsman Scott Rand.

Ook Co Stompé slaagde er in Doncaster niet in de kwartfinales te bereiken. Hij verloor met 8-2 van Dave Chisnall.  Bij Players Championship strijden de 32 beste spelers uit een serie toernooien om de hoofdprijs van 70.000 euro.

6500 man op manifestatie tegen armoede

Ruim 6500 mensen hebben zaterdag in de Brabanthallen in Den Bosch geprotesteerd tegen de bezuinigingen van het kabinet op onder meer de bijstand, de zorg en het speciaal onderwijs. Dat meldt de SP, die de manifestatie samen met de PvdA, Abvakabo FNV en FNV Bondgenoten organiseerde.

Vorig jaar kwamen zo'n vijftienhonderd mensen op de manifestatie tegen armoede af. Onder anderen SP-leider Emile Roemer, PvdA-leider Job Cohen en FNV-voorzitter Agnes Jongerius woonden dit jaar de bijeenkomst bij.

SP-leider Emile Roemer zei op de bijeenkomst dat het protest tegen armoede volgend jaar verder aanzwelt. "Er komt nog heel veel ellende aan. Maar laten we afspreken: dat gaat niet over jullie ruggen", aldus Roemer in een toespraak. "Als het kabinet weigert te luisteren, dan staan we de volgende keer met honderdduizend man op het Plein in Den Haag."

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Paul de Krom (VVD) was ook op de manifestatie aanwezig. Hij hield een toespraak om zijn beleid uit te leggen. De bewindsman werd echter uitgemaakt voor leugenaar toen hij zei dat er geen sprake is van het verdwijnen van zestigduizend werkplekken in de sociale werkvoorziening.

'Jaarlijks duizenden fouten bij woningbouw'

Bij de bouw van woningen en appartementencomplexen worden elk jaar duizenden fouten gemaakt. Dat blijkt uit een nieuw rapport over de kwaliteit van de Nederlandse bouw dat in handen is van RTL Nieuws.

Bij een meldpunt van onderzoeksinstituut TNO zijn de afgelopen drie jaar 190 bouwfouten gemeld. Volgens deskundigen echter is dat slechts het topje van de ijsberg. De afgelopen drie jaar zijn naar schatting twintigduizend constructieve fouten gemaakt in de bouw. De fouten werden vooral gemaakt bij woningbouw.

Veel meldingen van technische gebreken die bij TNO binnenkwamen konden tijdig worden opgelost, maar in zestien procent van de gevallen was al sprake van instorting of scheurvorming van een gebouw. In 65 procent van de gevallen is de oorzaak een ontwerpfout. De overige fouten werden gemaakt tijdens de bouw.

Maandag raakten in het Drentse Beilen nog twee bouwvakkers gewond toen een damwand instortte. In Rotterdam vielen vorig jaar vijf zwaargewonden toen een pand in aanbouw aan de Hennekijnstraat deels instortte. In Enschede leidde een bouwfout deze zomer nog tot de dood van twee bouwvakkers toen een deel van het dak van het stadion van FC Twente naar beneden kwam.


'Jaarlijks duizenden fouten bij woningbouw' (Foto: Novum)

Uitslag FC Twente - N.E.C. Nijmegen

Vanavond stond in de Eredivisie om 18:45 uur het duel tussen FC Twente en N.E.C. Nijmegen op het programma. Twente won in eigen huis met 2-0 waardoor de ploeg van Co Adriaanse koploper AZ in het vizier houdt. Hieronder vind je de karateristieken van het vanavond gespeelde duel.

FC Twente

2 - 0

N.E.C. Nijmegen

 57' De Jong
 73' Chadli
 
 
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 29.500
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Mihaylov
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Tiendalli (Buysse/62)
Landzaat (Janssen/79)
Chadli
Brama
Bajrami (Janko/46)
De Jong
John
  Babos
Will
Cmovs
Szélesi
Conboy
Van der Velden (Platje/67)
Ibrahim
Schöne
Koolwijk (Vadócz/54)
Goossens
Zeefuik (Foor/77)


Brama (Twente) in duel met Schöne (N.E.C.) (Foto: Pro Shots)

Voetgangster overleden na aanrijding

Een 53-jarige vrouw uit het Overijsselse Lattrop-Breklenkamp is zaterdag overleden aan de verwondingen die zij vrijdag opliep bij een aanrijding. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De vrouw werd vrijdag rond 20.00 uur tijdens een wandeling met haar echtgenoot op de Ottershagenweg in haar woonplaats aangereden door een 64-jarige plaatsgenoot. De automobilist had het echtpaar, dat langs de kant van de weg liep, niet gezien omdat het donker was.

De vrouw raakte ernstig gewond en werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze zaterdag.

Bloedplaatjes gecreëerd uit stamcellen

Wetenschappers hebben voor het eerst bloedplaatjes gecreëerd door stamcellen van volwassen cellen te herprogrammeren. Dat duidt op een veelbelovende nieuwe bron voor het aanmaken van deze plaatjes.

Onderzoekers van het de universiteit van Kyoto in Japan hebben dat bekendgemaakt. "De volgende stap is om te zien of onze bloedplaatjes kunnen functioneren in het menselijk lichaam", zei onderzoeksleider professor Koji Eto in een verklaring.

Bloedplaatjes dienen om een korst te maken op een wondje. Anders dan bij rode bloedlichaampjes en bloedplasma is er vaak een tekort aan bloedplaatjes. Die kunnen namelijk hooguit enkele dagen bewaard worden.

Rooney in illuster United-rijtje

Wayne Rooney scoorde in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers twee maal. Zijn totale doelpuntenaantal bij United staat nu op 113. Maar liefst acht competitiewedstrijden wist de aanvaller niet te scoren. Zaterdagmiddag liet hij echter zien het scoren niet te zijn verleerd.

Zijn tweede goal tegen de Wolves was een bijzondere, het was zijn 113e treffer in dienst van Manchester United. Hiermee komt hij in de toptien van de all-time topscorerslijst, zo rekende Voetbal International uit. Met zijn treffer passeerde hij Tommy Taylor, die in de periode 1953-58 112 maal scoorde voor de ploeg uit Manchester. Hij stond daarmee al meer dan vijftig jaar op de tiende plaats van de topscorerslijst van de club.

Wayne Rooney moet nog één keer scoren om op gelijke hoogte te komen met de nummer negen van de lijst. David Herb scoorde 114 keer. Sir Bobby Charlton staat op nummer één van de ranglijst. Hij scoorde maarliefst 199 keer namens The Mancunians.


Wayne Rooney scoorde vandaag zijn 113e doelpunt voor Manchester United. (Foto: Pro Shots)

[EK] Zwemmers in middenmoot

De Nederlandse zwemmers hebben bij het EK kortebaan zaterdag drie zesde plaatsen behaald. Robin van Aggele, Job Kienhuis en Rieneke Terink tekenden voor die posities in het Poolse Szczecin. Joost Reijns behaalde een zevende plaats. De estafettevrouwen werden achtste.

Van Aggele legde de 50 meter schoolslag af in 26,78 seconden. Dat was iets meer dan een halve tel langzamer dan winnaar Fabio Scozzoli uit Italië. Kienhuis werd zesde op de 1500 meter vrije slag in 14.39,01 minuten. Hij gaf 9,2 seconden toe op de Pool Mateusz Sawrymowicz.

Terink behaalde de zesde plaats op de 400 meter vrije slag. Ze tikte na 4.04,80 minuten aan. Daarmee was ze 8,41 seconden langzamer dan Mireia Garcia Belmonte uit Spanje, die de Europese titel voor zich opeiste.

Op de 100 meter vrije slag deed Joost Reijns het met een zevende plaats net iets minder. Zijn 47,65 seconden was 1,09 seconden trager dan de tijd van de winnaar. Sergey Fesikov uit Rusland had 46,56 seconden nodig voor de vier baantjes.

De 4x50 meter wisselslag werd door de Nederlandse vrouwen als achtste en laatste afgesloten. Wendy van der Zanden, Tessa Brouwer, Kira Toussaint en Tamara van Vliet kwamen tot een tijd van 1.51,09 minuten. De titel ging verrassend naar Denemarken in 1.46,48. Favoriet Duitsland werd net als Noorwegen gediskwalificeerd vanwege een verkeerde overname.

Whitmarsh: "Racen in Amerika belangrijk"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vindt het racen in Noord-Amerika van groot belang voor de Formule 1. Momenteel staat de Grand Prix van Canada al op het programma en in 2012 komt daar de Grand Prix van de Verenigde Staten weer bij.

Whitmarsh is dan ook blij dat de bouwwerkzaamheden in Austin, Texas, aan Circuit of the Americas weer zijn hervat. "Volgens mij is het onvermijdelijk dat we een Amerikaanse Grand Prix zullen hebben. Ik denk dat we waarschijnlijk zelfs meer dan één Amerikaanse Grand Prix nodig zullen hebben. Persoonlijk denk ik dat we een andere filosofie nodig zullen hebben over de manier waarop we de Amerikaanse markt benaderen," zei hij tegen SpeedTV.

"In het verleden zijn er wel Grands Prix geweest in de Verenigde Staten, maar op alle vlakken moeten we Amerika zien als nieuwe markt. Als we daar naar teruggaan, moeten we het ook zo benaderen. Het startpunt moet zijn dat de Verenigde Staten de Formule 1 niet nodig heeft, maar dat wij Amerika meer nodig hebben dan zij ons. Daarom moet je het op een andere manier benaderen. Ik denk dat wij zeker vijf jaar nodig hebben, misschien langer."

Whitmarsh vindt dat de Amerikanen de Formule 1 moeten leren begrijpen en wil daarom dat de sport veel bekendheid krijgt. "We moeten een programma opstellen voor vijf jaar, met flinke promotie in die tijd. Bijvoorbeeld door een rij auto's over Times Square, Sunset Boulevard of de Strip in Miami te laten rijden, we sturen coureurs massaal naar evenementen, we geven flink wat geld uit aan het kweken van aandacht, dan moeten, kunnen en willen we de Verenigde Staten veroveren."

'Rayman Origins doet het niet best in debuutmaand'

Rayman Origins heeft in de eerste maand, in Amerika, maar 50.000 stuks verkocht. Dit heeft Anita Frazier van de NPD bekendgemaakt. In vergelijking, Super Mario Land 3D verkocht 625.000 stuks on de eerste maand en zelfs dat was niet genoeg voor een top tien notering.

In Engeland is het Rayman Origins niet gelukt om de top 40 binnen te komen in de eerste week na de release. De totale verkoopcijfers van Rayman Origins en de invloed daarvan op Ubisoft zijn nog niet bekendgemaakt.

Harrison Ford in honkbalfilm 42

Harrison Ford gaat spelen in de film 42. De rolprent gaat over het leven van Jackie Robinson, de eerste Afro-Amerikaanse speler in de hoogste divisie van het Amerikaanse honkbal. Ford vertolkt Branch Rickey, de honkbalbaas die verantwoordelijk was voor zijn doorbraak.

Robinson wordt vertolkt door nieuwkomer Chadwick Boseman, schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety. Hij was de afgelopen jaren vooral te zien in verschillende televisieseries.

Brian Helgeland tekent voor de regie van 42. Hij regisseerde eerder A Knight's Tale en The Order, beide met de inmiddels overleden Heath Ledger in de hoofdrol.

Blind wil doorgroeien naar niveau Vertonghen

Daley Blind lijkt steeds meer op weg naar een vaste plek in het eerste elftal van Ajax. De verdediger kan vaker rekenen om meer speeltijd. Blind wil op den duur doorgroeien naar het niveau van Jan Vertonghen.

De jonge verdediger speelt door onder andere blessures binnen de selectie steeds vaker, en ook tegen Real Madrid stond hij in de basis. Blind verving in die wedstrijd Toby Alderweireld, die moest afhaken met een blessure.

De verdediger ligt de laatste tijd onder vuur. Hij lijkt echter steeds beter in zijn vel te gaan zitten. "De uitkomst van een gesprek met de trainer is dat ik de centrale verdediger achter Jan ben", vertelt hij in gesprek met Ajax Life. "Ik heb de laatste tijd het gevoel dat ik weer lekkerder in mijn spel kom en op een gegeven moment wil ik naar het niveau van Jan toe", ambieert hij.

In de wedstrijd tegen Real Madrid kende Blind geen spanning of zenuwen. "Ik was van plan eerst wat simpele passes te geven en dan rustig te gaan voetballen. Maar ik kon direct de bal kwijt aan de middenvelders. We speelden vrij controlerend en ik vind dat ik wel een voldoende haalde."

'Eddie Murphy wordt burgemeester'

Eddie Murphy kruipt in de huid van Marion Barry, de ex-burgemeester van Washington D.C. De acteur werkt met regisseur Spike Lee aan een film over de beruchte politicus, schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post.

Barry werd in 1990, tijdens zijn burgemeesterschap, betrapt op het gebruik cocaïne. Hij werd daarvoor gearresteerd en moest een celstraf van zes maanden uitzitten. Journalisten Harry Jaffe en Tom Sherwood schreven in 1994 een boek over het incident, getiteld Dream City, en zullen Murphy en Lee helpen bij de ontwikkeling van het script.

Het nog titelloze project wordt een tv-film voor HBO. De Amerikaanse kabelzender deed in 2002 ook al een poging om een rolprent over Barry te maken. Dat project, geschreven door Chris Rock en Jamie Foxx in de hoofdrol, kwam destijds om onbekende redenen niet van de grond.

