Whitmarsh: "Racen in Amerika belangrijk"

Peterselieman

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vindt het racen in Noord-Amerika van groot belang voor de Formule 1. Momenteel staat de Grand Prix van Canada al op het programma en in 2012 komt daar de Grand Prix van de Verenigde Staten weer bij.

Whitmarsh is dan ook blij dat de bouwwerkzaamheden in Austin, Texas, aan Circuit of the Americas weer zijn hervat. "Volgens mij is het onvermijdelijk dat we een Amerikaanse Grand Prix zullen hebben. Ik denk dat we waarschijnlijk zelfs meer dan één Amerikaanse Grand Prix nodig zullen hebben. Persoonlijk denk ik dat we een andere filosofie nodig zullen hebben over de manier waarop we de Amerikaanse markt benaderen," zei hij tegen SpeedTV.

"In het verleden zijn er wel Grands Prix geweest in de Verenigde Staten, maar op alle vlakken moeten we Amerika zien als nieuwe markt. Als we daar naar teruggaan, moeten we het ook zo benaderen. Het startpunt moet zijn dat de Verenigde Staten de Formule 1 niet nodig heeft, maar dat wij Amerika meer nodig hebben dan zij ons. Daarom moet je het op een andere manier benaderen. Ik denk dat wij zeker vijf jaar nodig hebben, misschien langer."

Whitmarsh vindt dat de Amerikanen de Formule 1 moeten leren begrijpen en wil daarom dat de sport veel bekendheid krijgt. "We moeten een programma opstellen voor vijf jaar, met flinke promotie in die tijd. Bijvoorbeeld door een rij auto's over Times Square, Sunset Boulevard of de Strip in Miami te laten rijden, we sturen coureurs massaal naar evenementen, we geven flink wat geld uit aan het kweken van aandacht, dan moeten, kunnen en willen we de Verenigde Staten veroveren."