Politie dreigt met publiceren beelden relschoppers

De politie gaat de komende week beelden van relschoppers bij de voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente op internet zetten en via de media publiceren. Het gaat om beelden van mensen die nog niet zijn herkend. Zaterdagochtend zijn de eerste zes relschoppers die wel werden herkend aangehouden, meldt de politie.

Een 16-jarige jongen werd in Utrecht opgepakt. De rest is tussen de 21 en 37 jaar en werd opgepakt in Utrecht, Houten, De Bilt, Driebergen en Zeewolde. De politie verdenkt hen van openlijk geweld in het stadion en het gooien van stenen buiten het stadion.

Na de wedstrijd van afgelopen zondag braken rellen uit en zagen agenten zich genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen om onruststokers op afstand te houden. Acht agenten raakten lichtgewond.

De politie zette 25 rechercheurs op de zaak. Die hebben een deel van de verzamelde beelden bekeken en herkenden de zes verdachten. Zij gaan door met het bekijken van de beelden. De politie stelt dat meer aanhoudingen 'zeker volgen'.

Het op internet zetten van relschoppers is overigens niet nieuw. In oktober gebeurde dat nog beelden van de rellen na NEC - Vitesse. In september werden beelden gepubliceerd van hooligans die op 17 september protesteerden tegen het beleid van Feyenoord.