'Paris Saint-Germain gaat voor Tévez'

Het lijkt er al tijden op dat Carlos Tévez naar AC Milan vertrekt. De aanvaller heeft reeds een persoonlijk akkoord met de club. Er is nu echter nog een club in de race. Paris Saint-Germain zou zich volgens het Franse RMC Radio officieel hebben gemeld voor de goalgetter.

De club uit de Franse hoofdstad heeft contact gehad met Manchester City, over de mogelijkheden van een overstap. Algemeen directeur Jean-Claude Blanc is zelfs naar Milaan gevlogen om met Kia Joorabchian, de zaakwaarnemer van Tévez, te praten. 

Het steenrijke PSG zou de vraagprijs van ongeveer dertig miljoen euro willen betalen voor de aanvaller. AC Milan wil de Tévez liever eerst huren, om hem vervolgens definitief te binden. Met een dergelijke deal zijn The Citizens het echter niet eens. De club wil de volledige buit vangen.

Acht aanhoudingen bij twee schietpartijen Rotterdam

Bij twee verschillende schietpartijen in Rotterdam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal acht mensen aangehouden. Een persoon raakte gewond, meldt de politie.

Bij een schietpartij in een woning aan de Zevenkampse Ring waarbij een man gewond raakte werden twee mannen en een vrouw opgepakt. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht, waar hij zaterdag is geopereerd.

Op de Kruiskade vond vrijdagnacht ook een schietpartij plaats. Er bleek op een auto te zijn geschoten. Niemand raakte gewond. Drie vrouwen en twee mannen werden aangehouden.

De schietpartijen houden geen verband met elkaar. Alle acht verdachten zitten nog vast.

Verjaardagscadeau van Angry Birds

Angry Birds wordt op zondag 11 december twee jaar en uitgever Rovio viert dat met een update van het spel. Het Angry Birds-pakket Happy Birdday bevat vijftien birthday cakelevels, nieuwe menu's en graphics en een ontgrendeling van alle levels.

In Amerika wordt de verjaardag extra gevierd met weggeefmomenten in onder andere boekhandelketen Barnes and Noble en speciale Angry Birds-wedstrijden in geselecteerde winkel. Ook winkelketen Toys 'R' Us doet in Amerika mee met korting op pluche Angry Birds-knuffels. Ook in Japan en Engeland zullen winkeliers met acties komen voor de verjaardag van het spel.

Of er ook in Nederland dergelijke acties komen is niet bekend.

Filipijnse rebellen laten Amerikaan (14) vrij

Een 14-jarige Amerikaanse jongen die samen met zijn moeder en neef vijf maanden geleden in het zuiden van de Filipijnen werd ontvoerd door moslimmilitanten is zaterdag vrijgekomen. Kevin Lunsmann werd al die tijd in de jungle vastgehouden door militanten van Abu Sayyaf, een aan Al-Qaida verbonden terreurorganisatie.

De Filipijns-Amerikaanse moeder van de jongen kwam twee maanden geleden vrij en zijn neef vorige maand. Ze werden ontvoerd tijdens hun vakantie. Het is onduidelijk of er losgeld voor de drie is betaald aan de rebellen.

Ontvoeringen vormen een groot probleem in de arme regio en worden meestal op het conto van Abu Sayyaf geschreven.

Dienstwapen gevonden bij schutter Almelo

Het dienstwapen van de agent in opleiding die vrijdag een 18-jarige vrouw doodschoot in een supermarkt in Almelo, is bij zijn lichaam gevonden. Dat heeft persofficier van justitie Carlo Dronkers zaterdag tegen RTV Oost gezegd.

Het staat nog niet vast of met dit wapen is geschoten. Onderzoek moet dat uitwijzen. Naar verwachting is daar maandag meer duidelijkheid over. Volgens Dronkers zijn er geen andere wapens gevonden. Wel zijn afscheidsbrieven aangetroffen. Over de inhoud daarvan wilde Dronkers niets zeggen.

De 25-jarige man was agent in opleiding bij het korps Amsterdam-Amstelland. Het slachtoffer dat hij doodschoot was mogelijk zijn ex-vriendin. Hij pleegde na de schietpartij zelfmoord in een woning in Almelo.

Kim Kardashian op humanitaire reis door Haïti

Kim Kardashian bevindt zich momenteel in Haïti. De 31-jarige realityster is afgereisd naar het vorig jaar door een zware aardbeving getroffen land, om aandacht te vragen voor vrouwen die daar in nood verkeren.

Kardashian bevindt zich niet alleen in Haïti, schrijft het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. Ze wordt vergezeld door haar moeder, ontwerpster Donna Karan en actrices Patricia Arquette en Maria Bello. Laatstgenoemde is oprichter van de organisatie We Advance, die zich inzet voor de gezondheid, veiligheid en welzijn van vrouwen in de armste gedeelten van het land.

De reis is een welkome afwisseling voor Kardashian, die in een mediacircus belandde nadat ze bekendmaakte te gaan scheiden. "Ze is er nu twee dagen en zegt dat ze het geweldig vindt", zegt een bron. In oktober strandde Kardashians huwelijk met Kris Humphries na slechts tien weken.

Nys schrijft Scheldecross op zijn naam

Veldrijder Sven Nys heeft de Scheldecross gewonnen. De 35-jarige Belg bleef in Antwerpen zijn landgenoten Tom Meeusen en Dieter Vanthourenhout voor.

Nys had op de meet een marge van acht seconden op Meeusen en veertien tellen op Vanthourenhout. Het was voor de Belgische veldrijder de derde keer dat hij de Scheldecross wist te winnen. De wedstrijd in Antwerpen maakt deel uit van de  Fidea Classics. Lars van der Haar was met een zevende plaats de beste Nederlander.

Nys
Nys schrijft Scheldecross op zijn naam (Foto: Pro Shots)

[Premier League] Van Persie schiet jarig Arsenal naar zege

Robin van Persie heeft zijn club Arsenal een 1-0 zege op Everton cadeau gedaan. Op het 125-jarig verjaardagsfeestje van de Gunners scoorde de Rotterdammer de enige treffer na 69 minuten. Een lobje van Alex Song over de verdediging van de ploeg uit Liverpool heen werd door Van Persie op schitterende wijze de verre hoek in gevolleerd.

Na een moeizame openingsfase nam Arsenal het heft in de wedstrijd stevig in handen. De ene na de andere fraaie aanval werd door de Londenaren echter niet doeltreffend afgerond. Na rust deed Everton veel beter mee, maar scoorde Arsenal wel. Ook na de 1-0 kregen de bezoekers bij counters nog kansjes op een goal, maar de punten bleven in Londen.


Van Persie schiet jarig Arsenal naar zege (Foto: Pro Shots)

Manchester United won eenvoudig met 4-1 van Wolverhampton Wanderers. Luis Nani en Wayne Rooney zorgden voor de 2-0 ruststand. Vlak na de thee kopte Steven Fletcher de aansluitingstreffer binnen, maar tien minuten na rust was de marge weer twee toen Nani zijn tweede doelpunt liet aantekenen. Ook Rooney was nogmaals trefzeker.

Liverpool won met 1-0 van Queens Park Rangers. Luis Suarez velde in de eerste minuut van de tweede helft het oordeel over de Londense club. Swansea City boekte een 2-0 zege bij Fulham. De club van doelman Michel Vonk kwam tien minuten na rust op voorsprong via Scott Sinclair. Vorm stopte bij die stand ook een strafschop van Clint Dempsey voordat Danny Graham in blessuretijd de wedstrijd besliste.

Newcastle United ging voor de tweede week op rij onderuit. Norwich City was in eigen huis met 4-2 te sterk. Wesley Hoolahan zette Norwich op voorsprong, maar op slag van rust maakte Demba Ba gelijk namens de Magpies. Na rust passeerden ook Grant Holt en Steve Morison Newcastle-doelman Tim Krul voor een 3-1 stand voordat de bezoekers met tien man verder moesten na rood voor Dan Gosling. Demba Ba bracht vervolgens de spanning nog terug, maar Holt stelde de zege voor Norwich veilig.

Winnaar Grote Prijs Singer/songwriter bekend

Singer/songwriter Yori Swart is zaterdag in de Amsterdamse poptempel Paradiso uitgeroepen tot meest veelbelovende talent van Nederland tijdens de finale van de Grote Prijs. In de langstlopende competitie voor livemuziek nam zij het op tegen Jeroen Kant& Ratten in de Schuur, Angela Moyra, Port of Call, Half Way Station en Sue the Night.

De Grote Prijs wordt zaterdag voor de 26e keer in vier categorieën uitgereikt. Om 20.00 uur is het in de Melkweg tijd voor de finale in de categorie rock/alternative. Kanshebbers zijn Woot, Stefany June, The Information, Evant Garden, The Pikeys en Sparrow Falls. In Paradiso staan op dat moment Zanillya, Fly-Bro, 1Duidig, Mulu, Ogri Ai en Makkie en KrankJoram op het podium voor de Grote Prijs voor beste hiphopper.

Rond middernacht krijgen Foursight, Knarsetand, SQL, Presk, Shambok en The Please de kans zich te bewijzen in de categorie dance/producers.

De Grote Prijs levert de winnaars onder meer 5000 euro, studiotijd en optredens op meerdere festivals en podia op.


Winnaar Grote Prijs Singer/songwriter bekend
 Yori Swart

Contract aanstaande voor Bakkal

Volgens RTV Rijnmond gaat Feyenoord binnenkort om de tafel met huurling Otman Bakkal. De middenvelder kan een contract tegemoet zien.

Bakkal wordt momenteel tot het einde van het seizoen gehuurd van PSV. De middenvelder maakt een uitstekende indruk bij de Rotterdamse club, waardoor Feyenoord een poging gaat ondernemen om Bakkal definitief vast te leggen. Dat meldt het medium in het wekelijkse voetbalprogramma FC Rijnmond

Mocht Bakkal zijn handtekening onder een contract zetten, dan volgt de middenvelder Kaj Ramsteijn, Kostas Lamprou, Ruben Schaken en Jordy Clasie, die eerder al bijtekenden. Volgens trainer Ronald Koeman zijn de vernieuwde contracten een logisch gevolg van het tot nu toe uitstekende seizoen."Met Feyenoord gaat het goed. De jongens zijn blij dat ze zien dat ze zich ontwikkelen. Het is een mooi signaal dat zij zo positief zijn. De resultaten zijn goed, de sfeer is fantastisch en het publiek geweldig. Feyenoord is een grote club."

Bakkal
Contract aanstaande voor Bakkal (Foto: Pro Shots)

Sophie Hilbrand blijft 'dat rebelse meisje'

Sophie Hilbrand vindt het nog steeds heerlijk om rebels te zijn. "Ik ben nog steeds dat rebelse meisje. Ik heb iets kinderlijks in me. Zolang ik dat heb, blijf ik het leuk vinden om me schaamteloos te gedragen", zegt ze.

De 36-jarige BNN-presentatrice en haar vriend, acteur Waldemar Torenstra, hebben een 2-jarige dochter en een tweede kindje is onderweg. Ondanks haar drang naar rebellie wordt ze thuis inmiddels de 'planning-nazi' genoemd. "Ik wil het liefste zijn waar mijn kind is. Die zekerheid geeft rust", zegt Hilbrand zaterdag in het AD.

De presentatrice van jongerenomroep BNN realiseert zich dat dat rebelse op een gegeven moment niet meer kan, maar tv-programma's maken wil ze zo lang mogelijk doen. "Dat is het leukste wat er is. En als ik op een zeker moment te oud ben voor BNN, ga ik wat anders doen."

Bloemenzee voor C1000 Almelo

Voor de C1000-supermarkt waar vrijdag een 18-jarige medewerkster werd neergeschoten, is zaterdagochtend een enorme bloemenzee verrezen. Dat heeft de bloemist in winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo zaterdag gemeld.

"Het klinkt heel wrang om nu te zeggen dat we goede zaken doen", stelt hij. "Maar veel mensen willen toch op de een of andere manier hun steun betuigen en uiting geven aan hun verdriet." Veel mensen staan even stil bij het C1000-filiaal, dat zaterdag gesloten bleef. Sommigen steken ook kaarsjes aan.

Nederlandse journaliste opgepakt in Congo

De Nederlandse journaliste Anneke Verbraeken is zaterdag in Congo aangehouden door militairen. Ze werd opgepakt in een ziekenhuis in Kinshasa, waar ze opnamen maakte van mensen die vrijdag omkwamen bij verkiezingsrellen. Volgens haar advocaat Jan Hofdijk werd ze na enkele uren vrijgelaten.

Het is onrustig in Congo sinds vrijdag de langzittende president Joseph Kabila tot winnaar van de verkiezingen werd uitgeroepen en tegelijkertijd oppositieleider Etienne Tshisekedi de overwinning claimde.

Verbraeken werkt onder meer voor Vrij Nederland en de Wereldomroep.

C1000 Almelo maandag weer open

Het filiaal van C1000 in het winkelcentrum Schelfhorst in Almelo gaat maandag weer open. Medewerkers besloten dat zaterdag op een bijeenkomst waar ook burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld bij aanwezig was, meldt een woordvoerder van de keten. In de supermarkt werd vrijdagavond een 18-jarige caissière doodgeschoten.

