6500 man op manifestatie tegen armoede

Ruim 6500 mensen hebben zaterdag in de Brabanthallen in Den Bosch geprotesteerd tegen de bezuinigingen van het kabinet op onder meer de bijstand, de zorg en het speciaal onderwijs. Dat meldt de SP, die de manifestatie samen met de PvdA, Abvakabo FNV en FNV Bondgenoten organiseerde.

Vorig jaar kwamen zo'n vijftienhonderd mensen op de manifestatie tegen armoede af. Onder anderen SP-leider Emile Roemer, PvdA-leider Job Cohen en FNV-voorzitter Agnes Jongerius woonden dit jaar de bijeenkomst bij.

SP-leider Emile Roemer zei op de bijeenkomst dat het protest tegen armoede volgend jaar verder aanzwelt. "Er komt nog heel veel ellende aan. Maar laten we afspreken: dat gaat niet over jullie ruggen", aldus Roemer in een toespraak. "Als het kabinet weigert te luisteren, dan staan we de volgende keer met honderdduizend man op het Plein in Den Haag."

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Paul de Krom (VVD) was ook op de manifestatie aanwezig. Hij hield een toespraak om zijn beleid uit te leggen. De bewindsman werd echter uitgemaakt voor leugenaar toen hij zei dat er geen sprake is van het verdwijnen van zestigduizend werkplekken in de sociale werkvoorziening.