Occupy-kamp Boston ontruimd

Redactie

De politie heeft in de Amerikaanse stad Boston een kamp van de Occupy-beweging ontruimd. Zeker 46 mensen werden gearresteerd om dat ze geen gehoor gaven aan de oproep van de politie het Deweyplein te verlaten. Er vielen geen gewonden bij de ontruiming.

Donderdagnacht verliep de deadline waarop de betogers het kamp moesten verlaten. Pas zaterdag vroeg in de ochtend kwamen agenten het kamp binnen en begonnen met de ontmanteling ervan. Toen de politieagenten het kamp binnentrokken gingen tientallen betogers gearmd op de grond zitten als een vorm van geweldloos protest. De politie arresteerde hen kort daarna.

De betogers werkten over het algemeen goed mee, aldus een politiewoordvoerder. In minder dan een uur was het kamp, dat tien weken geleden werd opgericht, ontmanteld. In het kamp in Boston woonden zo'n honderd tot honderdvijftig demonstranten.

Boston is de laatste van een reeks van Amerikaanse steden waar Occupy-kampen worden ontruimd. Ook in New York, Los Angeles, Philadelphia en San Francisco werden kampen opgebroken. De betogers demonstreren tegen economische onrechtvaardigheid en de inhaligheid van het bedrijfsleven.


Occupy-kamp Boston ontruimd (Foto: Novum)