Het filiaal was zaterdag dicht. De collega's van het slachtoffer zochten steun bij elkaar op een bijeenkomst. De zegsvrouw geeft aan dat maandag een moeilijke dag wordt, maar dat het personeel zich gesteund voelt door inwoners, klanten en winkeliers.

Burgemeester Hermans-Vloedbeld bezocht zaterdag het winkelcentrum om daar te praten met de medewerkers, winkeliers en bezoekers. Het Wijkcentrum De Schelf aan het Binnenhof in Almelo is zaterdagmiddag open voor mensen die willen praten of ervaringen willen delen over de schietpartij.

[Bundesliga] Luhukay stunt met 'Nederlands' Augsburg

FC Augsburg heeft vanmiddag in eigen huis een uitstekend resultaat behaald tegen Borussia Mönchengladbach, de huidige nummer vier van de Bundesliga. De hekkensluiter, waar onze landgenoot Jos Luhukay trainer is, won met 1-0 en stijgt daardoor naar de zeventiende plaats.

Luhukay gunde aan een drietal Nederlanders een basisplaats. Paul Verhaegh en Gibril Sankoh stonden in de verdediging, terwijl Lorenzo Davids een plaatsje kreeg op het middenveld. Alle Nederlanders speelden de gehele partij mee. Kort na rust was de Duitse verdediger Jan-Ingwer Callsen-Bracker de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.

Mönchengladbach, waar Roel Brouwers de gehele partij op de bank verbleef, probeerde onder meer met het inbrengen van de Belgische aanvaller Igor de Camargo de wedstrijd nog te kantelen, maar slaagde hier niet in.

Telefonica wint weer in Kaapstad

De Telefonica heeft haar voorsprong in de Volvo Ocean Race vergroot. De Spaanse boot won zaterdag de havenrace in Kaapstad door achtereenvolgens Camper, Puma, Abu Dhabi Ocean Racing, Groupama en Team Sanya achter zich te laten. De Telefonica had ook de eerste etappe, die van Alicante naar Kaapstad voerde, al gewonnen.

In de stand van de Ocean Race gaat Telefonica met 37 punten aan de leiding. Camper volgt met 34 punten en Groupama met 24. Abu Dhabi en Puma hebben allebei negen punten, maar de boot uit de Verenigde Arabische Emiraten won de eerste havenrace in Alicante en staat daardoor vierde. Team Sanya sprokkelde vier punten bijeen.

Zondag vertrekken de zes deelnemende boten vanuit Kaapstad voor de tweede etappe. Die brengt de vloot naar Abu Dhabi.

Demonstratie Moskou van start

Duizenden Russen zijn zaterdag de straat opgegaan om te demonstreren tegen de parlementsverkiezingen van vorige week. Volgens veel Russen zijn die frauduleus verlopen. In zeker vijftien steden vinden protesten plaats.

In de Russische hoofdstad Moskou worden meer dan dertigduizend mensen verwacht. De betogers zijn boos over de stembusfraude, maar ook gemotiveerd vanwege het verlies van de partij van premier Vladimir Poetin, die zijn tweederde meerderheid in de Doema verloor. Volgens demonstranten is dat verlies bovendien geflatteerd door de fraude. De verkiezingsuitslag betekende een aanzienlijk verlies voor Poetin en Verenigd Rusland, die het Russische politieke toneel al tien jaar domineren.

"De vervalsingen door de autoriteiten hebben het land tot een groot theater gemaakt, met clowns zoals in een circus", zei Aleksandr Trofimov, een van de eerste aanwezigen bij de demonstratie op het Bolotnajaplein.

"Ik denk dat geen enkele inwoner van dit land kan zeggen dat hij blij is met wat dan ook. We hebben geen onafhankelijke rechtspraak, er is geen vrijheid van meningsuiting - dit alles samen heeft een situatie gecreëerd waardoor mensen zich genoodzaakt zien te demonstreren", zei demonstrant Albert Joesoepov, die in burger was, maar zei voor het Russische leger te werken.

In Vladivostok demonstreerden honderden mensen tegen Poetin en zijn partij. Er was politie aanwezig, maar niemand werd gearresteerd. In de Siberische stad Perm werden vijftien mensen opgepakt toen ze een demonstratie begonnen waarvoor ze geen toestemming hadden gekregen.

In de meeste steden, waaronder in Moskou, werd wel toestemming voor demonstraties gegeven, een ongebruikelijke stap in een land waar demonstraties van de oppositie meestal worden verboden. Wel werd vrijdag bekend dat scholieren deze week ook zaterdag naar school moeten, mogelijk om te voorkomen dat ze aan de demonstraties deelnemen.

President Dmitri Medvedev zei eerder deze week dat er inderdaad mogelijk gefraudeerd is en Poetin opperde een dialoog met de oppositie. Het toont aan dat het Kremlin onder zware druk staat na de parlementsverkiezingen van afgelopen zondag.

Als het protest van zaterdag een succes wordt, dan is het aan de betogers om met plannen voor de lange termijn te komen. Leden van de oppositie kondigden vrijdag al aan dat de volgende stap de organisatie van een nieuwe demonstratie volgend weekeinde zou zijn, met als een doel nog meer mensen op de been te krijgen.


Demonstratie Moskou van start (Foto: Novum)

Occupy-kamp Boston ontruimd

De politie heeft in de Amerikaanse stad Boston een kamp van de Occupy-beweging ontruimd. Zeker 46 mensen werden gearresteerd om dat ze geen gehoor gaven aan de oproep van de politie het Deweyplein te verlaten. Er vielen geen gewonden bij de ontruiming.

Donderdagnacht verliep de deadline waarop de betogers het kamp moesten verlaten. Pas zaterdag vroeg in de ochtend kwamen agenten het kamp binnen en begonnen met de ontmanteling ervan. Toen de politieagenten het kamp binnentrokken gingen tientallen betogers gearmd op de grond zitten als een vorm van geweldloos protest. De politie arresteerde hen kort daarna.

De betogers werkten over het algemeen goed mee, aldus een politiewoordvoerder. In minder dan een uur was het kamp, dat tien weken geleden werd opgericht, ontmanteld. In het kamp in Boston woonden zo'n honderd tot honderdvijftig demonstranten.

Boston is de laatste van een reeks van Amerikaanse steden waar Occupy-kampen worden ontruimd. Ook in New York, Los Angeles, Philadelphia en San Francisco werden kampen opgebroken. De betogers demonstreren tegen economische onrechtvaardigheid en de inhaligheid van het bedrijfsleven.


Occupy-kamp Boston ontruimd (Foto: Novum)

Politie vindt messen bij controle parkeerplaats

Bij een controle op parkeerplaats Den Ruygen Hoek langs de A4 bij Haarlemmermeer zijn vrijdag onder meer zes messen en een ijzeren staaf van ruim een halve meter in beslag genomen. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zaterdag.

De politie controleerde de parkeerplaats, omdat de plek sinds het begin van deze maand een veiligheidsrisicogebied is. De politie mag preventief fouilleren en auto's onderzoeken op wapens en munitie. De gemeente Haarlemmermeer wil zo wapens uitbannen bij de recreatieplaats bij Schiphol.

Tijdens de controle werden ruim honderd voertuigen gecontroleerd en 126 mensen gefouilleerd. De messen en de ijzeren staaf werden achter een bestuurdersstoel van een auto gevonden. Bij zes bestuurders werd een kleine hoeveelheid verboden middelen aangetroffen. Een bestuurder werd voor vierde keer in twee jaar tijd gepakt voor rijden onder invloed.

In het begin van deze maand nam de politie bij een controle vier messen en pepperspray in beslag.

Van Calker en Jansma tiende in La Plagne

Bobsleeërs Edwin van Calker en Sybren Jansma zijn bij de tweede wereldbekerwedstrijd in La Plagne in de tweemansslee als tiende geëindigd. Het tweetal moest na twee runs iets meer dan een seconde toegeven op de Duitse winnaars Thomas Florschütz en Kevin Kuske.

De Amerikanen Steven Holcomb en Steve Langton werden tweede, gevolgd door de Zwitserse nummers drie Beat Hefti en Thomas Lamparter. Zij wonnen vorige week in Igls de eerste wedstrijd.

Vermist meisje gevonden na Amber Alert

Het sinds vrijdagavond vermiste 4-jarige meisje is weer terecht. Ze werd samen met haar vader levend teruggevonden in Rotterdam. Dat zei een politiewoordvoerder zaterdag. De politie heeft de man aangehouden.

Vader en dochter werden rond 16.00 uur in een zwarte Fiat aan de Maashaven in Rotterdam gevonden. Het meisje is ongedeerd en met haar moeder herenigd. "Ze krijgen nu alle zorg die ze nodig hebben", aldus de politie. Een vrouw zag de auto rijden en belde de politie.

Het Amber Alert is ingetrokken, aldus het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Het meisje werd sinds vrijdagavond half zeven vermist. Haar moeder liep met het meisje in Rotterdam op straat toen de vader van het kind naar haar toe kwam en haar meenam.

Vermist meisje gevonden na Amber Alert
Vermist meisje gevonden na Amber Alert (Foto: ANP)

Mario Kart 7 pakt geen poleposition

Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS heeft niet de eerste plaats in de Nederlandse verkooptoptien veroverd. Het racespel staat in zijn eerste week derde achter het dansspel Just Dance 3 voor de Wii en nummer een, het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 3. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

Naast Mario Kart 7 staat ook Super Mario 3D Land voor de Nintendo 3DS nog in de top tien, namelijk op de zevende plaats. De verkoop van deze twee spellen doet vermoeden dat de 3D-spelcomputer van Nintendo steeds meer in trek is. Exacte verkoopcijfers zijn niet bekendgemaakt.

Na een afwezigheid van een week heeft het rollenspel The Elder Scrolls V: Skyrim weer twee plaatsen veroverd in de top tien. De versie voor de PlayStation 3 staat op de achtste plaats, terwijl die voor de Xbox 360 tiende staat.

01. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Playstation 3)
02. Just Dance 3 (Nintendo Wii)
03. Mario Kart 7 (Nintendo 3DS)
04. Mario & Sonic op de Olympische Spelen 2012 (Nintendo Wii)
05. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Xbox 360)
06. FIFA 12 (Playstation 3)
07. Super Mario 3D Land (Nintendo 3DS)
08. The Elder Scrolls V: Skyrim (Playstation 3)
09. Assassin's Creed: Revelations (Playstation 3)
10. The Elder Scrolls V: Skyrim (Xbox 360)


Mario Kart 7 pakt geen poleposition

Capcom brengt Japanse indie-games naar het Westen

Capcom gaat in samenwerking met Nyu Media Japanse indie-games uitbrengen voor de Westerse markt. De games zullen beschikbaar komen op Steam, Direct 2 Drive, Impuls en andere pc-diensten.

De eerste titel die uit zal komen is Astro Port's Satazius. Dit is een side-scrolling schietspel die te koop zal zijn voor zo'n 6 Euro. Hieronder is een video te zien van het spel in actie. Andere releases die gepland staan voor begin 2012 zijn Cherry Tree High Comedy Club, Ether Vapor Remaster, Fighting Fairy, eXceed 2nd- Vampire Rex en eXceed 3rd- Jade Penetrate Black Package.

Achttiende hole nekt Luiten in Dubai

Joost Luiten heeft ook op de derde dag van het Dubai World Championship geen potten kunnen breken. De Nederlandse golfer liep een ronde van 73 slagen, één boven par. De meeste problemen kende Luiten bij de achttiende hole. Daar liet hij een double bogey noteren door de bal tot twee keer toe in het water te slaan.

Met een totaalscore van vier boven par staat Luiten met alleen nog de slotdag te gaan op de vijftigste plaats. Alvaro Quiros heeft de beste papieren voor de eindzege. De Spanjaard staat ondanks een matige derde dag bovenaan met veertien onder par. Hij verdedigt een voorsprong van twee slagen op de Schot Paul Lawrie.

Ecclestone hoopt op doorgaan race Bahrein

Formule 1-baas Bernie Ecclestone hoopt dat de Grand Prix van Bahrein in 2012 doorgang zal vinden. Dit jaar werd de race vanwege de politieke onrust geschrapt, maar staat volgend jaar gewoon weer op de kalender. De Brit houdt nog wel een slag om de arm omdat in het koninkrijk de vlam zo weer in de pan kan slaan.

De race staat voor 22 april gepland en naar verluidt is er nog steeds dreiging van onrust. "Ik hoop dat we naar Bahrein gaan en er geen problemen zijn, de race doorgaat, het publiek blij is en er geen drama's zijn," zei Ecclestone tegen The Guardian. Mochten er wel beren op de weg zijn dan zegt de Brit serieus na te gaan denken over het wederom schrappen van de race.

Ecclestone wijst in dit verband op het schrappen van de Grand Prix van Zuid-Afrika in 1980 vanwege de apartheid. "We zijn in Argentinië geweest toen daar grote problemen waren. Er zijn grote problemen in Brazilië geweest, rare dingen gebeurden daar. Ik denk dat je overal wel iets kunt vinden wat niet goed is."

Zieke Janssen niet tegen RKC

Theo Janssen doet zondag niet mee met Ajax tegen RKC Waalwijk. De middenvelder is ziek en zit daarom niet bij de achttienkoppige selectie. Janssen stond sinds zijn overstap van FC Twente in alle vijftien competitiewedstrijden van Ajax in de basis. Gregory van der Wiel zit ondanks zijn gebroken middenhandsbeentje wel bij de groep.

