Eredivisie CV ziet niks in BeNe-liga

De Eredivisie CV ziet nog steeds niks in het samengaan van Nederlandse en Belgische clubs in één competitie. De voorzitter van Standard Luik had anders verwacht.

Voor de Eredivisie CV staat het naar eigen zeggen niet op de agenda. Het wijst ook naar een onderzoek van jaren geleden naar een BeNe-liga. "Daaruit bleek dat de Nederlandse voetballiefhebber hiervoor niet warmloopt. We hebben het idee indertijd op allerlei facetten getest en toen kwam er geen positief beeld uit", verklaart directeur Alex Tielbeke aan het AD.

Standard Luik-voorzitter Roland Duchâtelet had juist een ander standpunt verwacht van de Nederlanders. "Momenteel liggen de tv-gelden in België veel hoger dan in Nederland en komen er tal van Nederlandse clubs in de problemen. Daar waar er destijds weinig interesse was van onze noorderburen, ligt de situatie nu wel anders", zei hij op een forum in Lommel.

Hij hoopt alsnog dat de Nederlanders overstag gaan. "We moeten er nu werk van maken, samen met onze Nederlandse vrienden. Zij zijn meer tot een gesprek bereid, het is dus echt wel denkbaar dat we nu wel naar een deal kunnen gaan. Kijk naar de vrouwen. Zij starten wel met een BeNe-liga."