Ajax probeert zondag in Waalwijk de kater van de uitschakeling in de Champions League enigszins weg te spoelen. De wedstrijd tussen de nummers veertien en vier van de Eredivisie begint om 14.30 uur.

Janssen
Zieke Janssen niet tegen RKC (Foto: Pro Shots)

Dione de Graaff wild van 'Dexter'

Dione de Graaff is enorm gecharmeerd van de hoofdpersonage Dexter van de gelijknamige Amerikaanse tv-serie. Dit zegt de Studio Sport-presentatrice in de Mikro Gids.

"Mijn absolute favoriet is Dexter. Ik kan mij niet heugen dat ik een serie zó spannend vond. En het is af en toe nog geestig ook. Dat vind ik heel knap van de makers: het is hartstikke spannend, maar soms moet je ook grinniken", vertelt De Graaff.

De presentatrice geeft zelfs toe helemaal wild te worden van Dexter: "Mijn vriend weet ervan, hoor. Maar best wel raar eigenlijk: verliefd op een seriemoordenaar. Ik vind hem helemaal niet knap, maar we zijn inmiddels met serie vijf bezig en dan krijg je toch een band met zo iemand, hè."

Voor De Graaff en haar partner is Dexter een denkbeeldige vriend geworden: "Wij zeggen thuis weleens tegen elkaar: hoe zou het eigenlijk met Dextertje zijn?"


Dione de Graaff wild van 'Dexter'

Doden bij crash vliegtuigje op school Filipijnen

In de buurt van de Filipijnse hoofdstad Manilla is zaterdag een vliegtuigje neergestort en op een basisschool terechtgekomen. Zeker dertien mensen kwamen om het leven, onder wie twee kinderen.

Na de crash ontstond een brand die zich snel naar naastgelegen huizen verspreidde. Op het moment van de crash werd op de school geen les gegeven. Zeker tien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, vijf van hen met ernstige brandwonden.

Het vliegtuigje zond vlak voor de crash een noodsignaal uit.


Doden bij crash vliegtuigje op school Filipijnen (Foto: Novum)

'VVV dumpt Nigerianen en Japanners per direct'

VVV-Venlo wil per direct af van alle Nigerianen en Japanners binnen de Limburgse hoofdmacht. Dat hebben bronnen binnen de Venlose club aan het Algemeen Dagblad gemeld. De buitenlandse spelers zouden 'liever gisteren dan vandaag' verkocht moeten worden.

VVV zou Ahmed Musa, Michael Uchebo, Alex Emenike, Uche Nwofor, Maya Yoshida en Robert Cullen per direct op de transferlijst zetten, zo meldt het medium. Beweegreden voor dit drastische besluit is dat de Limburgse club het scoutingsbeleid meer zou willen gaan richten op de Nederlandse en Europese markt. 

Er zou in ieder geval al belangstelling zijn voor Uchebo (Stoke City), Yoshida (club uit de Japanse J-League), en Ahmed Musa. Voor laatstgenoemde speler wilde VVV in eerste instantie nog een bedrag van rond de tien miljoen willen vangen, maar inmiddels zou de hekkensluiter ook al genoegen met de helft van dat bedrag. 

Na het vertrek van trainer Glen de Boeck, die dinsdag opstapte, is VVV naarstig op zoek naar een opvolger. Momenteel is de club in gesprek met de trainer van Fortuna Sittard, Wim Dusseldorp. Dat gesprek zou echter gaan om de functie van technisch manager. 

Redknapp begrijpt niets van CL-regeling

Tottenham Hotspur-trainer Harry Redknapp heeft geen begrip voor de regel dat de uiteindelijke nummer drie in een Champions League-groep verder mag spelen in de Europa League.

Manchester United en Manchester City werden deze week uitgeschakeld voor een verder vervolg in de Champions League, maar mogen desondanks als uiteindelijke nummer drie nog wél de Europa League in. Redknapp hekelt de regel, maar vindt het vooral erg onlogisch.

"Hoe kun je nou van de Champions League naar de Europa League gaan?", vraagt de oefenmeester van The Spurs zich af tegenover diverse Engelse media. "Als je verliest in de FA Cup, ga je toch ook niet naar de halve finale van de League Cup? Het is ongelofelijk, ik begrijp er niets van."

Het Tottenham van Redknapp speelt momenteel nog in de groepsfase van de Europa League. De Engelsen balanceren echter op het randje van uitschakeling, nadat in het laatste duel tegen PAOK Saloniki met 1-2 verloren werd. De ploeg staat nu derde in de poule, achter PAOK en Rubin Kazan.

Adriaanse gelooft nog in titel voor Twente

FC Twente-trainer Co Adriaanse denkt dat de titel nog niet uit het zicht is voor de Tukkers. De coach wijkt niet af van de vooraf bepaalde doelstelling.

Twente staat momenteel derde in de Eredivisie. De ploeg heeft één punt minder dan PSV en loopt vier punten achter op koploper AZ. Adriaanse is sinds zijn komst naar de Enschedese club nooit onduidelijk geweest over zijn ambities. De oefenmeester wil met Twente de tweede landstitel in de clubhistorie halen. 

"Ik ben voor het kampioenschap naar FC Twente gekomen en die ambitie is er nog steeds", zo laat de voormalig trainer van onder meer Ajax, AZ en FC Porto weten aan het Algemeen Dagblad. "Ik denk ook dat het kan. We hebben een kwalitatief goede spelersgroep en liggen nog steeds op schema."

Twente deed afgelopen week vertrouwen op met een overtuigende 6-2 overwinning bij FC Utrecht. Vanavond neemt de ploeg van Adriaanse het in eigen huis op tegen nummer vijftien N.E.C. Nijmegen. Het duel in de Grolsch Veste staat gepland om 18:45 uur.

Janssen: "Wil contract Ajax gewoon uitdienen"

Theo Janssen is verbaasd over de commotie die is ontstaan nadat hij meldde best terug te willen keren naar Vitesse. Volgens de Ajacied was dat als grap bedoeld.

Janssen liet zich afgelopen week ontvallen dat hij best open zou staan voor terugkeer naar de Arnhemse club. "Als Vitesse belt, ben ik beschikbaar", meldde de middenvelder aan De Gelderlander. Die opmerking leidde tot veel commotie bij de Amsterdamse fans. Tot verbazing van Janssen zelf.

"Mijn opmerking was grappig bedoeld, maar niet serieus", aldus de Ajacied tegenover NUsport. "Ja, ik wil ooit wel weer deel uitmaken van de A-selectie van Vitesse, maar pas na mijn periode bij Ajax. En niemand weet hoe lang ik bij Ajax blijft."

Janssen staat nog 2013 onder contract bij de Amsterdamse club, dat hem afgelopen zomer overnam van FC Twente. "Ik wil in elk geval mijn contract uitdienen en me honderd procent in blijven zetten voor de club. Wat daarna gebeurt, zien we dan wel weer."

'VVD moet juist renteaftrek aanpakken'

Juist de VVD zou het voortouw moeten nemen om de hypotheekrenteaftrek te hervormen. Hiervoor pleitte hoogleraar financiële markten Arnoud Boot vrijdag in Nieuwsuur. Volgens hem is onontkoombaar dat er bij nieuwe bezuinigingen naar het belastingvoordeel wordt gekeken.

Boot: "Je moet nu echt deze verdieping van de crisis gebruiken om de economie te moderniseren waar je die kunt moderniseren. En dat betekent dat de hypotheekrenteaftrek, die geweldige subsidie op geld lenen, moet worden afgebouwd. Dat weet iedereen. Daar gaat de economie beter van functioneren. Daarmee voorkom je dat mensen zich in huizenhoge hypotheken steken en niet meer willen verhuizen en geen mogelijkheid meer hebben."

De econoom spoort expliciet de VVD-liberalen, die helemaal niets aan de hypotheekrenteaftrek willen doen, aan: "Als er één partij is die voor afschaffing, op een verantwoorde wijze, van de hypotheekrenteaftrek zou moeten zijn, is het natuurlijk de VVD. Die zou ervoor moeten zijn; maar die hebben zich opgesloten en in een hoek gebokst."

"Het is zo voor de hand liggend, wat de economie beter doet draaien, de verdiencapaciteit van de economie vergroot; namelijk dat je die subsidiebrei afbouwt in wezen, die aanmoediging van subsidies afbouwt. Dat moet je nu aankondigen; daarmee verbeter je de overheidsfinanciën op termijn. Dat is wat de financiële markten willen zien want dat betekent dat de kredietwaardigheid van Nederland groter wordt; dus dat moet je doen", aldus Boot.

Hans van Baalen, Europarlementariër namens de VVD, wilde niet reageren op de stelling of de hypotheekrenteaftrek aangepakt moet worden. Hij zei wel dat Nederland moet blijven investeren in onderwijs, hoewel Boot vond dat het kabinet-Rutte juist het tegenovergestelde deed.


'VVD moet juist renteaftrek aanpakken' (Fragment vanaf 13:55)

Woning Anne Frank open voor publiek

De woning waar Anne Frank woonde voor het gezin in 1942 moest onderduiken, was zaterdag bij wijze van uitzondering opengesteld voor publiek. Driehonderd mensen konden een kijkje nemen aan het Merwedeplein in de Amsterdamse Rivierenbuurt, in onder meer de slaapkamer van Anne en haar zus Margot. Daar stond de secretaire waaraan de 'schrijverscarrière' van het joodse meisje begon.

De open dag werd geopend door Anne's vriendin Jacqueline van Maarsen.

Woning Anne Frank open voor publiek
Woning Anne Frank open voor publiek (Foto: ANP)

Britse tabloid luisterde 800 mensen af

 Het totaal aantal mensen wier telefoon is afgeluisterd door journalisten van het Britse tabloid News of the World ligt rond de achthonderd. Dat heeft de Britse politie zaterdag bekendgemaakt.

Onderzoekers hebben met 2037 mensen gesproken, van wie 803 worden genoemd in de in beslag genomen documenten van privé-detective Glenn Mulcaire, aldus Scotland Yard. Mulcaire, die voor Rupert Murdochs News of the World werkte en zich in het centrum van het afluisterschandaal bevond, ging in 2007 de gevangenis in.

"We zijn ervan overtuigd dat we persoonlijk met alle mensen contact hebben gehad die zijn afgeluisterd of die waarschijnlijk zijn afgeluisterd", zei Scotland Yard. Hoewel de politie nog veel mensen moet spreken die werden aangemerkt als mogelijk doelwit, zei Scotland Yard zaterdag dat het onwaarschijnlijk is dat zij zijn afgeluisterd.

Al jaren werd News of the World ervan beschuldigd mensen te hebben afgeluisterd, onder wie bekendheden als Sienna Miller en Jude Law, en politici zoals voormalige vicepremier John Prescott. Afgelopen zomer kwam het echter tot een dieptepunt toen bekend werd dat journalisten de telefoon van de 13-jarige vermoorde Milly Dowler hadden afgeluisterd, in de hoop nieuw materiaal voor een verhaal te pakken te krijgen.

Twee hoge politiechefs en verscheidene leidinggevenden bij News Corp., het bedrijf van mediamagnaat Murdoch, namen ontslag en naar aanleiding van het onderzoek naar de afluisterpraktijken werden tientallen journalisten opgepakt. Ook werd een onderzoekscommissie ingesteld die de ethiek in de Britse media doorlicht.

Politie dreigt met publiceren beelden relschoppers

De politie gaat de komende week beelden van relschoppers bij de voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente op internet zetten en via de media publiceren. Het gaat om beelden van mensen die nog niet zijn herkend. Zaterdagochtend zijn de eerste zes relschoppers die wel werden herkend aangehouden, meldt de politie.

Een 16-jarige jongen werd in Utrecht opgepakt. De rest is tussen de 21 en 37 jaar en werd opgepakt in Utrecht, Houten, De Bilt, Driebergen en Zeewolde. De politie verdenkt hen van openlijk geweld in het stadion en het gooien van stenen buiten het stadion.

Na de wedstrijd van afgelopen zondag braken rellen uit en zagen agenten zich genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen om onruststokers op afstand te houden. Acht agenten raakten lichtgewond.

De politie zette 25 rechercheurs op de zaak. Die hebben een deel van de verzamelde beelden bekeken en herkenden de zes verdachten. Zij gaan door met het bekijken van de beelden. De politie stelt dat meer aanhoudingen 'zeker volgen'.

Het op internet zetten van relschoppers is overigens niet nieuw. In oktober gebeurde dat nog beelden van de rellen na NEC - Vitesse. In september werden beelden gepubliceerd van hooligans die op 17 september protesteerden tegen het beleid van Feyenoord.

Vijf jaar cel voor vader Jodie Foster

De vader van Jodie Foster moet vijf jaar brommen in een gevangenis in Los Angeles. De 89-jarige Lucius Foster zou ouderen in totaal ruim honderdduizend dollar afhandig hebben gemaakt.

Lucius Foster beloofde tegen een aanbetaling van vijfduizend dollar een woning te leveren. De huizen zijn er echter nooit gekomen. De vader van de Oscarwinnende actrice werd deze week schuldig bevonden, maar houdt vol onschuldig te zijn. Hij zegt de mensen slechts te hebben willen helpen aan een betaalbare woning te komen.

Jodie Foster werd voornamelijk opgevoed door haar moeder. De 49-jarige Silence of The Lambs-actrice werd geboren vlak nadat haar ouders besloten te scheiden.

Kat wordt vastgoedmagnaat

De 4-jarige Tommaso is waarschijnlijk ’s werelds rijkste kat geworden. Zijn 94-jarige baas heeft hem al haar bezittingen nagelaten. Tomaso beschikt nu over verschillende Italiaanse huizen en flats ter waarde van 10 miljoen euro. Niet gek voor een ex-zwerfkat.

Zijn baasje wilde zeker weten dat Tommaso na haar dood niets tekort zou komen. Aangezien ze weduwe was en geen kinderen had, heeft ze vlak voor haar overlijden de kat in haar testament laten opnemen.

Omdat dieren volgens de Italiaanse wet niet direct mogen erven, is er een beheerder aangesteld die nu voor Tommaso en zijn fortuin zorgt.

'Ruzie top justitie over vervolging Wilders'

De toenmalig baas van justitie Harm Brouwer botste met toenmalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) over de vraag of PVV-leider Geert Wilders moest worden vervolgd. Brouwer wilde niet vervolgen, maar Hirsch Ballin dacht daar anders over, meldt omroep HUMAN zaterdag. Dat was niet de enige strubbeling in de top van justitie.

In februari en maart 2008 zouden Hirsch Ballin en Brouwer meerdere gesprekken over de zaak-Wilders hebben gevoerd. Dat gebeurde volgens de omroep aanvankelijk onder vier ogen in de werkkamer van de minister, maar later schoof ook procureur-generaal Han Moraal aan.

Het college van procureurs-generaal, waar Brouwer voorzitter van was, wilde Wilders niet vervolgen. Hirsch Ballin wilde dat dit wel gebeurde, waarop Brouwer voorstelde dat Hirsch Ballin een aanwijzing tot vervolging gaf. Dat is een opdracht van de minister om toch te vervolgen die het OM dan 'loyaal' zou uitvoeren. De minister besloot dat niet te doen.

Later was opnieuw sprake van verdeeldheid in de top van justitie. Het OM besloot niet te vervolgen, waarop de partijen die aangifte tegen Wilders hadden gedaan bezwaar maakten. Advocaat-generaal Ank Kengen onderzocht het bezwaar en concludeerde dat de klagers gelijk hadden. Wilders moest volgens haar dus worden vervolgd. Haar leidinggevende, hoofdadvocaat-generaal Peter van Kesteren, was het met haar eens.

Toen het college van procureurs-generaal dat hoorde, werd Van Kesteren volgens de omroep te verstaan gegeven dat hij zich moest voegen naar de lijn die in eerste aanleg was gevolgd, namelijk dat Wilders niet moest worden vervolgd.

Uiteindelijk handelde Van Kesteren de zaak zelf af en betoogde hij in december 2008 voor het gerechtshof in Amsterdam tegen zijn eigen oordeel in dat Wilders niet moet worden vervolgd. Het hof bepaalde echter dat de zaak wel voor de rechter moest komen. Wilders werd in de zaak uiteindelijk vrijgesproken, zoals het Openbaar Ministerie ook had geëist.

Human heeft een driedelige documentaireserie gemaakt over het proces. Vorige week stelde de omroep dat toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) via de AIVD en de beveiliging van Wilders te weten wilde komen wat voor plannen Wilders met zijn anti-islamfilm Fitna had. Het tweede deel wordt maandagavond uitgezonden.

Europese releasedatum Postal III bekend

Vanaf vandaag is het mogelijk om de gestoorde game van Running With Scissors, namelijk Postal III te downloaden via Steam. Nu is ook de Europese retail versie van de game aangekondigd. Retail wil zeggen dat het spel in de winkel uitkomt, in plaats van de vorm van een digitale download via Steam.

Op 20 december, over 10 dagen, kunnen we hier in Europa naar de winkels rennen om Postal III voor de pc op te halen, mits je van gestoorde en absurde games als Postal houdt. Helaas gaat dit niet op voor mensen die Postal III voor hun console willen hebben, hiervoor is helaas nog geen releasedatum bekend. Wel is bekend dat de consoleversie van Postal III ergens in 2012 uit zal komen.

Postal III is een thirdperson-shooter, en tevens het nieuwste deel uit de gewelddadige en controversionele Postal-reeks. Het spel is nu al sinds 2005 in ontwikkeling, dus het is fijn dat hij over 10 dagen eindelijk in de schappen ligt. We houden jullie op de hoogte over de releasedatum van de consoleversie en eventueel verder nieuws over Postal III.

postal 3

Eerste trailer 'The Three Stooges'

Vandaag is de eerste trailer van de aanstaande komedie 'The Three Stooges' vrijgegeven. Het betreft een komedie van de broers Peter en Bobby Farrelly. In de afgelopen jaren verschenen er honderden korte films met 'The Three Stooges', die thuishoren in het rijtje Laurel ans Hardy, The Marx Brothers en Abott and Costello.

Moe (Chris Diamantopoulos), Curly (Will Sasso) en Larry (Sean Hayes) zijn als baby in een weeshuis ondergebracht. Op later leeftijd proberen ze om datzelfde weeshuis van de ondergang te redden. Helaas zijn ze de bron van veel ellende door het ene na het andere ongeluk te veroorzaken. Zo worden ze bij een moorzaak betrokken en belanden ze een een reality-serie. Op 28 juni 2012 gaat de film in Nederland in première.

Libië reikt strijders Gadhafi de hand

De nieuwe machthebbers in Libië zijn bereid de militairen van de verdreven dictator Moammar Gadhafi te vergeven. "In Libië kunnen we iedereen opnemen. Libië is voor allen", zei de leider van de Nationale Overgangsraad, Mustafa Abdel Jalil, zaterdag.

Ook premier Abdurrahim El-Keib reikte het kamp van Gadhafi de hand. "Verzoening is essentieel voor het opbouwen van een staat. De toekomst kan niet worden gebouwd op basis van wraak", stelde hij.

Oudejaarsconference

Het is december en dat is de maand waarin elk medium op zijn eigen manier terugblikt op het afgelopen jaar. Dat kan simpelweg met een chronologisch feitenoverzicht, maar ook met grappen en satire. Het was een vruchtbaar jaar voor de grappenmakers, met de dood van Osama Bin Laden, de Arabische Lente, alles rond Ajax. Maar we hadden natuurlijk ook de schietpartij in Alphen a/d Rijn, en gisteren de dood van een caissière in een C1000 in Almelo. Mogen er over dat alles grappen worden gemaakt?

Eredivisie CV ziet niks in BeNe-liga

De Eredivisie CV ziet nog steeds niks in het samengaan van Nederlandse en Belgische clubs in één competitie. De voorzitter van Standard Luik had anders verwacht.

Voor de Eredivisie CV staat het naar eigen zeggen niet op de agenda. Het wijst ook naar een onderzoek van jaren geleden naar een BeNe-liga. "Daaruit bleek dat de Nederlandse voetballiefhebber hiervoor niet warmloopt. We hebben het idee indertijd op allerlei facetten getest en toen kwam er geen positief beeld uit", verklaart directeur Alex Tielbeke aan het AD.

Standard Luik-voorzitter Roland Duchâtelet had juist een ander standpunt verwacht van de Nederlanders. "Momenteel liggen de tv-gelden in België veel hoger dan in Nederland en komen er tal van Nederlandse clubs in de problemen. Daar waar er destijds weinig interesse was van onze noorderburen, ligt de situatie nu wel anders", zei hij op een forum in Lommel.

Hij hoopt alsnog dat de Nederlanders overstag gaan. "We moeten er nu werk van maken, samen met onze Nederlandse vrienden. Zij zijn meer tot een gesprek bereid, het is dus echt wel denkbaar dat we nu wel naar een deal kunnen gaan. Kijk naar de vrouwen. Zij starten wel met een BeNe-liga."

Van Ass ziet Oranje niet als favoriet op Spelen

Paul van Ass ziet het Nederlands hockeyteam volgend jaar op de Olympische Spelen van Londen niet als topkandidaat voor het goud. Dat zei de bondscoach na de 3-1 nederlaag tegen Spanje tijdens het toernooi om de Champions Trophy. Oranje loopt door de nederlaag de finale in Auckland mis en moet gaan strijden om het brons.

"We zijn nog steeds een medaillekandidaat, maar we mogen onszelf geen favoriet voor de eindzege meer noemen", zegt hij op de nieuwssite van de hockeybond. "Helaas zijn er voor Londen geen grote toernooien meer. Dus dit was onze laatste kans. Daarom moeten we nu wat bescheidener zijn."

Ondanks de tegenvallende resultaten ziet Van Ass voldoende aanknopingspunten. "We zijn op de goede weg, maar zijn er ook nog lang niet. Of een half jaar genoeg is om het gat te dichten? Dat zal de tijd leren, maar ik geloof van wel." De evaluatie volgt direct na het toernooi. "Maar we moeten niet vergeten dat er morgen tegen Nieuw-Zeeland nog steeds een medaille te winnen is."

Oranje had van Spanje moeten winnen om de finale te halen, maar liep vanaf het begin achter de feiten aan. Eduard Tabau zette Spanje al na twee minuten op voorsprong, Roc Oliva maakte er 2-0 van. De aansluitingstreffer van Bob de Voogd bracht de spanning terug, maar na vijftig minuten was de 3-1 van Gabriel Dabanch de genadeklap voor Nederland.

Donderdag had Nederland in de kampioenspoule ook al verloren van Australië. Alleen tegen gastland Nieuw-Zeeland werd een puntje gepakt.

Sigthórsson langer aan de kant

Het AD meldt dat Kolbeinn Sigthórsson langer aan de kant zal staan dan in eerste instantie gedacht. De IJslandse spits heeft een langere herstelperiode nodig en gaat ook niet mee op trainingskamp naar Brazilië.

In het duel tegen FC Groningen liep Sigthórsson een enkelblessure op, het bleek om een vermoeidheidsbreuk te gaan. De verwachting is dat Sigthórsson in februari weer fit is. Dit betekent wel dat Ajax het in de duels tegen AZ en Feyenoord zonder de IJslander moet doen.

Málaga laatste club voor Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy zal zijn voetballoopbaan beëindigen bij zijn huidige club, het Portugese Málaga. Het is simpel voor de routinier. Of nog een jaartje bij Málaga spelen of stoppen.

''De keuze is simpel: ik plak er nog een jaartje aan vast of ik stop na dit seizoen. Ik ga in ieder geval niet meer voor een andere club dan Málaga spelen. Ik ben nu gesetteld, we hebben een fijn huis in Marbella, wat we in ieder geval de komende jaren willen aanhouden.''

Málaga is een club met veel ambities en Ruud heeft het er daarom ook uitstekend naar zijn zin. ''We draaien goed mee, er is nog volop uitzicht op deelname aan Europees voetbal volgend seizoen. Dat zou een geweldige prestatie zijn. Ik ben afgelopen zomer als eerste gehaald om op die manier andere spelers warm te krijgen voor dit project.''

Trailer: Black Out

Ex-crimineel Jos Vreeswijk wordt op de dag voor zijn huwelijk wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. De onderwereld beschuldigt hem bovendien van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt 24 uur om alles op te lossen. Bijkomend probleem is echter dat hij een black out heeft.

Black Out, met Robert de Hoog, Birgit en Katja Schuurman, Kim van Kooten, Willie Wartaal en nog een reeks anderen, gaat draaien op 26 januari.

Vrouw doodgebeten door haar 25 honden

Een vrouw uit het Tsjechische Radonice-nad-Ohri is gisteren een gruwelijke dood gestorven. De vrouw, van in de zestig, is doodgebeten door haar 25 rottweilers.

"Omstreeks 6 uur richtten de honden zich tegen hun baasje", zo laat de politie weten. "De vrouw is ter plekke aan haar zeer zware verwondingen bezweken."

De vrouw werd door haar dochter gevonden, die direct de politie inschakelde. Volgens een tv-zender waren de viervoeters slecht behandeld en waren ze uitgehongerd.

Deel ledenraad Ajax stapt per direct op

Een aantal invloedrijke figuren heeft vandaag laten weten de ledenraad van Ajax per direct te verlaten. Dit meldt Het Parool vandaag. Het heeft er alle schijn van dat deze mensen genoeg hebben van het amateurisme binnen de Amsterdamse club.

Cees van Oevelen, Marc Stuut, Dennis Bogaart en Mark Geestman (ledenraad) en Piet Keizer en Richard Louwers hebben laten weten te vertrekken. De laatstgenoemde persoon is al sinds 2010 betrokken bij de aangekondigde bestuurswijzigingen binnen Ajax.

Daarnaast werd Louwers, die indirect aan de Sports Entertainment Group (SEG) verbonden is, enkele maanden leden ook nog gevraagd een functie binnen de Raad van Commissarissen van de Amsterdammers te bekleden. Het zou om een financieel directeurschap gaan. Na een aantal gesprekken trok hij zich echter terug.

'Man zat tijdens ongeval niet vast aan trein'

De man die in de nacht van vrijdag op zaterdag overleed toen hij door een trein werd meegesleurd, zat niet vast in of aan de trein toen het ongeluk gebeurde. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zaterdag gemeld na onderzoek. Het feit dat hij niet vastzat in of aan de trein blijkt uit zowel getuigenverklaringen als technisch onderzoek.

Het is nog niet duidelijk waarom en hoe de man vervolgens onder de trein belandde, aldus een zegsman. Hij kwam om het leven doordat hij bij het wegrijden van de trein werd meegesleurd over het perron en onder de trein terechtkwam.

Het personeel van de trein die wegreed vanaf station Apeldoorn Osseveld hoorde pas later dat het incident had plaatsgevonden, aldus een woordvoerder van de NS. Hij noemt het een "verschrikkelijke gebeurtenis. Het heeft het personeel enorm aangegrepen."

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) doet samen met de inspectie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoek naar het bizarre ongeval. De inzittenden van de trein zijn op treinstation Zutphen opgevangen door de politie.

De woordvoerder van de NS noemde zaterdagochtend een ongeval met een persoon die de trein uitstapt "zeer bijzonder. We hebben soms wel te maken met incidenten waarbij mensen vastzitten tussen de deuren als zij nog instappen terwijl de deuren al sluiten." Het is officieel verboden nog in te stappen als de conducteur op zijn fluit heeft geblazen of als het automatische vertreksignaal geklonken heeft.

'Stemacteur werkt aan Half-Life 3'

De geruchten over de ontwikkeling van Half-Life 3 zijn al op gang sinds de consolerelease van Half-Life 2 in 2007. Recent is de geruchtentrein weer op gang gekomen nadat een Valve-medewerker een Half-Life 3-shirt aanhad. Nu is er een nieuw gerucht aan het geheel toegevoegd.

Volgens de geruchten zou een stemacteur in Amerika tegen het Official Xbox Magazine (OXM) gezegd hebben dat hij opnames heeft gemaakt voor Half-Life Episode 3. OXM heeft de acteur om verduidelijking en opheldering gevraagd, maar heeft deze nog niet gekregen. Valve zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Opnieuw brons voor Willeboordse

Judoka Elisabeth Willeboordse heeft gisteren bij de laatste Grand Slam van dit jaar in Tokyo brons veroverd. In de categorie tot 63 kilogram verloor ze in de halve finale op ippon van Yoshie Ueno uit Japan. Vorig jaar pakte Willeboordse eveneens brons op het grandslamtoernooi.

Dex Elmont eindigde als vijfde in Tokyo. In de klasse tot 73 kilogram verloor hij in de kwartfinales van de Belg Dirk van Tichelt.

Opnieuw brons Willeboordse
Opnieuw brons Willeboordse (Foto: ANP)

Toivonen blijft aanvoerder na 'sorry'

Ola Toivonen had een negatieve hoofdrol tijdens Feyenoord - PSV, door zijn vervanger Jeremain Lens te negeren. Hij heeft nu zijn excuses aangeboden.

Trainer Fred Rutten was ook niet blij met de actie van de Zweed. "Die reactie was niet verstandig. Na afloop kreeg hij als aanvoerder alles over zich heen, wat inherent is aan een topclub als PSV", liet hij weten aan de verzamelde pers. "Ola is dit seizoen heel belangrijk geweest, maar tegen Feyenoord ging het niet zoals het moest gaan. Omdat Ola niet in de wedstrijd zat, ontstond er boosheid bij hem. Maar die was meer op zichzelf gericht."

Toivonen bevestigde dat en heeft het boetekleed aangetrokken zijn excuses aangeboden. "Een aanvoerder moet een goede uitstraling hebben in het veld. Zondag was ik geen voorbeeld voor PSV. Jammer dat dit in een topwedstrijd tegen Feyenoord gebeurde."

Groenendijk: "Feest voor heel Den Bosch"

FC Den Bosch pakte gisteravond de tweede periodetitel in de Jupiler League. Trainer Alfons Groenendijk was na afloop in de zevende hemel.

Tegen FC Eindhoven behaalde Den Bosch een moeizaam 2-2 gelijkspel. "We beginnen verschrikkelijk aan de wedstrijd. Het duel kan na twintig minuten gespeeld zijn. Doelman Begois redt ons in de eerste helft. In de rust ben ik dan ook echt boos geworden. Ik had wel vier, vijf jongens kunnen wisselen. Uit frustratie heb ik een kleine prullenbak een tikkie gegeven", bekende Groenendijk na afloop aan Voetbal International.

Maar blijdschap overheerste uiteindelijk toch. "Hier moeten we maar eens een klein sapje op drinken. Dit is mooi voor de club, de spelers en de supporters. Iedereen weet waar we vandaan komen."

"Ik weet zeker dat we met deze club de play-offs halen. Toch kun je deze maar beter vast in de tas hebben. De jongens hebben de tweede helft alles gegeven. Dit is een feest voor heel Den Bosch."

FC Eindhoven-trainer Ernest Faber had bij winst zelf de periodetitel gepakt. "Voor ons is dit een aparte situatie. We staan tweede en zijn heel erg teleurgesteld. We zijn voor de tweede keer dicht bij een titel. Maar laten we het niet te dramatisch maken. We doen het hartstikke goed. Toch is het wel zuur als je voor een tweede keer complimenten krijgt en geen prijzen wint."

Everquest II-personages mee naar Age of Discovery

Dave Georgeson, executive producer voor Everquest II, heeft aangekondigd dat alle personages die zijn gemaakt voor de launch van Age of Discovery zullen worden overgezet naar het nieuwe spel. Alle personages die eerder vergrendeld waren bij de overstap naar een free-to-playmodel zullen worden vrijgegeven.

De makers hebben ook aangegeven dat alle Station Cash Points die zijn gebruikt om personages te ontgrendelen zullen worden terugbetaald. De overgang en terugbetaling geldt alleen voor personages die voor 6 december zijn aangemaakt.

Meisje toont borsten op tv, mama boos

Een meisje (22) dat vannacht haar borsten op televisie liet zien aan Gerard Ekdom en Giel Beelen heeft meteen een boze moeder op haar dak gekregen. Dat was vannacht te zien in de freaknacht, een 3FM programma dat ook op Nederland 3 werd uitgezonden.

Het ging om vaste luisteraar Dayenne. Voor ze haar borsten toonde waarschuwde haar moeder het niet te doen, maar Dayenne vluchtte met de webcam naar een andere plek in het huis en toonde toch haar borsten. Toen Ekdom vroeg het nog een keer te doen riep haar moeder dat het nu klaar was. Dayenne voorspelde dat ze een fikse preek zou krijgen. Maar, zo stelde ze, het is mijn lichaam. Bewegend beeld via deze link op 11 min 20 sec.

 

THQ ontslaat dertig personeelsleden

Ontwikkelaar THQ heeft ten gevolge van de slechte uDraw-verkopen zo'n dertig man personeel ontslagen. Projectleider Martin Good was één van de personen die ook ontslagen is. THQ wil zich nu meer gaan richten op de aankomende UFC-release en pasgeleden releases van WWE '12 en Saints Row: The Third.

THQ heeft afgelopen week hun winstverwachtingen met 25% verlaagd vanwege de tegenvallende verkopen van de uDraw. Ze vonden de beslissing moeilijk maar nodig om de kosten te verlagen en het efficiëntie te verhogen.

Geen bijstand bij weigering verhuizing voor werk

Werklozen moeten geen bijstand meer krijgen als ze weigeren voor een nieuwe baan te verhuizen. Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) werkt aan wetgeving die dit mogelijk moet maken, bevestigt zijn woordvoerder na een bericht hierover in de Volkskrant.

Voor de WW-uitkering bestaat al een mogelijkheid om die in te trekken als iemand weigert aan de andere kant van het land te werken. Het ministerie onderzoekt momenteel of uitkeringsinstanties genoeg gebruik maken van die optie.

Deze mogelijkheid moet ook gelden voor de bijstand, vindt de minister. In de praktijk komt het niet bijzonder vaak voor dat bijvoorbeeld een werkloze Limburger een baan krijgt aangeboden in Groningen en die vervolgens weigert. Maar als het gebeurt, moeten er volgens de minister wel mogelijkheden zijn om dat aan te pakken.

Hij wijst erop dat er een half miljoen mensen in Nederland zijn met een uitkering terwijl ze wel kunnen werken. Daarnaast zijn er driehonderdduizend mensen uit andere Europese landen die in Nederland werken en nog eens honderdduizend vacatures. Er is volgens hem dus werk genoeg.

Remedy komt met Alan Wake-teaser

Vanavond gaat het allemaal gebeuren op de VGA's, dan worden er games bekendgemaakt en nieuwe trailers getoond. Zo ook voor de nieuwe XBLA-titel van Remedy, Alan Wake: American Nightmare of Alan Wake: Night Springs. Remedy heeft daarom een kleine teaser vrijgegeven.

De teaser, niets meer dan een stukje tekst in een filmpje kan je hieronder lezen en bekijken. De VGA's worden vannacht om 01:00 uur live uitgezonden.

"I’m going to tell you a secret.

There are places in our world where fiction and dreams can come true, powered by the dark energies leaking from beyond.

These places are a battlefield in a war between the powers of light and darkness."

'Weg met de ads!'

Het is jullie vast niet ontgaan, maar de Dashboard voor Xbox heeft een update gekregen. Helaas pindakaas zitten daar ook advertenties bij, iets dat niet iedereen kan waarderen. Reddit heeft een manier gevonden om de ads te blokkeren, ten minste zolang Microsoft nog geen antwoord heeft uitgebracht.

  • Sign up for an OpenDNS account (it's free).
  • Add a network for your current IP address.
  • Go to Advanced Settings and next to ‘Domain Typos', check the box ‘Enable typo correction' if it's not already checked and apply.
  • Got to Web Content Filtering settings and set the filtering level to ‘None', and under ‘Manage individual domains', put rad.msn.com and select ‘Always block' and then click ‘Add domain'. Screenshot.
  • On your Xbox, go to System Settings -> Network Settings -> (your connection) -> Configure Network -> DNS settings -> Manual, and enter the OpenDNS IP addresses for the primary and secondary DNS servers: 208.67.222.222 and 208.67.220.220.
  • You may need to clear your hard drive cache before ads disappear entirely: System Settings -> Storage -> Hard Drive -> press Y -> Clear System Cache (note that you'll have to re-download any title updates for any games you play after doing this).
  • No longer pay to be advertised to.

PAYDAY: The Heist krijgt kerst-bonus

Gamers die PAYDAY: The Heist spelen via Steam krijgen binnenkort een cadeautje. De volgende keer dat de Steam-client wordt gestart, zal er gelijk een update voor de game worden geactiveerd. Deze update zorgt ervoor dat spelers een extraatje krijgen. Één van die extraatjes is een Santa-masker dat je in elk multiplayer-level kunt gebruiken.

Er zal nog meer cadeautjes worden uitgedeeld maar daar is nog niks over bekend. Het enige dat Overkill wilde laten weten, was dat "players get the chance to be surprised later on." Lekker vaag, maar zo doen we dat tegenwoordig. Ook is er een drop-in drop-out-systeem toegevoegd, behalve als de game al in de 'point of no return'-fase is gearriveerd. De update zal verder ook grote hoop verbeteringen doorvoeren in het spel. Zie de lijst hieronder.

Heavily improved fighting and acting by team AI and enemies
New features and fixes include:

• New events and enemy tactics on all levels
• Team and enemies now pick better cover and firing positions, and use more intelligent firing lanes for suppression and sniping
• Enemies now master additional acrobatic moves (such as dashes and slides) and they can fire at you while doing them!
• More cover moves for team AI and enemies
• Enemy AI move in tighter formations and coordinate better
• Team AI now keeps up with human players much better
• Smoother turn and aim on team AI, and reduced animation glitches on movements
• Better looking weapon recoils on team and enemies
• AI teammates now pick weapons that better suit the current combat situation
• Combat will now be more mid ranged and not run-in gun battles
• Team AI no longer has "ants in the pants" (they don't move around so much) when there are no enemies around

Advanced GFX settings menu (AG menu)
Custom visual settings and optimizations, including:
• Texture resolution setting "low" to "high"
• Texture filtering "off" and up to x16
• V-synch on/off
• AA on/off
• Light streaks on/off
• Animation level-of-detail setting for better performance
• More suitable default resolutions to fit laptops etc.
• AlienwareFX on/off (for Alienware computers)
• Added eight color grade filters (inspired by a range of heist and action movies)
"Payday +"
"Dinero"
"In Traffic"
"Bastard"
"BHD"
"Xgen Brown"
"Future of Gaming"
"The Matrices"

New masks
To celebrate that yet another bunch of military shooters was released recently, we've added four new masks to Payday!

Improved network code
Disclaimer: We did not fix the Internet. Please talk to Al Gore about that.

We've added a red toothbrush to Panic Room, and we've made sure this one's worth the hullabaloo!
http://www.youtube.com/watch?v=TT1HShMInUs&feature=youtu.be

Additional features and fixes
Slaughterhouse and Diamond Heist are now available in the Normal difficulty setting
Single Player has improved scenario and difficulty balancing
Added more money bundles to First World Bank
The legendary über killer sniper removed from Heat Street
Teammate "mugshot" icons (lower left corner of the screen) now flash to indicate who is talking over VOIP
You can now see the cash value of the "near completion challenges" in the TAB menu
Fix to better hear team AI voices
Fixes for random crashes
Fixed the drill that kept resetting to full time for some people
Fixes for fake lobby appearing
Changed [Enter] to $Continue; to fix binding of enter to block the final stats screen.
More camera impacts on explosions
All weapons now have alert ranges, unique for each weapon
Chains is no longer replaced by Wolf on rare trade occasions
Bain will now correctly call the equipment "saws" (not "drills") in Panic Room

Kerst-tetten in Battle Vixens-browsergame

De Japanse browsergame Battle Vixens: Legend of the Huge Tits Struggle heeft een nieuwe gamewereld geopend. Om dit te vieren heeft Marvelous AQ een set gelimiteerde 'Xmas'-kaarten uitgegeven. Hieronder bekijk je de gecensureerde versies van de kerstkaarten.

Battle Vixens: Legend of the Huge Tits Struggle draait om een groepje studenten genaamd 'Huge Tits Champions'. Deze dames doen hun best om de studenten van hun school samen te brengen en het gevecht aan te gaan met geesten en andere soorten kwaad.

RrrrrrrrawwrrrrrrRrrrrrrrawwrrrrrrRrrrrrrrawwrrrrrrRrrrrrrrawwrrrrrrRrrrrrrrawwrrrrrrRrrrrrrrawwrrrrrrRrrrrrrrawwrrrrrr

DLC aangekondigd voor Duke Nukem: Forever

Gearbox Software heeft een DLC aangekondigd voor Duke Nukem: Forever. De DLC is vanaf 13 december beschikbaar en gaat USD 9,99 of 800 Microsoft Points kosten. Het bevat uitbreidingen op zowel de singleplayer als de multiplayer van het spel.

De singleplayeruitbreiding is The Doctor Who Cloned Me, waarin de slechte Dr. Proton wordt teruggebracht tezamen met een lading nieuwe vijanden, bazen en wapens. De multiplayeruitbreiding bevat vier nieuwe multiplayermaps, Sky-High, Command, Drop Zone en Biohazard.

Bos: Grieken binnen jaar exit euro

Wouter Bos denkt dat op afzienbare termijn de Grieken uit de euro stappen. Dit zei de oud-PvdA-leider vrijdag in Pauw & Witteman. "Het zou mij niet verbazen als zwakke eurolanden op een gegeven moment zelf die beslissing nemen", aldus Bos op een stelling dat sommige eurolanden mogelijk kunnen afhaken.

"Ik denk niet dat Europa zwakke broeders er zelf snel uit zal gooien. Het zou mij helemaal niet verbazen als binnen een jaar de Grieken zelf de handdoek in de ring gooien. Dat is wat ik verwacht", vertelt de oud-minister van Financiën.

Bos hoopt dan dat het bij Griekenland zal blijven, omdat Europa een exit van het kleine Griekenland 'waarschijnlijk nog wel kan opvangen'. Over Italië is de oud-minister positiever gestemd: "Het is strikt genomen niet nodig omdat Italië echt een land is dat als ze de goede maatregelen neemt gewoon gered kan worden."


Bos: Grieken binnen jaar exit euro

RUSH en meer bij Rock Band 3

Harmonix heeft aangekondigd dat er drie nummers van de Canadese band RUSH beschikbaar zullen komen voor Rock Band 3 op Wii, PlayStation 3 en Xbox 360. De nummers van RUSH die je kunt gaan spelen zijn Fly by night, Caravan en The spirit of radio (live) en zullen vanaf 13 december te downloaden zijn.

Daarnaast zullen ook de nummers Rebel Love Song van Black Veil Brides en Warrior Love Song van Volbeat beschikbaar komen. Alle nummers kosten USD 1,99 en een extra USD 0,99 voor pro-tracks.

'Crèches niet veiliger na zedenzaak'

Ondanks de Amsterdamse zedenzaak zijn op de meeste kinderdagverblijven niet de hele dag twee volwassenen aanwezig. Dat concludeert het televisieprogramma Eenvandaag zondag uit een onderzoek dat het samen met de vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak heeft uitgevoerd. Maandag is het een jaar geleden dat de Amsterdamse zedenzaak met hoofdverdachte Robert M. aan het licht kwam.

Zestig procent van de negenhonderd ondervraagde medewerkers in de kinderopvang zegt dat niet de hele dag 'vier ogen' toezicht aanwezig zijn. Een dubbel toezicht was een van de belangrijkste aanbevelingen van de commissie Gunning. Die onderzocht hoe herhaling van de Amsterdamse zedenzaak kan worden voorkomen.

Dubbel toezicht kan worden geregeld door twee gediplomeerde medewerkers op een groep te zetten, maar het kan ook door stagiaires in te schakelen of door iemand mee te laten kijken door een glazen wand. Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) overweegt het inzetten van twee volwassenen per groep wettelijk te verplichten. Hij reageert zaterdagavond in de uitzending.

Van de ondervraagde medewerkers staat 63 procent achter de verplichting. Toch zegt 49 procent dat de invoering op het eigen kinderdagverblijf niet haalbaar is. Door bezuinigingen zou hier niet genoeg geld voor zijn.

Het idee van dubbel toezicht is dat eventuele pedofielen niet meer stiekem kinderen kunnen misbruiken. Toch denkt bijna twee derde (65 procent) dat iemand die kwaad wil altijd wel zijn gang kan gaan.

"Als de groep buiten speelt en één kind moet naar het toilet, moet dan ook de hele groep naar binnen?", merkt een ondervraagde op. Een ander wijst erop dat kwaadwillenden ook 'onder vier ogen' kansen krijgen. "Bijvoorbeeld tijdens pauzes, slaapkamerdiensten, tijdens plasmomentjes of bij het buitenspelen."

Sinds de zedenzaak worden mannelijke crècheleiders vaker door ouders beschuldigd van misbruik, zegt begeleider van mannen in de kinderopvang Lauk Woltring zaterdag in Trouw. Ook komt het vaker voor dat ouders eisen stellen, bijvoorbeeld dat hun kind niet wordt verschoond door een man.

Amber Alert voor 4-jarig meisje uit Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft zaterdagochtend om kwart voor negen een Amber Alert uitgestuurd voor de 4-jarige Roshayra Shamica Te-Farai Maatrijk. Het meisje is sinds vrijdagavond half zeven vermist.

Haar moeder liep met het meisje op straat toen de vader van het kind naar hen toe kwam. Na een korte discussie met de moeder nam hij Roshayra mee. De vader heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Na een zoektocht heeft de familie in de loop van de avond de politie gewaarschuwd.

Amber Alert voor 4-jarig meisje uit Rotterdam
Amber Alert voor 4-jarig meisje uit Rotterdam (Foto: ANP)

Vrouw gewond bij schietpartij in Sas van Gent

Bij een schietpartij in het Zeeuwse grensdorp Sas van Gent is vrijdagnacht een vrouw gewond geraakt. Dat gebeurde volgens de politie na een ruzie in de relationele sfeer. De dader is voortvluchtig, maar de politie denkt te weten wie hij is.

De vrouw werd rond 03.30 uur neergeschoten op De Markt. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis, maar verkeert volgens de politie niet in levensgevaar. De dader vertrok in een auto.

Saw is nog niet afgeserveerd

In tegenstelling tot de afgelopen 7 jaar werd er in 2011 geen nieuw deel uit de Saw-reeks uitgebracht. In 2010 verscheen Saw 3D dat, in tegenstelling tot de hoge verwachtingen, het niet goed deed in de bioscopen. Vandaar dat Jigsaw en zijn kornuiten er even tussenuit mochten. Paranormal Activity 3 was derhalve de enige horrorfilm die in de Verenigde Staten rond Halloween werd uitgebracht.

Toch mag er in de toekomst nog wel degelijk een nieuw deel in de Saw-reeks worden verwacht. Michael Burns, voorzitter van Lionsgate zei in een interview met CNBC: Ik ben er zeker van dat we in de toekomst Jigsaw nog eens mogen begroeten. 

Grote kans dus dat we nog eens mogen gruwelen met een Saw 8. Over een jaartje misschien al? Zitten we hier echt op te wachten?

Hieronder het betreffende interview. Rond 2:35 wordt ingegaan op de horror-reeks.

Apeldoorner meegesleurd door trein

Een Apeldoorner is vrijdagnacht omgekomen toen hij na het uitstappen door een trein werd meegesleurd. Dat gebeurde rond 01.00 uur op station Osseveld in zijn woonplaats, meldt de politie.

De 55-jarige man was uit de Sprinter gestapt. Bij het wegrijden werd de man door onbekende oorzaak meegesleept over het perron. Aan het eind van het perron kwam hij onder de trein terecht. Passagiers die ook waren uitgestapt, zagen dit en waarschuwden de hulpdiensten.

De treinmachinist had niks door en reed gewoon door naar Zutphen. Daar zijn de inzittenden van de trein opgevangen door de politie.

Het was een van de laatste treinen van die nacht. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen of er nog passagiers in de trein zaten. "Het is nog maar de vraag of iemand in de trein hier iets van gezien heeft. Je zou denken dat dan wel aan de noodrem was getrokken."

De politie onderzoekt waardoor het slachtoffer werd meegesleurd en waarom dit niet is opgemerkt.


Apeldoorner meegesleurd door trein (Foto: Novum)

Snelweg Arnhem-Doesburg dicht door truckongeluk

De A348 tussen Arnhem en Doesburg is zaterdagochtend in beide richtingen afgesloten doordat een vrachtwagen door de middelste vangrail is gereden. Het ongeluk kwam door gladheid, laat een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst weten. Details over het ongeluk zijn nog niet bekend, maar het zou meevallen.

De Afsluitdijk richting Friesland was zaterdag rond 07.30 uur ook nog altijd afgesloten, maar kon toen op ieder moment worden vrijgegeven. De rijbaan had zaterdag in de vroege ochtend moeten worden vrijgegeven, maar de opruimwerkzaamheden liepen uit. De dijk werd vrijdag in twee richtingen afgesloten toen rond 19.45 uur twee vrachtwagens schaarden en een auto van de weg raakte. Dat gebeurde tijdens heftige hagelbuien. De rijbaan richting Noord-Holland werd rond 22.15 uur vrijgegeven.

Het KNMI waarschuwt dat het zaterdag tot 17.00 uur in Friesland, Groningen en Drenthe lokaal zeer glad kan zijn door bevriezing.

Bedenker filmtrailer overleden

Filmliefhebbers kunnen zich geen bioscoopbezoek voorstellen zonder de filmtrailer. Joseph Farrell, de man die aan de wieg stond van deze vorm van promotie is afgelopen woensdag overleden.

Farrell was het voormalige hoofd van The National Research Group, een van de meest vooraanstaande firma's in marktonderzoek in Hollywood. Naast de filmtrailer bedacht Joseph Farrell tevens het idee om het succes van films te testen aan de hand van screenings. 

Joseph Farrell is 76 jaar oud geworden.

CDA heeft scenario voor kabinetscrisis

Het partijbestuur van het CDA heeft een scenario opgesteld hoe de partij op korte termijn moet omgaan met een kabinetscrisis. Twee weken geleden is besproken hoe in die situatie snel een nieuwe partijleider kan worden aangewezen, zegt partijvoorzitter Ruth Peetoom zaterdag in een interview in NRC Handelsblad. Ze wil niet zeggen hoe dat scenario eruit ziet.

Door de economische crisis lijkt het erop dat extra moet worden bezuinigd, maar het is de vraag of gedoogpartij PVV daarmee instemt. Op het moment dat het kabinet valt, 'dan staan we er', zegt Peetoom in de krant. "Be there."

Verder stelt ze dat het CDA minder moet worden 'gedomineerd' door financieel-economische thema's. De financiën zijn volgens haar een randvoorwaarde en geen doel. Ondanks de belofte dat de partij door regeren op zou krabbelen gaat het volgens Peetoom 'gewoon niet goed'.

Het kabinet moet volgens haar de gezondheidszorg, arbeidsmarkt en woningmarkt aanpakken. Normaal doet de partijvoorzitter zelden politieke uitspraken, maar met vicepremier Maxime Verhagen en fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma is afgesproken dat de communicatie 'helderder' kan.

'Vernieuwende scholen scoren slechter'

Leerlingen van scholen die bezig zijn met vernieuwend onderwijs scoren bij het eindexamen stukken slechter dan leerlingen op andere scholen. Het percentage dat uiteindelijk slaagt, wijkt weinig af van het gemiddelde, maar dat komt waarschijnlijk vooral door de hogere scores bij de examens die de school zelf afneemt. Dat concludeert Trouw zaterdag uit een jaarlijks onderzoek naar de resultaten op middelbare scholen.

De krant onderzocht acht scholen die de methode van het zogeheten Nieuwe Leren volgen. De scholen noemen het zelf niet meer zo, maar ze geven hun leerlingen net als bij het Nieuwe Leren veel gelegenheid om hun eigen nieuwsgierigheid te volgen. Meestal hebben deze scholen een havo- en een vwo-afdeling en vaak ook de theoretische leerweg van het vmbo.

Van de zestien afdelingen die de scholen samen hebben, kregen er maar drie een 6. De onderzoekers, beleidssocioloog Stan van Alphen en hoogleraar onderwijsprestaties Jaap Dronkers, gaven de rest een 5 of lager.

Als voorbeeld noemt de krant de Nieuwste School in Tilburg en Impulse in Leeuwarden. Op beide scholen bleef het gemiddeld eindexamencijfer van de geslaagden in acht vakken onder de zes steken. Door de hoge cijfers die de andere examens de school zelf afneemt, stonden ze gemiddeld toch voldoende. Ook slaagden veel leerlingen met hakken over de sloot doordat een 5,5 naar boven wordt afgerond.

Het platform voor vernieuwingsscholen Pleion stelt in de krant dat het eindexamen maar 'één parameter' is. Een woordvoerder wijst erop dat leerlingen van deze scholen beter scoren op oplossingsgerichtheid en creativiteit. Daarbij zouden de scholen ook beter presteren bij onderzoeken naar tevredenheid van scholieren en ouders.


'Vernieuwende scholen scoren slechter' (Foto: Novum)

Privaat bedrijf gaat ISS bevoorraden

Een Amerikaans bedrijf gaat volgend jaar de eerste commerciële vrachtvlucht naar het internationale ruimtestation ISS uitvoeren. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA vrijdag bekendgemaakt.

Het bedrijf, Space Exploration Technologies, kortweg SpaceX, is het eerste bedrijf dat een capsule de dampkring in heeft gestuurd en veilig heeft laten terugkeren naar de aarde. Op 7 februari gaat SpaceX vanaf de luchtmachtbasis bij Cape Canaveral een capsule lanceren die voorraden naar het ISS moet brengen.

Volgens NASA-woordvoerder Lori Garver breekt met de lancering een nieuw tijdperk aan. NASA benadrukte wel dat 7 februari een streefdatum is.

NASA heeft zich tot bedrijven gewend om te helpen bij de bevoorrading van het ISS nu de spaceshuttle met pensioen is gestuurd. Op dit moment wordt het ISS bevoorraad door Russische, Europese en Japanse ruimteschepen.

Klimaattop verlengd om patstelling

Op de klimaatconferentie in het Zuid-Afrikaanse Durban staan de Europese Unie en vooral de Verenigde Staten, China en India nog altijd tegenover elkaar. De EU vond een Zuid-Afrikaans compromis vrijdag niet streng genoeg en wees het af.

De conferentie, die een opvolger voor het in 2012 aflopende klimaatverdrag van Kyoto moet opstellen, zou vrijdag ten einde lopen. Omdat de deelnemers het nog niet eens zijn worden de besprekingen waarschijnlijk tot zaterdagochtend voortgezet.

De EU heeft voorgesteld voortaan alle landen te verplichten de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Het klimaatverdrag van Kyoto gold slechts voor de EU, Japan, Rusland en een reeks kleinere landen. Meer dan honderdtwintig landen die kampen met klimaatproblemen steunen het EU-plan.

Maar de Verenigde Staten, China en India voelen om uiteenlopende redenen weinig voor dat voorstel. Washington eist dat China zich voegt naar de verplichtingen voor ontwikkelde economieën, en niet langer valt onder de lagere normen voor ontwikkelingslanden. India is het met de VS eens, maar wil zelf als ontwikkelingsland blijven worden aangemerkt.

India en de VS toonden zich volgens de EU-onderhandelaars bereid tot concessies, maar China geeft vooralsnog geen krimp. Om de uitstoot van broeikasgassen significant te verminderen is de deelname van Beijing en Washington, de twee grootste vervuilers, vereist.

Schadevergoeding voor slachtoffers salesianen

Enkele slachtoffers van seksueel misbruik binnen het salesiaanse internaat Don Rua in 's Heerenberg krijgen een schadevergoeding. De stuurgroep die bemiddelde tussen de slachtoffers en de congregatie heeft daar een overeenstemming over bereikt.

Volgens de stuurgroep is de kwestie positief afgehandeld. "Alle individuele meldingen van seksueel misbruik zijn afgesloten zonder juridische haarkloverij", stelt de groep in een reactie. Voor de slachtoffers was het traject een belangrijke stap naar erkenning en verwerking van het misbruik.

Het misbruik in het Gelderse internaat was de eerste misbruikzaak binnen de katholieke kerk die aan het licht kwam. Het ging om jarenlange ontucht met tientallen slachtoffers. Hoeveel er een schadevergoeding hebben gekregen is niet bekend.

'Vrouwen Bin Laden mogen Pakistan uit'

De drie echtgenotes van de omgebrachte terroristenleider Osama bin Laden mogen binnenkort na zeven maanden gevangenschap Pakistan verlaten. Dat hebben bronnen binnen de Pakistaanse inlichtingendienst vrijdag laten weten aan Amerikaanse en Britse media.

De drie werden kort na de dood van de al-Qaedaleider opgepakt in de Pakistaanse stad Abbottabad. Sindsdien hield de inlichtingendienst van het Aziatische land ze gevangen. Welke informatie ze over de terroristenleider hebben prijsgegeven en in hoeverre ze op de hoogte waren van zijn doen en laten, blijft onduidelijk.

Twee van de vrouwen komen uit Saudie-Arabië. Ze verloren in 1994 hun staatsburgerschap, tegelijk met hun echtgenoot. Inmiddels zouden ze het staatsburgerschap hebben teruggekregen, waarmee een terugkeer mogelijk wordt.

De derde vrouw, een Jemenitische, zou niet meer welkom zijn in haar land van herkomst maar mogelijk in Qatar worden toegelaten, meldt de Britse krant The Guardian op gezag van bronnen binnen het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bin Laden zou in totaal vijf vrouwen hebben gehad. De eerste twee zouden hem hebben verlaten. In de schuilplaats in Abbottabad bleken naast de drie echtgenotes ook kinderen van Bin Laden te wonen. Volgens de bronnen die The Guardian opvoert, mogen de twee vrouwen die naar Saudie-Arabië gaan hun acht kinderen meenemen.

Leden van de Amerikaanse geheime dienst spraken in mei met de vrouwen. Ze beschreven hen als vijandig.

Zwangere Jessica Simpson continu in tranen

Jessica Simpson heeft aardig wat last van zwangerschapshormonen. De 31-jarige zangeres, die in verwachting is van haar eerste kind, moet om alles huilen. "Ik huil zelfs om een lekkere soufflé."

"Sinds ik zwanger ben huil ik bij het minste of geringste", vertelt Simpson in de Amerikaanse talkshow The Rachael Ray Show. Ook toen Jessica haar ongeboren kind voor het eerst voelde bewegen, kwamen de waterlanders. "Het was ontzettend gaaf. De baby draaide en ik dacht: hij is er, hij zit er echt."

Nu ze zwanger is, heeft Jessica ook last van vreemde eetgewoonten. "Boterhammen met pindakaas en jam, maar wel geroosterd", bekent de blondine. "Dan doe ik een beetje zout op m'n hand, net als je doet als je tequila drinkt, en daarna doe ik een hap van m'n boterham."

Wolter Kroes gestrand op Afsluitdijk

Wolter Kroes is vrijdagavond gestrand op de Afsluitdijk. De volkszanger was getuige van een zwaar ongeluk met twee vrachtwagens, waarna de weg in beide richtingen werd afgesloten. "Dit is echt een ravage", twittert Wolter. "Voorlopig staan we vast."

Volgens de zanger was het plotseling spekglad op de 32 kilometer lange dijk. Vermoedelijk gebeurde het ongeluk tijdens heftige hagelbuien, zegt de ANWB. Kroes was vlak bij de plek des onheils, blijkt uit foto's die hij op Twitter heeft geplaatst. "Een minuut eerder en het was raak."

Rond 19.45 uur schaarden twee vrachtwagens halverwege de dijk. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij, wat volgens Kroes een wonder is. "Als hier geen gewonden zijn, is het een godswonder of iets van dien aard", twitterde de zanger vlak nadat het ongeval heeft plaatsgevonden.

Hoewel de Afsluitdijk nog is afgesloten, is Kroes weer onderweg naar zijn optreden. "We zijn onderweg naar Leeuwarden. Mazzel dat ik het optreden nog ga halen." Om dergelijke ongevallen te voorkomen heeft de volkszanger een gouden tip. "Lieve mensen koop alsjeblieft winterbanden als je veel op de weg zit", raadt Kroes aan. "Het kan echt het verschil maken met dit weer."

Salma Hayek bad voor grotere borsten

Salma Hayek smeekte Jezus als meisje om grotere borsten. De actrice bad in de kerk voor een voorgevel, vertelt ze in de Graham Norton Show.

"Ik ging naar een kerk met een patroonheilige die al eerder wonderen had verricht", vertelt Hayek in de show, die vrijdagavond wordt uitgezonden in Groot-Brittannië. "Dan drenkte ik mijn handen in het heilige water, legde ze op m'n borsten en zei: alstublieft Jezus, geef me borsten."

Hayek werd als tiener vaak gepest door haar klasgenootjes. "Ik was de jongste en alle meiden kregen borsten, maar ik niet. Ik was erg bang en werd getreiterd omdat ik de slanke tomboy was."

Toen de Mexicaanse Hayek in 1991 naar de Verenigde Staten verhuisde, werd ze al snel gebombardeerd tot sekssymbool. Dat had ze zelf niet in de gaten, omdat haar Engels niet goed was. "Een recensie waarin stond 'Salma Hayek, stoot', zat me dwars. Ik dacht dat ze bedoelden dat de film ontzettend slecht was."

[Jupiler League] Uitslagen speelronde 16

FC Den Bosch heeft vrijdag de tweede periode voor zich opgeëist. De Bosschenaren deden dat middels een 2-2 remise bij FC Eindhoven. De thuisploeg kwam via Ruud van der Rijt al in de eerste minuut op voorsprong, maar Benjamin van den Broek trok de stand voor rust gelijk. Paco van Moorsel zette Den Bosch vlak na rust op 2-1, maar nu kwam de thuisploeg terug via Ratko Vansimpsen.

Ondanks het gelijkspel eindigde Den Bosch tweede in de periode achter FC Zwolle. Die ploeg won echter de eerste periode al, waardoor Den Bosch tot kampioen werd gekroond. Sparta Rotterdam kwam in eigen huis namelijk niet verder dan 0-0 tegen MVV Maastricht, terwijl FC Emmen met 2-1 van Zwolle verloor.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Sparta Rotterdam MVV Maastricht 0-0
Fortuna Sittard Willem II 3-1
SC Cambuur SC Veendam 5-1
FC Eindhoven FC Den Bosch 2-2
AGOVV Apeldoorn FC Dordrecht 2-3
FC Emmen FC Zwolle 1-2
FC Oss Telstar 3-1
Go Ahead Eagles Almere City FC 2-2
FC Volendam Helmond Sport 3-1


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Zwolle 16 13 2 1 41 42 - 14
2 FC Eindhoven 16 9 4 3 31 25 - 14
3 SC Cambuur 16 9 2 5 29 40 - 26
4 Willem II 16 9 1 6 28 31 - 22
5 FC Volendam 16 8 3 5 27 32 - 22
6 Sparta Rotterdam 16 7 5 4 26 28 - 17
7 FC Den Bosch 16 6 6 4 24 28 - 16
8 Almere City FC 16 7 3 6 24 31 - 28
9 FC Dordrecht 16 6 6 4 24 25 - 34
10 Go Ahead Eagles 16 6 4 6 22 29 - 29
11 MVV Maastricht 16 6 4 6 22 28 - 31
12 Helmond Sport 16 6 3 7 21 28 - 34
13 Fortuna Sittard 16 5 4 7 19 29 - 28
14 FC Oss 16 5 3 8 18 32 - 36
15 FC Emmen 16 4 3 9 15 16 - 35
16 Telstar 16 4 2 10 14 27 - 40
17 SC Veendam 16 2 5 9 11 27 - 35
18 AGOVV Apeldoorn 16 1 2 13 5 14 - 51

Jong katje gevoerd aan slang

In Engeland is flink wat ophef ontstaan om een video waarin een man een levende kat voert aan zijn python. 

In een zeven minuten durende filmpje met de naam 'Python Christmas' zet de man zijn katje op bed in een kerstmuts. Hij leidt zijn katje af waarna de slang de kat wurgt en oppeuzelt. De video is inmiddels weer verwijderd van YouTube. 

Op internet is er een ware zoektocht opgezet om de identiteit van de man op te sporen. De man staat een gevangenisstraf te wachten van een half jaar en krijgt een geldboete van 23.000 euro.


(Video van het katje zonder slang.)

[Bundesliga] Huntelaar scoort voor winnend Schalke

Schalke 04 heeft vrijdag mede dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar gewonnen van Hertha BSC. De Achterhoeker maakte na twintig minuten de 1-0. Vijf minuten later kwam de Berlijnse thuisploeg langszij via Adrian Ramos. Nog voor rust bepaalde Schalke de eindstand echter op 2-1. Teemu Pukki was daarvoor verantwoordelijk.

Door de zege staat Schalke zeker twee dagen op gelijke hoogte met koploper Bayern München. De Beierse club speelt zondag uit tegen VfB Stuttgart. Hertha blijft negende maar is door de nummers tien tot en met veertien te achterhalen.

FOK!filmtip van de dag: Basic Instinct

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Basic Instinct.

In de late uurtjes van zaterdag 10 december is Basic Instinct weer te zien. Deze erotische thriller van de hand van Paul Verhoeven heeft meer flink wat stof doen opwaaien en heeft mannen rode wangetjes bezorgd. De rechercheur Nick Curran (Michael Douglas) is een fanatiekeling met een zwak voor alcohol. Als hij een brutale lustmoord probeert op te lossen op een rockster komt hij in een web van intriges, leugens en wellust terecht. Het blijkt ook een zeer gevaarlijk web, want hij onmoet de mysterieuze thrillerschrijfster Catherine Tramell (Sharon Stone). Ze is de eerste verdachte en het duurt niet lang voordat Curran zich helemaal in haar verliest.

Basic Instinct is vanavond om 0:00 te zien op RTL 7.

Bekijk hieronder nog eens de meest beroemde scène uit de film. En zorg dat je weet waar de ijspriem ligt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.